Gott Nytt År!.......

Publicerad 2016-12-31 15:26:00 i Allmänt,

 
Gott Nytt År önskar jag alla bloggläsare och ett nytt fiskeår. Hoppas verkligen att min förkylning, som tagit om, ger sig snart. Inte mycket till ork kvar, f...n jag som mådde så bra och tränade så mycket i Thailand. Både med promenader och långa vattengymnastikpass i poolen.Nu gäller det att ta nya tag när jag blir frisk, säsongen är lång.
 
 Tomten har rest hem och här plockas inga julsaker bort förrän 13 Januari. Mina pimpelspö, krokar och revar är väl fulla av spindelnät för jag  har inte sett åt dem sedan i april. Men hoppas att känslan infinner sig snabbt, och putstrasorna åker fram.
 
 
Det blir inget fiske för min del i morgon på Ösjön och Nyårsnappet, men kanske att jag åker ut och kollar.
Skitfiske till er som skall fiska och kör försiktigt.
 

Mellandagar.....

Publicerad 2016-12-29 20:07:20 i Allmänt,

Mellandagarna och tid för att se tillbaka på året som gått. Peppar peppar så är jag bättre i min influensa men inte helt frisk. Var till doktorn idag eftersom jag fick boka av förra veckans besök. Jo det togs nog 7 rör med blod, urinprov, ekg, syresättning och blodtryck. Får svar i morgon och det vore skönt om de hittar något fel på mitt mående de senaste åren, med mycket trötthet och svettningar. Det jobbigaste är svettningarna på vintern när jag måste ha ombyte med ut på isen, vid tävlingar.
Nu blickar jag framåt och ser fram emot en fin fiskevinter. Jubileumsår för mig av deltagande på DM och SM, närmare bestämt 50 år sedan jag första gången deltog.
Jag har läst den fina berättelsen från Björn Borg på pimpelsports sida om Östergötlands tävlingsverksamhet genom åren. Jag vet att Södertälje SFK har en bra statistik på klubbens framgångar på DM och SM, där jag bidragit med några siffror.
 
Eftersom jag även under en tid varit ordförande i Borlänge SFK så vet jag hur mycket information som fanns bevarad hos oss. Vår klubb firar 60 år 2019 och är nog Dalarnas äldsta aktiva klubb.
Det har ju tidigare varit samarbete och utbyte med Ulricehamn och Linköping. Vi har arrangerat SM i pimpel 1968,1991 och 2014. De två senaste tillsammans med Falubygdens SFK.
Såg att Jonas varit ut på Ösjön och kollat isen på sjön som är 13-20 centimeter. Så Välkomna till Nyårsnappet på Ösjön med start vid båthamnen i Ornäs. OBS! Start 11, så får man lite sovmorgon. Tävling 11-14, bara abborre räknas. Ring alltid vår telefonsvarare för information. 0243-239644.

God fortsättning.....

Publicerad 2016-12-25 17:59:00 i Allmänt,

God fortsättning på Julen. Idag har jag bjudit på lunch här hemma och sedan blev det julklappsutdelning.Plötsligt händer det....Nej, inte denna gång heller. Brukar lägga varsin lott på tallrikarna, men glömde det i år. Så nu har jag skrapat alla själv, och det blev 90:- i vinst. Löser in den och redovisar de nya lotterna för familjen. Än finns chansen kvar och vi delar.
Mysig dag med sönerna, sonhustru, trolovade, barnbarn och f.d svärmor. Många julklappar till barnen och jag fick också några fina foton, trisslotter, blommor och specialkaffe.Tyvärr så jobbade barnbarnens mamma och kunde inte vara med i år.
Överst bröllopsfoto på Pantea och Niklas så fint, mörka moln i bakgrunden som drog in senare på kvällen med åska och ösregn. Sedan ett härligt foto på Dennis och Tuva, syskonkärlek.
Tuva och jag delade ut julklapparna, för någon tomte hade vi inte. Nu är allt över och alla har åkt hem, så nu är tomtemor trött......
 
 
Tuva gillade luciorna med tärnor och stjärngossar så jag läste upp för henne vem hennes pappa Stefan gjort som liten.De övriga var gjorda av Mikael och Niklas.
Så God fortsättning, och skitfiske till Er som skall ut och pimpla i morgon........Jag fortsätter att kurera mig innan min egna premiär på isen för denna vinter.

God Jul!.....

Publicerad 2016-12-24 16:03:09 i Allmänt,

God Jul gott folk. Det blev jul även i år, men inte som jag tänkt. Influensa som slog till pang och bom i måndags och jag som skulle fixa så mycket i veckan som varit.
Jag har nog förkortat sjukdomstiden ändå med att dricka, spraya och använda Silvervatten som näsdroppar. Har inte heller haft så hög feber, bara lite över 38 grader.
Hur som helst var jag och handlade igår och idag har jag förberett maten . I morgon så blir det jul på amerikanskt vis med helstekt kalkon och julklappsutdelning.
Vi brukar fira vart annat år med jul här på julafton och vart annat år på juldagen. Detta då barnbarnen firar med mormor och morfar och släkt och vänner.
Så i morgon blir det som planerat och kalkonen har jag nyss tagit ur ugnen. Det blir bra, ha en trevlig julafton och var rädda om varandra.

Däckad......

Publicerad 2016-12-21 16:05:37 i Allmänt,

Ja, jag är däckad i influensan med feber, rinnsnuva, hosta, ögon som rinner,halsont och nyser som tomten. I måndags när jag vaknade var det kört.....
 
Jag går mellan sängen och TV-fåtöljen, sover mycket och är mycket på Facebook. Hinner också skriva här mellan sömn och febertoppar. Försöker kurera mig enligt konstens alla regler. Men det verkar som allt har sin tid.
Jag som förespråkar Silvervatten till allt och silvergrogg för snabb verkan får ge mig i detta fall. Hoppas att jag piggnar på mig till juldagen för då är det tänkt att jag ska bjuda på lunch. Barn med respektive, barnbarn och barnens farmor kommer hit, så vi skall även dela ut julklappar. I värsta fall får jag skjuta upp allt, man vill ju inte smitta ner någon.
Idag är det vintersolståndet och om några dagar börjar det bli ljusare ute och längre dagar. Trevligt att vi här i Sverige och Norden behållit Jul,Yule som är en gammal tradition på att fira årshjulet.Istället för Christmas, som kom till efter att vi blivit kristna. Att nu börjar ett nytt ljusår och vårt nyår kom till långt senare när vi införde nuvarande almenacka.
Jag har i alla fall orkat göra i ordning mitt "altare", vilket jag gör åtta gånger om året vid de olika högtiderna. Som alltid denna tid på året så finns en pimpelgubbe och julgranen med. Jag är inte religiös eller tillhör någon religion. Men firar enligt årshjulet , härligt mycket att fira.....Men ikväll blir det lugnt, pust, pust.

En vecka av sorg......

Publicerad 2016-12-20 12:41:00 i Allmänt,

Förra måndagen var jag iväg till veterinären och tog bort katten Chilla.
Hon har bott hos mig i över 3 år och innan dess när Niklas varit på Cypern en längre tid. Det är hans katt, men när de skaffade valpen Stella så gillade inte Chilla det. Utan rev sönder Stellas öra när hon ville leka.
Så hon fick flytta hem till mig. Hon skulle ha blivit 11 år i början av 2017. 
Har tidigare varit utekatt och fått två kullar med ungar, när hon bodde med Niklas hos hans pappa.Sedan 2010 innekatt med favoritplatser i fönster och på balkongen.
En mycket social katt som mötte mig i dörren och nyfiken när man fick gäster. Satt ofta och kollade in oss när vi åt mat eller fikade. Så var det, en ära för mig att få bo hos henne.
Vi hade ett särskilt språk med varandra och hon låg ofta på mitt bröst, morgon och kväll. När jag slickade mig om munnen stack hon direkt ut i köket....för då var det mat på gång.
Sista tiden har hon druckit mycket vatten och kissat inne, lite här och där. Så Niklas och jag var till veterinären med henne. Där togs det blodprover som visade på dåliga njurvärden.Så vi köpte ett speciellt torrfoder som hon skulle äta. Hon fick även vanlig mat, men blev bara tröttare och åt mindre och mindre. Så för hennes egen skull fick vi ta det jobbiga beslutet om avlivning.
Så nu är det väldigt tomt här hemma, men vet att hon har det bra där hon är nu.......
Ja, livet går vidare.....
 

Midvinterblot.....

Publicerad 2016-12-19 11:13:00 i Allmänt,

I lördags så var det dags för den årliga häxfesten och i år med Midvinterblot som tema. Här skulle det offras och fira att ljuset snart återkommer. På onsdag så är det Vintersolståndet klockan 11.44 svensk tid. Ett magiskt tal med 11 som en portal och 44 som är ett änglatal.
Vi skulle ha varit sex kvinnfolk, men en blev sjuk så då var vi fem kvar......Startade med en ceremoni och skålade i Julmumma, firade ljuset och tände den stora "elden" och till det en jäger, pepparkakor och liten present.
Jag kan rekommendera denna Julmumma som är köpt på bolaget, en söt variant och mycket god.
Sen jag kom hem från Thailand har jag inte varit så pigg, så jultomtar m.m. kom först fram nu före helgen. Efter det kom alla "skumma" saker fram,spindelnät, spindlar,insekter, fladdermöss och mycket annat.
 
Det blev kall mat i år med en massa småplock och vid våra tallrikar hade Marina lagt en liten present, tack,tack.
Kvällen förlöpte med kaffe och efterrätt, mycket, skratt, musik, sång.Solögas böcker om djur och växter gick slumpmässigt igenom. Tarot, runor och orakelkort drogs och den som ville kunde skåda in i kulan.
 
Ny skål i min senaste pokal fylld med bubbel och avslutningsvis så kom min trumma och magdansdräkt fram, till allas belåtenhet.
Gun-Britt som var här på sin "första" fest, blev inte skrämd, utan kommer gärna nästa år också.
 
 
 
Ja, en helt magisk och rolig kväll och nu är vi alla påfyllda med nya energier.Lite suddiga foton, men allt ska inte vara glasklart. När jag tog tag i disken blev jag lite full i skratt och tänkte....hur många var vi egentligen?
Menyn var denna: möglig hönshjärna,lamaskit, kattkräks,änglasocker, skivad myskoxe, sjöhästar, självdöd gös, manglad grävling, gräddig björk m.m.
Efterrätt björnskit med gul snö och änglahår.
Kvällens drycker: fiskblod,strutskiss,krämig tomtedryck och myskoxesnor.
Tilltugg, harpluttar, häxans hosta, torkad braxen och råttskit. 
Ja, så var vår Midvinterblot och på onsdag får vi alla fira ljusets återkomst. Tack alla tjejer att ni kom.
 
 
Nu måste jag snart ut på isen, längtar.Ha det gott.....
 

Årsmöte.....

Publicerad 2016-12-15 20:39:00 i Allmänt,

Igårkväll så var det årsmöte för Borlänge Sportfiskeklubb i Strandbro  bygdegård. Den ligger en bit utanför staden mot Romme Alpin. 
Kom dit lite tidigt och kunde inte låta bli att ta kort på den vackra fullmånen.
 Årsmötesförhandlingar och prisutdelning stod på programmet.Som vanligt bjöds det på varm glögg och pepparkakor och efter mötet bjöds det på smörgås och dricka.
 
Mötet gick bra, vissa frågetecken förklarades och andra förblir frågetecken ett tag till.Jonas rapporterade om Sportfiskarnas möte i Stockholm . Jag påminde om de förändringar till 2017, som jag läst mig till.
Att man börjar med 3-mannalag på DM i pimpel och traditionellt mete från 2017.Alla över 70 år får använda elborr med skruvdragare, för de som är yngre då måste man inneha handikappkort .
 Efter mötet och smörgåsarna så hölls prisutdelning för Traditionellt mete, där två av tre tävlingar räknas. Jag hade turen med mig på tredje och avgörande tävlingen och vann sammanlagt i damklassen.
 
Klubben har även ett special-km i mete, då får man använda vanliga metspön och kastspö, samt mäskning. I år provade man att åka med på Grängesfirrens bussresa till Västerås.Det blev inget vidare intresse utan det var bara tre som åkte med, varav två tävlingsledare med gratis startkort. Men två pokaler delades ändå ut....
Våra Km i pimpel släpar efter och det tredje och sista kommer att hållas så snart som möjligt.
Vi har tidigare genom åren haft Km i Internationellt mete. Förra året hölls bara en av tre tävlingar och i år har det inte arrangerats någon.Jonas och Tommy förklarade att det inte fanns någon tid.......Lovade dock bättring till nästa år, vi ligger ju 5 stycken efter , plus tre nya. Kanske får jag användning av det keepnet som jag köpte förra året.
Jonas informerade om nya klubbkläder till vintern och pris på dessa. Sedan kan klubben gå in och sponsra lite, när de bestämt det.
 
När de flesta åkt hem återstod lite disk, hopplockning av bord och stolar.Samt dammsugning och torkning av golv. Jag torkade alla golv , vilket kändes i morse när jag försökte kliva ur sängen.Jaja, det går över.
 

Shopping....

Publicerad 2016-12-08 20:48:33 i Allmänt,

Shopping i Huay Yang är väl inte som på charteställen. Men det kommer fler och fler ställen som säljer klänningar, blusar , t-shirt och barnkläder. Sedan finns ju marknaden uppe vid Burmagränsen och en marknad på andra sidan motorvägen.
Den skulle vi åka till en dag och då åker man helst vägen som går under motorvägen. Men eftersom det regnat så mycket denna höst så var det översvämmning där. Så vi vände.
Köpte lite smycken,ett bälte och slevar av cocosnötskal, m.m.Slevarna blir perfekt att ha när jag bereder kaninskinn.
Lite kläder och en baddräkt.
Yogamatta,rökelser och en handväska av ormskinn.Chon som sålde väskan ville knappt ta i den, så hon blev nog glad när jag köpte den.
Ja, det är billigt i Thailand passade även på att köpa lite presenter och julklappar till barnbarnen.
Den här var nog den dyraste men en fin symbol för Thailand.Som vanligt så fick jag lämna kvar 2 badlakan och lite kläder och väskan vägde 19,1 kilo. Tur att jag slapp väga handbagaget.......

Balans........

Publicerad 2016-12-08 14:23:20 i Allmänt,

Det gäller att ha balans här i livet. Inte för mycket och inte för lite, och det gäller alla områden här i livet. Kropp, själ, vardagsliv, pengar...ja allt.
Därför var det bra när brorsan kunde balansera upp energierna på denna restaurang. Den ägs av en "kille" från Mora som är gift med en thailändska som är kock.Deras gemensamma barn går i den svenska skolan här och ibland hjälper de till här på kvällarna.
 
Det fanns ju en del tragiska flaggor på väggarna. Så nästa gång Kenth åker till byn så har han nog med sig en Djurgårdsflagga, tur är väl det pust....
En kväll när vi åt middag här så flög en del av väggfläkten ner på Kenths arm. Det gick som tur var bra och han blev lovad en Irish Coffee nästa gång vi kom dit.
Men det hade de glömt bort... hur var det med balansen nu då?
Samma dag beställde vi utav deras goda tonfisktoast med sallad. Men Aina som inte brukar äta så mycket ville ha en halv portion...baby,haha. Sen kom de in med helt fel maträtter och Aina fick sin babyportion. Straxt efter kom de in med våra och då var det också barnportioner. När notan kom så var det fullt pris på alla........Nej, blir nog inget mer besök där......

Djuren......

Publicerad 2016-12-08 09:47:37 i Allmänt,

På menyn i Thailand och Huay Yang fanns det kyckling, fläsk, biff, räkor, bläckfisk och en massa fisk.Vi åt nog mest kyckling. Den biff jag beställde var lite seg och fläsket var, så där.
Vi såg aldrig till några grisar, men höns,tuppar och kycklingar fanns det gott om. Korna gick ofta under cocospalmerna och var tjudrade till ett visst område.
Här går de bakom vårt hus. Fisk eller bläckfisk åt jag aldrig. Men tre stycken räkor i en räkcoctail, som inte smakade någonting.Aina åt fisk flera gånger och den var dåligt smaksatt. En kväll beställde Kenth smörstekt fisk och den var riktigt god, den såg ut som en filead abborre.
 
Hönsen gick fritt lite överallt, här en hel familj.Det var många lösa hundar med och utan halsband, på stranden, utmed gatorna och runt restaurangerna.
En helg så kom det ner 30 stycken studerande veterinärer från Bangkok och Hua Hin. De skulle kastrera både hundar och katter gratis, via organisationen i byn. Det är ett svenskt par som tillsammans med thailändare,matar vildhundarna och ser till att många blir kastrerade.Även privatpersoner kunde få komma dit denna helg och över hundra hundar och katter hann man med under helgen.Organisationen stod för studenternas resa, logi och mat och ett bra tillfälle för dem att öva.Vildhundarna har minskat i antal sedan jag var här för 3 år sedan och många har tagits omhand av ortsbefolkningen eller svenskar som emigrerat.Av tradition så avlivar man inga djur här i landet, utan botar i den mån det går. 
 Den här katten fanns vid restaurangen runt hörnet och kom och la sig vid mig en dag.
Övriga djur och insekter var ju förstås all knott och mygg, som hade en förkärlek till mig. Till Kenths stora lycka eftersom han brukar vara mest utsatt.Trots myggmedel blev jag biten, men sista tiden så smorde jag in mig med färsk citron. Då fick jag vara lite mer ifred.
En dag slog trädgårdsarbetarna ihjäl en svart orm vid grannhuset. Den var över 2 meter lång och vi såg hur snabb den var när de jagade den med långa påkar. Han som slog ihjäl den tog den sen i svansen , la den över axeln och gick stolt iväg med den.
För övrigt så var det ju grodor,syrsor och på dagarna trollsländor.Fågelsången var ju som en ljuv meditationsmusik.Hittade två iglar på altanen en dag, den ena var cirka 15 centimeter.
Det är inte en helikopter utan en trollslända. Men flera helikoptrar och lågt flygande plan hördes på kvällar och nätter. Jag tror att det var för att bevaka gränsen mot Burma och en militäranläggning fanns ju inte så långt bort, med egen landningsbana.
Ja det finns mycket mer att berätta men nu har ni säkert tröttnat och jag också. Hörs en annan dag.
Fullmånen,jag och en av vildhundarna som bodde nere vid stranden.

Maten i Thailand.....

Publicerad 2016-12-07 10:25:34 i Allmänt,

Varje morgon gjorde vi en stadig frukost hemma i huset. Den bestod av kaffe, rostat bröd, ost, yougart, juice, kokt ägg eller stekt ägg med bacon. Jag drack även citronvatten och åt gul lök . Ibland hade vi även frukt.Sedan den där lilla whiskeyn för magen.
Lunchen åt vi ute på någon av de många restaurangerna, vid stranden eller på gångavstånd runt hörnet där vi bodde. Nedan några exempel på maträtter.
Kyckling med vitlök, pommes fritt och olika dippsåser, en favorit
Kycklingklubbor och ett mycket klibbigt smaklöst ris. Det var inne på militärt område och enda stället där man inte serverade alkohol p.g.a kungens bortgång.
 
 
Middagarna åt vi också ute på olika ställen. Det var Kenth och jag som var mest vågade och testade extra starka rätter. En kväll så beställde vi in lite mildare än den där extra. Haha kocken måste ha missuppfattat allt för det var den starkaste rätten under hela vistelsen.Monica hade också beställt samma, men fick lämna tillbaka den och få in en något mildare.
Kenth och jag åt upp och det kändes som om man fick riktiga botox- läppar, som var rejält svullna. Svetten började rinna överallt till och med i knävecken. Beställde samma rätt på stranden, och tjejen kollade lite skeptiskt på mig. Men den var mycket mildare och gick lätt ner med en stor Chang.
Aina, Monica, Kenth och mitt fotavtryck, i väntan på lunch vid stranden.Där sålde de även kläder, väskor och man kunde få massage eller manikyr och pedikyr. Berättar mer en annan dag om det.
Kenth fyllde år den 4 november så dagen till ära så hade jag tagit en orkidé från altanen och klippt av och satt i vatten.
 
Hehe och frukosten på Arlanda var denna.
Jag kan flyga jag är inte rädd......

Blogga eller inte blogga.......

Publicerad 2016-12-06 08:35:40 i Allmänt,

Blogga eller inte blogga det är frågan?Jag har ju skrivit nu i över tre års tid. Ibland långa inlägg och ibland korta och många dagar ingenting.
Har ju samtidigt märkt att vänner inte ringer till mig lika ofta som innan. När vi sen pratar och jag berättar något så svarar de att man läst det på bloggen.Lite tråkigt när telefonen bara går i en riktning. Så detta är medaljens baksida.
 
Men fortfarande är det ju roligt att skriva och berätta om gamla och nya upplevelser. För er som undrar så tjänar jag inte ett öre på detta. Jag har heller inga egna sponsorer, varken inom fiske eller annat. Utan den reklam som visas, vet jag inte hur, varför eller hur man tar bort. Bara att gilla läget och jag hankar mig fram.
Något jag följer varje dag är årets julkalender på TV 1. Tycker att den är helt i min smak med magi, gamla böcker och experiment med formler, m.m.
 
I morse pratades det om älvring av magiska stenar, flugsvamp och kvistar av silvergran, trollkors och häxsalva. Älvringar och portaler finns ju naturligt ute, det gäller bara att ha sina sinnen öppna.
Trollkors är ju ett "kors" som inte ser ut som ett vanligt kors och skall skydda den som bär det.Annars så kan det hängas upp för beskydd i hemmet, och mycket annat.
För några år sedan när jag gick en "häxkurs" så var det en deltagare som hade en vän som jobbade med silversmide. Så då kunde vi beställa trollkors av henne. Stenar har jag ju både inne och ute, som smycken, lampor m.m.Häxsalva har jag ju linnement, som jag köpt. Sedan har jag en massa olika salvor och oljor som jag på magiskt och rituellt sätt blandat och använder vid olika tillfällen.
 
Så nu fattas det bara några kvistar av silvergran, så kan jag hoppa genom låsta dörrar, haha.

En vecka går fort.....

Publicerad 2016-12-05 17:29:36 i Allmänt,

En vecka går fort och jag har nog kommit in i normala rutiner igen.Men har lite svårt för kylan, både inne och ute.Härligt med tända ljus nu när det är så mörkt.
Har ju varit hemma en vecka nu och sovit ikapp tiden. Trodde att det skulle vara lättare att åka ikapp tiden, men har vaknat otroligt tidigt varje morgon. Sovit sen middag och ändå suttit i soffan och somnat varje kväll.
Haha, man är väl ingen ungdom längre.
 
Hämtade ju kaninskinn förra veckan som nu ligger i bad. Skall ta mig i kragen och sy de där handskarna som jag tänkt så länge. Jag har en plan.....
 
I fredags så var Niklas och jag till veterinären med hans katt Chilla som bor hos mig.Hon fick följa med hem igen och äter foder med medecin i. Hade lite för höga njurvärden och får en ny chans. Svårt det där med djur som inte kan tala om hur de mår.
 
Idag kom kallelsen till vårt årsmöte i Borlänge SFK, och det var i "grevens tid". Det kommer att hållas 14/12 i Stranbro bygdegård där vi brukar vara.Så medlemmar, hoppas vi syns där.

Mumsa...

Publicerad 2016-12-03 06:45:00 i Allmänt,

Mumsa är ett ställe som ligger en bra bit utanför Huay Yang, det är en restaurang och resort.En norrmän tog över stället förra hösten och då var det ganska nedgånget, så de har byggt  stora nya tak och renoverat.
Ägaren är en sportig kille som var ute och vindsurfade i de höga vågorna. Flera dagar såg vi på långt håll hur han surfade med en stor fallskärm, vet inte vad det kallas.Mumsa ligger alldeles nere vid stranden och har ett gym med tak över som man får använda.Höga träd runt omkring och stolar och bord nere vid stranden Några buddor pryder uppgången till trappen.
Kenth och Aina försökte hitta dit i Januari, men lyckades inte. Men nu satt det skyltar ändå från byn.
Några dagar innan hade jag haft en dröm, jag var ute och pimplade och isen hade som runda hål som stjärnor överallt. När vi beställde våra obligatoriska Chang-öl, så kom de in med isbitar i. De var runda och såg precis ut som i drömmen.
Chang är den öl som vi drack mest av, till lunch, middag och hemma i huset och vid poolen.
Härlig inhägnad av bambu.
Jo det har gått förvånansvärt bra att komma in i den svenska vardagen igen. Men det känns väldigt kallt både ute och inne och jag har ju varit utan mina kosttillskott, vitaminer, silvervatten och msm- pulver. Så nu får jag börja om från noll igen. Med värkande kropp och stela leder och trötthet.Men det var det värt, ha en trevlig helg.
 

Lyckat.......

Publicerad 2016-12-02 06:39:00 i Allmänt,

Igårkväll höll jag i en guidad meditation här hemma hos mig.Det är ju inte första gången, men första gången som jag bjuder in till det via min sida Rosage,som jag har på Facebook.
Kvällens tema var Moder Jord, stenar och kristaller.Jag hade dukat upp med egna stenar, kluster, kristaller, smycken,levande ljus och ljusslinga.Jag berättade lite om de olika stenarna och vi diskuterade Moder Jord och vad man kan göra för att hjälpa till själv att rädda henne.Vi talade också om hur viktigt det är att rena stenar och framförallt smycken som kan dra åt sig dåliga energier. Som kan göra oss trötta och i obalans, samt hur man laddar dem med ny energi.
Denna Moder Jord har jag köpt i England och den innehåller skapelseberättelsen för, djur, växter och de olika haven, jordklotet  m.m.
Det här är målade stenar från en typ av årshjul med elementen eld, vatten, jord och luft och olika gudinnor.
Den här kvällen var vi bara fyra av mina närmaste vänner inklusive mig själv.Jag guidade dem in i en meditation, som en saga, där de hamnade i en kristallgrotta.Mer tänker jag inte avslöja.
 
Sedan fick de välja varsin sten ur en påse, som de fick ta med sig hem.Det blev så bra och passande beskrivning till var och en.De fick även dra varsitt tarotkort som också stämde in bra på dem och deras liv just nu. Här nedan syns även olika stenlyktor,agatägg, täljstenskuber som man kan frysa och ha i drinkar eller whiskey m.m.
Vi fikade och jag bjöd på kladdkaka,glass och te eller kaffe. Förutom meditationen till musik, så var det många historier från livet och mycket skratt.Katten Chilla satt och övervakade oss, som vanligt när jag har gäster. En lyckad kväll med andra ord, nästa gång blir i Januari efter alla helger.
Chilla kollade in när jag dukade upp innan gästerna kom, nyfiken katt.
 
Nu i helgen så är det premiär i pimpel för många som kommer att åka upp på HD-cupen. Härjedalen och Dalarna, eller rättare sagt Svegs Sfk och Ovansiljan Sfk arrangerar cup på två dagar. Sveg startar på lördagen och Ovansiljan på söndagen ovanför Noppikoski.Man tävlar i 5 olika klasser, herr, dam, herrveteran, damveteran och junior.
Men jag blir hemma, har annat att pyssla med, då jag varit bortrest så länge.Sedan är det ju alltid problem med skjuts och samåkning härifrån. Skitfiske på Er och må bästa damer, herrar och junior vinna.

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela