Hemligt uppdrag.....

Publicerad 2022-04-26 09:53:00 i Allmänt,

Hemligt uppdrag i lördags, jag var spådam på en möhippa. Så roligt och bruden och de andra brudarna var nöjda.
När jag satt på isen 23 Januari på Stäkets tävling Järfällamästerskapet, så plingade det till i mobilen. Såg att det var Josefin, en vän till Niklas och Pantea. Så på väg hem svarade jag på hennes sms. Hon undrade om jag ville vara spådam på en möhippa 23 April. Det var hennes tremänning Anna som skall gifta sig. Anna och Pantea hade ordnat Josefins möhippa när de åkte med ångbåten Domnarvet.
 
 
Jag tackade ja och vi skulle höras lite närmare datumet. I veckan gick jag igenom mina tarotlekar,orakelkort och annat smått och gott.Planerade kläder, man ville ju göra en trevlig entre som spåkärring. Tog fram min långa cape, som jag köpt på tradera. Den har Rickard Söderberg haft i en opera på Malmöteatern. Han är ju lång och ett bälte är ett måste för att kunna gå. Fållen nertill är 7 meter lång, så mycket tyg att bära. Till det en häxhatt,käpp och en korg med alla kort och annat behövligt.
 
Möhippan skulle vara ute i Ulsfhyttan cirka 2 mil utanför Borlänge. Det blåste storm ute så när jag parkerat och började gå upp mot huset så blåser hatten av. Blev välkomnad av en av tjejerna som anordnat festen och Anna (bruden) såg lite skraj ut när jag klev in i hallen. Det var sammanlagt 10 tjejer.
 
Vi samlades runt några soffor med bord och jag börjar plocka upp mina grejer.Presenterade mig och förklarade lite om min bakgrund. Smudgade mig med vit salvia som är renande och gjorde samma sak på Anna och över bordet och rummet.
 
 
Började med en kort läggning, dåtid,nutid och framtid, och fortsatte med lite andra läggningar. Hon fick dra några orakelkort,djurkort och runor. Sedan pendlade jag och förklarade hur det går till när man pratar med andar. Det blev många skratt och känslosamma stunder. Man fick ställa frågor och jag hade kunnat stanna länge och berättat så mycket mer.På slutet fick alla välja varsin sten ur en påse och jag förklarade vad stenarna betydde. 
Ut i stormen och hatten blåser av igen,haha. Sedan vidare till Niklas med familj på fika, han fyllde år den här dagen.

Sammanfattning SM......

Publicerad 2022-04-16 07:36:00 i Allmänt,

Sammanfattning av SM i pimpel 2022, ja man gör så gott man kan. Jag siktar alltid högst upp, men har många gånger chansat i mitt fiske.😉 Längtar fortfarande att få stå överst på pallen. Men är tacksam att jag gjort det som junior 1969 och senior 1982. Nu börjar det bli kris, har bara 2 år kvar i damveteranklassen.
Jag skulle kanske följt "sutarens" tips och sjungit upp fiskarna. Gamla Nordsjön hade passat bra, med tanke på att Harry Brandelius kom från Södertälje. Men att ta sig ner till hålet stående på knä........nej, då hade jag nog blivit kvar där.😁😂
Arrangemanget av Norsjö SFK var som vanligt bra. Tråkigt för dem (och oss) att snön vräkte ner på fredagen. Blev ju extra plogning av parkering och andra ytor. Perfekt att pimpelansvarige för Sverige Kalle Abresparr tagit med sin skoter upp och kunde köra upp spår åt oss både lördag och söndag.
Det är bra med startkorten i plastpåse och telefonnummer om något skulle hända.
 
Stig, Dalarnas distriktetsordförande skulle inte åka upp och bad mig hämta ut startpåsarna. Har gjort det tidigare i Luleå och Norsjö. På grund av snöovädret så hann vi inte upp och hade sagt tidigare att jag skulle hämta på lördagmorgon.
Började snöa på lördagmorgon när jag väntade på de sista Dalatävlarna, så det blev lite blött.
Lyckades inget bra med fisket, hamnade inte där jag ville från början på lördagen. Orkade helt enkelt inte och med facit i hand skulle jag stannat mycket tidigare. Bara att inse att åldern börjar ta ut sin rätt 😁.
Bättre fiske för mig på söndagen och en bonusabborre. Vi fiskade jämnt i laget, men räckte inte till pallen. Har tidigare berättat att vi ställde upp i damklassen. Det var jag, Anna-Lena Björkman och hennes dotter Emelie Björkman.
 
Vi bodde i Svansele på ett litet hotell med bara 8 rum. Tror att klockan blev 21 innan vi kom fram. Jag hade åkt hemifrån vid 6.15 från Borlänge. Det skulle finnas kaffe,te, bröd, smör och ost till frukost. Men nere fanns inget bröd på övervåningen fanns bara bröd och smör. Klagade på det och skulle få tillbaka 10%, men har inte sett röken av dessa pengar.
Hotellet var inte bemannat, så det var bara att gilla läget. Skållhett vatten i duscharna som var svåra att ställa in. Det bästa var att det fanns sköna sängar och toalett med dusch på varje rum.
När vi anlände på fredagskvällen ropade en kvinna Rosie. Jag fattade ingenting, kände inte igen henne. Men hon berättade att hon brukar läsa min blogg. Trevlig skämtsam  kvinna från Tornedalen, som bodde där med sin man och sina lagkamrater.
Från Borlänge klubben bodde här Linda-Maria, Jörgen,Ture, jag, vi åkte i samma bil och Gullstrand och Jacksson.
Så många lagmedaljer hamnade här guld och brons i herrveteran och guld i damveteran till Tornedalens Sfk.
Här är Marjatta som tog guld med sitt lag.
 
Smällar man får ta, kände redan lördagkväll när jag la mig att hjärtat drog ihop sig. Något nytt för mig som redan har hjärtklappning och äter medecin för det. Det gjorde inte ont och strålade inte ut i arm eller skuldror. Så jag körde på som vanligt.
Symptomen var kvar när vi kom hem och på måndagskvällen blev det ambulans in till Falun. Nu har jag ätit 6 kaliumtabletter i 3 dagar. På tisdag ska jag ta nya prover. Men det känns redan bättre.
 
Jag längtar redan till nästa säsong och pimpel-SM, hoppas att det inte blir lika långt att åka. Tills dess har jag lovat mig själv att bygga upp konditionen. Då jävlar............

Lagtävlingen.......

Publicerad 2022-04-14 08:45:00 i Allmänt,

Söndagmorgon och dags för lagtävlingen. Vi packade ihop allt på morgonen, lastade bilen  och åkte samma tid som dagen innan 7.15. Tävlingen börjar ju en timme tidigare på söndagen. - 7 grader ute och snön som kom igår hade smält på vägarna. Båda dagarna var det "Aprilväder" med snö, hagel och lite sol.
Fin himmel på lördagkvällen från mitt fönster på Knutes hotell, Svansele. Det tog cirka 30 minuter att åka till starten vid Rännudden.
Idag skulle Anna-Lena Björkman och jag tävla i damklassen tillsammans med hennes dotter Emelie Björkman. När vi skulle anmäla laget, (vi är ju damveteraner) så fick vi inte ihop en tredje tävlande. Så Anna-Lena undrade om vi skulle köra på två? Ja, om inte din Emelie vill vara med och vi går ner till damklassen, svarade jag.
Anna-Lena frågade och Emelie som hängde med, roligt. Anna-Lena har ju stora problem med sin axel, som hon slagit sönder och måste använda skruvdragare. Sa även till mig att skaffa en med tanke på de tjocka isarna på Norsjön. Problemet nu var ju att i damklassen får man inte använda skruvdragare.
Båda två fixade då lättnadskort och läkarintyg som vi skickade in till Sportfiskarna och Molander, Kalle Abresparr och Harriet Jonsson fick veta. Även Stig vår distriktstävlingsledare, som skrev med det i anmälan.😊
Anna-Lena som skulle tävla på Nordiska Mästerskapet i Hudiksvall behövde ha lättnadskortet. Där får ju bara äldre veteraner använda skruvdragare.
Emelie är ju uppvuxen i en fiske och jaktfamilj och har pimplat mycket. Men i år hade hon inte blött grejerna före SM. Fiskade bra på lördagen, och körde tafs då. Vi hade gått igenom kartan och bestämt vart vi skulle gå. Talade om innan utgången att jag haft lite känningar av hjärtat under natten. Så jag kanske inte orkade ändå fram.
Så blev det, hamnade lite efter i starten och lite jobbigt före i skoterspåren, där snön rullade undan. Jag stannade tidigare och de fortsatte. I första hålet får jag 3 stycken, var cirka 3 meter djupt.
Gullstrand och Jacksson började på sidan om mig och såg att de också fick fisk.
Kämpade på och fick en del abborrar, det lönade sig att borra och skönt att ha skruvdragare. Fick en gädda på cirka 1,5 kilo, som drog ut och innan jag fick upp den i hålet fick jag kämpa lite.
Betydligt bättre och roligare fiske för mig idag och plockade på några abborrar. I ett hål lyfte jag något stort men kunde inte lura upp den. Fyra hål senare hugger det någon större, lirkar och tar det försiktigt. Får släppa ut den lite och livrädd att få slak lina. Efter ett tag kunde jag få in den rätt i hålet, och blev skitglad när jag såg huvudet. Snabbt ner med fingret i gälen och upp kommer en stor abborre som jag fick brottas lite med innan jag kunde släppa ner den i konten. Kämpade på men fick ingen mer stor, sammanlagt 42 stycken.
 
 
Anna-Lena och Emelie fiskade sig hemåt och på slutet var vi tillsammans. I mål hade vi fiskat jämnt, förutom min bonusabborre. Vår vikt blev 4466 gram och på det kom vi 6:a. Ångrar att jag inte vägde abborren före invägningen.
 
Svenska Mästare i lag 2022
Yhj. Texas Bäcklund,Arvid Harnesk, Joel Hoverberg. Skellefteå Sfk. 6704 gram
Ähj. Arvid Einarsson,Johannes Jonsson,Sebastian Höglund Sundsjöfiskarna. 9509 gram
Ädv. Kerstin Åse'n, Ulla-Britt Taflin, Ulla-Britt Sundlöf Skellefteå Sfk. 5234 gram
Ähv. Göran Holmgren,Leif Östlund, Rolf Öberg Skellefteå Sfk. 6286 gram
Dv. Eeva Lisa Koivisto,Ensi Aikoo,Markatta Ohtonen Tornedalen Sfk. 8283 gram
Hv. Lars Gullstrand,Jan Björkman, Ulf Jacksson Borlänge SFK. 12939 gram
 D. Annika Seger, Elin Seger, Tina Nilsson Sfk Luleå. 6985 gram
H. Daniel Bergman, Mika Jaako, Andreas Wennberg Råneå Sfk. 15402 gram
 Grattis till alla medaljörer, resultatet finns på www.norsjosfk.se
 
Det var ju snöväder under prisutdelningen, så det blev inte så många foton tagna. Men tog på Herrveteranpallen där Borlänge SFK tog guld och brons. Bronset gick till Dan Ersbjörs, Jörgen Andersson och Ture Fransson.

SM i pimpel 2022.....

Publicerad 2022-04-13 07:27:00 i Allmänt,

SM i pimpel 2022 arrangerades av Norsjö SFK, och skulle egentligen varit 2021. Men på grund av coronan blev den inställd då. Klubben ställde upp och tävlingen framflyttad, och en öppen tävling. 370 anmälda till start, men flera valde nog att hoppa av när det blev så tungt före. Fisket blev sådär med många stora bonusfiskar. Samt flera som valde att inte väga in.
Jag hade lovat vår distriktstävlingsledare Stig att hämta ut Dalarnas startpåsar. Så vi åkte från hotellet i Svansele vid 7.15 och kom fram i god tid. La ut på Facebook att jag fanns på plats, så Dalfolket droppade in och hämtade ut sina påsar.
Hade gjort en egen lista på klubbarna och deras startnummer i de olika klasserna. 31 individuella och 10 lag från Dalarna. Borlänge SFK hade 13 anmälda individuellt och 4 lag.
Redan när vi startade vår resa fredagmorgon så började jag swisha ut sm- bidragen och klubben betalade även alla startavgifter.
 
Nu till fisket......jag hade redan i höstas börjat studera kartan över Norsjön. Var med här 2015 och då var starten i andra änden av sjön. Så man hade ingen aning om hur det var vid Rännudden. Helgen före SM fick jag veta att Nordonsnappet brukar starta vid Rännudden. Kollade upp resultatlistor på de tävlingar som varit. Höga vikter, så det verkade lovande, bäst att ta med pulkan.😊
Men sen kom snön......
Det drog ihop sig till start, skryllkontroll och väntan innan utgång. Många kända ansikten och roligt att träffa alla.Här Linda-Maria Lundin och Berndt Berggren från Borlänge SFK.
Kände mig bestämd och visste vart jag skulle gå, ut på andra sidan första stora ön.Hade min turmössa från andra bra tävlingar jag gjort, och laddad till tusen.😁
Emelie  Björkman var med på sitt första SM och fick lite tips från oss gamlingar. Emelie kan du se på SVT play i Fiskeliv tillsammans med Martin Falklind och andra fiskare. Har du inte sett serien så kan jag verkligen rekommendera den. Flugfiske är ju Emelies favoritgren, men mycket annat också och jakt brukar hon också vara med på.
Starten gick och svårt att välja skoterspår, kö ut och jag kom inte dit jag tänkt utan började på den här sidan av ön. Provade på 8 meters djup men ingenting, så drog mig närmare land. Såg att några fick fisk och även jag fick 3 små. Sen fick jag på något stort,som drog åt flera håll. Kändes som en gädda och det var det. Släppte ner den och det nappar en 50 grammare. Det här började bra.
Gick närmare land och ännu mer snö att sparka undan. En kille bredvid fick flera stora på tafs. Så jag bytte till det men nej. Kämpade på och borrade på flera olika djup, men inget flyt. Drog mig tillbaka mot grundet där det suttit en klunga hela tiden. Men det var inte min dag. Tyckte att alla runt omkring mig fick fisk.Träffade på Linda-Maria som hade fått skapligt med fisk och såg att hon fick några finare.
Hade varit en jobbig dag med många bomhål och sparkande för att få undan snön, lyft av pulkan för att komma rätt till hålet. Så en kvart före slutet packade jag ihop för att spara lite krafter till  morgdagen.
Tuff ingång som jag tidigare berättat om, då pulkan stjälpte och gummibanden åkte av. Fick bara ihop 17 stycken som vägde 383 gram kom näst sist i min klass damveteran.
 
Här är årets Svenska Mästare
YDj.  Svea Lindblom Falk         Minkarna.                    2384 gram
YHj.  Arvid Harnesk.                 Skellefteå.                    5471 gram
ÄDj.  Josefin Andersson.         Skellefteå.                     2459 gram
ÄHj.  Johannes Jonsson.         Bergsfiskarna.              5470 gram
ÄDv.  Ulla-Britt Taflin.               Sfk Bottennappet          1972 gram
ÄHv.  Åke Lövgren.                    Åmotfors.                    3693 gram
Dv.    Brittmarie Jakobsson.     Stångådalen.                3222 gram
Hv.    Anders Bergman.             Competition CFC.        5798 gram
D.     Anneli Nilsson.                  Nora-Gyttorp.               4244 gram
H.     Stefan Gren.                      Ovansiljan.                  8791 gram. 
 
Stefan Gren hade dagens högsta vikt och vann överlägset med över 3 kg mer än tvåan. Nu fick han sin andra inteckning i vandringspriset.Grattis Stefan, bra jobbat.
 
Nedan följer övriga medaljörer
 
Stort grattis till alla medaljörer. Alla resultat finns på www.norsjosfk.se    klicka på sm-sidan och resultat.
I morgon skriver jag om lagtävlingen.

Säsongen slut.........

Publicerad 2022-04-12 15:10:27 i Allmänt,

Säsongen slut för min del, tråkigt men ibland får man tänka på vad kroppen tål. Kommer att skriva om SM i Norsjö när orken är lite bättre.
 
Det har ju varit tuffa dagar på pimpel-SM i Norsjö, med snö upp till knä, och tjocka isar. Som tur är har jag i år börjat använda skruvdragare. Har ju en gammal arbetsskada i axlarna sedan jobbet som brevbärare.  Men det är tungt att bära borr, skruvdragare och två batterier. 
Så jag har även skaffat en större pulka som jag hade med ut på sjön i lördags. Det gick bra att gå ut, men slitsamt att sparka bort snön och lyfta pulkan rätt vid hålen.
Äter ju betablockerare sedan många år, för min hjärtklappning och fick öka dosen till det dubbla förra året. När jag skulle gå iland efter tävlingen så var skoterspåren upptrampade och knöliga. Många borrhål i dem med stöp som följd.Slet som en dåre vid ingången, då pulkan stjälpte hur många gånger som helst.
 
Vet inte om det gjorde att mitt hjärta började krångla. För när jag gick och la mig i lördagskväll så märkte jag av sammandragningar, små kramper. Men hade inte ont eller att det strålade ut i arm eller skuldra.
 
 Nya tag på söndagen och nya förhoppningar, men föret var ännu sämre. Med 7 minusgrader så hade snön frusit till cirka 5 cm skare att trampa till för att kunna få ner konten. Den här dagen hade jag minimerat mina spön och plockat ur sånt där "bra att ha grejer". Samt lämnat pulkan i bilen, vilket gick mycket bättre,att bära konten på ryggen.
Men jobbigt vid utgången då snön under fötterna rullade undan och jag kunde inte ta ut stegen ordentligt. Och det gör mig trött.
Men fixade tävlingen, som jag berättar om en annan dag.
Efter prisutdelningen for vi iväg till Örnsköldsvik, där vi skulle övernatta. Lite bättre väglag nu.
När jag la mig på kvällen var jag mer tungandad och sammandragningarna i bröstet kvar, men inte ont. Resan hem gick bra och i Valbo bytte vi bil till Jörgens bil. Sen till Linda-Maria i Bispbergshyttan, där min bil stod och Jörgen fortsatte hem till sig.
 
Väl hemma bar jag in all packning och hängde upp alla kläder på tork. Sedan lite återhämtning på IR- madrassen med 40-gradig värme. Samt lite massage. Skönt.❤️ 
 
Kunde inte somna trots att jag var så trött. Hade ringt runt till syrran och några vänner och berättat om helgen.
Läste lite på 1177 om olika symtom. När mamma hade kärlkramp så fick hon ju så ont också...... Men till slut ringde jag 1177, då var klockan närmare 23.30. Fick sitta i kö över 52 minuter och när jag kom fram så blev jag slussad till 112 och ambulans beställd.
 
Bor ju ensam i lägenhet en trapp upp och ingen portkod, så jag gick ner och öppnade. Två tjejer kom med ambulansen och de sa att jag skulle ta med mina saker och låsa dörren.De tog EKG och hade kontakt med läkaren på akuten som tyckte vi skulle åka in.
 
Lång väntan på akuten efter att  blodprover tagits och jag kunde sova i omgångar. Framåt morgonen kom läkaren in och berättade att jag hade lite kaliumbrist och lite hjärtsvikt. Hon skulle rådgöra med en hjärtläkare och jag fick recept på kaliumtabletter och hon skickade remiss till kardiologen för ultraljud på hjärtat.
Sen kunde jag gå hem, då var klockan 8 och apoteket hade precis öppnat, perfekt.
Bokade och betalde bussbiljett via en app och snart var jag hemma i Borlänge igen. Bor ju nära centrum så en kort promenad så var jag hemma. Symtomen är kvar men många frågetecken bortsuddade och det bästa av allt att mitt blodtryck och EKG var bra. 
Jag ska bara.......ta det lugnt och kanske skriva lite här och på Facebook. Har beslutat att säsongen är slut för min del, trots många fina tävlingar.
Om två veckor åker jag, syrran, och två väninnor till Kreta och då hoppas jag att allt har ordnat upp sig.😉😎😁

Lång dags färd.....

Publicerad 2022-04-08 23:16:23 i Allmänt,

Lång dags färd mot målet Svansele utanför Norsjö. Startade 06.10 från Borlänge, ute var det snöstorm och första etappen gick till Linda-Maria i Bispberg Stora Skedvi. Tvättbrädeväg ner till Säter och bil med släpvagn och en lastbil framför, svårt att köra om.
Åkte för långt när jag skulle svänga in och fick vända i nästa korsning och då stod de och vinkade. Jörgen hade redan kommit och bilen var packad. Snabbt ur med mina grejer och iväg mot Valbo. Där skulle vi lasta över allt i Tures Volvo med takbox.
 
Sen iväg norrut, dåligt plogade vägar och mycket trafik. När vi passerat Sundsvall och Timrå blev det tvärstopp. Hörde på radion att flera lastbilar stod still. I kön framför oss stod Björkmans och Gullstrand och Jacksson. Vi fick stå 1.30 i kö, när vi smög iväg på insidan och kunde ta oss till en slingrande och backig grusväg, som gick parallellt utmed stora vägen.
Nu körde Linda-Maria och som tur var kom vi ut framför stoppet. Helt plötsligt var vi själva på vägen. Stannade i Härnösand för att äta lunch och nu hade klockan blivit 14. Tog kontakt med hotellet för att få nyckelkod och Anna-Lena kunde boka om från Jörn till Annexet i Svansele. Vi skulle bo på Knutes hotell.
Stannade i Örnsköldsvik för att handla frukost och lite annat. Då hade snön tilltagit. Björkmans åkte före och vi följde efter. Nu hade det övergått i regn, sen kom dimman och mera snö.
Kom in på en helt oplogad väg och lite längre fram låg en bil i diket med 4 ungdomar. Vi stannade och de hade ringt runt så det kom en man med snöskyfflar och spännband. Så efter mycket om och men kunde vi hjälpa till att putta upp bilen.
Oplogat där vi stannade för att hjälpa till. Vi kom fram helskinnade och kunde bära in våra saker. Slappna av lite innan det var dags att lägga sig. Blir en tuff dag i morgon. God Natt!😴
 

Uppladdning.........

Publicerad 2022-04-07 22:03:00 i Allmänt,

Uppladdning till SM i pimpel i Norsjö, kanske inte blev som jag tänkt. Men jag har varit barnvakt i Ramnäs till min äldsta sons 3 barn och 3 bonusbarn. De är 1,2,8,10,11 och 18 år gamla samt en hund.😊Jag hade stor hjälp av Dennis 18 år, som fixar det mesta.
 
Fyra skolbarn med olika tider och två blöjbarn. Många tider att passa och hämta vid skolor och 2-åringen Dante på dagis. Lånade familjens xc90 så man åkte ju som en drottning,automatlåda så bara att gasa och bromsa.
Mamma Linda var i Spanien med sitt jobb och min son Stefan skulle egentligen varit med sitt jobb till Spanien. Men han valde att stanna hemma. Jag frågade om han ville ha barnvakt, så han kunde jobba. Så det blev 3 dagar, så nu är man härdad.😁
Här är Dante och Hedda de yngsta i familjen. 
Här är hunden Siri som sov bredvid mig på soffan. Med småbarn som vaknar på nätterna så blev väl nattsömnen sådär.
 
Stefan åkte till jobbet före 06 och skolbarnen skulle väckas 06.30.
Sedan frukost och iväg 7.10 till skolan i Ramnäs, därifrån skolskjuts för Elin och Milo. Leodor går i skolan i Ramnäs.
 
Storebror Dennis åker 8.25 till gymnasiet i Skultuna. Sedan gick Dante på dagis tisdag och onsdag, och han ska lämnas 9. Hem igen med minstingen Hedda, för att sedan åka till Surahammar och hämta Milo 10.10.
Hem igen och 11.30 ska Elin hämtas i Surahammar, så in med Milo och Hedda i bilen. Hem för att göra lunch. Sen kommer Leodor hem vid 13.30 och vid 14 ska Dante hämtas på dagis. 14.15 kommer Dennis hem.
Middag vid 17 och under dagen även mellanmål och sova för Hedda. Stefan kom hem vid 18 och hann äta mat innan han blev utringd på plogning, det var ju snöstorm ute.
Kom inte hem utan fick börja vanliga jobbet efter en kort sömn.
 
Så ungefär sådär har dagarna sett ut, fullt ös och mycket tv och plattor med spel. Även i och urplock ur diskmaskinen, blir ju en del i en storfamilj. Hunden skulle ut och passas på om den var ute i trädgården och ville in.Tur att de bor i en enplans villa.😉
Lite tjafs syskon emellan och lite retsamma. Jag kommer ihåg hur det var när jag var liten,haha.
 
Så med en sammanfattning så har psyket testats, likaså tålamodet, sömnen sådär, styrkan på topp. Räknade ut att jag lyft 724 kg småbarn in och ut ur deras Volvo. De små väger 17 och 11 kg. Men roliga dagar med tacksamma barn, som ibland längtat efter mamma. I kväll kom hon hem igen.
 
Idag har jag vilat, fixat spön, gjort matsäck, kollat upp pinkies och blodisar och packat, köpt Silvertejp och snoddar till pulkan.
I morgon ringer klockan 05.45 och sen iväg till Linda-Maria. Sen åker hon, Jörgen och jag till Ture. Där möter 2 bilar från Linghed upp, sen gör vi sällskap norrut. 
 
Fyy, snöstorm ute nu och ska snöa hela dagen i morgon.
Vi ses i Norsjö och där snöar det också, ser ut att bli en tuff helg. Tur man gjorde en bra uppladdning.😍
 

Os-pimpel.......

Publicerad 2022-04-03 12:20:00 i Allmänt,

OS-pimpel på Venjansjön arrangerades på lördagen av Ovansiljans SFK. 132 startande i strålande sol och lite blåst. Sjön var tappad 3,6 meter, vilket är lite mer än vanligt.
Jag hade ingen att åka med så hade ställt in mig på att vara hemma. Men Jonas hörde av sig fredagkväll och inget svårt beslut att tacka jag. Minus 8 grader och solsken när jag väntade på grabbarna. Med i bilen var även Dan och Erik.
 
Samling och genomgång innan starten 
 
Tänkte gå till samma ställe där jag var senast men hamnade lite fel. Sjön var ju också mer tappad så de fem första hålen borrade jag i gyttja. Tur att det inte var sand.
 
När jag väl hittade vatten var det två meter och nappade bra, men smått. Gjorde ett till hål och det fortsatte nappa, då får jag en liten gädda. Kroken satt fast hårt och naturligtvis gjorde jag illa mig på tänderna. Satan vad det blödde, som tur var hade jag plåster med.
Fisket avtog och jag fick bara någon här och där.Provade tafs, men nappade inte på det heller.
På slutet gick jag ner till en Hugo 35 mm och 16 krok, då fick jag lite till. Men fick bara ihop 1817 gram, vilket inte räckte till pris.
Men vi hade i alla fall tur med vädret.😎
 
Segrare på OS-pimpeln 2022
D.   Linda-Maria Lundin.                6632 gram
H.   Erik Södergårds.                   12408 gram
Dv.  Eva Mörlin.                               3331 gram
Hv.  Per Nilsson.                           13708 gram
Ädv. Ellen Jonsson.                        3746 gram
Ähv Finn Gentcherenko.                6708 gram
Yhj. Dennis Söderström.               2278 gram
Ähj Anton Larsson.                        1196 gram
 
Linda-Maria högsta damvikt.
Per Nilsson hade dagens högsta vikt och får en inteckning i pokalen.
Här är dagens juniorer, och alla fick pris.
 
Nu börjar uppladdningen inför årets höjdpunkt,  SM i Norsjö, vi hörs.

Nja.....

Publicerad 2022-04-02 06:34:41 i Allmänt,

Nja, det jag skrev om att jag lägger av, var ett aprilskämt. Det är för roligt för att sluta nu. Snart på väg mot Venjan, tack Jonas och grabbarna för skjuts.😊

Lägger av......

Publicerad 2022-04-01 13:45:36 i Allmänt,

Nu lägger jag av med tävlingsfisket.😒 Sista tävlingarna blir nästa helg på pimpel- SM i Norsjö. Det är inte så kul att sitta och åka ensam till tävlingar. Så nu får det vara nog, kommer säkert att sakna tävlandet. Men har man hållit på sedan 1964 så får det räcka. Nu får jag drömma mig tillbaka till roliga minnen.😊
 
Idag har vi fått snö i Borlänge och det behöver väl komma ner lite till innan det blir vår. Så här ser det ut vid Storsund,Runn idag. Lånad bild av Runn-is.
 
Så här fint var det vid Ornässtugan i onsdags när barnbarnet Tiam och jag var där på en utflykt.
 
Sjön tappad på vatten och det börjar bli landlöst på en del ställen.
 
Kallt och blåsigt, så vi åkte vidare till en lekpark. Grabben älskar att gunga.❤️ 
I morgon är det tävling på Venjan skitfiske på er som skall dit och söndag har Skinnkroken tävling på Kappsjön.

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela