Uppladdning.......

Publicerad 2020-02-27 14:54:00 i Allmänt,

Uppladdningen inför SM i pimpel pågår som bäst. Kläder färdiga att packas och en liten justering av spön.Då jag tagit fram ännu fler och fler tafsspön är fixade.
Mycket kolhydrater och spagetti med köttfärssås. Resorb och annat tilltugg att ha med ut på sjön.
 
Såg igår på facebook-sidan att det är gott om sten, så  jag har med mig extraskär som brukar vara med och även packat en extra krona till Novan.
Nu skulle jag bara vilja se en djupkarta över sjön och lite avstånd. Men det går ju att räkna ut avstånden ändå med hjälp av google-maps eller eniro.
 
Då vi skall bo i stuga vid ett vandrarhem, så har vi med egen frukost, Sen äter vi ute eller tar med mat till stugan. Lär ju bli upp tidigt både lördag och söndag. Tror nog att kvällsdrycken är given en sådan här helg, till kaffet och vätskebalansen.
 
Skall bli kul att träffa alla fiskare igen och roligt att min syster Monika kom med som reserv. Hon reser med Stockholmsbussen och där är det nog "drag" och  pimpel-snack.
 
Så i morgon hämtas jag upp av Linda-Maria och grabbarna Ture och Jörgen. Vi ses.

En vecka kvar......

Publicerad 2020-02-21 12:06:00 i Allmänt,

En vecka kvar tills vi åker till Värmland och SM i pimpel. Åker tillsammans med Linda-Maria, Ture,Jörgen och Erik och Hans åker i egen bil.
När jag skulle boka hotell i mitten av oktober så fanns det inga hotell i Arvika eller stugor vid starten kvar. Så jag bokade i Sunne och från början skulle herr och fru Arvidsson med. Men de hoppade av, John skulle bara tävla en dag och de har ju passerat 80- årsstrecket för några år sedan. Jag behöll rummet ändå och när Hans långt senare frågade om boende så fick de ta det.
 
Sen flyttades ju SM till sjön Jangen och Linda-Maria hittade ett nytt ställe åt oss i närheten av Torsby.
Stormen Dennis som härjade förra helgen saboterade för SM-arrangörerna, som ännu en gång fick flytta tävlingen. Nu till sjön Letten som har 35 cm is och är större än Jangen. I går kom det snö vid Letten och arrangörerna kämpar på. Många motgångar, men håller tummarna för att allt ska gå bra för dem.
Jag kommer ihåg hur nervöst det var 2014 när vi fick ställa in SM i pimpel. Vi hade ju tyvärr ingen reservplan, men fick genomföra det året därpå. Så bra jobbat grabbar och tjejer i Värmland.
Satt hela onsdagen och letade nytt boende närmare sjön Letten. Men svårt, det är sportlov, vasaloppshelg och inte så långt till Sälen. Många boenden kan bara bokas torsdag-söndag, hotellen fullbokade och turistbyrån med telsvar som inte ringer tillbaka. Pust. 
Hyr man privat stuga ska man släpa lakan, handdukar och har städning på söndagmorgon, när starten är tidigare. Så vi bor kvar i den bokade 6-bäddstugan där allt ingår, och med städning. Det blir en bit att åka, men så är det för många.
 
Jag har aldrig varit på sjön Letten och snart får vi veta hur den ska delas av. Tävlar både lördag och söndag och lär bli en tuff uppgift. Har ju bara gjort en tävling i år, men får väl hoppas att det sitter i ryggmärgen.😉
Tror att det blir mitt 35:e SM som jag tävlar på sedan 1967. Närvarande 42 gånger som tävlare, arrangör eller chaufför.Alla fiskespön är klara och beten ompysslade i kylen.😉
 
Vi ses på SM, ha det gott.
 
 
 

Premiär på DM i pimpel......

Publicerad 2020-02-17 13:28:00 i Allmänt,

Då är min premiär för vintern avklarad på DM i pimpel. Smedjebacken har inga säkra isar, så Ovansiljans SFK tog åt sig att arrangera stora DM och lagtävlingen igår på Kättbosjön.Prognoserna för vädret på söndagen har länge varit regn och hård vind.
Så här fint var det vid min startplats och en liten förhoppning om sol.
Jag fick åka med bussiga Bo Norrström och Reijo och i Leksand hämtades min lagkamrat Barbro upp. Hade klätt på mig lite extra kläder och Helly Hansen tröjan och fingerhandskar, samt liten termos varmt kaffe i konten.
Trots att det började regna efter en halvtimme och vinden tilltog så frös jag inget under tävlingen och kunde vara utan handskar hela dagen. Vindbyarna mätte upp till 17 meter, så det gällde att ha vinden i ryggen eller från sidan. Med blankis och mycket vatten på isen, så blev man nästan yr när man gick. Så även när vattnet virvlade ner i hålen.
 
Nu till fisket, gick ner till höger om starten och började utanför några öar. Brukar alltid gå till det stället med kuperad botten och spännande fiske. Jag var helt ensam där idag och före starten kom Lars från Grängesfirren fram och pratade, han började på andra sidan ön. 4 andra fiskare började vid en udde längre fram till vänster. En ensam fiskare mitt ute på flatan långt borta, tror att det var Jessica från Skinnkroken.
 Fisket började dåligt, fick min första i tolfte hålet. Provade allt, men när jag gick ner på en Hugo 35 mm och krok 16, så började jag få fisk. Men det var bara i vissa hål och väldigt små.
Folk började röra på sig så på den här sidan av sjön var det nog lika ja trögt.
Kämpade på och varvade med tafsfiske, men nappade bäst på lilla pirken med liten krok. Jag kunde gå tillbaka till gamla hål och plocka fisk. I de hål där vatten virvlade ner blev de fart på fisken. Hade inte räkneverket på men uppskattar dem till cirka 60 stycken och de vägde tillsammans 1292 gram. Kom på plats 5 av 6, så ingen vidare start.
Det fortsatte regna och blåsa hela dagen, så vi var ganska blöta när vi skulle hem. Men Bosse och Reijo vann lagguld tillsammans med John Arvidsson och Barbro, Anna-Lena och jag kom tvåa i lag. Så vidare i lag till SM nästa år. Individuellt så har jag en chans kvar, då jag missat DM-serien och det är om jag tar medalj på SM i år. Man måste alltid sikta högt.
Fäsa fixade korv och dricka före och efter tävlingen.😊 Barbro och Anna-Lena väntar under tak på prisutdelningen.
Fin midsommarstång i Kättbo och flaggan höll i den kraftiga vinden. Flera nya deltagare som jag inte sett tidigare, men tyvärr bara en junior till start.
 
Här är segrarna från Dalarnas DM i pimpel 2020:
 
Yhj.  Egon Larsson.            1082 
Ädv Ruth Svedlund.            2131
Ähv S-O Holmberg.             7718 dagens högsta vikt
Dv.  Eva Mörlin.                   3293
Hv.  Mats Öjes.                    6925
D.    Susanne Ivansson.      4033
H.   Berndt Berggren.          7253
 
Lagtävling
 
Ädv.  Borlänge SFK.            5358
Ähv.  Borlänge SFK.            5700
Dv.    Grängesfirren.            8256
Hv.    Smedjebacken.        13940
D.      Skinnkroken.               5896
H.      Borlänge SFK.          15684
 
 
Jaja, ganska gott om fisk om man var på rätt ställe, jag får välja en annan plats nästa gång.Ha det gott.😊☔🌪️

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela