"Sommaren"........

Publicerad 2017-11-30 13:04:48 i Allmänt,

Jo, visst hände det mycket skoj den här sommaren, trots allt regn som kom ner.
Redan i Februari så frågade min syster Monica om jag ville följa med till Dalhalla i början av Juli. Hon och Peo skulle komma upp och sova över här några nätter. Peo hade aldrig varit där och nu skulle Malena och Helen ha show.Tyvärr blev han akut sjuk, så en väninna till Monica följde med.
En trevlig kväll med mycket skämt och vilka röster tjejerna har. 
 
Marina och jag hade en heldag tillsammans i Juli. Först var vi till Bäsna trädgård där hon köpte rosor och andra blommor till trädgården. Sedan åkte vi runt förbi Vika och hamnade i Staberg och gick runt i trädgården där. Åt glass på fiket innan vi gick upp på Stabergs klack. En härlig utsikt över Runn.
I bakgrunden syns Roxnäs udde.
Herrgården vid Staberg syns långt borta.
 
En kväll i augusti var vi till Sarbergstjärn på skogstoner, med kulning av kvinnor klädda i folkdräkter och spel på kohorn, näverlur, fiol m.m.
Långt bort dansar älvor i vita klänningar .....
 
Fortsättning följer en annan dag.....

Fyra år sedan......

Publicerad 2017-11-29 08:36:00 i Allmänt,

Nu i dagarna är det 4 år sedan jag startade denna blogg, och det var inför vårt SM i pimpel 2014.
Som ni kommer ihåg fick vi ställa in det på grund av för svaga isar. Men 2015 gick det att genomföra på Runn och Ösjön.
Då för fyra år sedan bloggade jag nästan varje dag och berättade mycket om mig själv och mitt fiskeintresse. Jag har ju fiskat och tävlat sedan 1964 då pappa Gunnar var med och bildade Södertälje Sportfiskeklubb.
 
Nu har jag haft det längsta uppehållet någonsin, på fem månader. Detta eftersom jag inte mått så bra och ej haft inspiration eller varit motiverad. Jag skall försöka bli bättre framöver.
Den så kallade sommaren som i mitt tycke aldrig kom, var för mig hemsk. Jag har ju fibromyalgi som är muskelreumatisk, vilket gör att jag påverkas av vädret och väderomslag. Under sommaren här i Borlänge hade vi många soltimmar, men väldigt snabbt kunde det slå om och spöregna. Det gjorde att jag fick mer värk och trötthet, så det känns som att jag sov mig genom hela sommaren och hösten. Som tur är så har jag bra vänner som drog mig med på olika arrangemang, återkommer en annan dag om det.
Pimpeltävlingar är igång i norra Dalarna och förhoppningsvis även här snart. Lite synd att det kommit mycket snö igår och det fortsätter snöa även idag. Så det är ju inte bra för isarna här, men det blir ju ljust och fint.
Det var allt för idag och återkommer i morgon. Vi får se vad det kan bli framöver, säkert lite repriser.

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela