Minnespris........

Publicerad 2016-01-31 12:55:25 i Allmänt,

Jag är osäker på vilket år som Sportfiskarna införde att man som arrangör för SM även skulle ha ett minnespris.Nu för tiden så skall det delas ut till  minst 5% av de startande på tävlingen och godkännas av förbundsrepresentanten.
 
Det första minnespriset som jag kommer ihåg är från SM i pimpel 1978. Det var Stockholmsdistriktet som stod som arrangör och Södertälje SFK som genomförde tävlingen på sjön Vällingen.Minnespriset var en stor krok på en sammetsbeklädd träbricka som man kunde hänga på väggen, med en guldtext. Tyvärr har jag försökt fylla i med ny färg, så årtalet är väldigt suddigt.Fick märket för att jag jobbade med under SM.
Sedan har vi de fina keramiktallrikarna där östergötland var först ut 1981. När Södertälje skulle arrangera 1982 så vet jag att pappa var i kontakt med de som designade och gjorde tallrikarna och övertalade dem att göra även till SM-82. De är snarlika och sedan hängde Torshälla på 1988 med samma typ av tallrik.
 
 
Här nedan kommer några andra alternativ.
 
De här är ur mammas samling, som tagit många medaljer i lag på Pimpel-SM.
Den här nedanför kanske är ett av mammas lagpris och det finns även en fin graverad kniv ifrån Luleå
 
 
 
Här kommer några av de senaste årens SM och de är mina egna.
 
Ja det finns ju många varianter genom åren och jag har även flera från kustfiske och traditionellt mete.Till årets SM i pimpel i Lycksele så kommer det att vara en beteslåda med årets logga på. Tänker inte kommentera det, men inget man hänger på väggen eller ställer in i bokhyllan. Men naturligtvis satsar jag på att få en sådan, alla vill väl vara i topp, och helst överst på pallen.
Fortsätter att kurera mig för till nästa helg så har vi DM-serie 3. Det ska även bli roligt att få rapporter från tävlingen på Drevviken, Stockholmsmästerskapet och Pimpelsports Cup nr 2.
På Drevviken har jag tävlat flera gånger för länge sedan och vann DM i pimpel 1969.Ha en fortsatt bra dag!
 

Kan själv......

Publicerad 2016-01-30 13:38:48 i Allmänt,

Ja, det är ju mer än 50 år sedan jag och min familj, pappa, mamma och bror började tävla inom pimpelfisket. Så man kan väl gott och väl säga att jag varit med ifrån början och sett och upplevt utvecklingen inom fisket.
Jovisst hade vi skopborrar och jag fick en höj och sänkbar med smalt skär, sedan kom ju spiralborrarna från Finland och det var en stor framgång i allt borrande. Vilken lycka, detta mycket tack vare vårt Stockholmsdistrikts utbyte med Finland och Helsingfors. De tävlingarna kallades Finnkampen och var vartannat år i Stockholm och vartannat i Helsingfors.
Beträffande krokarna så var det mest garnkrokar som gällde och krokar med Stockholmsfärgerna. De bestod i rött,orange, gult, vitt och grönt i flera nyanser. Man skar antingen ringar som man trädde över krokskaftet eller små,små bitar som man trädde på skänklarna.På Mälaren gick ju de skarpa plastfärgerna bäst och ofta tillsammans med abborröga.Här nedan exempel på Stockholmsfärgerna.
Sedan kom limkrokarna som vi först kom i kontakt med via Hedenskog och andra kändisar från Dalarna. Så länge jag bodde hemma så försökte jag väl göra lite egen krok, men väldigt pillrigt. Så det var väl mest pappa Gunnar som stod för kroktillverkningen, även att linda garnkrok.Vi brukade sitta runt köksbordet och göra i ordning våra fiskeprylar inför helgens tävlingar. När sedan Kurre Pettersson började göra krok så var ju allt räddat. Krokens Mästare, som jag köpt krok av sedan 70-talet. Då hade jag en specialare som jag vunnit många tävlingar på. Det var en polkagrisrandig krok i färgerna ,gult och orange, med röda prickar i botten och runt skaftet.
Sen utvecklades krokarna med en blandning av garn och lim,fjädrar,silikon, chenille, glitter och mycket annat.
Från början så fanns det inga häkten mellan pirk och krok, utan skulle man byta krok så fick man ta ett annat spö. Häkten kom också via Hedenskog, i början av 70-talet. Idag har vi ju både häkten, kedjor tafsar i alla dess format. Enkelt att byta, men oftast så har jag många spön med mig ut på isen och byter helt enkelt spö istället för att krångla med krokar.Förra fredagen så satt jag i över tre timmar och plockade om i krokaskar och hade även köpt en ny tafslåda som jag fixade till.
 
Skönt att få lite mer ordning även ibland tafsar och mormyskor. Finns mormyskor inköpta på 90-talet från Sälen Cup, specialbeställda av Simo som gör "finnskryllorna", från Pekka,Pertti, Kerstin,Jämtland och säkert en gammal från Rosenberg också.
Det blev 4 nyanser av regnbågens färger denna dag.
 
 
Jag har sedan juniortiden alltid knutit mina pirkar,satt på lina och bytt krok, själv. Vilket jag är glad över, för då blev man aldrig "strandsatt" på någon tävling heller om något skulle strula under tävling.
 
 
Det sägs att bakom varje framgångsrik man står en stark kvinna och det stämmer nog. Men bakom varje framgångsrik kvinna står det även en stark man. Vet många fiskande och tävlande kvinnor som aldrig gjort i ordning ett spö, knutit på någon pirk eller gjort i ordning någon metrev. Så därför är jag extra glad och stolt att jag kan själv.Ni ska inte tro på allt ni ser på bilderna, men jag har blottat mycket av det jag använder och för mig finns inga hemligheter, det är bara att fråga. Vi ses!

Vacker fisk.....

Publicerad 2016-01-27 10:51:00 i Allmänt,

Abborren- perch, är en vacker fisk och jag tog lite extra bilder på min fina abborre som jag fick i söndags. Den vägde 995 gram och jag fick den på 6 meters djup på en Hedenskogspirk 45 S/M med en Kurrekrok,Bolander nr 16.
En spännande upplevelse innan jag visste vilken sorts fisk det var som nappat. Efter flera utdragningar av reven kunde jag få den ända upp till hålet och då såg jag att det var en abborre. Ett utdrag till och sedan så kom den rätt i hålet och jag körde ner handen och fick upp den utan att ha tagit fram huggkroken.
När jag rensade den så var simblåsan väldigt stor och så även romen. När jag tagit ur inälvorna också så var det inte mycket fiskkött kvar, så jag delade den mittitu och stekte den så i smör, utan att filéa den.
Skall man tro på spågubbarna så blir det en vinter med snö och kallt i tre- fyra månader.
Det allra märkligaste var att den var helt tom i magsäcken, fanns inte spår av någon annan föda. Så det kanske var en befrielse för den att få dö i mina armar,hehe. Men lite synd med all rom och nya små abborrar.
Av romen stekte jag romkakor,tog bort hinnan,ett ägg,lite mjöl och ströbröd,hackad rödlök, salt och citronpeppar. Som jag rörde ihop och klickade ut små kakor i stekpannan, det blev jättegott. Det är ju svårt att annars steka rom från stora fiskar.Stekt abborrom har alltid varit en av mina favoriter, men gärna från lite mindre fiskar.
Nu har jag tjatat färdigt om min abborre och den är uppäten. Fortfarande genomförkyld så smaklökarna hade ju kunnat vara lite bättre. Men både katten och jag är nöjda.
 

Dalarnas DM-serie 1 och 2.....

Publicerad 2016-01-25 11:48:00 i Allmänt,

I lördags så var det dags för första tävlingen i Dalarnas DM-serie på Kättbosjön. Ovansiljans SFK stod som arrangör, då isen var för dålig på Byrviken,Leksand.
 
Lite osäkert hur långt jag skulle orka gå med min tilltagande hosta, men det gick bra att gå och jag kom upp på ett skoterspår som tog mig ut till öarna. Det var mycket vatten på isen där jag var, som gjorde skryllan extra tung. Fisket skulle visa sig vara trögt och det blev att borra många hål. Där det fanns fisk så nappade de på en gång, ingen idé att sitta någon längre stund i hålen.Kämpade till slut ihop 2256 gram som räckte till en andra plats i damveteraner.Stor eloge till Ovansiljans SFK som redan lördagkväll la ut resultaten på facebook,yngre och äldre veteraner är sammanslagna så jag är lite osäker på en del resultat i själva DM.
 
Herrjunior Kevin     759 gr
 
Dam:       Eva Mörlin 2531 gr, Linda-Maria 1954 gr, Jessica Wilhelmsson  1305 gr
 
Damvet    Anna-Lena Björkman 3096 gr, Rosie Thörne  2256 gr,
                Lillemor Arvidsson  2164 gr ( ÅDV),Kristina Asp 1425 gr(ÅDV),
                Ellen Jonsson 1230 gr, Ingrid Järnberg  887 gr  (ÄDV).
 
Herr        Stefan Degerman  5761 gr  ( dagens högsta vikt), Kenneth Lilja 4700 gr,
               Börre Omang  4663 gr
 
Herrvet    S-O Holmberg 4690 gr,Tomas Jansson 3960 gr,
              Jörgen Andersson 3923 gr,Kurt Mattsson 3897 gr   
     
 
DM-serie 2 på Barken, med Smedjebackens SFK som arrangör och även de var ute med resultatet på kvällen. Här kan ni läsa hela resultaten www.smedjebackenssfk.se  Våra DM är öppna tävlingar så den här dagen var det många tävlande utanför Dalarna som var med. Detta trots två andra stora tävlingar, en på Mälaren där Stäkets SF stod som arrangör och en tävling på Hjälmaren med höga vikter. Jesper Dyberg vann på nästan 29 kilo abborre och fick gå iland efter 3 timmar. Slaget om Mälaren vanns av Anssi Lehtevä,med dagens högsta vikt 13 650 gram.
 
Här kommer en del av resultaten från Dalarnas DM 2
 
Damjun        Alexandra Back-Malm   0  
 
Y Herrjun     Oskar Wallin   266 gr  
 
Ä Herrjun     Erik Bjurström   985 gr
 
D                Linda-Maria Lundin 3017 g, Lotta Engvall  2512 gr  (ej DM),
                  Camilla Einarsson 1340 gr, Eva Mörlin  546 gr
 
Herr            Jonas Gustafsson 4903 gr (dagens högsta vikt),Stefan Green 4677 gr,
                  Per Morelius 4602 gr
 
DV              Rosie Thörne 2794 gr, Anna-Lena Björkman 1925 gr,
                  Yvonne Wallin 1755 gr
 
HV             Mago Göransson 3319 gr,Göte Sjölin 2397 gr,
                  Krister Bergman  2168 gr
 
ÄDV          Marianne Sjödin 1346 gr (ej DM), Viveka Jernberg  1117 gr,
                 Britten Thoor 972 gr, Lillemor Arvidsson   686 gr
 
ÄHV         K-E Gustavsson 3830 gr, Kjell Hellström 3082 gr,
                Håkan Olsson 3017 gr
               
Snett och vint, men det bjuder jag på......Idag är det lite synd om Rosie, efter en sömnlös natt så har förkylningen brutit ut. Så jag är nog lika sjuk som ni karlar brukar vara när ni är förkylda. Lite småfebrig, en näsa som rinner, kli i halsen,hostar och nyser. Atjjoo,atjjoo,prosit. Men det ska bli gott med abborre till middag,smile......
God Natt!

En hemsk dag......

Publicerad 2016-01-24 18:38:37 i Allmänt,

Ja, en hemsk dag som trots allt slutade bra. Sitter nu i soffan med datorn i knät och en kopp kaffe bredvid, nyduschad och mätt i magen. Doftar av Thailänsk linnement, ungefär som en Vicks blå oohhiiiiiii. Det bästa linnementen för snabb rehabilitering.Vilken tur att brorsan Kenth är i Thailand och hämtar hem lite mer.
 
Idag var det dags för DM 2 för Dalarna med start vid reningsverket i Smedjebacken och sjön Barken som "spelscen".Jag har ju haft flera framgångar just där och 1980 kom jag trea på SM i pimpel i damklassen.
 
Så vid 8-tiden hämtade jag upp sonen Niklas sen bar det iväg. Där på Barken har jag inte tävlat sedan slutet av 90-talet, när jag samåkte med Sven och Annie Bergkvist. De var även de som visade mig vart jag skulle gå och ofta så fiskade vi ihop där. Så funderingarna var om jag skulle orka gå ända till Hemviken med min dåliga kondis, halsont och hosta.Vi kollade upp kartan då det var ett begränsat område och Niklas skulle gå längre ut bland öarna. Men jag knallade på och det kändes bra, och när man kom upp i ett skoterspår så blev det rena rama motorvägen. Annars så var det lite snö, med vatten i botten och på vissa ställen så hade stöpet frusit ihop och ibland så bar det och ibland åkte man ner en bit. Men jag tog mig fram dit jag tänkt mig.Men en hemsk molande migränliknade huvudvärk hade börjat ge sig till känna och det blev ju knappast bättre av all den vita snön.
 
Kämpade på och fick fisk i tredje hålet, men inget runt omkring. Det var bara att borra borra och borra. Rätt som det var kom man på några abborrar. Provade olika krokar men det spelade ingen roll men den bästa var nog trots allt Kurres Bolander med en lyspinkies på. Vilken tur att det kom ett paket från Åke  med lite fler sådana krokar förra veckan. För övrigt använde jag pirkarna, Ivar och Hugo, som jobbade hand i hand.
 
Efter två och en halv timme hade jag nog fått upp cirka 1,3 kilo och beslöt att dra mig hemåt. Folk hade ju redan tidigt börja röra sig åt alla håll på sjön. Gjorde några hål över flatan och stannade till vid ön mittemot, där jag i ett gammalt hål fick 10 stycken, men inget runt omkring. Fiskade mig bort mot sundet och på baksidan av ön hade någon borrat två rader av hål, så där borde de ha fått fisk. Så jag borrade mellan raderna och fick några små abborrar. Sedan smällde det  på något stort som, som drog ut några gånger och när jag inte visste om det var en gädda eller abborre så tog jag det försiktigt. Tänkte ta upp huggkroken men när jag fick se att det var en stor abborre som simmade förbi hålet så tänkte jag att jag kör ner handen.Så nästa gång kom den rätt med huvudet i hålet och jag lyckades få upp den.Upp i knät och en liten brottningsmatch, var tvungen att lyfta på locket för att få ner den i Finnskryllan.
Ojoj lite skakigt och klockan var 10 minuter i två så bråttom ner och fick några små. Nytt hål, men inga där men fick några till i ett gammalt hål. Skottet small och dags att traska iland.
 
Dunkande huvud och helt slut efter två dagars tävlande, vi hade ju DM 1 igår på Kättbosjön.Skriver om det en annan dag. När jag kom iland så var Niklas redan vid bilen, han och många med honom var besvikna med ett märkligt fiske för att vara på Barken.
Stuuur vaaa! Den vägde 995 gram och min sammanlagda vikt var drygt 2,7 kilo vilket räckte till seger, nice. Vet att Mr 100 % , Jonas Gustafsson vann herrklassen på 4,9 kilo och Linda-Maria Lundin vann damklassen på över 3 kilo. Övriga resultat vet jag inte då vi åkte hem, behövde kurera min huvudvärk som inte riktigt gått över än,pust!
 
I veckan skall jag försöka få tid hos doktorn så de får utreda mina fysiska besvär och sen skall jag köpa mig ett ullunderställ. Då kanske jag slipper ha ombyte med mig ut på sjön och ett till när jag kommer iland. Min nyinköpta tunna flytväst var i alla fall bra att ha som underställ. Vi hörs.

Några laxar......

Publicerad 2016-01-20 17:12:22 i Allmänt,

Hehe, jag gjorde av med några laxar idag, men jag ser det som en bra investering. Köpte västen i serien Float Underwear, från Termotic, hos Olles Fiske. Finns även som tröja med långa ärmar och byxor, för herr,dam och barn. Det skall bli spännande att känna om den passar mig, då den är värmande och har även flytförmåga om man skulle drulla i spat. Men peppar peppar så har jag aldrig tidigare badat med kläderna på, så jag hoppas att jag även i fortsättningen får gå "torrskodd" från sjöarna.
Här nedan ser ni Dan Ersbjörs som testar understället, med vanliga kläder utanpå och han är ju även försäljare åt Wiggler.Även hans hund Putte har en värmande väst som han gillar, syns här nedan när han är med husse på en pimpeldag på sjön.
 
Köpte även några fina Hedenskogare och fler kedjelänkar, så nu är man laddad. Innan besöket hos Olle så hade jag varit på Intersport i centrum som skall lägga ner affären och rear ut det mesta. Så där köpte jag en täckjackskjol från McKINLEY, som jag kan ha efter tävlingarna, för att slippa frysa när man väntar på prisutdelningen. Det åkte även med ett till par ullstrumpor, så nu vore det väl faaan om jag inte skulle hålla mig varm. Före jul fick jag även en dunjacka av min son Mikael, som han tyckte var alldeles för varm. Det blir också bra att ha efter tävlingar.
Brände även lite stålar på biljetter till revyerna Ruggugglan-Ur spår! och Borlängerevyn-Alltid är det nått! Som barnens farmor Elna och jag skall gå och se, och få skratta lite.
 
Till helgen blir det DM1 och DM2 i Dalarnas serie. På lördags skulle ju Leksand arrangera en tävling på Byrviken, men där var isen för dålig för tävling. Så än en gång räddar Ovansiljans SFK oss med tålmodiga medlemmar som varit ute och kollat upp isarna. Så på lördag blir det åter igen ett DM på Kättbosjön. Rolig sjö som kan vara lite lurig ibland. 
På söndag så arrangerar Smedjebackens SFK  DM -tävling på norra Barken, med start vid reningsverket. Där har inte jag varit på många år, men brukar trava iväg långt. Vi får se hur det är med kondition och svettningar på lördagen, om jag klarar att gå dit jag brukar. Kämpar på och jag har troligtvis fel på min sköldkörtel och binjurar, vilket gör att "termostatet " i kroppen inte fungerar till fullo. Jäävligt drygt, med en massa ombyten med sig, men skam den som ger sig. Väl mött i helgen!

Sparlåga....

Publicerad 2016-01-18 13:17:00 i Allmänt,

Ja, sparlåga får bli ett uttryck för min situation just nu. Det var nog inte så smart att vara med på KM förra helgen.
Det var ju jäkligt kallt och snöstorm med snö som yrde, men jag frös inte under tävlingen. Men blev svettig här hemma innan jag ens hade klivit utanför dörren och därav en rejäl avkylning av kroppen ute på sjön, trots underställ och lager på lager, med en orange Helly Hansen under jackan.
Det tog lång tid att tina upp när jag kom hem och i veckan efter märkte jag hur svidig huden hade blivit på fler ställen, vilket jag förknippar med avkylningen. Är även efter detta ännu mer frusen och får sitta inlindad i filtar framför TV:n.Förra veckan var det även så kallt ute att jag inte ens ville gå ut.
 
Det hade varit roligt att åka på Noranapppet, där jag fick bra med fisk förra året och kom tvåa. Men när temperaturen även under helgen skulle bli låg så var det bara att tänka om. Man måste ju hålla hela vintern med ett SM i pimpel i April. Vad som händer fram tills dess återstår att se. Men jag får nog tänka om lite beträffande klädseln och göra ett nytt försök hos läkare för att utreda alla mina övriga symtom.
 
Men igår så ringde min äldste son Stefan och undrade om jag kunde vara barnvakt, då han skulle åka till Stockholm tidigt och Helen hans sambo jobbade hela dagen. Så visst bar det iväg till Falun, och rätt vad det var befann jag mig i en värld av My Little Pony, Barbiedockor, Frostdockor,gossedjur och mycket annat.
Det tog inte lång stund innan jag satt med en tiara i håret och läste sagor om prinsessor för Tuva 3 år, och Dennis 11 år var ute och byggde på en snöfästning.Ett stort projekt med murar av små snökockor, jättefin.
Sen var det ju mellis, middag och nattning, en helmysig dag med barnbarnen.
 
Såg att Herr Danielsson varit ute på Byrviken,Leksand och kollat isen inför DM 1, men tyvärr så blir den tävlingen inställd. Då isen under snötäcket var för dålig, vi får höra om någon annan klubb kan ta över. Sen har vi DM 2 som Smedjebacken arrangerar på söndagen den 24 Januari. Lite tråkigt att den krockar med Stäkets tävling, men,men.Vi hörs!

KM 1 i pimpel....

Publicerad 2016-01-10 16:27:31 i Allmänt,

Då var det idag  den 10 januari dags för KM 1 i pimpel för Borlänge SFK och Falubygdens SFK. Eftersom många av medlemmarna är med  i båda klubbarna så har vi sedan några är tillbaka  kört pimpel-KM gemensamt.
 
Senaste veckan har vi haft riktigt kallt med som lägst  - 22 grader och snö. Men prognosen inför söndagen såg bättre ut med - 7-- 12 minus. Så när man slog upp de brungröna i morse så låg temperaturen på -10 grader och snöstorm.Tävlingen var på Ösjön med start vid båtklubben Ornäs.
 
Det var bara att klä på sig ordentligt och ge sig iväg ut för att bli upphämtad av sonen Niklas. Vi var ganska många som trotsat vädret denna dag, Dock endast tre damer, förrutom mig så var det Ellen Jonsson och Kristina Asp. Många kända ansikten till start och inget vidare med snön som yrde runt. Man hade väl inga större förväntningar denna snöiga kalla dag. Jag gick inte så långt och fiskade själv de första två timmarna, fick fisk i mitt 15;e hål. Det var små abborrar som nappade direkt där de fanns. Tror att jag hade runt 15 stycken när Finn kom förbi och han var besviken, hade bara 5 stycken. Drog mig närmare starten och bryggorna där jag avslutade tävlingen. Fick ihop 31 stycken små abborrar som tillsammans vägde 486 gram.
Hehe så jag ökade lite från förra tävlingen.Många var besvikna och frusna. Vet inga resultat då vi åkte hem efter att vi fikat och då var parkeringen nästan tom.Men hoppas de kommer på hemsidorna och facebook.Uppskattningsvis så kan högsta vikt ligga runt 2 kilo.
 
Så nu sitter man i soffan framför TV:n inlindad i duntäcke och en varm vetekudde för att tina upp och kollar på alla duktiga skidåkare. Nya tag med fisket framöver, vi ses.

Mästarmärke.........

Publicerad 2016-01-03 12:09:27 i Allmänt,

 
 
I slutet av November hade Södertälje SFK sitt årsmöte och då var det åter dags att dela ut ett Mästarmärke, en numrerad plakett och ett broderat tygmärke.
Denna gång var det min syster Monika Rytterlunds tur att mottaga detta fina märke och plakett.
Så ett stort Grattis Monika som fick nummer 27 på sin plakett!
För att få märket så måste man samla poäng på klubbens interna tävlingar,KM,DM samt SM och komma upp i en summa av 200 poäng.Första gången det delades ut Mästarmärken var på klubbens 20-årsjubileum 1984 och vi var 8 stycken som kommit upp i 200 poäng eller mer.De delades ut i den ordning som man kommit upp i summa, och själv har jag nummer 4.Här nedan är vi från prisutdelningen 1984.
Från vänster Ann-Mari Olsson nr 5,Sören Ritzen (Johansson) nr 6,Rosi Thim (Rosie Thörne) nr 4, Peter Olsson nr 3, Ivar Södergran nr 8, Britta Axh nr 2, Sven-Erik Olsson nr 1 och Arto Jumisko nr 7.
Man delade även ut Hedersplaketter för arbete inom klubben och pappa Gunnar Andersson fick nummer 1 på sin plakett, då han varit ordförande under många år. Här får han den av dåvarande ordförande Rolf Simonsson.
Som sagt nu har man delat ut 27 stycken sammanlagt och den första som kom upp i summan 200 var Sven-Erik Olsson 1977. Hela familjen Olsson fick varsin plakett vid den första utdelningen 1984. Även pappa fick en med nummer 10,1986, så vi är  tre i min familj som har fått utmärkelsen.Hur många poäng totalt som jag och pappa kom upp i under vår tid i klubben vet jag inte.
Vi är 7 damer som blivit tilldelade denna plakett i denna ordning Britta Axh, Rosie,Ann-Mari Olsson, Britt Nyström, Terttu Nevalainen, Lisbeth Ljungström och Monika Rytterlund.
Ett tag hade jag tygmärket fastsytt på min fiskejacka, men det blev tyvärr väldigt slitet då.
 
Den allra högsta poängen i sammanhanget har Timo Jumisko med hela 1422 poäng. Han har nummer 9 på sin plakett. Tvåa på listan är broder Arto Jumisko med 1405 och trea ligger Bengt-Ole Boman på 838 poäng.
 
Det finns många kända namn på listan över alla utdelade plaketter och det är bara att gratulera och ni som står på tur att uppnå dessa 200 poäng, kämpa på.
 
Det här var lite ord från en gammal medlem som saknar tiden och sammanhållningen i Södertälje SFK.
 

Min premiär.....

Publicerad 2016-01-01 16:58:00 i Allmänt,

Ja då var det äntligen dags för min premiärpimpel på Nyårsnappet som Borlänge SFK arrangerar varje år på Nyårsdagen. Det brukar ju gå av stapeln på Ösjön, men denna vinter är ju seg i starten och med för ojämn is så vågade man inte chansa. Allt för säkerheten.
 
Efter en nykter kväll här hemma hrrmm.....så hämtade jag upp sonen Niklas och sedan bar det iväg till Lilla Aspan utanför Borlänge. Trots att jag bott i Borlänge snart 25 år och rest till Dalarna på pimpling sedan 1965 så har jag aldrig pimplat på den sjön tidigare. Så det blev tre premiärer samtidigt...säsong,sjö och årsstart.En gråmulen dag med blåst och snö, trögt fiske och jag gick bara tvärs över startviken.
Roligt att se och träffa så mycket fiskefolk ifrån Södermanland, Nora, Orsa, Mora,Söderhamn och övrigt Dalafolk här runtomkring.De som åkt allra längst var paret Voutilainen . Vet inte exakt hur många deltagare det var, men vi var 8 damer, och jag fick ett äldre damveterankort när jag löste kort och blev lugnad med att det nog bara skulle bli en damklass.
Broddar på, samling vid sjön och Ordförande Jonas Gustafssson hälsade alla välkomna, och gick igen lite inför tävlingen. Innan start så pratatde jag även med Dalarnas tävlingsledare Stig som bekräftade att Dalarna har en buss till SM i Lycksele i April, roligt. SM är alltid SM! Efter tävlingen fick jag även SM -anmälningar, så snart ringer jag runt, då vi har ett damveteranlag till start.
Det blev ett trögt fiske men jag fick två stycken i mitt tredje hål, så lite hoppfull blev man.Fick de flesta första timmen på en Mankanpirk och en pimpad specialbeställd Urbankrok. I de hålen man fick fisk så nappade de på en gång, Mycket smått, och en del bara med halvvägs upp. För mig nappade det bäst första timmen, provade en del gamla hål och även tafsfiske utan framgång.Fick en liten gädda av Thord, bra att ta hem till katten Chilla.
När det var en kvart kvar gav jag upp och gick upp till bilen, då var redan Niklas där som inte gått så bra trots en bra start med en nästan 3-hektos abborre i början av tävlingen.
Trots allt kom jag på en andra plats i en gemensam damklass, med 16 stycken abborrar av en vikt av 444 gram, så en lyckad start.
 
Damklassen vanns av Yvonne Wallin Grängesfirren, Herr Jonas Gustafsson på dagens högsta vikt över 2,6 kilo abborre, Herrveteran Krister Bergman och Äldre herrveteran av Folke Andersson. 
 
Så nu gott folk så startar jag, Korphjärta upp säsongen och  visst fanns det korpar runt sjön idag, det känns bra trots alla krämpor, vi ses på isen.
Gott Nytt År och en God Fortsättning på det nya året 2016.
 

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela