Resan hit gick bra....

Publicerad 2017-03-31 16:59:00 i Allmänt,

Resan som startade 06.35 från mig har gått bra. Åkte till Jonas Gustafsson och flyttade över packningen och straxt så kom Berndt Berggren. Sedan for vi för att hämta upp Erik Södergårds.
Norr om Gävle kom vi ikapp Per Morelius,Jörgen Andersson,Ture Fransson och Linda-Maria Lundin, som vi hade sällskap med, stannade bara för att äta och tanka.
Då någon glömt byxorna hemma så blev det ett besök på Fjällräven. Så nu får han/hon nog provision på det som de andra köpte.
 
 
Mulet när vi åkte men här skiner solen. Det skulle väl kunna bli snö i morgon. Men det känns bra att vara på plats. Nu blir det väl taktiksnack inför morgondagen och lite mat. 
Häftiga bilder genom takluckan.
Vi hörs, skitfiske till alla som skall fiska i helgen.

Klart för drabbning......

Publicerad 2017-03-30 20:33:59 i Allmänt,

Ja, nu är man klar för drabbning, väl förberedd med alla typer av fiske. Vanliga pirkar i flera färger och storlekar och  trekrokar i diverse färger. Tafspirkar också i olika färger och storlekar med mormyskor från Finland och Sverige.
Mormyskaspön med olika storlekar och färger på "myskan" och två spön med balanspirkar.Så bättre förberedd kan jag inte vara.
Kartan har jag studerat fram och tillbaka och jag har en plan. Jag var ju med 1995 när SM gick här senast, och jag skall inte gå dit jag var då. Skall i alla fall försöka slå den vikten jag hade då, som var 536 gram, tror jag.
Det kommer säkert bli mycket taktiksnack i morgonkväll och jag kommer lyssna med stora öron. Vi är två bilar med medlemmar från Borlänge och Falun som kommer att ha sällskap upp till Skellefteå. Vi kommer att bo på stadshotellet, så vi kanske ses där.
Allt är packat och klart, hoppas att man sover gott.
Önskar att man kommer hem med två medaljer, då jag tävlar båda dagarna. Jag ska göra allt vad jag kan och orkar. Föret verkar bli bra, blankis och tjockleken på isen var vid senaste rapporten cirka 65 cm, plus lite till om snön sjunkit ihop. Det blir kämpigt att borra .
Vädret skall bli -6 till +2 grader och snö på lördagen och söndagens väder något liknande.
Önskar även mina lagkompisar  Lillemor, Anna-Lena och Britta, skitfiske. 

Inte vilken dag som helst......

Publicerad 2017-03-23 12:00:21 i Allmänt,

Idag är det ingen vanlig dag, nej idag är det 48 år sedan jag blev Svensk Mästarinna i damjuniorklassen. Den 23 Mars 1969 på sjön Daglösen i Filipstad. Så en dag att fira.
På den tiden så var det bara en damjuniorklass och en herrjuniorklass. Man var junior t.o.m det år man fyllde 17 år, och jag var 14 och skulle fylla 15 år på sommaren. Övriga klasser var herr, dam och arrangörsklass.
 
Tror att det är pappa som tagit fotot med min kamera och han var nog lika glad som jag. Tore Karlsson grattar mig här men det syns inte att det är han. Prisutdelningen var i samband med gemensam middag och man fick gå upp på en scen och hämta pris. Jag fick en radio, klocka, ekkorrjohanspö med pinnar, pirk,guldplakett och en minnesplakett från Filipstads tidning.
Jag tävlade för Södertälje SFK och Stockholmsdistriktet hade egen buss och vi bodde på Hennickehammar.
Det var ingen lagtävlingen på den tiden, inte ens distriktlag. Förbundets namn var SAFF, Sveriges Allmänna Fiskevårds Förbund, om jag inte minns fel.
Samma dag avgjordes en landskamp mellan Sverige och Finland, som Sverige vann. Man fick två poäng per styck och tio poäng per hekto och poängen avgjorde vem som vann. Hehe, tur att det inte skall räkna alla abborrar idag, vilken tid det skulle ta.
Legenden Kaj Jonsson Kisa vann herrklassen, Margit Östlund Tröskens Fvk damklassen, Lars-Erik Sjöberg Enskede Sfk herrjuniorklassen och Annie Bergkvist Borlänge Sfk arrangörsklassen.
Över 500 deltagare och isen var 60-75 cm. Jag fiskade på samma ställe som pappa och Ivar Hedenskog och naturligtvis på Ivars pirkar, rött garn med små bitar av stockholmsfärgerna gult och vitt eller två nyanser av grönt.
Ja, det var tider det, glad att jag har gamla minnen. Nu pågår förberedelser för SM i Skellefteå som avgörs nästa helg 1/4-2/4.Betydligt fler klasser och tävling i två dagar.Skitfiske till Er som skall medverka, vi kanske ses.

Fiskfri......

Publicerad 2017-03-18 21:32:17 i Allmänt,

Jag idag var en fiskfri dag, vilken tur att jag inte var på isen.
Nej, idag tillbringade jag på Rommehed, Borlänge tillsammans med 12 likasinnade kvinnor. Vi lärde oss mer om "häxkonster" och ett nytt årshjul. Vi firade kommande vår och vårdagjämning och pratade om Imbolc, ljusets högtid som var i början av Februari.
Trumresor och korta meditationer med olika tema. Så nu är jag påfylld med nya energier, precis vad jag behöver till kommande tävlingar framöver.
Fler tips för att göra "spells" och det är något jag inom kort kommer att göra."Put a spell on something" jag är lycklig lottad som har förmågan.
Tacksam att min väninna Joanna leder oss till ett rikare och spännande liv och vi bearbetar livet som gör oss starkare.
Nu ser jag framåt och trappar upp den mentala och fysiska träningen inför SM i pimpel i Skellefteå.

Om kroppen själv får välja...

Publicerad 2017-03-16 09:30:00 i Allmänt,

I tisdags satt jag och putsade lite gamla pirkar och tänkte att jag skulle åka till Karlslund,Runn på onsdagen.Behöver träna lite mer inför kommande SM och hade lite nya idéer om tafsfiske.
Så jag ställde klockan på 7 och gick upp och åt frukost, men fyy vad det blåste ute och ganska så mulet. Nej, jag gick och la mig igen vid 08.30 och vaknade först 11.35.
ZZZzzzzz.
Så kroppen var nog ganska trött efter helgens tävlingar. Jag får vara tacksam trots alla krämpor att jag har den möjligheten som sjukpensionär att kunna ta en och annan sovmorgon.
Det hade visst nappat bra på Runn med vikter över 7 kilo.
Nu till helgen har jag en kurs på lördag, så jag missar Ejen, en rolig "bytävling". Ejen ligger mellan Leksand och Dala-Järna. Man delar ut 1000:- till bästa herr och dam och bästa junior får 500:-och varupriser till övriga.
Kilaforsnappet är ju också en rolig tävling som är på lördag.
På söndag är det Barkennappet Smedjebacken och Växsjön ovanför Bollnäs. Vi får se om det blir tävling eller vila.
Vi får önska Svenska Landslaget i pimpel skitfiske, då de idag åker till Norge för Nordiska Mästerskapet.

Slaget om Runn......

Publicerad 2017-03-13 12:03:35 i Allmänt,

Då var helgen över och slaget om Runn avgjort. Det var de i topp från lördagen som även vann totalt bästa herr Jonas Gustafsson, bästa dam Lotta Engvall och bästa junior Gunnar Nykvist.
Det var plusgrader redan på morgonen, mulet och blåste rejält. Solen kom fram en kort stund innan utgång, föret var bra med lite snö. Som under dagen smälte, så lite halkigt när vi skulle få iland.
Monica och jag gick ut bland öarna där vi fiskade förra året och hon fick en kanonstart med många i första hålet. Själv hade jag det sämre och det gick åt många bomhål innan första fisken. Gick förbi en kille som också startat bra, men ville inte störa varken hans eller Monicas fiske. Så jag letade lite själv, men det var tji.
Efter ett tag gjorde vi en runda till en annan ö,men ingenting. Monica gick tillbaka och jag provade vid ett av grunden där jag tidigare år fått bra med fisk.
Nej, inget där heller så jag gick också tillbaka där vi började. Nu hade jag bara cirka 10 abborrar och klockan var ett,men fick några här och där. Så till slut fick jag ihop 1070 gram och Monica hade 3570 och hon kom fyra på det.
Men det känns bra ändå, kroppen har fått jobba hårt den här helgen, bra genrep inför kommande SM. Om jag borrat cirka två tiovåningshus på lördagen så blev det nog sammanlagt en hel förort, för hela helgen.
Här är segrare från Borlängemästerskapet och Slaget om Runn, Jonas saknas, kanske hans bild jag lånat?
Resultat finns att läsa på www.borlangesfk.se
 
Själv får jag väl ut och träna framöver, den där rätta känslan har inte riktigt infunnit sig i år, men, men.....

Två höghus......

Publicerad 2017-03-11 18:50:50 i Allmänt,

Haha, räknade ut att vi borrat två tiovånings höghus idag var, när vi pimplade på Runn och Falumästerskapet. Otroligt många "bomhål" och bara fisk i några få, men då gällde det att hålla igång dem. Hissa upp och ner och de flesta alldeles för små.
Men en härlig dag med en strålande sol, och alldeles för mycket kläder på. I morgon skall det bli molnigt, men flera plusgrader, så det blir väl nya klädproblem.
Monica och jag gick till vänster om starten och många bomhål innan vi båda fick fisk. Kämpade på och Monica fick ihop lite över 3 kilo och jag fick ihop drygt 4,6 kilo. Monica var precis utanför prisplats i äldre damveteran och jag kom tvåa i damvetetanklassen.
Bästa herr blev Jonas Gustafsson på över 13 kilo, bästa dam var  Lotta Engvall på över 9 kilo och bästa junior Gunnar från Falun.Resultatlistan kommer nog inom kort på Falubygdens hemsida.
Nya tag i morgon på Ösjön och Borlängemästerskapet.
 
 
 

Strålande tider.....

Publicerad 2017-03-10 18:31:00 i Allmänt,

Strålande tider....härliga tider, med två  mästerskap denna helg. Med strålande sol idag och samma väder har de lovat till i morgon, så kommer det bli härligt.
Falumästerskap i morgon med start vid Roxnäs,Runn och Borlängemästerskap på Ösjön,Ornäs. Roliga sjöar och det väntas bli många tävlande. 
Enligt tidigare uppgift 40-50 cm tjock is och 10 cm snö, som troligtvis har packat ihop sig, då vi haft plusgrader några dagar.Nu hoppas vi på flera minusgrader till natten så att snön fryser fast, så vi slipper broddar.
Morgondagens tävling ingår ju även i pimpelsports cup, så vi får hoppas på många deltagare, så de i toppen får många poäng.
Igår kom min syster Monica hit, så idag har vi klarat av shopingrundan på kupolen och stan. Vi sparade alla pengar, bra.
Så nu laddar vi upp med skidskytte och Let's dance på TV, så se upp i morgon, tillsammans är vi starka.

Många roliga tävlingar....

Publicerad 2017-03-03 13:41:28 i Allmänt,

Det är många roliga pimpeltävlingar till helgen, men för mig blir det vila och drömmer mig tillbaka.
 
På lördag finns ju tävling i Insjön och Mållongen, och till Mållongen åkte vi gärna när jag bodde i Södertälje. Då arrangerade en Finsk förening. Nu var det längesedan jag var dit, och med en värkande rygg så blir det vila.
På söndag så är det tävling vid Fånö, Enköping också en intressant tävling och chans att träna lite "Mälarfiske".Sedan har Linghed tävling på sjön Liljan på söndag.
Nej, nu laddar jag inför nästa helg med  Falu och Borlängemästerkapen, det ska bli roligt.
Ha en trevlig helg och skitfiske på er!

Nörd.......

Publicerad 2017-03-02 08:13:00 i Allmänt,

Nörd eller smart? Ja en ekorre är jag i alla fall och sparar på mycket. Vet att mina söner är av en annan åsikt om att spara på saker, men...
Detta gör att flera frågar mig om jag har saker eller uppgifter man letar efter.
Såg igår att man på Facebook la ut kartan över Bjurträsket, där SM i pimpel skall gå i år. Visste inte om jag hade kvar den sedan 1995 när SM i pimpel gick där senast.
Jodå, den fanns i min kartong som är fylld av diverse kartor, inbjudningar, resultat och annat smått och gott.Perfekt då kan jag redan nu klura ut lite bättre vart jag skall gå.
 
Då var hela sjön med och lagtävlingen gick på Varuträsket. Till i år så har man delat in Bjurträsket i två delar. En för individuella och en för lagtävlingen, bra med starten på samma ställe båda dagarna.
Då 1995 så var vi flera damer från Borlänge som pratade ihop oss och följde med en av herrarna från klubben. Han var även orienterare och skulle leda oss rätt.
 
Men vi kom totalt fel och med ett hemskt före med snö upp till knäna så var det kämpigt.
Gick i alla fall ifrån det djupa stället där vi började och kom in på grundare vatten och lyckades klara "namnet".
Kom fyra ifrån slutet på lite över 5 hekto tror jag.
Men det gick bra för Dalarna och Carola vann damklassen och även segrare i äldre herrjunior och äldre damjuniorklassen.Även fina placeringar i herrklassen.Vill du läsa resultaten så gå in på www.pimpelsport.se....sök under arkiv och SM.
Om en månad är det dags för en ny drabbning, känner mig redan laddad.Den som spar hon har,haha.
Nörd, ja det kan jag ta och det var jag som sa det, blink, blink.
 

Sovmorgon......

Publicerad 2017-03-01 13:19:35 i Allmänt,

Ja, då blev det sovmorgon, jag som trodde att jag skulle kunna ta med mina barnbarn på sportlovsfiske idag.
Borlänge Sfk har ju alltid arrangerat sportlovsfiske med pimpel på Ösjön, så länge jag kan minnas. Vi flyttade upp hit 1991 och de hade nog haft den traditionen sedan längre tillbaka.
Vet att när jag satt som ordförande blev man kontaktad varje år när sportlovsprogrammet planerades och program delades även ut i skolorna. Klubben fick även ett litet bidrag för att man arrangerade och allt var gratis för barnen. De som ville kunde låna färdiga pimpelspön med pirk och krok. Vi borrade en massa hål och klubbmedlemmar fanns på plats för att hjälpa till och visa hur man gör eller borra nya hål till de som inte hade egen med sig. Ofta fanns föräldrar och mor och farföräldrar med ut på isen. 
Man tävlade 11-13 och när man kom iland så bjöd vi på varm saft och bulle. Alla som fått fisk fick medalj och alla segrare pokaler. Längre tillbaka hade vi även varupriser, men det blev så svårt för en del att välja pris då.
Det var fyra olika klasser, två för flickor och två för pojkar.Jag har själv hjälpt till under många år och när sonen Niklas var liten fanns han också med.
 
Vet inte vad som gick snett i år, men sent i söndags fick jag veta att det inte skulle bli något fiske i år. Man kanske har ändrat på rutinerna eller bytt personal på kommunen. För tidigare år har man hört av sig.Så idag är det nog många barn som är besvikna.
Klubben och styrelsen får väl till nästa år se över om man arrangerar något på egen hand.
 
Tråkigt är det och med den dåliga återväxten som råder inom tävlingsfisket så känns det ännu värre. Funderade lite över hur många yngre personer i vår klubb som tävlar på vintern. Det är 3 stycken under 30 år, varav 2 är juniorer. Alla tre har föräldrar som fiskar med. Så hur gör vi i Sverige för att få fart på tävlingsfisket, det är frågan?!
 
Idén om att på DM i pimpel ta hand om fiskande juniorer verkar  ha slagit igenom bra i Stockholmsdistriktet, där Enskede med Erik i spetsen verkar göra ett kanonjobb. På så sätt finns nu många juniorer med till SM nästa år.

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela