Ljuvlig dag på Runn....

Publicerad 2016-02-29 11:44:00 i Allmänt,

Vi hade i alla fall tur med vädret.......
I söndags så var det åter dags för Pimpelfiskare mot cancer på Runn vid Vika Bygdegård. Med en strålande sol och - 5 grader på morgonen, ett litet snötäcke på isen så var det bästa tänkbara förutsättningar.
Kenta och Kia hade kommit hit från Värmland, med priser som var sponsrade av olika firmor, de sålde även lotter, korv och läsk. Jonas hade fixat pokaler till klassegrare och ett nytt vandringspris.Han hade även fått ihop varupriser också. Det är ju så att alla startavgifter, går till cancerforskningen, minus lokalhyran. Det är ju bra att ha tillgång till toaletter och att sortera korten i lugn och ro.
 
Det hade kommit ganska många deltagare från Dalarna, Gästrikland, Värmland, Västmanland och Örebro distrikt. Några hade även skickat med pengar just för den goda sakens skull. Så här på våren brukar det ju vara många andra tävlingar, Stockholm och Södermanland hade sina DM-serier och samtidigt gick Jämtcupen som också är populär.
Efter en tyst minut för Borlänge Sfk:s medlem Erik Berggren som gått bort nu i veckan i cancer så höll Jonas genomgången och sedan samlades vi nere på sjön. En av mina uppgifter för dagen var att hålla koll på ingångstiden som var 45 minuter.
Alla gav sig iväg och de i täten sprang, hela sjön var ju med, så eliten hade bråttom. Själv stannade jag i starten och vi var ganska många vid gränsen i sundet in till Vikasjön. När startskottet smällde hade jag koll på klockan så jag skulle ha exakt tid, hade även checkat av med tävlingsledare Jonas ur. Förra året var vi tvungna att diska en person som kom två minuter försent.
En härlig dag och för en gångs skull så blåste det inte. Dåligt med fisk och folk börjar röra på sig. Jag fick 5 stycken små i ett hål och då hade det nog gått en kvart. Ingen fisk runt omkring så man fick leta runt lite men ingen framgång. Alldeles för långt för mig att gå till klungan borta vid första udden, Så jag blev kvar i starten. 12.45 gick jag upp och fikade, samtidigt så gick våra hjältar Lars Collin och Åke Wiklund in. De skulle hålla i invägningen,och skjuta slutskottet. 
 
När jag fikat och vägt in mina stackars fiskar,tror att det var 12 stycken så gick jag ner på sjön igen. Det var många som redan gett upp och åkt hem. Pratade med en kille som fiskat vid starten hela tiden och han fiskade med mormyska och plockade en hel del fisk. Tyvärr vet jag inte hur mycket han fick ihop, men han berättade att vattnet strömmade fram och tillbaka i sundet. Ibland nappade det men när vattnet vände blev det tvärdött. Ortsbor hade även berättat att man börjat tappa sjön på vatten inför vårfloden, så det är väl förklaringen till det dåliga fisket på många ställen. Det var för oroligt under isen helt enkelt, nu får vi hoppas att det lugnar ner sig till Borlänge och Falumästerskapet om två veckor.
Långe Jan? Nej långa jag, det var så kallt i skuggan medans jag väntade in de tävlande så jag gick ut i solen. 14.39 kom sista gubbarna iland, många hade varit långt bort och en del nöjda och andra besvikna.
 
Nu är det tomt på sjön och alla iland.
Den duktiga killen Mr 100% Jonas Gustafsson, vann även detta år med dagens högsta vikt  7,890 gram och bästa damen blev Lotta Engvall på  6020 gram, tredje bästa vikt.. Här nedan är dagens segrare, med på bild finns inte Lotta  D, Krister Bergman  HV och Jesper Haglund YHJ.
 
William Berggren Knatte
K-J Nilsson ÄHV, i bakgrunden William med sin pokal.
Ann-Britt Landström DV
Monica Persson ÄDV
Erik Bjurström ÄHJ
Alla resultat finns på www.borlangesfk.se och på vår facebook-sida Borlänge SFK, eftersom inte alla vägde in så är antalet startande fler än resultaten.

Bra eller dåligt....

Publicerad 2016-02-26 11:54:37 i Allmänt,

Bra eller dåligt eller till och med dumdristigt.......Ja, så kan man nog sammanfatta mitt tävlande den här säsongen.
 
Bra, ja mitt mål att ta mig till SM i Pimpel 2017 infriades, genom att kämpa och medverka på alla serietävlingar inklusive stora DM med lag.
 
Dåligt, ja eftersom jag efter varje tävling blev sämre i min förkylning, och sängliggandes i veckorna mellan tävlingarna.
 
Dumdristigt, ja naturligtvis var det dumt att riskera hälsan så pass.Vet ju hur jag blir när det är tävling, svårt att hålla igen och kämpar ända till slutsignalen.Nu så ska jag i alla fall på en lungröntgen 7/3 och samma vecka skall min diabetes kollas upp. Så det finns hopp om bättring, Nu är det färdigtjatat om detta.
Bra eller dåligt, fullmåne i måndags och med en vaken natt. Bra en magisk ljus natt med öppna persienner.
Dåligt då man blev lite tröttare dagen efter,hehe.
 
Nu till helgen finns det några tävlingar att välja emellan, och på lördag så vilar jag. På söndag så är det tävlingen Pimpelfiskare mot cancer och då tänker jag i alla fall lösa kort, då alla startavgifter går till forskning.
Hur det blir med fisket avgör dagsformen,man kan ju alltid sola lite då det skulle bli fint väder.
 
Igårkväll så skrev Niklas på sin blogg om mig och mina medaljer från  SM i pimpel genom åren. Det var roligt och naturligtvis är jag tacksam för den uppskattningen. Jag hade nog mina misstankar att han skulle göra det, när han började fråga om hur många medaljer och vilka valörer som jag har. Som tur är så skrev jag ner alla i en bok vid senaste flytten, så det var ju ganska lätt att besvara frågorna. Kolla in deras blogg www.trefiskar.wordpress.com
 
Kan väl komplettera mina 6 individuella och 9 lagmedaljer i pimpel med  följande. Mete 1 guld och 1 silver individuellt och 1 guld och 1 silver i lag. Kustfiske 1 silver,3 brons individuellt och 2 guld, 3 silver i lag.
Så sammanfattningsvis så är det 12 individuella  och 16 lagmedaljer från SM i pimpel,mete och kust som finns i mitt vitrinskåp hitills.Hoppas naturligtvis på fler och siktar alltid högst på alla tävlingar. Vem kommer ihåg en tvåa eller allra värst en fyra?
 
Ja, det var lite bra och dåliga påståenden.Trevlig helg och skitfiske på Er som fiskar!
 
 

Lag-DM i pimpel.......

Publicerad 2016-02-24 10:52:00 i Allmänt,

Igår skrev jag ju om lördagens DM i pimpel för Dalarna och nu kommer fortsättningen.
Vi bildade ju ett nygammalt lag med de kvinnor som fanns på plats. Lillemor och Viveka hade redan löst kort för Äldre damveteranlag, och vi var ju bara två Ellen och jag i Damveteraner.
Så vi ändrade innan utgång så att alla tävlade i Damveteraner.Roligt att vi fick ihop ett lag i alla fall och vi fiskade jämnt,Lillemor 1482, Viveka 1510,Ellen 1686 och jag 1706. Viveka vann sin klass,Lillemor tvåa, jag trea i DV och Ellen fyra.
 
Här är en del av resultaten.
Herr
1 Ovansiljans Sfk         15400 gr    Stefan Gren, Anders Axelsson,
                                                     Jörgen Storm,Kenneth Lilja
2 Borlänge Sfk             14220 gr    
3 Smedjebackens Sfk   13238 gr
 
Herrveteran
1 Falubygdens Sfk       11718 gr    Jörgen Andersson,Lars Gullstrand,
                                                     Ture Fransson,Peo Liss
2 Ovansiljans Sfk        10956 gr
3 Skinnkrokens Sfk       8926 gr
 
Äldre Herrveteran
1 Falubygdens Sfk      7407 gr     Bernt Johansson,J-O Lindgren
                                                   Bo Norrström, Morgan Nilsson
Dam
1 Grängesfirrens Sfk   8248 gr     Yvonne Wallin, Eva Mörlin
                                                   Monica Andersson
2 Skinnkrokens Sfk     4502 gr
 
Damveteraner
1 Borlänge Sfk            6384 gr    Lillemor Arvidsson,Viveka Jernberg
                                                  Ellen Jonsson, Rosie Thörne
2 Skinnkrokens Sfk     2948 gr
 
Yngre damjuniorer
1 Falubygdens Sfk        1152 gr    Anna Liss, Matilda Jacobsson
                                                    Sandra Blixt
 
Alla segrande lag går vidare till SM i pimpel 2017, samt tvåan i herrklassen Borlänge. Stort grattis till alla medaljörer!
Nytt för i år, är  att det var tre startande i damlaget och yngre damjuniorerna. Vi får hoppas att det fortsättningsvis kommer fler kvinnor och juniorer till tävlingsfisket.
 
Jag pratade i morse med en av våra lagmedlemmar till SM 2016, och hon hade precis kommit hem ifrån Thailand. Sen har det uppstått ett litet problem i laget till Lycksele med ett återbud. Så nu frågar jag runt lite och Viveka står på tur. Vi får se hur det blir, tar även kontakt med vår tävlingsledare Stig, i fall det måste in någon reserv till den individuella tävlingen.
 
Hur som helst så var lördagen lyckad och i kylskåpet låg en flaska rosa bubbel på kylning.
 
 
 

Dalarnas DM i Pimpel....

Publicerad 2016-02-23 20:01:00 i Allmänt,

Lördagmorgon och dags för Dalarnas DM i pimpel och lag samt DM-serie 4 på sjön Björken i Grangärde. Märker redan när jag kliver utanför dörren hur det blåser. Iväg och hämtar upp sonen Niklas och sen iväg mot Grangärde. Väl framme så har många redan kommit, så vi går direkt och köper startkort, innan vi fikar.
Där finns min lagkompis Lena Olaison som inte tror att hon kan komma ut på sjön idag. Problem med ryggen och brukar gå med rullator, samt besvärad av den kraftiga vinden.
Ganska snöigt vid invägningen, trots att de stod där det var lite lä.
 
Jag hade skrivit lappar till alla i vår klubb som skall åka på SM i Lycksele, för vi skall betala in hotell och bussresa till  vår kassör i klubben. Sen skickar han in alla pengar till Stig som fixat allt. Bra då slipper vi krångla på plats.
 
Kollar även runt om fler av mina lagkompisar är på plats, men de lyser med sin frånvaro. Så innan vi går ut så bildar vi ett nygammalt lag i DV, bestående av Lillemor Arvidsson, Viveka Jernberg, Ellen Jonsson och Rosie Thörne. Går förbi bilen med Lena och Gardar som beslutar att åka hem igen.
 
Då var det stora problemet vart skulle man gå idag då? Har nog inte varit på sjön sedan 2012. Då det var DM här senast och då vann jag, men den senaste tidens förkylning i kroppen så visste jag inte om jag skulle orka gå lika långt. men väl ute på sjön så kändes det bra. Gick förbi flera starka namn i herrklassen och herrveteran, men fortsatte. Började bakom den lilla ön på nordöstra delen av sjön, och fick fisk i första hålet. Men trögt fiske med en här och en där och däremmellan många bomhål.Tidigt börjar folk röra på sig så det verkar som det är trögt överallt.
 
Efter ett tag börjar det snöa småspik, och blåsten hade också tilltagit. Som tur var hade jag en tunn dunjacka i konten som jag tog på mig, och det nyinköpta ullunderstället satt inte i vägen. Det var en bra investering, för när jag väl var hemma igen så var jag inte lika kall och frusen som jag brukar vara.
 
Efter halva tiden beslutar jag att gå ut på flatan utanför ön och leta fisk, vi fick bra där sist jag var med.Gjorde nog 20 hål och fick bara en abborre, men en bonus på cirka 2 hg. Ingenting runt omkring så jag drog mig tillbaka mot ön igen och fick lite i gamla och nya hål. Avslutade ute vid pricken utanför ön med en hel del fisk, men här var storleken lite mindre. Skönt när det väl var över och många hade redan innan slutskottet gått iland.
Lång väntan innan prisutdelningen börjar och kompisarna börjar se ut som vandrande snögubbar och många har redan åkt hem. En grym dag för oss tokiga tävlingsfiskare.Förutom DM så kom Mikael Engvall tvåa i herrklassen och frugan Lotta vann damklassen. Här nedan är medaljörerna i de olika klasserna.
Herr
1   Jonas Gustafsson    Borlänge Sfk        5856 gr  Dagens högsta vikt
2   Stefan Gren             Ovansiljans Sfk    4848 gr
3   Viktor Nilsson          Grängesfirren        4768 gr  
 
Herrveteran
1   Anders Homman       Leksandsfirren     4386 gr
2   Lars Gullstrand         Linghed               4070 gr
3   S-O Holmberg          Smedjebacken     3902 gr
 
Äldre Herrveteran
1   Lars Wadlund           Leksandsfirren     2866 gr
2   Rainer Funestig        Grängesfirren       2718 gr
3   John Arvidesson       Borlänge Sfk       2336 gr
 
Dam
1   Jessica Wilhelmsson Skinnkroken       2624 gr
2   Eva Mörlin                Grängesfirren      2122 gr
3   Linda-Maria Lundin    Falubygdens Sfk 1886 gr
 
Damveteran
1   Yvonne Wallin          Grängesfirren      5166 gr    Dagens näst högsta vikt
2   Anna-Lena Björkman Linghed              2080 gr
3   Rosie Thörne            Borlänge Sfk       1706 gr
 
Äldre Damveteran
1   Viveka Jernberg        Borlänge Sfk      1510 gr
2   Lillemor Arvidsson     Borlänge Sfk      1482 gr
3   Kristina Asp              Falubygdens Sfk1020 gr
 
Yngre Herrjunior
1   Emil Lundgren          Grängesfirren        354 gr
 
Äldre Herrjunior
1   Erik Bjurström          Borlänge Sfk      1784 gr
2   Marcus Persson       Ovansiljans Sfk  1046 gr
 
Yngre Damjunior
1   Anna Liss                Falubygdens Sfk   544 gr
2   Matilda Jacobsson   Falubygdens Sfk   460 gr
3   Sandra Blixt             Falubygdens Sfk   148 gr
 
Det var det....lagresultat kommer en annan dag.Nedan lite bilder på snömän och tappra tävlande, sedan följde en snöig väg hem. Allt har sin tid.
Tur att Bosse har en stark nacke när alla lagkompisar åkt hem....Grattis!
Helt slut men lycklig att vara hemma igen efter en tuff dag på sjön, och det roligaste idag var att Niklas fick bra med fisk.Han följde sin egen plan som han haft från början när han studerat kartan, och fick lite goda råd av Mr 100%, som var på ett annat ställe på sjön.Det räckte inte ända fram men en nionde plats av 43 startande är helt okey Tjjoohoo!
 
 

Inväntar resultat från DM...

Publicerad 2016-02-21 18:34:09 i Allmänt,

Inväntar resultaten från lördagens DM i pimpel för Dalarna. Innan jag berättar om hur denna snöiga dag var.
Så håll ut rapport kommer och jag är nöjd med mina resultat.
 
 

Ny blogg och lite rapporter.....

Publicerad 2016-02-18 12:56:00 i Allmänt,

Ja, för några veckor sedan började min son Niklas och hans tjej Pantea, skriva på en blogg som kommer handla mest om fiske och lite annat smått och gott. Så ni kan gå in på www.trefiskar.wordpress.com  och läsa där. Den kommer att innefatta mycket humor och ironi, samt en del bilder och filmer. Niklas har ju efter 11 års uppehåll från tävlingsfisket kommit tillbaka, och det är väl inte det lättaste att gå från yngre herrjunior till herrsenior. Men envis som han är så kämpar han på. De fiskar ju mycket på sommaren också, så det lär bli mycket att läsa framöver. Här nedan är Niklas med en bonusabborre, när han är ute med en kompis och pimplar.
Här har vi damerna Pantea och hunden Stella.
 
Under dessa 11 år har det hänt en del i hans liv,med mycket fotboll, fotbollsklass, utbildning och jobb som målare, utbildning till bartender på Cypern och jobb där under några sommrar. Hem igen och skaffar egen lägenhet, jobbar växelvis som bartender i Borlänge och Falun, och som målare. Sedan på en affär som säljer målarfärger, tapeter och mycket annat och därefter som säljare på det ledande företaget i Sverige som säljer fönster, Mockfjärds.
 
 
Till helgen blir det DM och Lagtävling för Dalarna, på sjön Björken i Grangärde. Så nu gäller det att ladda alla batterier och fixa till utrustningen. Har i alla fall varit till doktorn nu i veckan så jag väntar på en lungröntgen och lite provsvar för sköldkörteln och annat. Sen har jag äntligen varit upp till Insjön och inhandlat ullunderställ på en Outletbutik. Perfekt fick bra hjälp och köpte två tröjor, kalsonger, trosor i ull till halva priset. Så nu vore det väl f..n om jag ska behöva bli avkyld på grund av svettningar.Testas på lördagens tävling.
 
Bra rapporter från WM i Mormyska på www.pimpelsport.se  från Ukraina av Marino, roligt att läsa. På facebook kan jag även läsa om USA och deras gäng som varit i Ukraina och tränat i flera dagar och de lägger även ut flera filmer som är trevligt att titta på. För våra svenskar så blev det väl en chock när isarna inte var så bra och de hann inte träna någonting utan första tävlingen gick igår, och de kom dagen innan. De ligger på en åttonde plats av tio lag och idag fortsätter tävlingen, som skall bli spännande att se slutresultatet. Så skitfiske till ALLA!
Resultat  dag 1.
1    Vitryssland
2    Litauen
3   Ukraina
4   Lettland
5   Finland
6   Polen
7   USA
8   Sverige
9   Mongoliet
10 Norge
Söndagen den 28/2 så kommer PIMPELFISKARE MOT CANCER ha en tävling på Runn vid Vika Bygdegård och arrangerade klubb är Borlänge SFK. Så håll ögon och öron öppna, mer info kommer på telsvar 0243-239644, veckan innan. Nu har Jonas Gustafsson som är ordförande och tävlingsledare fixat ett vandringspris, som Föreningsprodukter i Borlänge sponsrat. Det är firman där vi tar alla våra pokaler med mera ifrån. Övriga priser fixar Kent tillsammans med andra sponsorer.Alla startavgifter går till forskningen mot cancer. Det var Kent som startade upp denna tävling förra året med "vår" tävling  och en tävling i Värmland. Jag tror att vår tävling gav över 15.000 kronor till Cancerforskningen. 
Sen har vi ju Matilda som gör armband med texten PIMPELFISKARE MOT CANCER, tror att de dragit in över 10.000 kronor
Så ställ upp, alla har vi någon släkting eller känner någon vän som drabbats av cancer och kämpar mot den eller gått vidare.
 
För övrigt så har Knutte fått fullt på hotellet, inför resan till Dalarna. Under tiden jag skrivit det här( som tar lång tid innan jag är färdig) så har jag lyssnat på en skiva med Ted Gärdestad som skulle fyllt 60 år idag. Men det är en annan historia. Vi hörs!

Bara en plats kvar.......

Publicerad 2016-02-14 15:00:00 i Allmänt,

Bara en plats kvar på hotellet i Falun som Knut Linnande hyrt i år, inför Borlängemästerskapet och Falumästerskapet i mars. Han har ju sedan i början av 2000-talet arrangerat resor just till dessa tävlingar här i Dalarna. Knutte bor ju i järnvägsknuten Alvesta och har samlat ihop fiskekompisar ifrån Skåne, Småland och Västergötland för att komma upp till oss.Bussen avgår från Knutte och stannar på flera ställen utmed vägen för att ta upp kompisar.De senaste åren när SM gått norröver så har det varit svårt för många söderöver att åka så långt och då har våra tävlingar varit populära.
Knut har hämtat pris i sina hemtrakter.
Det här är när Knutte firar 10-årsjubileum och Borlänge SFK gratulerar.
 
 
På bussen brukar man hålla igång och även ha lotterier med fina priser. Både lördag och söndag så har man egna "kulor" med fina prispengar.Här hämtas ett lottpris av en glad vinnare, som tävlingsfiskat i många år.
 
Några gånger har vi varit tvugna att ställa in tävlingarna på grund av dåliga isar, men  årets problem har varit hotell. Knutte och jag har ju kontakt under året, och jag försöker hjälpa till så gott jag kan med info om hotell och mycket annat. De har ju i många år bott på Borlänge Värdshus, där de fått bra service. Middag fredagkväll, tidig frukost lördag och söndag, middag och efterätt med prisutdelning på lördagkväll och rummen kvar och middag på söndagen innan hemresan.
2010 sålde dåvarande ägarna Kalle och Roland hotellet och ett år provade man ett annat hotell här i Borlänge. Inför förra årets resa var det stora problem för Knut att få allt att stämma på Värdshuset, så jag fick åka dit och medla lite innan de kom. Redan i sommras så upptäckte jag ett stort problem, hotellet hade blivit flyktingförläggning. Så alla möjligheter att hyra där försvann. Antagligen var det på gång redan förra våren, därav de problem som var då.
 
Jag brukar ju vara med på middagen och prisutdelningen på lördagkvällen och även min syster Monika har varit med flera år. Förra året var även ordförande Jonas, Dan, Hans och Erik med.
Här har Knut fått en liten uppmuntring för hans arrangemang och allt vad det innebär.
 
I år har de valt att bo i Falun då söndagens tävling går där. Det har varit stora svårigheter för Knut att kunna boka hotell till ett rimligt pris. De stora hotellkedjorna var varken billiga eller samarbetsvilliga, men till slut så hittade han det här hotellet som hyr in en kock och skaffar rättigheter och de har varit väldigt tillmötesgående. Så hela hotellet finns för ER , "Knuttes gäng"och jag hälsar Alla Hjärtligt Välkomna till Borlängemästerskapet 12/3 och Falumästerskapet 13/3.Jag brukar ju få namnlistan på alla som kommer och så även i år. Många kända namn och en del nya, ingen nämnd och ingen glömd.
 
Ni förstår nog att Knut som den eldsjäl han är, gör ett kanonjobb med all planering att få ihop namn till resan och hotell.En del åker i egna bilar, men roligt att de kan bo på samma ställe. Nu är det ju bara en plats kvar på hotellet i Falun och det finns plats kvar i bussen också. Så vill du vara med ta kontakt med Knut eller skriv en kommentar här så förmedlar jag kontakten. Väl mött!

Det hade ju varit kul.......

Publicerad 2016-02-12 19:16:29 i Allmänt,

Ja det hade ju varit kul att åter få tävla på Storsjön, vid Bovik och Årsunda.Jag har nog inte fiskat där sedan i slutet av 90-talet.
Men jag måste kasta in handduken igen, min kropp säger ifrån. Lång,lång förkylning med hosta, är även tungandad och lite feber ibland. Så något skit har jag i kroppen. Skulle väl varit till doktorn, men jag har ju varit/är sjuk, hehe. Men inser ju själv att jag måste gå om jag inte är bättre efter helgen. 
Storsjön har jag alltid tyckt att det varit en rolig sjö att pimpla på, med ganska höga vikter. Sedan tog ju gösen över och pimpeltävlingarna tog slut. Roligt att läsa om att abborrarna växt till sig och att man kan få ihop bra vikter på de tävlingar som anordnats de senaste åren.
Trevligt att Thomas och hans gäng kommit igång och arrangerar tävlingar och nu till helgen en cup-tävling över Lördag och Söndag, med enskilda tävlingar båda dagarna.Lite tråkigt att dessa tävlingar krockar med flera DM-tävlingar i distrikten runt om, men hoppas att det kommer många tävlande ändå. Jag hade verkligen sett fram emot dessa tävlingar, men måste även inse att jag inte är någon ungdom längre. Utan nu måste jag tänka lite längre, och nästa helg har vi i Dalarna stora DM och lag, som är en av de viktigaste tävlingarna i år.
Hur sonen Niklas gör i helgen är inte riktigt klart än, det är ju inte kul att sitta och åka ensam till tävlingarna. Sen har ju han även en kompis som brukar ismeta och på söndag spelar han cupfotboll.
 
 
Nästa gång jag skriver skall jag berätta om Knutte och hans gäng. Vi hörs, var rädda om Er och kom ihåg isdubbarna!
 

Töväder......

Publicerad 2016-02-07 13:53:00 i Allmänt,

Igår så var det Dalarnas DM-serie 3 på sjön Skramsen utanför Dala-Järna. En sjö som jag inte hört talas om tidigare. Det hade snöat lite kvällen innan och var runt +-0 när Niklas kom och hämtade upp mig.
På vägen upp blev det varmare och varmare och började regna och så fortsatte dagen, med kraftig blåst och en hel del regn.
Jag började utanför en ö, inte så långt ifrån starten. Jag har ju varit förkyld och knappt varit utanför dörren de två senaste veckorna. Så det gällde att ta det lugnt, men när det väl blir tävling så är det ju svårt att ta det lugnt. Började bra med 8 stycken i första hålet, men inget runt omkring. Men kämpade på och fick några här och där, och även i gamla hål. Efter två timmar så gick jag tillbaka där jag började och fick fler i mitt första hål. Sen gjorde jag en stor runda bort mot ett sund men fick bara några enstaka abborrar, så jag drog mig närmare starten igen.
Med tre nyanser av blått på naglarna och Hugo var namnet för dagen ända tills reven gick av och pirken åkte ner i fickan och Ivar fick kliva in sista halvtimmen. Det mesta jävlades denna dag, med trassel och rev som åkte ner under rullen och man blev helt galen. Men till slut så kämpade jag upp 1754 gram och vann min klass. Men jag tror att jag var ensam i min klass och då är det ju enkelt, men inte lika roligt.
 
Övriga segrare var Anna Liss Ydj, Linda-Maria Lundin D, Ingrid Järnberg Ädv, Erik Södergårds H, Per Göransson HV, och Börje Järnberg Ähv.Men många kända namn i toppen på de olika herrklasserna. Många höga vikter denna dag och allra bäst var Erik på 7,3 kilo. Den bästa isen som jag varit på i vinter cirka 3 dm. Just nu så är det +5 grader i Borlänge och blankis med mycket vatten på Runn. Det här är en bild från Runn där det idag är många aktiviteter, då det är Runn Winter Week.
Idag har även Borlänge SFK och Falubygdens SFK KM på Runn vid Sandviksviken. Men min kropp säger ifrån, helt ledbruten efter borrandet igår och värk i nacke, axlar och rygg. Men det känns bra med en etta till från DM igår, så nu har jag 2-1-1 och stora DM  och lag kvar om två veckor. 

Tänker tillbaka.....

Publicerad 2016-02-03 12:17:12 i Allmänt,

Jag tänker tillbaka på den här veckan för ett år sedan, det vill säga SM pimpel 2014. Som vi i Borlänge SFK arrangerade tillsammans med Falubygdens SFK.
Kommer ihåg vilken besvikelse det var när vi  måste ställa in tävlingarna år  2014, på grund av för dåliga isar. När alla avråder räddningstjänsten, lokala fiskare som har mörtstugor, vi arrangörer som undersökt isen och alla väderprognoser som inte föll in utan att mildvädret fortsatte. Men för allas säkerhet så blev det inställt.
Kommer även ihåg den tacksamhet vi kände när  Anssi och övriga i pimpelsektionen på Sportfiskarna, gav oss en ny chans året efter.Det kändes bra efter alla förberedelser vi haft och som tur var så blev det bättre isar 2015.Här nedanför kommer en liten blandning av minnen före och efter SM i pimel 2014.
 
Reportage med D.D  vid Roxnäs udde.
Chokladkaka till ett av våra många möten med Visit och Falukillarna.
Klubbmaskotarna gubbarna och gummorna som jag sydde och fixade och trixade med  innan SM.
Reklam från Borlänge kommun.
Reklam från Falu kommun.
Kartan på den individuella tävlingen.
Halsbandet med kurbitsabborren som alla kvinnliga medaljörer fick.Lena på Älvans Hantverk hade tagit fram tre olika modeller och jag valde ut denna. 
Logga på hemsidan.
Silversmycket Ornäsbjörken som fanns som pris på våra lotterier.
Intervju vid Roxnäs.
Ihopplockning av startkort och skrift på påsar, sen i med reklam, distriktsvis
Montering av alla medaljer efter att ha klätt in papperskivor med tyg, blått till herrar och lila till damer.Samma tyg som gubbarna och gummorna har.
Även märkt upp alla brickor med klasser, för att slippa läsa på alla medaljer under prisutdelningen.
Tidningsurklipp från lokala tidningar, det första från April 2013.
Foto taget vid presskonferensen vid Haganäs April 2013.
Minnesmärket.
Förberedelser inför prisutdelningen för lagtävlingen, Ösjön,Ornäs
Kommunens banderoll hänger på tork.
Dagen efter vid Ornäs, halt och jäkligt. På söndagen kunde vi inte ha så många försäljningsställen som det var tänkt på grund av den hårda vinden.
All fisk bortkörd och alla glada för att vi klarat ett så stort arrangemang. Tack till alla som hjälpte till och framförallt de i SM-gruppen som gjort ett bra  jobb med allt vad som innefattar ett SM. Nu ser vi fram emot att få åka till Lycksele i April, alla som kvalat in via DM,SM 2014,SM 2015 och 6 stycken arrangörer från 2014.
En full buss och flera bilar ifrån Dalarna kommer att tävla på Pimpel-SM  Lycksele 2016.Vi ses väl där!?
 
 

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela