DM-serie 4......

Publicerad 2022-03-22 11:28:00 i Allmänt,

DM-serie 4 för Dalarna genomfördes på söndagen 20 mars på Hättsjön,Malung. Skinnkroken arrangerade och tyvärr kom bara 16 tävlare till start. 4 herrar,7 herrveteraner, 2 äldre herrveteraner, 1 dam,1 damveteran och 1 äldre herrjunior. Tråkigt för arrangören och för serien. Dalarna kanske får tänka om till nästa år. Vi brukar köra stora DM och lagtävlingen vartannat år i södra och vartannat år i norra Dalarna. Vi är ju ett långt distrikt med cirka 30 mil från södra till norra.
I år kom stora DM som nummer 2, och många som blev klara då fullföljde inte serien. Lite olyckligt att de två sista tävlingarna låg i norra delen. Vi brukar ha tävlingsledarmöte på vår och höst, så vi får se om det blir några ändringar.
 
Här är segrarna från Hättsjön.
H.     Henrik Persson.       Skinnkroken.         4091 gram
Hv.   Torbjörn Torsson     Skinnkroken.         3529 gram
Ä Hv Mats Öjes.                Skinnkroken.         4771 gram
D.      Susanne Ivansson  Skinnkroken.         1630 gram
Dv.    Monica Andersson Grängesfirren.         572 gram
ÄHj.  Viktor Danielsson.   Borlänge.                840 gram
 
Efter uträkning och sammanställning  av serien och DM, som Stig var snabb med, så har 29 tävlare kvalificerat sig till nästa års SM.
8 herrar,8 herrveteraner,5 äldre herrveteraner, 2 damer, 3 damveteraner, 1 äldre damveteran, 1 äldre herrjunior och 1 yngre herrjunior. Vi är 12 från Borlänge SFk. 
6 lag och Borlänge har 3 av dem. 2 herrlag,2 herrveteranlag, 1 äldre herrveteranlag och 1 damveteranlag. Alla resultat finns på Facebook sidan  DALADISTRIKTET SPORTFISKARNA.
Återstår att höra vem som vill arrangera nästa år.
 
 

Startlistor SM.......

Publicerad 2022-03-21 12:00:00 i Allmänt,

Igår kom startlistorna inför SM i pimpel i Norsjö ut. Jag hoppas på lite mer info om istjocklek och hur snöläget är på Norsjön.
 
370 till start individuellt och 106 lag. Av de 370 är 173 startande från de tre nordligaste distrikten och 197 från övriga distrikt.
I lag är 45 lag från de tre nordligaste distrikten och 61 lag från övriga distrikt.
Fördelningen i klasserna
Herr.      118
Hv.        100
Ä Hv.       41
Dam.      30
Dv.          29
Ä Dv.      15
Y Dj.         7
Ä Dj.         3
Y Hj.       12
Ä Hj.       15
 
Startande lag
Herr.     43
Hv.        26
Ä Hv.      8
Dam.      9
Dv.          6
Ä Dv.      5
Y Hj.       3
Ä Hj.       6
 
Startlistorna finns ute på SM-sidan på www.norsjosfk.se

Tv-helg.....

Publicerad 2022-03-19 15:15:28 i Allmänt,

Tv-helg i soffan, hade ju helst suttit på sjön och fiskat KM idag och DM-serie i morgon.😎
Men med feber och magont är man inte så kaxig. Träffade barnbarn i tisdags som tidigare haft maginfluensa, så kan tänka mig att det fanns baciller kvar. Jaja, smällar man får ta, är i alla fall klar till SM nästa år, känns bra.
Glad att jag sparat alla leksaker efter barnen.❤️ Alltid roligt att träffa alla som bor i Ramnäs, länge sedan de var här, och minstingen Hedda är blyg för mig.😉
 
Äldsta och yngsta i Stefans familj, Dennis som fyller 18 år i sommar och Hedda 1 år.
Elin och Dante trummar och sjunger.😊
 Ja, mycket skidor på Tv nu i helgen, långlopp på skidor, slalom, storslalom och skidskytte för herrar och damer. 
Samt bandyfinaler för damer och herrar. Heja.

Glory....

Publicerad 2022-03-18 11:44:00 i Allmänt,

Glory, Glory halleluja, nja inga hallelulja- moment när vi åkte med Viking Glory på denna första resa.
 
Syster Monica fyllde 75 år i oktober och en present som hon fick av Inger,Kicki och mig var resan med Glory på dennes jungfrufärd från Stockholm 1 mars. Vår bror Kenth och svägerskan Aina hade också bokat.
 
Jag åkte ner till Strängnäs på tisdagen och båten skulle gå 20.00 från Stockholm. Det gick inga anslutningsbussar, så Inger hade lovat att köra oss. Monica och jag åkte upp till Kicki och spelade lite kort, när Kenth ringer. De är redan på väg upp till Stockholm.
När vi sen var i Vårby ringer Kenth igen, båten försenad en timme.
När vi parkerat, checkat in och gick upp till vänthallen möts vi av ljudet av en blåsorkester med bollibompatango, haha.
De som spelade var närmare döden än pension och behövde ta flera pauser.Som tur var spelade de andra låtar också och efter lång väntan fick vi gå ombord.
När det var första resan tror man att man skulle få en välkomstdrink eller liten present i hytten men ingenting. Lätt att hitta till hytten, Inga krångliga gångar där vi bodde på plan 7.
 
Vi hade buffé bokat till 20.00 men då båten var försenad så kom vi inte dit förrän 20.45.  Folk var som galna, antagligen hungriga, köerna gick från två håll och ibland hoppade någon in mitt i kön.
Hur som helst så var det många goda delikatesser, men ett märkligt upplägg var man hämtade maten, som fort tog slut. Personalen hann inte med att fylla på.
Efter maten gick vi ner i salongen med ett väldigt litet dansgolv, och Monica bjöd på Irishcoffe. Själva salongen och borden där man satt var som i terrasser med små ner och uppförsbackar på de olika planen. Fyy sjutton om det är sjögång eller om man är riktigt berusad.😁😂 Kan tänka mig att flera äldre också får problem där.
I Mariehamn låg lillsyrran Grace och Pommern.
 
För övrigt så var ju allt nytt och fräscht, men inget märkvärdigt.
Fin tavla i hytten med många detaljer. Resan gick ju mellan Stockholm och Åbo, fint väder med sol. Så det var vackert att bara sitta och kolla ut.
 
Blev en del kortspel under resan, besök i taxfree som inte var särskilt billigt, om man inte ville släpa på en massa öl. Köpte jäger och några likörer. Men en trevlig resa i gott sällskap.
När vi kom hem till Strängnäs blev det att sova över en natt hos Monica. Så tordagsförmiddag åkte jag hem till Borlänge och fredageftermiddag kom Monica upp till mig. Den kommande helgen var det Borlänge och Falumästerskapen. En intensiv men rolig vecka.
 

DM-serie 3.......

Publicerad 2022-03-15 18:40:00 i Allmänt,

DM-serie 3 i pimpel för Dalarna arrangerades i söndags av Ovansiljans SFK på Orsasjön. Jag ville åka upp, tycker att sjön är rolig att fiska på trots stora ytor och djuphålor.Jag vann ju stora DM och leder serien men tycker att det är så roligt att tävla igen.
Frågade om skjuts i veckan, Bosse ringde och sa att han inte skulle åka och ingen annan hörde av sig efter att jag frågat, så jag drog iväg själv.
 
La ut en bild på en korp på Facebook innan jag åkte och norr om stan kom två korpar och flög framför bilen en stund. Magiskt💖 
I mina andliga kretsar tillsammans med likasinnade kallas jag för korphjärta. Här nedan min trumma.
 
Lätt att hitta ner till sjön då det var bra skyltat. DM gick här 2006 tror jag så vi hade varit här tidigare. Hade studerat kartan i veckan, och bestämt att gå åt motsatt håll den här dagen.
 
Klubben bjöd på kaffe och var glada över "Laxens" framgångar på Nordiska dagen innan.
När vi fick gå gick jag mot det ställe jag tänkt, men stannade innan hitom en liten ö. Där var en uppborrning från dagen innan och märkt med en stor kvist i isen. Tänkte att här måste man fått fisk och blev ensam på stället.Innan starten kom två korpar kraxande och flög och busade med varandra. Det här bådade gott.
En härlig dag och inte så blåsigt.
 
 
 I tredje hålet nappar det när jag bottnar upp och fick flera fina hål. Men även fler bomhål och fisket avtog. Kunde gå tillbaka och plocka fisk i gamla hål. Kämpade på och på slutet nappade det bra igen. Lång väg iland och pulkan åkte ibland sin egen väg, på den "knöggliga" blankisen. Mina abborrar i varierad storlek vägde 4373 gram och räckte till en andraplats.
Dagens högsta vikt hade Kenneth Lilja med 11 595 gram.Vi hurrade för " Laxen" som kom till prisutdelningen.
 
Här är dagens segrare:
Ähj. Viktor Danielsson.      Borlänge SFK.                      816 gram
D.     Susanne Ivansson.     Fk Skinnkroken.                 1534 gram
H.     Jonas Gustavsson.    Borlänge SFK.                    8381 gram
Hv.    Kenneth Lilja.              Ovansiljans SFK.             11595 gram
Dv.    Monica Andersson.    Grängesfirren.                   4586 gram 
Ähv.  Weine Pettersson.      Älvdalens SFK.                  5690 gram
 
På söndag arrangeras sista DM-serien av Fk Skinnkroken och det kommer bli en spännande tävling då flera klasser avgörs. Undrar om jag får åka med någon?🤔
 
 

Heja Sverige.....

Publicerad 2022-03-14 07:48:04 i Allmänt,

Heja Sverige ,som vann nationstävlingen, flera av laggulden och individuella guld, silver och brons på Nordiska mästerskapet i pimpel i lördags i Hudiksvall. Tävlingen avgjordes på Stömmessjön i Delsbo.
Särskilt grattis till Anders "Laxen" Axelsson som tog guld och hade dagens högsta vikt. Han kom förbi Orsasjön igår på Dalarnas DM- serie, så vi kunde hurra för honom och gratulera. Så kul, grattis.
 
Stort grattis till Anna-Lena Björkman som tog silver individuellt och i lag. Så glad för hennes skull.
 
Sen har vi "SuperLotta" som hade grammen på sin sida, och tog guld. Även fin prestation med guld av säkra herrjunioren Arvid Einarsson. Per "chefen" Nilsson tog guld och hade även han grammen på sin sida.
Jag hörde att det var trögt fiske, med flera bonusfiskar för en del.Förrutom Anders,Tomas och Jesper som plockade småfisk på grunt vatten.
 
Filmer fanns att se på Facebook, så roligt att följa starten och prisutdelningen på Hudiksvall SFK:s sida.  Ett bra och omtyckt arrangemang. Nedan har jag lånat resultaten från deras sida.
Heja Sverige och stort grattis till alla medaljörer, Hudiksvalls SFK och den Svenska ledningen inom Sportfiskarna.
Igår gick anmälningstiden ut till årets SM i pimpel i Norsjö. Spännande att se vilka som ska tävla om nästa års platser till Nordiska mästerskapen i pimpel, som då avgörs i Finland.

Nordiska mästerskapet 2022....

Publicerad 2022-03-11 08:16:00 i Allmänt,

På lördag 12 mars arrangeras Nordiska mästerskapen i pimpel i Hudiksvall. Roligt att man kan tävla igen efter pandemin. Men tråkigt för alla medaljörer från SM i Luleå, då det blev inställt 2020.Samma sak förra året med inställt mästerskap, som nu blev framflyttat till i år.
Så de som tävlar för Sverige är kvalificerade från SM 2020 i Värmland. Vi har ett starkt lag, så nu håller vi alla tummarna för ett bra resultat.👍
 
Min lagkamrat Anna-Lena Björkman tävlar i damveteranklassen, jag är så glad för hennes deltagande. Det är en upplevelse att få tävla på Nordiska och respresentera Sverige. Här är hon från vårt DM i år på Barken där hon blev trea och vi tog guld i laget.
Från Dalarna och Ovansiljans Sfk är Svenska mästaren Anders "Laxen" Axelsson med. Här är han, när han vann SM i Värmland.
 
Idag genomförs en träningstävling på någon sjö i trakten av Hudiksvall och ikväll meddelar tävlingsledare Martin Södergårds vilken sjö som de ska tävla på på lördag. En spännande dag, där resultaten redovisas med prisutdelning vid en bankett lördagkväll.
Skitfiske till alla.
 
För min del blir det tävling på söndag på Orsasjön med DM-serie 3 för Dalarna. I veckan var jag upp till Roger och Vestlis fiske i Djurås och köpte nya spön, då mina börjar bli slitna. Såg nu på morgonen att Roger och sonen Linus var på väg upp till Hudiksvall. Han är helt otrolig som åker runt på tävlingar och servar oss fiskare.👍
 
 

Falumästerskap 2022........

Publicerad 2022-03-09 11:18:00 i Allmänt,

Falumästerskapet 2022, när Falubygdens Sfk drog sig ur och inte längre ville arrangera stora pimpeltävlingar, beslutade Borlänge Sfk att även arrangera detta mästerskap. Kontakter togs och vi kunde ha starten vid Götes, samma ställe som tidigare.
Mycket jobb att arrangera två dagar i rad, men många som hjälper till på det sätt man kan. Avruskningen ordnades i veckan innan och ungefär samma område med som tidigare. Stora råkar hade i år slagits upp, även inne i Roxnäsviken.Zooma in på foton längre ner på sidan.
Den här helgen med två tävlingar brukar vara populär och många långväga fiskare brukar gästa oss. Så har det varit i många år och så blev det även i år. Roligt att se alla kända ansikten.
 
Samma morgonrutiner för syrran och mig sedan iväg till Falun och även idag strålande sol.😎🐟
Den här dagen skulle vi inte gå så långt, utan vi brukar fiska i Roxnäsviken. Stannade lite längre in och inte så många tävlare i viken i år.
Jag fick fisk i andra hålet och Monica började också bra. Såg att de fick fisk inne vid land, så jag gick dit och fick några bra hål. Går ju lite fortare när det är grunt. Såg hur Monica fick slita med borrandet ,så hon kom också närmare land. Då finns ju chansen att gå i gamla hål. Så där vi brukar fiska, en stor yta längre ut blev i år ofiskad.😉 Nedan Monica innan start, skönt med sol. Ja, det är hon med gula jackan, men till nästa år tror jag hon byter färg.😊
Jag börjar vänja mig lite mer med elborren, men den är jäkligt tung att hantera. Får du sen mycket fisk så känns det i armarna.Men allt är ju frivilligt,haha.
 
Vi kämpade på och många bomhål blev det även idag. Nappade mycket bättre idag, Runn är en rolig sjö.
När vi kom iland gick vi förbi kön igen och vägde in och började sortera kort. Igår var det inga juniorer med, men idag ställde tre grabbar upp.👍😊
 
Falumästare 2022
Herr  Tomas "Hulån" Olsson.     Trekroken.          15100 gram
Dam. Lotta Engvall.                     NGF.                    10715 gram
ÄHv.  Lasse Sundberg.                Norrtälje.            11935 gram
Hv.     Mikael Engvall.                   NGF.                    14490 gram
ÄDv.  Lena Stridh.                        Gullringen.            5016  gram
Dv.     Carina Widerberg.              Täby Pf.                8080  gram
ÄHj.   Gunnar Nykvist.                 Falubygdens Sfk. 3552 gram
YHj.    Dennis Söderström.         Guldkroken.          3982 gram
           Alexander Bergkvist.                                          616 gram
 
Dagens högsta vikt Tomas "Hulån" Olsson med 15100 gram.
Sammanlagd bästa herr Janne Funestig, bästa dam Lotta Engvall och bästa junior Dennis Söderström. Alla resultat finns på www.borlangesfk.nu och på Borlänge SFk:s  facebooksida.
 
Pirkmästare Lars Andersson som sålt pirkar under helgen skänkte hela behållningen 18. 520:- till UNHCR, som är FN:s hjälporganisation för flyktingar. Fantastiskt generöst.
Här är Lars vid Runnmästerskapet för några år sedan och Pär som så ofta hjälper till med korvförsäljningen. I år fixade Lars och Sonny invägningen och flera som hjälpte till bakom med fisken. Även den här dagen gick fisken till att mata vilda djur.
 
Monica fick pris och kom trea i sin klass med 4234 gram och jag sjua med 6285 gram. Nya tag nästa år.😉
 
STORT TACK TILL ALLA SOM HJÄLPT TILL OCH TILL ER SOM KOM.❤️👏
Det här gör vi om nästa år 
 

Borlänge mästerskap 2022......

Publicerad 2022-03-08 07:18:00 i Allmänt,

Äntligen börjar pandemin ge med sig och Borlänge SFK kunde genomföra Borlängemästerskapet på Ösjön igen. Efter ett uppehåll förra året och 2020 gick det på Svärdsjön, Linghed på grund av dåliga isar här på Ösjön.
Min syster Monica skulle komma upp på fredagen och på kvällen kom min son Niklas,fru Pantea och barnen Tiam och Laleh hit på mat. Tiam har ju hunnit bli drygt 2 år och Monica hade inte träffat honom än och Laleh är nu 4 månader. Så det var längesedan Monica var här.
 
Upp vid 7-tiden för gröt och kaffe, mackorna till matsäcken var klar kvällen innan. Jag hade lovat att hjälpa till att sortera korten efter invägningen båda dagarna och syrran ställer alltid upp.
Roligt att träffa och prata med långväga tävlande och det hann bli många kramar. 
 
Strålande solsken och idag tänkte vi gå långt. Vi kom iväg bland de sista och gick lugnt ut. Jag med taskig kondition och Monica med hälsporre. Vi kom i alla fall fram i tid, och startade på olika ställen.
Jag fick fisk i tredje hålet, sen blev det flera bomhål. Såg att Monica och några till fick fisk, så drog mig närmare dem.
Har ju börjat använda elborr och det strulade från början med den, ska berätta mer en annan dag, vad jag tycker om det.
 
När spiralen lossnat för tredje gången och locket på pinkies gått upp och alla blåst iväg tänkte jag ge upp. Hade kanske 15 abborrar då, men hade borrat hål och lagt mig på knä för att plocka upp mina pinkies. Pust.
Sätter mig ner uppgiven och får ett kanonhål, där jag sitter länge och får det mesta av dagens fångst. Vi kämpar på och jag ser hur Monica sliter med borrningen, hon har ju vanlig moranovaborr. Runt Stockholm har det ju varit bra isar i år runt 25-30 cm. Så det är stor skillnad här med minst 40 cm.
När det är en kvart kvar plockar jag ihop och går ifatt Monica som också packar ihop. Jobbig ingång med onda ryggar och värkande kroppar, vi får stanna till 4 gånger innan vi kom iland, pust. Det märks att åldern börjar ta ut sin rätt och Monica har även haft covid för några veckor sedan, med jobbig hosta.
Iland möter Niklas med familj  upp och barnbarnet Tiam får se alla abborrar, roligt. Han har tidigt lärt sig hur en abborre ser ut.Tiam har fått en varmkorv som han mumsar på.
 
Vi går förbi kön, väger in och börjar sortera korten. Man får se upp med de små starkorten där flera klasser har liknande färgkant. Allt går till slut bra, och Sonny och Lasse sköter invägningen galant. Bakom jobbar Dan, Berndt, Hasse och fler med fisken som läggs i säckar. Tyvärr kom inte de som skulle ta hand om fisken, så ledningen  får tänka om och allt löser sig. Fisken går till att mata vilda djur, och det kom upp mycket fisk båda dagarna.
 
Här är årets Borlänge mästare:
Herr.  Henrik Bengtsson      FK Knallen.       12.025 gram
Dam.  Lotta Engvall.             NGF.                    4.688 gram
Ä Hv.  Ture Fransson.           Borlänge SFK.   6.895 gram
Hv.     Janne Funestig.         Grängesfirren   12.050 gram
ÄDv.   Lena Stridh.                 Gullringens Sfk  3656 gram
Dv.      Anna-Lena Björkman Borlänge SFk.    3794 gram
 
Dagens högsta vikt hade Janne Funestig med 12.050 gram, som får en inteckning i Sven Bergkvists minnespokal.Hela resultatlistan finns på Borlänge SFk:s facebooksida. Tyvärr blev det inte så många foton tagna den här helgen.
 
Monica hade 3558 gram och jag hade 3622 gram, båda kom vi tvåa i våra klasser Ädv och Dv. Det blev en slapp kväll framför tv:n med värkande kroppar och intag av flytande stimulans. I morgon skriver jag om Falumästerskapet........
 

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela