50-årsjubileum........

Publicerad 2017-01-27 12:34:00 i Allmänt,

Ja, tänk vad åren går, i år så firar jag 50 år som tävlingsfiskare i större sammanhang.Jag hade ju pimplat några år, redan 1962 var pappa och jag ute på Måsnaren i Södertälje.I slutet av 1964 så var han med och bildade Södertälje SFK och då började även mamma, min bror och jag att tävla.
Första km var 1965 och då var det bara en juniorklass, så man fick kämpa mot de äldre killarna.Alla juniorer fick pris och segraren medalj. Lyckades inte då och inte året efter heller att ta förstaplatsen.1967 så fick vi tjejer en egen klass. Vi var tre stycken på km, Barbro, dotter till Ivar Södergran Christina Magnusson och jag.Hade turen på min sida och vann.
 
Här är mina allra första medaljer.
 
Jag kommer inte ihåg vilken tävling som var först,  KM eller DM. Men jag skulle få vara med på DM för första gången och jag var 12 år. DM gick på Orlången, söder om Stockholm och jag hade egen skopborr och kont.
Borren var med ett smalt skär och en förlängning, så man kunde få önskad längd, genom att trycka in en knapp och dra ut eller trycka in till önskad längd.
 
Vi fiskade med små Hedenskogspirkar, rött garn eller "stockholmsfärgerna". Jag kom tvåa och fick en bronsplakett. Klubbkamraten Christina vann och fick en silvermedalj, och bara en fick åka på SM. Det delades bara ut guldmedaljer på SM.
Så här står det i texten under fotot som var med i Länstidningen, Södertälje.
I vackert väder med lite fisk anordnades SM i pimpling på sjön Hjälmaren under söndagen. Samtidigt avgjordes landskamp mellan Finland och Sverige, som Sverige vann med stor marginal. De fyra som samlat sig utanför bussen för att fara till Örebro och pröva fiskelyckan är från vänster Gunnar Samuelsson, Rosi Andersson, Kurt Pettersson och Tore Karlsson, samtliga från Södertälje.
DM- mästaren Tore Karlsson hade en "svart dag", inte en enda "stöt",som det heter på fackspråk. Christina Magnusson som var anmäld insjuknade före avresan och ersattes av Rosi Andersson. Fru Fortuna stod inte Södertäljedeltagarna bi, men bättre lycka nästa gång.
 
Pappa skjutsade ner Tore till bussen och fick då veta att Christina var sjuk. Jag var hos en kompis, så han ringde dit. Bråttom hem och packa alla fiskekläder, borr, kont och allt. Sen skulle han köra ikapp bussen, men det gick ju inte. Jag fick i alla fall bo ihop med Ingrid Lundmark  och Eira Wahlgren.
Tävlingen var på söndagen den 5/3 och på den tiden var det ingen lagtävlingen. Pappa hade sagt åt mig att fiska och leta ute på "flatorna" och gärna på vita fläckar i isen. Jag var ju van att alltid gå med honom, så svårt att gå själv.Kämpade på hela tävlingen, men inte en stöt. Jag skulle gått utmed land istället, där fick de en och annan, men inga höga vikter.
Kollade på resultat på arkiv på www.pimpelsport,se , herrsegraren hade 13 fiskar och 63 poäng, dam 2 fiskar 29,5 poäng och herrjunior 2 fiskar 24 poäng. Ingen damjunior hade fått någon fisk och jag vet inte hur många vi var. Man räknade ju poäng på den tiden 2 poäng per styck och 10 poäng per hekto. Såg även att Ivar Hedenskog kom trea i herrklassen med 6 fiskar.Det var många som denna dag fick det där namnet, hehe.
En erfarenhet rikare och en svensk mästarinna i damklassen med i bussen hem, Irene Lundin,Stockholms pimpelfiskare.
 
Ja då var man igång och det här året började vi meta mer och mer och åkte ofta till Kungsör. Där var det gått om stora löjor och några 5- meters avstånd var det inte tal om. Lyckades även detta år bli Kolsvamästare i mete i Hedströmmen. Så tre stycken medaljer blev resultatet detta år. Nu var man såld.
 
I morgon är det DM 2 på Byrviken, Leksand och på söndag är det KM 3 2016. Så nya tag, vi ses.

Ruggugglan.....

Publicerad 2017-01-24 13:22:03 i Allmänt,

Ruggugglan är en revy i Falun som i år firar 10 år och gör sista uppsättningen.Det handlar om ett gäng pensionärer på ett hem, och varje år är det olika tema. Men nu är det "Färdigruggat på pensionärshemmet Ruggugglan."
 
Utav alla 10 revyer så har jag sett de 7 senaste. I år så var jag och barnens farmor Elna och såg revyn i fredags.En trevlig kväll med mycket skratt.
 
Själv så firar jag 50 år som tävlingsfiskare inom pimpel och i större sammanhang. Kommer att skriva om det nu i veckan. Vi hörs.
 

Premiären avklarad......

Publicerad 2017-01-22 11:46:00 i Allmänt,

Nu är pimpelpremiären för vintern avklarad. Det blev ju en sen start på grund av diverse omständigheter. Men nu var det dags för Dalarnas DM-serie, något jag inte kan missa. Den arrangerades av Smedjebackens Sfk på sjön Leran. Resultaten var snabbt ute på www.smedjebackenssfk.se
Det var en fin dag och med några plusgrader och jag hämtade upp Niklas och sedan bar det iväg. 
På Leran har jag inte varit så många gånger, men det brukar vara roligt fiske, med nappvilliga abborrar. Det är en öppen tävling så många förutom dalfolket hade kommit till start, 109 stycken sammanlagt.Av dessa 109 så var det 71 stycken som deltog i DM för Dalarna.
Nu var inte Leran sig lik denna dag, utan trögt fiske. Så efter två timmar hade jag bara 6 fiskar. Det strulade mycket med broddarna och tappade en Kaj- pirk i ett hål.
 
Efter två timmar så kom det lite dimma över sjön, men när vi fiskat färdigt så hade det klarnat upp. Fick till slut ihop 35 abborrar som vägde  1178 gram. Jag trodde inte att jag skulle få något pris, men kom tvåa i damveteran klassen. Slagen av Barbro med 20 gram, men är trots allt tacksam, efter allt strul.
Niklas gick lite längre än jag och kämpade på bra, kom på 15 plats och 14 som fick pris. Säkert flera före honom som inte räknas in i serien. Så en bättre start i år.
En solig dag där snön glittrade vackert i alla regnbågens färger, syns tyvärr inte på mina bilder.
 
Idag är man riktigt mörbultad efter all borrning, så blir massage och linnement som gäller. Inte så tokigt med skidor på TV:n, men visst hade jag gärna varit med på Björken idag.
Skönt ändå att vara igång och nya tag på lördag, då är det DM 2 på Byrviken,Leksand.

Insnöad.....

Publicerad 2017-01-04 13:12:00 i Allmänt,

Insnöad, ja så känns det. Har inte varit och handlat mat sedan före jul och endast en sväng med bilen i torsdags när jag var till doktorn.
Det kommer inte bli någon premiär för mig till helgen heller. Enligt prognosen så skall det bli 23 grader kallt på fredag och lördag. Igår och i natt har vi fått över 20 centimeter snö och nu vräker det ner ute igen. Som tur är så är det lätt pudersnö så det är lätt att skotta.
Såg på Facebook att vårt DM 4 och lagtävlingen i pimpel som Ovansiljan Sfk arrangerar har flyttats från lördag 25/2 till söndag 26/2. Borlänge Sfk:s tävling mot cancer är också flyttad från söndag 26/2 till lördag 25/2.
Ha det bra och kör försiktigt.
 
Nu några timmar senare så är prognosen fredag -11 och lördag -4 grader....som vanligt när det gäller vädret så får man titta ut genom fönstret och kolla vädret och termometern.
Ha de ......
 

Året 2016......

Publicerad 2017-01-01 14:38:09 i Allmänt,

Liten sammanfattning av året som gått, både fiske och levande livet. Ett lyckligt år med mycket skratt och tok, sol och bad och lyckliga stunder med familj och vänner.
Årets pimpel-DM gick bra, jag vann serien och kom trea individuellt och i lag så vann vi. Så målet att ta sig vidare till SM 2017 infriades.Av våra tre pimpel-KM så har det bara varit två, det första vann jag och det andra var jag sjuk. Så nu gäller det att piggna till så att jag kan vara med på sista.
På Borlängemästerskapet kom jag tvåa och Falumästerskapet blev jag trea. Vann OS-pimpeln på Hamrasjön, en rolig sjö som jag endast varit på två gånger.
SM i Lycksele blev en djupdykning individuellt och i lag så räckte det bara till en femteplats, trots över 11 kilo tillsammans. Men en trevlig resa och alltid lika roligt att träffa fiskevänner från hela Sverige.
Årets stora fiskar var abborren på 995 gram på pimpel från Barken och en sarv på 872 gram på mete i Torsång.
 
Jag vann Trosametet i år igen på över 8,4 kilo, men hade inte högsta damvikten så vandringspriset fick jag lämna ifrån mig. Vann även KM i traditionellt mete, men DM blev en miss då jag blev fiskfri.
 
Det blev två resor till solen och värmen Kreta i maj och Thailand i november. Sköna lata dagar med god mat, dryck,mycket skratt sol och bad.
.Ångbåtsturen på midsommarafton. Peace and Love-festivalen, flera ceremonier i naturen, ny trumma, läkeväxtkurser, plockat mycket blåbär, lingon och kantareller......Ja, det har varit ett fantastiskt år och den största händelsen var när Niklas och Pantea gifte sig i Augusti. Många förberedelser och mina klädproblem (haha), mitt "rapptal", mina äldsta söner som marskalkar och det fina brudparet. En fin ceremoni i kyrkan och lyckad fest vid Tyllsnäs, med mingel, god mat, trevliga tal och dans.....
Niklas höll ett tal som var 45 minuter långt och gick runt och talade direkt till dem han ville tacka, såå stolt mamma är jag.Det spelades in så jag kan när jag vill gå tillbaka och se det igen och lika många tårar trillar varje gång. Mitt "rapptal" har också spelats in, men har bara sett det en gång.
 
 
Vi har som sagt haft flera ceremonier och fester med vänninor både ute och inne. Skall erbjuda massage och healing framöver på min sida Rosage på facebook. Så jag ser fram emot ett lika fint kommande år 2017.
 
 
 
Jag känner stor tacksamhet för mitt liv, mina barn med respektive, barnbarn f.d svärmor Elna och övriga släkt och alla goa vänner.God fortsättning och Gott Nytt År!
 

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela