SM-guld........

Publicerad 2023-03-31 10:34:00 i Allmänt,

SM-guld i lagpimpel 2023 går till Dalarna, Borlänge SFK, Rosie Thörne, Monica Andersson och Eva Mörlin 4783 gram.
 
 
Ja, när de ropade upp oss kramade vi om varandra och blev så rörda. Det hade varit en spännande väntan, då vi inte visste hur vi låg till.
 
Inför anmälan till SM så ville inte Barbro Bergkvist vara med, hon har svårt med värk i händerna. Så kvar var Anna-Lena Björkman och jag. Då frågade vi Monica om hon ville vara med. Anna-Lena har problem med ryggen och inte tävlat så mycket i vinter. Men vi tre bildade lag på Dm och kvalade in till SM nästa år.
Några veckor innan SM fick Anna-Lena mer ont och fick en läkartid hos specialist i Göteborg veckan innan SM. Så hon sa ifrån, ville inte stå och fiska.😉 Då frågade vi Eva om hon kunde vara med, och det ville hon.
 
Lagtävlingen var på söndagen på Orsasjön med start vid campingen. Där hade jag tävlat två gånger tidigare men med starten flera kilometer bort. Vi pratade lite i laget vart vi skulle gå. Monica tänkte gå dit hon varit på DM-serien förra året, dit jag också tänkt gå. Eva ville gå till höger, men där var det borttaget mycket av området, så hon gick åt samma håll som Monica.
 
Jag orkade inte gå dit, hade ju varit sjuk veckan innan och flera omgångar med förkylning denna vinter. Gårdagens individuella tävling kändes i kroppen. Utan stannade utanför första ön, där jag fått tips att det skulle vara bra. Där stannade även flera "kanoner" från herrklassen.
Min syster Monica Rytterlund och jag fiskade tillsammans, men det nappade inget bra för oss. Hon plockade på lite, men efter 3 timmar hade jag bara 8 fiskar.
Såg hela tiden klungan dit Monica och Eva gick som var stor från början, men skingrades till små klungor på flera ställen. Tävlare överlag där jag var flyttade och letade fisk och jag for runt som en dåre. Men såg och fick  inga med "kanonhål".
Jag drog mig hemåt en bit och borrade mycket och fick 12 stycken som mest i ett hål. Tre minuter innan slutskottet dog min elborr, har inte hänt tidigare på någon tävling. Men bytte inte till reservbatteriet utan kunde få några till i gamla hål. Fick nog ihop runt kilot.
När vi kom iland så hade Monica och Eva mer fisk än mig, bra....
Så när vi sållat fisken och jag vägde in så vägde det tillsammans 4783 gram. Vilket räckte till guld. 
 
Vi fick varsitt kastspö, keps, minnespris och guldmedaljen.😍
Så nu har vi 2 damveteranlag som får tävla på SM nästa år.😁
 
 
Min syster Monica kom på bronsplats i äldre damveteran tillsammans med Maj Pietilä, de var bara två i laget.
 
Historik......min första anteckning om lag på SM i pimpel är från 1971. Då plockade man de fyra högsta vikterna från varje distrikt och juniorklassen blandade man. Så Stockholm som jag tävlade för kom trea. Vi fick inga medaljer, vet inte om distriktet fick det men det finns nedskrivet i resultatet. Juniorlaget bestod av Leif Andersson, Jan-Erik Axelsson, Per-Erik Lindahl och Rosi Andersson.
Min första lagmedalj är från SM 1977 som även då var ihopplockat av de fyra högsta vikterna i varje klass. Vi fick brons, med i laget var Vivi-Ann Suther, Rosi Thim och Ingrid Lundmark och Eira Wahlgren.
 
1980 vann vi guld på Barken, det var Vivi-Ann Suther (Sundbyberg), Rosi Thim, Anne-Marie Nilsson, och Britt Nyström, (vi andra tävlade för Södertälje SFK.)
 
Årets guld är min 11:e medalj sedan 1977. Kommer inte just nu ihåg vilket år man började med separata lagtävlingar på SM. Men tror det var i början av 80-talet, kanske 1984. Sedan gick man ner till tre-mannalag, tror att det var 2018.
 
Mina lagmedaljer är.....1977 brons,1979 silver, 1980 guld, 1989 silver, 1991 silver, 1993 silver, 2013 silver, 2014 brons, 2015 brons, 2017 brons och 2023 guld.
Jag har tävlat för dessa klubbar Södertälje SFK, Trosa AFK, Fagersta AFK och Borlänge SFK.
Haha😁 sen har jag ju bytt namn några gånger, född Rosi Andersson, gift 1975 till Thim, omgift 1989 till Rehn. 2011 frågade jag mamma om jag fick ta hennes flicknamn Thörne. Det fick jag och då la jag till ett e i slutet av Rosi. Så nu behåller jag namnet Rosie Thörne. Hörs en annan dag.......
 

Nystart på bloggen.......

Publicerad 2023-03-29 12:24:00 i Allmänt,

Nystart på bloggen efter några "svala" år. Nu ska jag försöka hålla i det här igen och börja om från början. Det kommer att handla om livet och fiske, ska försöka skriva mest om fisket. Blev "peppad" efter helgen då jag och mina lagkamrater Monica Andersson och Eva Mörlin vann guld på SM i pimpel på Orsasjön.
 
Jag föddes i Strängnäs 1954 och har två äldre syskon Monica och Kenth, här är vi i Norrköping innan flytten till Nykvarn.
Pappa jobbade vid järnvägen och vi bodde alldeles bredvid spåret in till Strängnäs. Mamma skötte bommarna vid vägen när de kom tåg, handvevade dem ner och upp.
När jag var ett halvår flyttade vi till Finspång, och där är mina första minnen. Vid cirka 3 år kommer jag ihåg att det åkte förbi ånglok som tuffade på och tutade.
Sedan flyttade vi till Nykvarn utanför Södertälje och där hade jag mina "värstingår" . Jag var nu 4 år och brukade gå och köpa cigaretter i kiosken åt mamma,  på andra sidan spåren.Hon hade ju koll på tågtiderna. Vi bodde i järnvägsbygget, ett stort hus för anställda och kontor på bottenvåningen, där pappa jobbade, när han inte var ute på spåren.
Min bror Kenth som är 5 år äldre än mig och hans kompisar kom på ide'n att skicka mig till kiosken och köpa cigaretter Ritz. Samma märke som mamma rökte. Sen på kvällen gick vi ner till ån och rökte och badade nakna. Jag fick väl följa med för att jag inte skulle skvallra.😂
Men en granntant hade sett oss och vi luktade nog rök när vi kom hem. Det slutade med att brorsan fick skäll och stryk av pappa.😢
 
Samma år när jag var 4 så var vi Strängnäs där mormor bodde och hade ett ölcafe'. Mamma brukade hjälpa henne där och vi åkte alltid tåg dit. I Åkers Styckebruk fick man byta tåg. Det tåget åkte in till Strängnäs som då var slutstation. Jag och Monica var ute på gården och mormor inne för att laga lunch. Monica går in och jag lekte väl för fullt och när jag skulle gå in får jag inte upp dörren.
Får för mig att de åkt hem utan mig, springer gråtande till stationen. Där står ett tåg inne som jag hoppar på och konduktören känner ju igen mig och  han reagerar inte på att jag är ensam. Byte i Åkers Styckebruk och sen somnar jag och åker förbi Nykvarn. En städerska hittar mig i Stockholm där tågets slutstation är och jag kan tala om vad jag heter och bor. Pappa gick en kurs i Stockholm, så tur att jag inte gick av i Nykvarn, där fanns ingen hemma.
I Strängnäs var det panik och polis var inkopplad, brorsan fick åka med i polisbilen och de andra letade överallt. Vet inte hur kommunikationen gick till det här var ju 1958. Men jag fick sitta bredvid en präst fru och hennes barn tillbaka med tåget till Åkers Styckenruk. Kommer ihåg att hon bjöd på gelehallon.
Där mötte mamma mig och vi bytte tåg och åkte tillbaka till Strängnäs. Jag har ett urklipp från en tidning med, fyraårig flicka åkte ensam med tåg.😂 Tur att jag hittade och tur att jag somnade, när ingen var hemma i Nykvarn.
 
Pappa hade inget körkort, men fribiljetter på tåg, så när jag var 4 år åkte vi tåg till Gevsjön i Jämtland. Det var pappa, mamma, Kenth och jag, vi skulle bo på en bondgård hos Sundvisson. Han hade taxi och hämtade oss vid station i Gevsjön, där tåget fortfarande stannade.
Men tågresan gick inte bra för min del. Låg och sov på soffan och ramlade ner och slog ögonbrynet i elementet, så blodet rann.
Det här var lite söder om Östersund så pappa pratade med konduktören, så när vi kom till Östersund stod en taxi och väntade. Pappa följde med mig till sjukhuset där de sydde ihop mitt ögonbryn. Sen tillbaka till station där tåget väntat på oss. På den tiden gick det bara ett tåg om dagen mellan Östersund och Storlien.
Tur att han kunde snacka för sig, far min.😊 I Gevsjön skulle vi fiska, vi fick låna båt av Sundvisson och en dag gick vi till Gevsjöströmmen. Det är en mil dit och en mil tillbaka på stigar genom skogen. Idag finns det en väg ända fram.
Vi stannade och badade i denna iskalla fjällsjön, brr. Det här är mitt allra första fiskeminne. Haha, man ser det stora plåstret ovanför ögat.😁
 
Fortsättning följer.......

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela