Gott Nytt År!.......

Publicerad 2019-12-31 15:36:13 i Allmänt,

Önskar alla ett Gott Nytt År! Nu hoppas vi på kallare väder så isarna växer. Borlänge SFK fick tyvärr ställa in Nyårsnappet i morgon 1/1. Med +10 grader och hård blåst har det tagit hårt på isarna. 15 cm med ett litet snötäcke förvandlades till 5-8 cm och blankis med en hel del vatten på.
Jonas ringde mig idag så jag kunde ändra på vår telefonsvarare. På årsmötet blev jag vald att ha hand om den. Blir väl bättre ju mer man pratar in.
Det har varit ett händelserikt år med fiske, resor, fester, musik, bröllop,upplevelser och två barnbarn som föddes i oktober.
Dante född 19/10 och Tiam född 22/10, dubbel lycka.
 
Pimpelsäsongen gick väl sådär, men jag vann Dm-serien och tog mig vidare till SM i Arvika. Laget tog sig också vidare till SM.
I Luleå chansade jag rejält och det misslyckades totalt. Blev nog sist i min klass. Nya tag på lagtävlingen, där vi kom sexa och fick ett fint underställ. 
 
Vann OS-pimpeln på Venjan och vårt KM på Svärdsjö.
 
Jag har inte metat så mycket i sommar. Missade Trosa-metet, då vi var i Turkiet och på DM i traditionellt mete gick det inget bra.
 
En upplevelse var att åka med Ronny Ande'n ut på Mälaren på en guidad tur, inriktat på abborre. Det var ju Niklas födelsedagspresent och jag ville ju följa med. Kanonfint väder och roligt med alla minnen från tävlingstiden i Södertälje SFK, där Ronny även tävlat. Fint fiske med många byten av plats och beten.
 
 
Ja, ett händelserikt år som snart är slut och nu blickar jag framåt åt 2020 och hoppas att det blir ännu bättre.🎉🎉🥂🍾
 
Stonehenge 1/5
Törneträdet bakom mig i Chalice Well, Glastonbury,England.
Side, Turkiet med Monika och Kicki.😎
Midsommar med vänner på ångbåten Domnarfvet.💖
 
Stort bröllop i Mariefreds kyrka.
 

God Jul!

Publicerad 2019-12-23 20:25:30 i Allmänt,

Önskar alla God Jul, ser ut att bli snö här i Dalarna i morgon. Det återstår att se och den riktiga kylan är som bortblåst.
 
Vi får se hur det blir till Nyårsnappet, om grabbarna hittar någon lämplig bärbar sjö. För min egen del låter jag premiären vänta.
 
Ha det gott vi hörs.

Telefonsvarare......

Publicerad 2019-12-19 15:12:00 i Allmänt,

Nu är Borlänge Sportfiskeklubbs telefonsvarare igång. OBS! Nytt nummer som liknar det gamla....072-2396445.
 
Det är från och med nu jag som talar in meddelanden. Vill man ha med något så ring eller skicka sms på 070-5092220.
Jag talar in nya meddelanden på måndagar om det finns några eller vid ändringar t.ex inställda tävlingar, eller annan startplats.
 
Det finns inga tävlingar här i närheten kommande helg. Det har varit en mild höst och början på vintern. Plusgrader, regn och blåst hör till vardagen. Vi har haft lite snö som tinat och regnat bort.
 
Lucia firades i lugn och ro, har varit förkyld med hög feber och sovit mycket sista tiden. En mörk tid  nu, men på lördag vänder det och det blir ljusare igen.
 

Årsmöte.....

Publicerad 2019-12-06 20:26:00 i Allmänt,

Igår hade Borlänge SFK årsmöte. Man började som vanligt med glögg och pepparkakor. Sedan drog årsmötet igång och vi var väl cirka 35 stycken på plats.
Ordförande Jonas satt som ordförande för mötet och Sonny som sekreterare. Nytt är att vi kommer få tillgång till lokalen vid Ornäs båtklubb, att använda som klubblokal tillsammans med båtklubben. Bra då vi även har tillgång till toaletter när vi arrangerar tävlingar.Vi ska även lära "båtfolkets" barn fiska.
Mötet rullade på och efter mötet blev det dricka och smörgås och efter det prisutdelning för KM i pimpel och special-KM i mete. 
Därefter var det dags att prova klubbkläder och bestämma vilket ställ som skall beställas, fortsättning följer.
 
Själv hade jag en plakett och vandringspris och några lotter att bära hem.
 
Markus Ersbjörs gratulerades med blommor då han vunnit SM i flugfiske igen. Sedan har han tillsammans med bror Andreas och pappa Dan tävlat i VM i flugfiske. Nästa år deltager alla tre i EM i flugfiske.
Lars Collin som under många år varit vår telefonsvarares röst, avtackades med blommor.
Så småningom kommer lite andra förändringar när det gäller telefonsvararen, som kommer få nytt nummer och en annan röst.

Wardruna......

Publicerad 2019-12-03 11:44:25 i Allmänt,

När andra åker norrut för att pimpla, så åker jag till Stockholm för att gå på konsert med Wardruna. För er som sett serien vikings så har de gjort mycket av musiken där.
De spelar på märkliga instrument, horn, mungiga och annat. Sångaren och sångerskan har otroliga röster och bandet är från Bergen,Norge.
Lånat foto, läs mer på www.wardruna.com
Så konserten var på annexet vid Globen. Jag var där med tre av mina kurskamrater från Dvärsätt och min väninna Joanna.
Vi åkte buss ner på lördagmorgon och gick Drottninggatan upp genom gamla stan, förbi slussen och Götgatan upp till hotell Malmen.
Fint i Stockholm, men det blåste kallt, så många stopp i butiker, lite shopping och fika.
På kvällen åt vi vietnamesisk mat, med många smakupplevelser.
 
På söndagen blev det fler butiker innan det var dags att fixa till sig och möta upp de andra, för lite mat. En rolig kväll med mycket skratt och fantastisk konsert.
På måndagen åkte vi in till stan och gick runt innan det var dags att kliva på bussen hem. På hemvägen fick vi se ett vackert pärlemomoln, som jag fotade från bussen.
 
Så idag är man lagom trött........

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela