Påsklunch......

Publicerad 2019-04-22 07:40:22 i Allmänt,

Igår bjöd jag på påsklunch här hemma. Det var Niklas med fru, hans svärföräldrar. Min äldste son jobbade och mellangrabben är bortrest. Elna, barnens farmor blev sjuk, så vi blev inte så många, men trevligt hade vi.💖
 
Det blev inlagd sill, grönsaker, ägg, räkor, rom, skinka, gustafskorv och annat gott.
 
Kokt potatis, köttbullar, prinskorv och örtkyckling i gräddsås. Efter en stund kaffe och schwarsvaldstårta. Jag tror att alla blev mätta och belåtna. Men mycket rester kvar, blir enkelt med frukost och middag någon dag.😉
 
Nu ska jag plocka undan påsken och börja förbereda inför resan till England. Behöver nog göra ett besök hos doktorn innan, då jag fortfarande är förkyld och hostar, med feber ibland 
 
Roligt att se och läsa om tävlingarna i Jämtland och grattis alla som fått pris. Ser så trevligt ut, längtar redan till nästa vinter. Ha det gott, och kör försiktigt i påsk trafiken.

Våren........

Publicerad 2019-04-20 06:40:03 i Allmänt,

Våren är här och med sköna soliga dagar för alla som är lediga. Mycket av pimpelfisket är kvar men häromkring är det slut. Fullt med tävlingar i Jämtland och längre norrut.
Sen efter påsk stundar Sälen cup och Trysil cup. Sälen cup har annonserat ut sjöarna, Tisjön, Horrmund och Öjsjön. Roliga och fiskrika sjöar, vi får hoppas att isarna håller och att det blir kalla nätter. Jag får planera lite bättre till nästa år, så jag kan vara med mer på sluttampen av säsongen.
I norra Sverige är mycket kvar av säsongen och där har snön sjunkit ihop och fina dagar på isen. Jaja, vad är en bal på slottet.....
 
En dag nu i veckan var jag ut till Ösjön, kände att jag behövde lite luft och en liten promenad. Soligt och fint, med is i kanterna och långt ut på sjön. Vilka kontraster, isen kvar och backen full av blommande scilla.
Fullt av sjöfåglar, canadagäss, storlom och en massa fiskmåsar.
En skön stund i solen och jag såg fjärilar, sädesärla och vårlöken blommade.
Satt en stund i solen, så härligt men helt slut av den lilla promenaden.
Ser ni spindeln som väver för fullt.😊
Sjön är tappad på mycket vatten, den mynnar ju ut i Prästjärn i Torsång, som i sin tur rinner ut i Dalälven. Så nu kan den stora vårfloden från Dalafjällen komma. Men i år har det varit mindre med snö, vi får hoppas att vattnet fylls på till båtsäsongen.
Det berömda dasset där Gustav Vasa flydde när danskarna var på väg. Ha en fortsatt trevlig påsk.🧙😎

Hemma igen........

Publicerad 2019-04-19 18:06:14 i Allmänt,

Ännu en påsk hemma, längtar till Jämtland och pimpeltävlingar. Roligt med lite rapporter och resultat på Facebook. Så nästa år får det bli en påskvecka i Jämtland med fiske.
 
I år passade det inte, svårt att få ihop tiden till allt. Sen är jag inne på tredje veckan med förkylning och hosta. Ingen ork och snart stundar en Englandsresa. Så nu laddas alla batterier.
Igår så var det en liten tjejträff, då min väninna Joanna fyllt år. Kanonbra väder, så jag gick iväg härifrån med svarta kläder, häxhatt och solbrillor. Folk på uteserveringarna fick sig ett gott skratt och jag bara log och gled vidare.
 
Vi gjorde en ceremoni med lite sockerskålar, där vi sockrade in allt sött vi ville få in i våra liv. Härligt, sen flödade rosevinet och ostar, gustafskorv och annat gott.
När jag lite senare gick hem lös fullmånen fint och jag hann med att köpa en falafelrulle, precis innan de stängde.😊
 
Idag har äldste sonen varit här på fika och hämtat 6 påskägg. Han hämtade sina barn i Falun och hade två bonusbarn med sig. Alla så härliga barn och spontana och roliga. Vi pratade om att fylla år. Nästa som står på tur är Niklas, sen Tuva och vi diskuterade åldrar. Jag frågade om de kunde gissa hur mycket jag ska fylla? Sa att jag är jättegammal. Dennis gissade rätt på 65 år. Då sa Leodor som är 8 år, - Då är du nästan död. Vi skrattade och i deras ögon var jag nog minst 150 år.😁😂
Ja, en trevlig fikastund, med mycket skratt. Hörs en annan dag, mitt långa uppehåll beror på att jag varit så förkyld och inte orkat.
 
         GLAD PÅSK!

Det som inte dödar.......

Publicerad 2019-04-06 17:50:00 i Allmänt,

Det som inte dödar, det härdar, sägs det. Hoppas att det stämmer.😊
I lördags efter KM slockna jag på soffan och vaknar med feber och ont i halsen, hosta. Hade bestämt med Jörgen om hämtning till Orsasjön, men fick ringa återbud.
Var trots allt förbi hos Niklas och hundvakt en liten stund till Stella på söndagen. Men på måndagen däckad i feber och hostattacker.
Har brottats med drakar och demoner hela veckan. Sovit, svettats, tvingat mig att äta och dricka mycket. En riktig influensa ala' mansbesvär, pust.
 
Hostacker på nätterna och knappt kunnat andas, pust. Stackars grannar. Gått mellan sängen och soffan och verkligen tyckt synd om mig själv.
 
 Så säsongen tyvärr över, lite snopet, men jag är samtidigt glad att influensan kom nu. Nästa helg är det kurs, sen kommer påsken med lunch här hemma. 
Sen är det någon som fyller 30 år och sedan en Englandsresa.
 
Så förhoppningsvis är jag kry tills dess. Mycket att se framemot och jag överlever nog. Idag var jag faktiskt hungrig.😉
 
Har sett hur arrangörer av pimpeltävlingar häromkring, kämpat mot isarna, landlossing av isen, dåliga vägar och den senaste snön. 
Skinnkroken fick i morse ställa in sin tävling, då det kommit nästan 3 dm snö och oplogade vägar. Lite otäckt med snön på vårisarna, svårt att se de dåliga  partier som finns. Rätt beslut.😊
Torsåkers Afk körde på Hyen idag, en tävling som man fick flytta från söndag till lördag. 5 - timmars med cirka 40 startande, väntar på resultat. Men vet att min lagkompis Anna-Lena var bästa dam, härligt en bra säsong för henne, med många segrar. Så se upp i påsk för henne😉
 Ha det gott, så hörs vi.....det finns hopp.😍

KM.......

Publicerad 2019-04-01 10:48:00 i Allmänt,

I lördags så hade Borlänge SFK KM i pimpel. Jonas hade kollat isen på Ösjön och Liljan, nära Borlänge, men för riskabelt att släppa ut folk på. Fick erbjudande av Jan Björkman att vara på Svärdsjön i Linghed.
Bara 14 stycken kom till start och det var ju bara med 6 dagars varsel tävlingen blev annonserad och sedan flyttad från söndag till lördag. Så många hade säkert planerat in andra aktiviteter. Vi får hoppas till nästa år att man lägger ut ett datum tidigt på säsongen för KM.
Isen var riktigt fin och fast, lite halt på morgonen som löste upp tills vi skulle in. Började vid en liten ö och fick en bra start med två i första hålet. Sen var det att borra dem i skallen för att få något. Kämpade på runt ön och gick närmare land och fick några finare. Sen tillbaka till ön där jag fick två bra hål, men bara smått. 94 stycken som vägde 1504 gram....Då jag har en inteckning i vandringspriset i damklassen, så ställde jag upp i den.
 Här är resultatet.
Yhj . William Berggren.          506
Ähj . Erik Bjurström.             2046
D .    Rosie Thorne .              1504
Ydv . Anna-Lena Björkman .2368
Ädv Lillemor Arvidsson .      1418
H .1   Jonas Gustavsson.     4654
     2 . Berndt Berggren .          864
Yhv 1 Jörgen Andersson .     6125 Dagens högsta vikt
        2 Ture Fransson .            3124
        3  Dan Ersbjörs .              2702
        4 .Jan Björkman.             2570
         5  Hans Bjurström .        1362
Ähv  1 .K-J Nilsson .                2020
         2  John Arvidsson .        1792
 
Vi firade efter tävlingen med skumpa,  för de som inte körde bil och chips och choklad. Två deltagare från Nordiska Mästerskapet Ture och Erik, mitt 50- årsjubileum som guldmedaljör i damjunior , svenska mästare i lag och mycket annat.😊Tack Anna-Lena.👍
Två Svenska mästare i herrveteralag Ture och Dan.
Erik och William väntar på att få gå ut.
 Lite taktiksnack.
Korken satt hårt.
Många små.......när vi åkte hem kom regnet som fortsatte hela kvällen.
Själv slocknade jag på soffan och vaknade med feber, så det blev inget Orsa för mig igår. Nu gör jag allt för att kurera mig.
 
 

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela