Gott Nytt År!......

Publicerad 2014-12-31 13:49:12 i Allmänt,

 
Jag önskar Alla ett Gott Nytt År och en fint fiskeår! Kommer nu att sammanfatta året som gått som varit en riktig Berg och Dalbana.
Vi skulle ju arrangera SM i Pimpel 2014 och vi fick is, som sedan blåste upp i en storm. Kallt igen och sjöarna la sig men då kom snön och det var mycket snö som la sig som ett skyddande täcke. Så isarna växte inte på sig som de brukar och var väldigt ojämna. Det var inte så kallt, men i slutet av Januari lovade meterologerna mer kyla och vi hoppades. Men tyvärr så uteblev det kalla vädret och vi blev tvungna att ställa in. Räddningstjänsten sa också ifrån för de och ingen annan heller kunde komma ut på isarna med skoter och det var första gången som man inte kunde ploga några isbanor på Ösjön. På Runn hann man ploga en 5 kilometers bana medans det var kallt och innan snön kom, och den växte på sig så de kunde genomföra en del av sina skridskotävlingar. Men utanför banorna så var isen ojämn så flera publikvänliga arrangemang fick ställas in under Runndagarna.
Jag kunde vara med på några tävlingar här i Dalarna,och vi hade två av tre KM i Borlänge SFK och Falubygdens SFK och jag vann Borlänges och kom två i Falun. Den tredje tävlingen avgjordes nu den 21 december och då var jag inte med, så slutade på en tredjeplats på Falubygdens KM.
DM -serien kunde genomföras med hjälp av klubbarna i norra distriktet och jag vann serien och kom tvåa på stora DM, och något lag hade vi inte. Så man kom ju med till SM, men det var ju inga distrikt söderöver som kunnat ha DM-tävlingar så nu blir det ju ett öppet SM i Norsjö.
Till sommaren så blev det inte så mycket tävla av för mig men jag och mina söner Niklas och Mikael var iväg och fiskade regnbåge och abborre. Framförallt Niklas som även var ute mycket med sina kompisar och köpte en massa utrustning, även flugspö. Vilket aldrig jag har provat och nu skulle det inte gå med min värk i axlar.
Till DM i traditionellt mete så var det inga från Borlänge som var intresserade av att åka på och flera hade åkt på lagtävlingen i Söderhamn. Ville inte åka själv upp till Malung och den dagen spöregnade det hela dagen, så det kändes ganska bra att bara "sitta inne".
På midsommarafton var jag med Ove och Marina och fler vänner på ångbåtstur till Lillälven i Torsång. Vi åkte från Tomnäs i Ösjön ut på Runn och vidare in i Lilälven. Det var kallt och blåsigt så vi satt inne på skeppet och åt maten vid Ångbåtsbryggan där vi lagt till. På kvällen och hela natten så var Niklas och hans hund Stella och jag och fiskade vid en liten tjärn utanför Borlänge. Kallt som f..n och jag fick bara några abborrar, men det var en helt magisk natt med dimslöjor som dansade över sjön.
 

Jag fyllde ju 60 år lördagen den 5 Juli och på torsdagen vände det kalla vädret och vi fick en kanondag på sjön med släkt och vänner. Vi åkte med ångbåten Domnarfvet från Ösjön och ut i Runn upp mot Falun och förbi delar av SM-vattnet och på kvällen var det fest hemma hos mig i en lokal jag hyrt. Det var roligt med alla barn, barnbarn, släkt och vänner. På förmiddagen när mina syskon kom så var vi också upp till mamma en sväng och hon hade klätt upp sig och var så fin. Men som vanligt så ville hon inte följa med. Det här fina kortet nedanför fick jag av barnens farmor Elna 82 år, som hon broderat i små, små korsstygn. Det trevliga kortet med bilder på mig hade Joanna knåpat ihop, och vi var ju även till Glastonbury i England i slutet av Maj.
Ja, det blev ett händelserikt år som jag tidigare även talat om, och det mest sorgliga var att mamma dog i november. Men för hennes skull så var det nog skönt att få gå vidare, hon blev ju bara sämre och tröttare och när hon bröt benet så blev det för mycket. Nu så går vi alla vidare och jag vet att hon finns vid min sida och att hon har det bra tillsammans med pappa. I morgon på Nyårsdagen så är det pimpeltävling på Ösjön, 11-14 med utgång 10.30. Kom i tid och kan man börja året på ett bättre sätt? I gårkväll satt Niklas och jag och gjorde i ordning alla fiskespön och putsade pirkar och vi delade lika på mina och hälften av mammas pirkar. Det låg många godsaker på bordet b.la 20- talet Hedenskogare gjorda av Ivar själv Nu önskar jag alla ett GOTT NYTT ÅR!
 
 

God Jul!.....

Publicerad 2014-12-24 09:31:26 i Allmänt,

Jag önskar Alla som följer mig här på bloggen en riktig GOD JUL!
Nu har vi haft minusgrader länge och isarna växer så det knakar, så allt ser hoppfullt ut inför SM i Pimpel 2014. Det är bara finslipningen kvar och planeringen tillsammans med alla funktionärer, och lite till......
Här är morgonens bild från Runn.
Den här bilden tog jag för några år sedan, mitt promenadstråk utmed Dalälven, alltså norr om den......

Jag niger och bockar för.....

Publicerad 2014-12-18 10:16:00 i Allmänt,

Jag niger och bockar för Södertälje SFK, som helt klart är Sveriges Bästa Tävlingsklubb i fiske. Idag den 18 December är det 50 år sedan klubben bildades med en interimstyrelse bestående av pappa Gunnar Andersson, Bengt-Olof Johansson, Kurt Pettersson, Eliard Johansson och Ivar Södergran. Klubben har idag cirka 130 stycken medlemmar och är direktansluten till Sportfiskarna. Jag är även tacksamhet att jag då 1964 började fiska och tävla, vilket har berikat mitt liv.Hade innan dess varit med pappa ut på Måsnaren och pimplat och en tävling på SJ:s  KM på Mälaren vid Slandön.Om jag inte hade denna värk i kroppen skulle jag fiska ännu mer, och jag tar varje tillfälle att prova olika mediciner,sjukgymnastik,alternativa behandlingar och hälsokost, så kanske en dag.... Här är järnvägsbron innan det byggdes någon motorväg.
 
Jag har fått listor av Bengt-Ole Boman som har hand om statistiken i Södertälje SFK, de innehåller ALLA MEDALJER FRÅN DM OCH SM. Det finns registrerat i alla grenar pimpel,mete( traditionellt o internationellt),kustfiske,havsfiske, och mormyska. Här nedan är gamla klaffbron över kanalen.
 
Nu ska ni få höra, dessa medaljer gäller individuella och lagmedaljer och sträcker sig från staretn 1965-2014, men de  första registrerade är från 1967. DM i Pimpel 350 guld, 270 silver och 245 brons och SM i pimpel 37 guld, 30 silver och 11 brons. Sammanlagt 943 medaljer i pimpel.Nedanför Torpa Pensionat i Torpaviken, det var en mormor till en klasskamrat till mig, som drev pensionatet i många år. Själv så bodde hon i ett hus närmare Havsbadet, med sin familj.
DM i Mete 550 guld,326 silver,248 brons och SM i Mete 51 guld, 49 silver och 33 brons.Sammanlagt 1257 medaljer i traditionellt och internationellt mete.
DM i Kustfiske 235 guld, 160 silver, 152 brons och SM i Kustfiske 52 guld, 49 silver och 35 brons. Sammanlagt 683 medaljer.
DM i Havsfiske 7 guld,21 silver, 15 brons och SM i Havsfiske 1 guld, 2 silver och 1 brons.Sammanlagt 47 medaljer.
DM i Mormyska 21 guld, 35 silver, 20 brons och SM i Mormyska 2 guld, 4 silver och 1 brons. sammanlagt 83 medaljer.
Stort Tack till Ole som försett mig med dessa listor och sammanlagt så är det 2970 medaljer!!! Då har vi inte räknat med alla medaljer från Nordiska Mästerskap, och jag är  osäker men det  finns nog några medaljer från VM också. SÅ GRATTIS SÖDERTÄLJE SFK; SVERIGES BÄSTA TÄVLINGSKLUBB I FISKE! Det känns bra att jag bidragit med 43 stycken medaljer under mina 24 år i klubben och av dem är 14 stycken från något av alla SM. Tävlade ju inom grenarna pimpel, traditionellt mete och kustfiske. Klubbmärket har Kurt "Abborrpelle" Petterson ritat.
 Det kan bli lite trångt i slussen när stora fartyg kommer från Östersjön och skall in i Mälaren. Ni vet väl att Södertälje och Södertörn är Sveriges tredje största ö, efter Gotland och Öland. Ovanför är huset jag växte upp i Södertälje Södra, det ligger mittemot perrongerna vid station som numera heter Södertälje Hamn.
 
 Bristol ett vackert hus som varit hotell och nöjesplats i stan och sedan är det Mälarhamnen med Astra Senecas huvudkontor och Scania talar väl för sig själv.
 
Nu tar jag ett välbehövligt uppehåll här, måste sköta om mig efter allt som hänt denna höst.Vill Ni läsa mer om Södertälje SFK så gå in på deras hemsida www.sodertaljesfk.se    En riktig GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!
 
 

Södertäle SFK:s Svenska Mästare i olika grenar....

Publicerad 2014-12-17 08:46:00 i Allmänt,

Idag blir det ett kort inlägg och satsar mer på morgondagen. Antalet Svenska Mästare i Södertäljes SFK i de olika grenarna: Pimpel 15 , Mete 10, Kustfiske 15, Mormyska 2, och Havsfiske 1. Det blir ju tillsammans 43 stycken Mästare, jag  märker vart det här lutar, mer rapport i morgon på övriga medaljer på DM och SM. Jag har tyvärr inte namnen på alla utom i pimpel, se gårdagens inlägg. I Mormyska så är Arto Jumisko Kungen med två mästerskap, han lyckades även vinna mormyskatävlingarna i Borlänge förra helgen, då tätt följd av brorsan Timo och Folke på tredje plats. Den spännande fortsättningen fortsätter i morgon. Ha en bra dag!
 

En liten sammanfattning av pimpelmedaljer.....

Publicerad 2014-12-16 11:18:19 i Allmänt,

Jag fortsätter berättelsen om Södertälje SFK och de medaljer som är erövrade inom pimpel, och de Svenska Mästarna. Det finns 15 stycken guldmedaljer i pimpel individuellt och det är 4 herrar, 2 damer, 1 damveteran, 1 äldre damveteran, 2 äldre herrjuniorer, 3 äldre damjuniorer, 2 yngre damjuniorer och dessutom en i arrangörsklassen. Juniorklasserna delades upp till äldre och yngre 1980 och både Christina som vann 1968 och jag jag som vann 1969 var båda under 15 år, men vi är registrerade som äldre damjuniorer.
Vi börjar med 1968 Christina Magnusson damjunior,1969 Rosi Andersson damjunior, 1971 Anita Jansson damer, 1979 Bo Svensson herr, 1980 Kari Nevalainen äldre herrjunior, 1982 Heikki Vuotalainen herr och Rosi Thim damer, 1984 Nina Hartonen yngre damjunior, 1985 Heikki Vuotalainen herr och Åsa Forsell yngre damjunior, 1987 Åsa Forsell äldre damjunior, 1994 Mikael Ström äldre herrjunior, 2002 Terttu Nevalainen damveteran, 2011 Terttu Nevalainen äldre damveteran och 2012 Timo Jumisko herr. Peter Olsson vann arrangörsklassen 1979, men den klassen räknas ju inte som ett Svenskt Mästerskap.
Här är mina olika sorters medaljer på DM och SM genom åren. De har ju skiftat i form och storlek men sedan 1970 så har kroken funnits på medaljerna. Vi är fyra stycken i klubben som vunnit Pimpel-SM två gånger och den främsta är ju Heikki, en stor prestation att vinna den största klassen två gånger. Sedan har vi Åsa som vunnit yngre och äldre damjunior och Terttu som vunnit damveteran och äldre damveteranklassen. Själv så vann jag damjuniorer och damklassen och väntar och längtar efter fler mästartecken, och numera tävlar jag i damveteraner för Borlänge SFK. Men vägen dit verkar lång.
På lördag kör Falubygdens SFK och Borlänge SFK gemensamt KM 3 för 2014, plats meddelas på telefonsvararen fredagkväll. Söndagen 21 December arrangerar Borlänge SFK öppen pimpeltävling på Lilla Aspan, skyltning under bron i korsningen in till Ornäs, utanför Borlänge. Sjön ligger mellan Borlänge och Falun, dess utlopp rinner in vid kvarnen i Ornäs. Isen skall vara mellan 10- 12 cm, tävlingstid 10- 13, med utgång 09.30. Kom i tid.
På årsmötet som Borlänge SFK hade i slutet av november, bestämdes att Borlänge skall arrangera det traditionella Nyårsnappet på Ösjön 2015-01-01 med start vid båtklubben i Ornäs, tävlingstid 11-14, ring telesvar för mer information veckan innan 0243-239644. Själv så hade jag inte någon möjlighet att närvara på årsmötet men tävlingen röstades igenom och tidigare hade tävlingsledningen varit i kontakt med förbundet så att allt skulle vara ok. Det var det eftersom tävlingen skulle hållas 5 veckor före SM i pimpel 2014. Det har visst kommit mycket klagomål på denna tävling, men allra först så skalll vi ha en säker och bärbar is att tävla på. Med den kontrollen har vi förutom tävlingsledningen även hjälp av lokala fiskare och de som plogar isbanorna på Ösjön. Så ring vår telefonsvarare, se ovan.

Rosies Vinterstudio.....

Publicerad 2014-12-14 12:48:27 i Allmänt,

Ännu en dag framför TV:n med skidor på höjden, tvären och med gevär. Roligt då jag alltid har varit och är sportintresserad.
Igår så var jag ut en sväng till Båtstasjön och kollade Dalakampen, en mormyskatävling över två dagar. Tunabygdens Sfk var arrangör och man hade delat av den lilla sjön på mitten så idag körs tävlingen på den andra delen. Jag har aldrig sett eller medverkat på någon mormyskatävlingen så det var extra kul att se hur det gick till.
Båtstasjön ligger norr om Borlänge och ligger alldeles bredvid Dalälven med inlopp därifrån. Det finns inplanterad regnbåge och öring i sjön och i somras så var jag där några gånger med mina söner Mikael och Niklas och kastade. I sjön finns även abborre , mört och braxen och jag fick då bara abborrar. Niklas däremot lyckades få regnbåge och tappade stora öringar. Båtstasjön är på sommaren en populär badsjö, där många trivs. Så där har jag varit och solat många gånger.
Det var en gråkall och lite blåsig Luciadag och jag gick aldrig ut på sjön då jag inte ville störa fisket, det verkade vara trögt fiske och jag såg bara tre fiskar som kom upp. Det var 14 stycken startande och en som pimplade regnbåge på den andra halvan av sjön. Sverige-eliten var på plats och regerande Svenska Mästaren i Mormyska Arto Jumisko och broder Timo var där, och jag såg även fler toppnamn på isen. Tror dock inte att det här är något för mig, är nog alldeles för frusen av mig för att sitta still så mycket och inte jaga och borra sig varm. Det är nog svårt att se den tunna reven och att varpa är inte riktigt min grej, har alldeles för ont i mina leder. Men det är så klart fråga om teknik och val av mormyska, bete och mäsk också. Men man ska väl aldrig säga aldrig, med en bra läromästare som kan visa och tala om alla hemligheter så vad vet man ......Såg idag inte några resultat och jag stannar hemma idag, för igår tinade jag inte upp förrän framåt kvällen, trots att jag hade varma kläder och fiskestövlar på mig. När jag skrev om året 1987 så glömde jag en stor händelse då Åsa Forsell min systerdotter blev Svensk Mästarinna i pimpel i äldre damjuniorklassen på sjön Yngaren utanför Nyköping. Åke Bolander blev också vald till ny ordförande för Södertälje SFK och satt kvar på den posten i 20 år, och nu är han tillbaka som ordförande igen.

Trevlig Lucia och fortsättning med året 1987....

Publicerad 2014-12-13 08:53:08 i Allmänt,

Önskar Alla en Trevlig Lucia, och skitfiske till alla som tävlar i pimpel eller mormyska idag. Jag, Lena och Gardar skulle ha åkt upp till Lucianappet ovanför Edsbyn idag. Men orken tryter och med ett oväder på gång söderut så känner både Lena och jag av det, när muskler och leder värker. Jag kommer nog att åka ut till Båtstasjön här i Borlänge där det arrangeras en tävling i mormyska idag och i morgon. Jag har ju fiskat med mormyska på pimpeltävlingar när det varit trögt fiske men aldrig sett hur en tävling går till. Vem vet kanske man kommer att prova på den sortens tävling framöver.
Året 1987 gick Stockholms DM i pimpel på Erken utanför Norrtälje, mamma vann sin klass. Men hon gick inte vidare till SM i pimpel, utan nu hade man börjat med en serietävling där de som var i den toppen gick vidare. Mamma var naturligtvis ledsen och besviken, eftersom vi inte hade deltagit på alla dessa serietävlingar. Pappa gick igång förstås och det var droppen som gjorde att vi från nästa år 1988 började tävla i Södermanland för Trosa AFK. Helgen efter den 31 Januari var det tävling på Stora Värtan och Stockholmsmästerskap och det vann mamma, starkt gjort trots nederlaget helgen innan. Därefter så är nästa notering i mammas anteckningsbok 14/3 SJ:s KM 1:a, 21/3 SJ:s SM 3:a. Så perioden däremellan var nog ganska deppig. Själv så gick det inget vidare det här året, enda DM-medaljen var ett silver individuellt på kustfisket. Hörs en annan dag!

Södertälje SFK 1985-1986.....

Publicerad 2014-12-12 11:44:10 i Allmänt,

Jag förstår inte vart vintern tog vägen, vi har bara haft några minusgrader och regn med plusgrader och natten till onsdagen blåste det storm. Till helgen skulle det bli lite mer minusgrader och vi får hoppas att det inte blir så mycket snö närmaste tiden. Just nu så är det barmark och "gröna" gärden. Den enda medaljen jag tog 1985 var silver på DM i mete, missade DM i pimpel som gick vid Underås, Mälaren utanför Södertälje. Samma startplats som SM 1982 men kanske inte lika stort område? Mamma kom fyra i sin klass och var klar för SM som det här året gick på Bergviken, med start i norra delen av sjön. Även min systerdotter Åsa var med och tävlade i yngre damjuniorer som hon vann, Yes. Här är Åsa för några år sedan, för evigt ung.
Det var en jobbig tävlingsdag med mycket snö, stöp och vatten som ibland rann över stövelkanten. Mamma har skrivit i sin bok: 3/3 SM Bergviken. 260 gram och inget pris. Det här SM kan man glömma för min del. Stor glädje ändå, Åsa SM-Mästarinna i damjunior och Heikki Voutilainen mästare i herrseniorer. Christina Harmaala silver och Nina Hartonen brons i damjuniorer. Ett fint SM trots allt. Jo, jag har hört talas om att mormor Birgitta och mamma Monika stod och grät när Åsa klev upp högst på pallen. Bra gjort av Heikki att vinna en gång till, han vann ju även 1982. Det här året var mamma med till Helsingfors på Finnkampen och där fick alla i laget en ny isborr. Mammas sista tävlingen för året var på Vikasjön och de hann med 29 stycken tävlingar denna säsong. Såg även i mina listor att Nina Hartonen vunnit SM i pimpel året innan 1984, i yngre damjuniorer.1985 startar pappa pensionärsmetet i Södertälje SFK, de metar dagtid en vardag varje vecka under säsongen. 1986 så fick jag silver individuellt i DM i mete och brons på DM i kustfiske. Senare på SM i kustfiske vann jag brons individuellt och silver i lag. Om jag kommer ihåg rätt så blev Kurre Svensk Mästare i kustfiske, som åter igen gick på Västkusten. Mamma hade åter kvalificerat sig till Finnkampen och kom trea där. Jag tror att det här var sista året som Finnkampen arrangerades. Stockholm stod som arrangör och hade lagt tävlingen på Mälaren. Våra finska vänner hade mer och mer gått över till att pimpla med mormyska och kom med dessa. Fisken fanns på cirka 10 meters djup och det säger sig själv att Stockholm hade fördel med sina tunga pirkar jämfört med mormyskor, på detta "Mälarfiske". På kvällen skjutsade jag mamma till middagen och prisutdelningen eftersom pappa var sjuk, och det var ingen trevlig stämning. Klart att finländarna var besvikna, men som tur var hade vi Pentti Harmaala som kunde tolka en del. Som sagt, tror inte att det blev något mer utbyte med Helsingfors efter den här tävlingen. 1985 arrangerade Södertälje SFK sitt första KM i Modernt (Internationellt) mete och den första att vinna det var, Arto Jumisko. Det här året sattes det ut minkfällor i sjön Vällingen då kräftbeståndet minskat. Här är några gamla Södertälje-profiler.
Några av Södertäljes damer flera som varit med från starten 1964.
Två SJ-profiler och även medlemmar i klubben, samt prisutdelning i Strängnäs.
Klubbtävling på Djurgården och prisutdelning i Stormete.

Nu går vi vidare.....

Publicerad 2014-12-11 09:34:58 i Allmänt,

Igår så hade vi vår Minneshögtid för mamma, vi var barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Alla kunde tyvärr inte vara med och de flesta hade lång resväg.
Trevligt ändå att träffa släkten igen och det pratades mycket minnen och alla mammas album gicks igenom. De som ville fick även plocka de kort som de gillade. Vi delade även upp av hennes saker hon haft på sitt rum på äldreboendet, för vi höll till hemma hos mig, och var 16 stycken.
Vi hade vår egen Nobelfest till Birgittas minne, en dag hon alltid satt bokad framför TV:n. Jag gjorde bordsdekorationen med en ros i mitten som symboliskt var mamma med oss tre syskon som röda rosor.
Nu ska jag försöka läka min kropp som värker och det känns bra att kunna gå vidare. Jag ser verkligen framemot att kunna tävla igen och ge allt utan tankar på "annat" håll. Just nu så är det bråttom att få ihop en buss ifrån Dalarna till SM i pimpel i Norsjö, och det är våran bästa Stig som håller i trådarna. Men jag vädjar till Borlänge SFK:s medlemmar som vill med att SNARAST höra av sig till mig på telefon 070-5092220.
En annan dag fortsätter jag med fiskesnacket om Södertälje SFK och måste också ringa en kille i Södertälje för lite mer uppgifter och statistik . Vi hörs!

Premiär....

Publicerad 2014-12-08 15:47:35 i Allmänt,

Pimpelkula på Sundviken, torsdagen den 11/12, tävlingstid 10-13. Skyltat efter vägen Rämshyttan-Grangärde. Ring Borlänge SFK:s telefonsvarare 0243-239644 för information. Roligt att fisket börjar nu och allt ser lovande ut inför SM -pimpel 2014 och i morgon så är det nytt möte med Turistbyrån och Falubygdens SFK. Blir knappast något fiske för mig på ett tag, är ganska så sliten och gått och haft en förkylning väldigt länge. Det blir nog ett besök hos doktorn inom den närmaste tiden... Hehe, ett roligt uttryck som Tore hade var om man pratade om någon läkare så sa han alltid Doktor Propp, och mamma brukade han kalla för Mor i Gropen.
I lördagseftermiddag var jag ut till Ösjön och kollade, fullmånen var ju så fantastisk vacker och magisk. Dimman började komma och isen hade lagt sig så långt jag såg och vid inloppet vid ån var det också is som månen speglade sig i. Kom ihåg isdubbarna när du ska fiska.

Olika medaljer ......

Publicerad 2014-12-05 16:06:00 i Allmänt,

Jag var ju som sagt medlem i Södertälje SFK från starten 1964 men min första medalj fick jag på KM i pimpel 1967. Till en början så var det dessa pimpelgubbar i brons ,men 1970 började man med guld, silver och brons.
Såg idag när jag plockade ner mammas medaljer, såg jag att det även fanns fler varianter än vad jag hade, i flera av grenarna. Mamma hade även fler än de jag tidigare lagt ut, och många olika med blå glasbitar.Såg även att dessa pimpelgubbar fanns på Stockholmsmästerskap och på Finnkampen, som mamma också vunnit. Hittade även att hon vunnit Djurgårdsmetet och Järfällamästerskap och alla SJ:s Svenska Mästerskap som hon vunnit individuellt och i lag. Det trevliga i det sammanhanget var ju att deras grannar som flyttat in under mamma och pappa, också var fiskeintresserade och medlemmar i Södertälje SFK och gärna tävlade. Det var Ann-Marie och Karl- Evert, och deras dotter "Lillan" var ofta barnvakt åt mina barn efter att jag skilde mig 1980,då deras far tyvärr struntade i dem.
Mästarmärket delades ut för första gången på Södertälje SFK:s 20års-Jubileumsfest 1984. Jag har nummer fyra på min plakett. Man var tvungen att samla poäng på KM,DM, och SM för att samla ihop ett visst antal poäng och på tidigare inslag har jag talat om vilka som fick de första. jag har nummer 4 och hur många sedan 1984 som har delats ut har jag ingen aning om. Men det måste vara många med alla framgångar som varit.Vi får hoppas att Kung Bore och Drottning Skade biter sig fast nu så vi får den is vi vill ha på sjöarna. Borlänge SFK har nu en sida på Facebook, som kommer att informera om SM i pimpel 2014 och mycket annat och jag har fått den äran att få skriva där. Så väl mött, kram.
Kommentarer (0)

December....

Publicerad 2014-12-01 10:08:59 i Allmänt,

December och Oskar har namnsdag, jag hade två marsvin när jag var liten Oskar 1 och Oskar 2. Så fort man öppnade kylskåpet så stod de i sin bur i köket och skrek. Första advent igår och det är första gången i världshistorien som jag inte har en stjärna, adventljusstakar i fönstren och annat pyssel framme. Kanske att jag fixar det idag, mina julkartonger står inte allt för långt bort i klädkammaren. De har blivit 5 stycken genom åren och advent står överst. Här syns en del av allt från någon julgransplundring.
Många kanske tycker att jag är knäpp som skrev så mycket om mamma igår, men för mig känns det nu lättare att träffa alla igen. Att skriva är också en typ av terapi, och det blir inget fiskesnack idag. Jag tar upp den tappade tråden från Södertäljeklubben inom de närmaste dagarna. Nu öppnar vi nya portar och genom den här gick jag i September 2012.
Den ligger vid Englands sydvästkust och det är vid Tintagel, Kung Arthurs slottsruiner och nedanför finns även Merlins grotta. Tro det om ni vill, jag kände i alla fall att det stämde, när jag var där. Talar mer en annan dag.

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela