Vårfloden nära nu........

Publicerad 2019-03-27 18:15:00 i Allmänt,

På Ösjön var det tänkt att ha vårt KM i pimpel skulle gå på söndag. Jonas har kollat isen där och på en annan närliggande sjö. 
Men säkerheten måste gå i första hand. Nu blev det en helt annan sjö.
Bara att gilla läget om vi ska hinna med i vår. Flyttat från söndag till lördagen, då flera vill åka upp till Orsasjön på tävling som hålls på söndagen. Så här såg det ut vid inloppet i Ösjön idag, snart kan man meta.😉
Öppet långt ut i sundet mot Runn.
 

Gongbad.........

Publicerad 2019-03-26 08:20:00 i Allmänt,

I går kväll blev det ett gongbad, en fantastisk upplevelse, berättar snart mer.
Det var dags igen för en träff med likasinnade kvinnor i en cirkel som vi kallar "Red Tent". Vi delar vardagen och ventilerar olika ämnen. Vi sitter i en cirkel på golvet eller på stol, i samma lokal där jag går på yoga.
Allt vi pratar om i cirkeln stannar där, man får höra hemska historier och upplevelser, händelser och mycket skratt och ibland kommer tårarna. Kvällen handlade om vad är mitt, när man lägger sig i eller håller tillbaka talet, tankar känslor. Man pratar en och en och går runt i cirkeln. Ibland har man mycket att berätta och ibland ingenting. En måndagskväll en gång i månaden.
 
Vi brukar avsluta med någon yogaövning, meditation eller trumresa. Den här kvällen blev det meditation för balansering och ett gongbad.
Lånad bild av en gong på ställning.Alla vet ju vad en gongong är och principen är densamma. Men man spelar med pinnen  och "leker" med ljudet, som blir ett vibrerande ljud in i varje cell. Vi låg ner på yogamattor av ull och inlindad i en filt.
Det kallas gongbad för man blir som översköld av ljudet som vibrerar och går in i varenda del av kroppen. Ljudet och vibrationerna fortsätter att påverka hela kvällen, och är väldigt avslappnande.
En fantastisk upplevelse, som jag tidigare varit med om två gånger med olika gongar och "spelare". De finns i många storlekar och med olika ljud, och syften. Ursprungligen kommer de från Kina och de bästa är handgjorda.Prova på om du har möjlighet, tror att det finns att lyssna på Youtube.😊😍
 

Räven raskar över isen......

Publicerad 2019-03-25 08:59:56 i Allmänt,

Räven raskar över isen.....nej kan inte påstå att jag är så snabb längre. Fortfarande sliten efter SM i Luleå och vilat hela veckan, ställt in tvättstugan två gånger. Haha, tur man har en stor garderob 
Blåsig dag på Venjan, så mitt hemsydda pannband satt inte i vägen. Niklas och jag fick på lördagskvällen veta att vi kunde åka med Linda-Maria till Venjan, då två andra hoppat av.
Hade tänkt gå ner till vänster om starten, där jag tidigare fått bra med fisk. Men fick höra av Niklas att det skulle vara bra rakt utanför starten. Så jag ville testa något nytt, och där fanns flera från Ovansiljan, så det verkade lovande.
 
I andra hålet fick jag tre fina abborrar, så det började bra. Hade högerhanden lindad och en tunn handske utanpå. Men efter ett tag fick jag slita av allt, det var bara i vägen, när jag skulle kroka av fisken.
 
Fick två bra hål på en liten fläck, och dit kunde jag återvända och borra tätare och gå i gamla hål. Gick och letade lite djupare och grundare men ingen fart på fisket. Sista timmen fiskade jag mest på tafs. Fick ihop 4528 gram som räckte till vinst i damveteranklassen. Tvåa blev Annika Skoog och trea Monica Andersson.  När jag kom hem korkade jag upp lite bubbel och firade segern.
Linda-Maria Lundin vann damklassen, Dan Ersbjörs herrveteraner och även lagtävlingen tillsammans med Berndt Berggren och Jonas Gustafsson.
Niklas hade lite över 3 kilo och var med borta i området där Dan och Berndt var. Men borrade i botten och fick byta till ett  racerskär. Även denna dag var det att komma rätt med hålen för att få något. 
Stefan Gren vann herrklassen på över 10 kilo och pris för största fisk fick Björnee, med en gädda på över 2 kilo. Resultat finns på Ovansiljans sida på facebook, alltid lika snabbt och ett bra arrangemang.
 
Nu hänger hästen tillsammans med de andra, vid ett av prisskåpen.
 
 På lördagskvällen följde jag prisutdelningen från Nordiska Mästerskapen via livesändning på facebook. Dagen till ära hade jag köpt ett svenskt ljus. Spännande, det hade ju varit ett "surt" fiske på träningen dagen innan. Lotta Engvall lyckades igen med att vinna individuellt och i lag tillsammans med Marie Björklin-Axelsson och Elin Seger. Grattis!
Lena Varis vann damveteranklassen och Ture Fransson silver i herrveteran. Sammanlagt kom Sverige trea i nationstävlingen där man räknar ihop allas vikter. Finland vann den.
Bra kämpat Sverige i de svåra förhållanden som var med trögt fiske och hård blåst. Inga andra än lagkaptenerna fick vara på isen och inga mobiltelefoner fick användas. Så kämpigt för de unga damjuniorerna från Sverige, Gisela, Ylva och Ronja.
 
Nu går det fort med isarna, plusgrader, hård blåst och sol. Vi får se om det blir någon mer tävling för min del. Vi hörs😊

50 år sedan......

Publicerad 2019-03-23 06:39:04 i Allmänt,

Idag den 23 mars är det 50 år sedan jag vann SM-guld i pimpel på sjön Daglösen i Filipstad. En av mina lyckligaste dagar i livet. Jag tänker inte tjata så mycket om det, har ju skrivit flera gånger om det tidigare. Men lägger ut program och resultat från den dagen.
 Här är programmet
 
 
Resultat för er som var med och namn ni kanske kommer ihåg på personer som inte längre är med oss.
268 herrar har vägt in.
69 damer vägde in. Juniorklasserna nedan och jag hette Rosi Andersson på den tiden.
23 herrjunorer och 8 damjuniorer. Fanns även en arrangörsklass med 35 stycken som vägde in.Där segrade Anny Bergqvist Borlänge Sfk.
 
Nordiska Mästerskapen fanns inte, men den här dagen en landskamp mellan Sverige och Finland.
 
En bild från mitt gamla fotoalbum på mig och Lars-Erik Sjöberg, Enskede Sfk.
 
Idag avgörs Nordiska Mästerskapen i pimpel i Finland och jag håller tummarna för Sveriges tävlare och lagkapten Mats Arnoldsson.

Inte alla hästar hemma......

Publicerad 2019-03-22 09:50:00 i Allmänt,

Nej, jag har inte alla hästar hemma. Haha, fri tolkning😁😂
 
Men jag har två ifrån OS-pimpeln 2016 på Storhamrasjön och från Siljan,Sollerön 2018.
Jag har bara varit på Storhamrasjön två gånger, den första gången var i december månad, osäker på vilket år. Bara en damklass, var nog nästa att få pris den dagen.
 
Den andra gången var OS- pimpeln  2016, med fina förhållanden och broddföre på sjön. Då fick vi veta vid genomgången att man skulle räkna mört också. Jag gick rakt ut bland några öar, kommer inte ihåg hur mycket jag hade men det räckte till vinst. Niklas och jag åkte tillsammans, och han var bland de sista iland. Kommer inte ihåg om han fick pris. Men vet att han hade bråttom hem, skulle på ett möte inför sommarens bröllop.
 
2017 blev det inställt och förra året flyttat till Sollerön. Det var dåligt fiske, men lyckades komma tre:a och få en svart dalahäst. Vann även en flaska vin på lotteri. När tävlingarna arrangerades på Oresjön var jag med flera gånger men lyckades aldrig få någon häst.
 
Även i år har man fått mycket snö uppe i Noppikoski, tanken var att lägga starten på ett annat ställe än vid dammen. Men sista snön gjorde att de fick flytta tävlingen till Venjansjön. Där har vi inte varit på flera år. En rolig sjö som är sänkt med över 3 meter och ser på vissa ställen ut som ett månlandskap.
Första gången jag var på Venjan var 1964 eller 1965, jag åkte upp från Södertälje med mamma, pappa, Bengt och Gunilla Johansson.
Stor tävling i en ruta, som jag som inte fiskade inte fick beträda. Låsta fångstpåsar och de tävlande fick ropa på kontrollant när de fick fisk.Penningpris till högsta vikt, många fina priser och en klass.Kommer inte ihåg om någon i bilen fick pris, men jag vann en fin fågelholk på lotteri.
Hoppas att jag kan vara med på söndag, beror på om jag får skjuts. De här hästarna delas ut på söndag.😊
 
 
Nu hejar vi fram Svenska Landslaget i pimpel som i  morgon  tävlar i Nordiska Mästerskapet i Finland. 🇸🇪SKITFISKE!🇸🇪

Vårdagjämning.......

Publicerad 2019-03-21 08:50:50 i Allmänt,

Vårdagjämning igår och nu blir dagarna bara längre, skönt. Våren är på gång och snön smälter snabbt. Men som tävlingsfiskare vill man ju att isarna håller länge. Min hand läker fint och är inte så svullen längre. Tacksam att jag kan ge mig själv healing och även bett vänner om hjälp. Inlägget på Facebook med min hand i paket har jag tagit bort. Tack alla som skrev och gillade läget.👍 Nu tänker vi bara positiva tankar.
 
Skrev ju tidigare att prisutdelningarna var sena, men de var inom rätt tid, sett från när siste man/ kvinna vägde in. Ber om ursäkt för för det. Alla var väl trötta och blöta och då tycker man väl att det tar tid.😉
Vårdagjämning är en av de åtta högtider som jag firar med en ceremoni. Har ju vilat hela veckan så det fick bli inomhus i månens sken. Ikväll blir månen helt full igen och då sover jag nog med öppna persienner för att tanka hem energi.
Trumman får precis som jag vila några dagar till. I morgon berättar jag om mina hästar. Ha det gott.

Sammanfattning SM.......

Publicerad 2019-03-20 08:30:00 i Allmänt,

Än en gång tack till arrangörerna från Luleå och Råneå, för ett väl genomfört SM i pimpel. Alltid något nytt för kommande arrangörer att ta med sig.
Vädret kunde vi inte göra något åt och vi tävlare har ju bra kläder. Den här vintern har det blåst på varenda tävling, så några vårkläder har man inte kunnat använda trots plusgrader.
Fisket var väldigt ojämnt och det kunde man inte heller påverka. Själv vågade jag chansa och hade det funnits fisk där har jag blivit själv. Men, men får väl vänta på den där medaljen som jag längtar efter.
I intervjun före SM sa jag att det kunde vara tur med hålen och skicklighet att ta upp fisken. Det tycker jag fortfarande, med en säsong där jag haft många bomhål, och mitt fiske sådär.
 
På lördagskvällen blev vi i juryn inbjudna till middag med tävlingsledningen och landets distriktstävlingsledare, m.fl. Alla fick presentera sig och tala om vilket distrikt man representerade. Trevligt och   med fler diskussioner och info om kommande SM. Underbar mat, löjromstallrik och renfile'.
 
Här kommer mina foton från SM och tågresan dit.
 
Tåget stod stilla länge i Storsund, trodde nästan att vi var på hemmaplan igen.😁
Utsikten från rummet och vapenvård på lördagskvällen.
Blåsigt innan start, Stig-Helmer-look, och lagom varm.
Isbrytaren Frej och en kompis....
På väg in, gav upp 13.50 för att spara krafter till morgondagen.
Alla hann in i tid😊
Niklas på väg att väga in.
 
Under natten kom det mycket snö och det fortsatte snöa på söndagen.
Föret var inte det bästa utanför isbanorna😁😅
 
Mina lagkamrater.💖
Här började vi på söndagens lagtävling.
 Vi får tacka för priset vi fick, lite tråkigt att vi inte var kvar. Vi kommer igen till nästa år, ännu starkare.
 
Nu tröstäter jag lite efter skadan av mina fall. Hoppas att jag är redo till Venjan på söndag. Längtar även till nästa års SM och att få träffa alla trevliga tävlare igen. Vi hörs och ses.😊

Fortsättning följer SM 2019.....

Publicerad 2019-03-19 22:58:00 i Allmänt,

Fortsättning följer  trots ett hanidkapp med min högra hand efter två fall på väg från fisket och från station på perrongen till nattåget mot Gävle. Visade upp handen på vårdcentralen och blev beordrad vila, högläge och linda den. Hoppas att det räcker så.
 
 
Den 15/ 2 fick jag ett erbjudanden/ förfrågan  av Stig Granström att vara med i juryn på Sm i pimpel 2019. De ville ha två damer och två herrar i juryn, och Elin Seger var redan klar och Michael Molander var ju redan självskriven som förbundets representant. Så naturligtvis tackade jag JA. Sedan tillkom  Lars Gullstrand. 
 
Vid SM i Traditionellt mete i Kalmar på 90:talet satt jag med i juryn. Då fick vi tyvärr diska den som hade högsta vikten i herrklassen och fisken var gammal, och med ljusrosa gälar. Säkert från förtävlingen från fredagskvällen innan.
 
Nu behövde  vi under dessa två dagar i Luleå  inte bedömma någon protest, utan allt flöt på bra, Med i starpåsen fanns program inför kommande dagar.
 
 
Varför jag blev uttagen till juryn vet jag inte, kanske av min erfarenhet inom tävlingsfiske sedan 1964 och mitt första SM i pimpel 1967 i Örebro. Min erfarenhet av arrangemang och kanske min blogg bidrog till deltagandet. Jag är tacksam för uppdraget och har även erfarenhet som ordförande, kassör,sekreterare, ungdomsansvarig, tävlingsledare i Borlänge SFK och olika uppdrag  i min  moderklubb Södertälje SFK,
 
 
Med i min skrylla under lördag och söndag fanns utdrag från tävlingsregler ifall det skulle uppstå några tveksamheter. Inga protester kom in och det var under dagarna en familjär och trevlig tillställning.
 
 En stor eloge till alla arrangörer från Luleåa SFK och Råneå SFK med ett bra arrangemang och med den digitala invägningen och med en storbildsskärm att följa, allt ifrån regler till resultat av vikter i de olika klasserna. Även livesändningar under tävlingen, då vi var ute och tävlade. Bra initiativ.
 
 
Våra namn i juryn fanns med i programmet och vi blev presenterade framme vid scenen  på lördagen.
Mina inplastade kartor.....
Samt annan väsentlig information.Det hjälpte mig att hålla koll på var jag/vi var. Men var fanns fisken?😉
 
 Stort tack till arrangörer för bra info inför tävlingarna, med kartor, djupförhållanden. lågtryck, väder, fiskerapporter från tidigare tävlingar.Nedräkning av dagarna till start. Intervjuer av  flera tävlanden där även jag fick komma med. Med en  intervju och frågor från Jonas Seger, som frågade den 27/ 2 om jag ville vara med. Det tackar man inte nej till.
 
Sammanfattningsvis gick det mesta till Norrland och hemmafiskare och till  Nora - Gyttorp som fått en del tips. Men frågar man inte kan man inget veta.
 
NYA TAG NÄSTA ÅR I VÄRMLAND.
Träffade på Stig Granström  i hissen på lördagsmorgonen tillsammans med min son Niklas och Björn Borg med fru. Han hade glömt något på rummet. Sa att han skulle vinna idag och på 12 kilo. jag sa att han fick nog motstånd i sin klass av Björn. Men Stig fick rätt, och han vann på över 12 kilo. Vilken självsäker och trevlig man, tur att vi har sådana eldsjälar i vårt långa land.
Vi hörs vidare om SM en annan dag,🙂
 
I morgon ny info. 😊
 

Fortsättning SM i pimpel......

Publicerad 2019-03-19 07:13:00 i Allmänt,

Skrev natten som gick om den individuella tävlingen och fortsätter nu med lagtävlingen. När prisutdelningen på lördagen, var över gick vi till hotellet och det hade ju börjat snöa så kläder och kontar var blöta. Vi försökte hänga upp allt så gott det gick och der var bra att det fanns golvvärme i badrummet.
Niklas fick duscha först som skulle på buffè vid 18. Jag skulle på en annan middag som jag berättar lite om en annan gång.
När den middagen var över på kvällen gick jag in i frukostavdelningen och där satt några kvar, så vi satt och pratade och drack lite öl. Vi gick igenom dagens tävling och morgondagens kommande lagtävling.och annat skoj som berörde fiske överhuvudtaget. Allt ifrån 60-talet med Peo Nilsson, som då tävlade för Torshälla till djuraktivister som mer och mer vill sabotera för oss fiskare, och mycket annat. Roligt hade vi, men sängen ropade på mig, det skulle nog bli en tuff dag i morgon också. Ute snöade det för fullt och blåste och vädret skulle fortsätta så.
 
Niklas hade planer på att vara med på parallelltävlingen i morgon. När jag vaknade och tittade ut genom fönstret så stod flaggorna rakt ut och snöstormen var ett faktum. Sa åt Niklas -Ligg för faan kvar i sängen om du vill och kan. Så jag gick ner ensam till frukosten.
 
Haha, hade i min iver gått ifrån mina glasögon så kände knappt igen folket. Men såg Malungstjejerna så jag slog mig ner där. De var nästan klara och sedan dök Anna-Lena och Jan upp så jag bytte plats.
 
Sedan upp på rummet. men kom inte in. Holmudd och Charles Fasth kom till undsättning, men mitt kort hade nog avmagnitiserats av min mobil. Tur att Niklas hörde mina knackningar och kunde öppna. Sen var det bara att packa klart väskan som skulle lämnas i ett rum och Niklas fick sedan checka ut med mitt nyckelkort också. Väntade nere i receptionen på Anna-Lena och sedan gick vi ner till starten. Utanför hotellet stod stora plogbilar som jobbat med all snö som kommit ner. Det var halt och många isfläckar.
 
Allt flöt på nere vid starten,men när jag skulle ta min borr så ser jag att det inte är min som är märkt med ett klistermärke. Är på väg fram till scenen för att få hjälp om någon tagit fel. Men tänker att det kanske är Niklas borr med den svarta märkningen upptill. Ringer honom som bekräftar att min borr står kvar på rummet. Shit, vilken virrpanna jag varit den här morgonen och på borren jag idag skall använda så är det racerskär.
Så här glada och blöta var vi innan tävlingen, och vi kommer igen till nästa år i Värmland.
Här har vi Malungs damlag med mamma Britta Ivansson, döttrarna Susanne Ivansson och Camilla Einarsson-- Ivansson. Längst bort vår distriktstävlingsledare Stig Enström som fixar med alla anmälningar, bokningar av hotell, buffé, tågresan ner till Arlanda och flyg till Luleå.
 
Vi hade i laget pratat om vart vi skulle gå och tänkte fiska tillsammans. Under natten hade det kommit mycket snö och det  snöade fortfarande och det var stark motvind, som försvårade för alla. Vi kom iväg och det var långa köer i skoterspåren som fanns, så vi gick i rad ut till isbanan. Där blev vi lite tveksamma om vi skulle fullfölja vår plan och tiden rann iväg i det svåra vädret. Så vi ändrade planerna och började vid "pricken" ute på udden.
 
Kämpigt att ta sig dit över vallarna och ibland sjönk man ner i snö upp till låren. På vissa ställen var det vatten närmast isen. Startskottet sköts och då hade jag inte ens satt på mig min väst och ulltröja som låg i konten. Stöpis och med tunga armar från gårdagens cirka 40 bomhål, så var jag riktigt mör innan jag kom igenom isen. Barbro får fisk i sitt första hål och jag i mitt tredje. Där fick jag två små abborrar, det här såg lovande ut. Några tävlare runt omkring fick också fisk så det här verkar lovande. Anna-Lena går in lite grundare och vi kämpar på. I ett hål får jag 7 stycken och Anna-Lena kommer tillbaka och gör ett hål bakom mig. Där får hon igång fisken bra och jag försöker försvara hennes position och flyttar mig. En del av abborrarna jag fått har mask på sig , så de står väl stilla.
 
Vi kämpar oss igenom tävlingen tillsammans och Barbro går ut och provar utanför isbanan åt andra hållet. På ett ställe får vi lite bättre storlek på fisken och där är det även kärnis och då orkar jag borra lite snabbare, skönt.Pust, stånk och stön, armarna skriker av mjölksyra men envis som jag är så kämpar jag på.När slutskottet smäller så känns det trots allt bra, vi har gjort allt vi kan. 
Barbro överst och i röd jacka Anna-Lena i action. Man fick stödja sig fram på konten och ha isborren som en stav, för att inte ramla.
Tungt före idag också och många "hambosparkar" för att komma åt isen och få plats med konten.
 
Att ta sig tillbaka till isbanan var en riktig pärs, trodde jag skulle svimma ett tag av trötthet, men Anna- Lena som gick före ropade åt mig-Nu är det bara 20 meter kvar. Ute på isbanan stod även Annika och Elin Seger och hejade fram mig.
OJ OJ, det här var den jobbigaste tävling jag varit med om under mina år som tävlare sedan 1964. Väl ute på isbanan gick det lättare att gå och när vi kom in i målfållan stod Barbro och väntade. Jag hade den svarta säcken och lagkortet. Jag hade fått ihop 11 abborrar , Barbro något liknande och Anna-Lena mest och storleken större.
 
När jag gick till invägningen så stod Åke Bolander och frågade om jag hade några krokar att sälja. Haha, svarade att han kunde få köpa hela skiten. Våra fiskar vägde tillsammans 986 gram och på det såg vi efter en stund att vi låg sexa.Vi köpte varsin hamburgare och dricka för att fylla på med energi.Niklas hade dykt upp och hade även varit ute på isen och spanat in oss, bra med röd jacka på Anna-Lena och min blå mössa.
Då vi inte var bland medaljörerna så trodde vi inte att vi skulle få något pris. Trötta och blöta så gick Barbro först och efter en stund Anna-Lena. Jag och Niklas stannade kvar, jag satt ju med i juryn och var beredd om det skulle bli någon protest inlämnad.Ångrar att vi också gick, då vi fick pris.
Vi visste då att Faluns herrveteranlag med Dan Ersbjörs, Lars Gullstrand och Ture Fransson låg bra till med 7755 gram.
 
Här är de SVENSKA  MÄSTARNA I LAGPIMPEL 2019:
 
Yngre Herrjunior     Råneå SFK                         1794
Äldre Herrjunior      Överkalix                             4537
 
Äldre Damveteran   SFK Storfiskarna                  984
Äldre Herrveteran    Jössefiskarna                     2618
 
Damveteran             Skellefteå SFK                   2150
Herrveteran              Falubygdens SFK 1           7755
 
Dam                          Råneå SFK                       2722
Herr                           SFK Luleå                        8712
 
Det visade sig efteråt att vi som kom sexa fick sista priset, så man delade ut fler pris än bara till medaljörerna. Mannen i den blå jackan från Dalarna fick det kämpigt, det var Peo Liss ordförande i Falubygdens SFK som fick hämta lag pris till många ifrån Dalarna. En av gångerna var hans eget, tillsammans med lagkamraterna.Jan Björkman och Stig Enström.
 
På väg till hotellet halkar jag och ramlar på en isfläck och även från station till tåget. Då har jag konten på ryggen, borren i ena handen och drar resväskan i höger hand. Halkar och får handtaget under handen på någotvis. Idag har jag fortfarande ont i den, kanske jag åker in för att få den röntgad.
 
Fler rapporter kommer från SM, det har varit en vaken natt, då jag sov mycket på dagen igår. 
Haha,det är väl tidsomställningen efter resan.............
 
 
 
 
 
 
 
 

SM i pimpel 2019 Individuellt......

Publicerad 2019-03-19 00:08:00 i Allmänt,

Vi åkte ju nattåget upp till Luleå på torsdagskvällen och var framme vid 12.30 med en och en halvtimmes försening. Barbro skulle bo på ett annat hotell och hennes son Adam som tävlar för Täby mötte henne vid station. Så Niklas Anna-Lena och jag tog en taxi till vårt hotel Quality.
När vi checkat in tog vi en promenad ner för att kolla startområdet, men vi hittade inte rätt, så vi beslutadde att gå och äta och ta en öl. Det fick bli nachochips med ost på en tacobar. Till kvällen åt Niklas och jag medelhavsbuffè på hotellet, minglade runt en stund och ganska tidigt i säng.
 
Upp tidigt och frukost och sedan var det bara att följa strömmen ner till startplatsen. Eftersom jag svettas mycket, så gick jag bakom Vestlis bil och tog på en torr tröja. Jag hade beställt maggot och mask av Roger som Niklas och jag delade upp i olika burkar och resten fick jag lämna i en ryggsäck i Roger Vestlis bil under tävlingen.
 
Min taktik för dagen var klar, hade skrivit ut sjökort med djup som jag plastat in och Niklas hade studerat kartor och pratat lite med klubbkompisar. Han skulle betydligt längre än jag. Trevligt att träffa så mycket bekanta och många kramar blev det. 
 
Bra uppbygd start med försäljarna av hamburgare, korv, kaffe och de som sålde fiskeprylar, Storbildsskärmen med diverse information, en scen där man gick igenom regler och invigningstal av kommunens ordförande. Kontroll av isdubbar, lättnadskort och skryllkontroll, som löpte på bra.
 
 
Starten gick och lämmeltåget likaså åt alla håll. Min plan var att gå ut i vinkeln där isbanorna gick ihop ute vid första ön. Där kunde jag närmast spetsen stänga av mitt område med avståndet 20 meter innanför isbanorna, Bra tyckte jag, då kunde jag få sitta själv om det fanns fisk där. Lite längre in mot starten fanns en man med liknande tanke. Det var ett helvete att ta sig in i vinkeln och över plogkanten med snö upp till låren, Man fastnade och sjönk ner på vissa ställen men hittade till slut ett skoterspår som jag började vid. Inte ett napp och jag borrade mig tillbaka in mot starten,utmed skoterspåret. Såg några på andra sidan isbanan som fick fisk och ute vid den lilla ön långt bort hade det bildadts en klunga.
 
Mannen innanför mig försvann och de andra skingrades också, så efter många bomhål kämpade jag mig in till isbanan igen. Vad att göra? Fortfarande en hel del folk vid ön och jag såg att de fick fisk. Så jag går närmare ön och gör många hål innan jag får min första, en fin fisk som har hela kroken i mun. Har betat trekroken med blå och vita maggot och två lyspinkies.
Borrar mig längre bort utmed ön, klungan har skingrats, ser några på håll som får fisk, men bara små.
Inåt stan är det flera klungor och även mot starten. Killen som filmar kommer förbi, han har fått skjuts ut med en skoter och skall nu gå upp på ön för att få några våfflor hos Lions. Där flaggar man med svenska flaggan och det betyder att man bjuder på våfflor, Många ute och går på isbanorna eller åker skridskor eller spark som man kan låna. Flera kommer fram och frågar om fisket och önskar lycka till. På håll ser jag isbrytaren Frej och en annan stor båt, längre ut mot havet några fabriker där som ryker. Långt ,långt bort är det många fiskare, där någonstans är väl sonen Niklas.
 
 
Isen är tjock och jag har provat på att fiska med trekrok och tafs på  11- 1/2 meters djup.Även provat på mellanvatten på djupet Inne vid ön var nog isen närmare en meter tjock och jobbigt att borra och abborrarna lös med sin frånvaro. Nu var goda råd dyra. Skulle jag följa isbanan in mot den stora kranen eller följa isbanan som jag gått ut på?
 
Med två abborrar i konten gör jag fel beslut och går mot starten och viker av in på den stora flatan där fler sitter och fiskar längre in. Ser att några får fisk i en del hål och de är bra storlek på dem, men jag lyckas bara få en abborre till. Så med tio minuter kvar packar jag ihop och kämpar mig ut till isbanan igen. En tuff dag på isen och nya tag med laget i morgon med laget. Full utdelning på fisket tre napp och tre abborrar, de vägde 206 gram och jag kände redan då att jag skulle komma sist i min klass.
Fina isblock.
 
Mannen som började innanför mig, visade sig vara Lennart Jonsson från Jämtland och han kom och talade om att han gått in mot den stora kranen vid kajen och fått 11,4 kilo och blev tvåa i äldre herrveteranklassen. Grattis till en bra placering och rätt beslut.
Niklas är bland de sista att väga in, har haft ett svårt fiske och efter ett tag träffat på vår ordförande Jonas Gustafsson. De har tillsamman betat av ett stort område utan några större framgångar. Niklas fick i alla fall en abborre på närmare kilot och kunde väga in 2192 gram. Jonas fick ihop 4062 gram.
Lång kö med de sista vid fiskkontrollen.
 
MIna lagkamrater Anna-Lena 2722 gram och Barbro 1801 gram, såg inte till dem på hela tävlingen.Det gick dåligt för hela Dalarna och inga medaljer. Nya tag i morgon på lagtävlingen.
 
Här är de SVENSKA MÄSTARNA I PIMPEL 2019.
 
Yngre Damjunior      Ronja Leijon    Lidköpings SFK           3939
Yngre Herrjunior       Leo Engström  NGF                            5446
 
Äldre Damjunior        Anja Larsson   Överkalix SFF             4892
Äldre Herrjunior         Johnny Storelv Råneå SFK                9452
 
Äldre Damveteran     Gunbritt Magnusson Sundsjöfiskarna  8052
Äldre Herrveteran      Stig Granström  Råneå SFK              12972
 
Damveteran                Kristina Larsson  NGF                       11339
Herrveteran                 Pekka Ruonala   Råneå SFK            13756
 
Dam                            Lena Engstedt  Råneå SFK               11684
Herr                            Christoffer Holmqvist  NGF                17226
 
Stort Grattis till alla segrare och medaljörer, bra jobbat. Trevligt att under invägningen  kunna följa  vikterna i de olika klasserna på storbildsskärmen. Det går framåt med den digitala invägningen.😊
 
 
 
 

God natt SJ ......

Publicerad 2019-03-15 07:59:00 i Allmänt,

God natt SJ, försenad som vanligt! Niklas och hans fru Pantea kom och hämtade mig vid 20 och tåget gick mot Gävle 20.27 från Borlänge. I Falun klev Anna-Lena och Barbro på. I Gävle skulle vi få vänta en timme.
Men det var ett stort elfel, och tåget mot Furuvik blev inställt och de som skulle med det tåget fick ta taxi.
En halvtimme senare avgång och vi kunde kliva på tåget mot Luleå, vid 23.30.I Sundsvall skulle de koppla av vagnarna mot Åre.
Mycket skratt när vi skulle in i kupe'n med all vår packning. Vilken tur att vi inte skulle dela den med någon utomstående. Vi sov två och två i våra "trebäddsceller".
 
 Jag hade gjort några äggmackor, som Niklas och jag tog till varsin stark. Nu var vi på väg mot Norrland och med ståplats i "cellen".
Sedan var det bara att hoppa i säng i cell nummer 29. Det blev en skakig och ryckig resa men jag har sovit bra. I skrivande stund är vi norr om Vännäs, så cirka 3 timmar kvar.
 
Hehe, det är skönt med egen kuppe.😁

SM i pimpel 2019.......

Publicerad 2019-03-14 10:15:00 i Allmänt,

I helgen avgörs SM i pimpel 2019 i Luleå och många kommer till start.Det har hela tiden varit bra och snabb information från tävlingsledningen. Man kommer att ha streckkoder på startkorten och påsar, så att man snabbt kan få till en resultatlista.
Ett stort startområde plogas upp idag och där finns allt, sekretariat, försäljning av dricka och annat ätbart,och några försäljare med fiskeprylar kommer upp.En bussparkereing och för övriga bilar lär också finnas i närheten. För övrigt så är det gångavstånd ner från hotellen i stan. Det kommer även att arrangeras en fisketävling för barn och annat skoj i en särskild ruta vid starten.
Här är senaste området med avruskningar, som lagts ut idag på facebook. På facebook "PimpelSM 2019" kan du även under lördag och söndag följa tävlingen via livesändningar. En storbildsskärm kommer att sättas upp i startområdet, så allänheten och tävlare, anhöriga kan följa allt före tävlingen och under dagen.😊 Det känns stort att utvecklingen går framåt, en stor eloge till tävlingsledningen. De är bra uppbackade av kommun, sponsorer m.fl.  De arbetar tillsammans med allt som skall förberedas med, påsar, startkort, skyltar och mycket mer.
 
I tävlingsområdet finns isbanor upplogade och i kanterna är det snö som man kan gå på utan broddar. 20 meters avstånd från isbanan närmare får du/man inte borra. När du går på isbanan och vid längre förflyttning måste du/man ha borrskyddet på. Detta för din egen säkerhet och de som är ute och åker skridskor eller promenerar.
Luleå ligger vackert vid Luleälvens utlopp i havet och centrum ända ner till vattnet. På ett större område är det förbjudet att fiska, det rödmarkerade området  på kartan. Det är där de stora fartygen går in och är öppet vatten med isrännor och bogserbåtar.
 
Vi får hoppas att fisket blir så bra som man förutspått och att abborrarna är på hugget i helgen. Det kommer att bli tuffa dagar med 80 cm tjock is. Jag som har haft så otroligt många bomhål denna vinter får verkligen hoppas på tur när jag gör mina hål. Det har i alla fall varit en bra träning med dessa bomhål, jag känner mig stark, trots min värk.😁😂
 
Vilken typ av fiske blir det då? Jag är i alla fall väl förberedd med olika typer av spön, pirkar för alla djup, tafspirkar, balanspirkar och diverse krokar jag tror på. Som det låter lutar det åt djupt fiske på lördagen och sökande av fisken. Beträffande lufttryck, lågtryck, väder och vind kan jag ingenting, men vi får hoppas på bästa väderförhållanden. Det ändras ju hela tiden och vi får se hur det blir.
 
OBS! Kom ihåg att det är förra årets regler som gäller för ELBORR. Eftersom uttagningarna är från 2018 så gäller elborr ENDAST ÄLDRE VETERANER OCH DE MED LÄTTNADSKORT. Vid skryllkontrollen kommer man även få visa upp sitt lättnadskort, så kom ihåg att ta med det!
 
Intervjuer har gjorts med en del tävlare inför tävlingen och jag hade turen att få komma med. De finns på SM-sidan på facebook.
 
Vi från Dalarna bor på Quality Hotel och där serveras frukosten från 05.30 och det varma från 06.00, både på lördag och söndag. Vi är en ganska stor trupp, men många som sagt ifrån sig, p.g.a den långa resan. Vi färdas med tåg,bil eller flyg. På lördagskvällen finns en buffe bokad åt oss och vår distriktstävlingsledare Stig Enström gör ett fantastiskt bra jobb, för att få allt att gå ihop.😊
 
Då får vi hoppas på bra fiske i helgen, och kom ihåg att den individuella tävlingen även är uttagning till Nordiska Mästerskapen i Norge nästa år. Nytt för i år är att man även kommer ha äldre dam och herrvetraner då.
 
                            Vi kanske ses i helgen! HEJA SVERIGE!
 
 
 
 

SM-veckan och min statistik.....

Publicerad 2019-03-13 09:26:00 i Allmänt,

Nu är det äntligen SM-vecka och dagarna rusar iväg. I morgonkväll är det dags att åka upp till Luleå.
 
Det är jag, sonen Niklas, mina lagkamrater Anna-Lena och Barbro som tar nattåget upp från Borlänge och Falun. Byte i Gävle och vaknar pigga och kan kliva av i Luleå vid 11 på fredag. Skönt att kunna ta det lugnt den dagen och framförallt-miljövänlig resa.😊😉
Anna-Lena Björkman översta bilden och Barbro Bergkvist ovan, mina lagkamrater.
 
Min statistik från SM i pimpel mellan åren 1967-2018 ser ut så här:
 
Tävlat följande år
Damjunior
1967,1969,1970, och 1971. = 4 gånger
 
Dam     
1975,1977,1979,1980,1982,1983,1984,1988,1989,1990,1991,1993,1994,
1995,1996,1997,1999,2000,2001,2002,2006.=21 gånger
 
DV         
 2010,2012,2013,2014,2015,2016,2017,2018.  = 8 gånger
 
De här åren har jag varit där:
1973   Mamma tävlade på Långsvan och vi var där och kollade tävlingen.
1978   Jobbade med som arrangör, Stockholmsdistriktet och    huvudarrangör Södertälje SFK, min moderklubb. SM gick på sjön Vällingen utanför Södertälje. Skrev vid en av vågarna och fixade mackor och kaffe till försäljning.
1998  Nora, hjälpte min väninna att sälja krok.
2003  Malung, skjutsade Niklas som tävlade och var yngre herrjunior.
2004  Östersund, Näkten, skjutsade Niklas och mamma. Mamma tog lagguld.😊
2008  Sundsvall,till lagtävlingen skjutsade jag mamma, Sylvia Nilsson och Viveka Jernberg.
2011  Stockholm, första reserv och åkte med ner om någon inte kom. Fick åka skoter runt på sjön och fotade mycket. Det var ju -26 grader så jag skippade parallelltävlingen. 
 
Ej deltagit:
1992   SM flyttat till Dalarna, Sollerön. Jag hade kvalat in i Södermanland och flyttat upp till Dalarna sommaren 1991. Enligt gällande regler fick jag inte tävla för Södermanland på SM, utan sa   ifrån min plats.
2009    Sa ifrån min plats p.g.a familjeskäl.😡
 
Jag har som junior tagit tre medaljer 1969 guld,1970 silver och 1971 silver. Då var man junior t.om.
det året man fyllde 17 år. 1980 infördes yngre och äldre juniorer. Så tufft att som 18-åring gå upp bland damerna.
Som dam har jag tre individuella medaljer 1980 brons,1982 guld och 1988 brons. Mina lagmedaljer har jag inte kollat upp. Men det finns nedskrivit bland samlingarna och jag har nog tidigare skrivit om det här på bloggen.😉 Så i år blir det mitt 34:dje SM som tävlare och nummer 41 som närvarande antingen som tävlare eller arrangör, privatchaufför.😁
 
I morgon kommer mer om årets SM som kommer bli historiskt ur många synvinklar. Vi hörs!
 
 

Sammanfattning av helgen.....

Publicerad 2019-03-12 07:50:00 i Allmänt,

På fredagkväll kom syrran Monika och hennes väninna Kicki upp från Strängnäs. Här hade det regnat på förmiddagen och det gick över i snö vid lunchtid. Kraftig blåst och de mötte snön i Sala, men resan gick bra. Jag hade maten klar och efter den gick vi ner på stan en sväng. Sedan blev det kortspel hela kvällen.😊😍
 
På eftermiddagen hade jag märkt upp startkorten till vår tävling, som Jonas varit förbi med. Det blev nog ett missförstånd med de som tryckt upp dem, för de var små och tunna och några klasser i samma färg. Så jag märkte dem lite olika för att vi sedan vid sorteringen på söndagen skulle kunna skilja klasserna snabbt.
 
På lördagsmorgonen upp och iväg till Falun, Monika körde och Niklas hann inte följa med. Det har varit mycket för honom i vinter med studier, praktik och hjälpa vänner. Det var en fin morgon.
Det kom 240 startande  till Falubygdens tävling, Runn drar många, som kom från Skåne, Småland, Östergötland, Södermanland, Gotland, Hälsingland, Stockholm och vi ifrån Dalarna. Många kramar, taktiksnack och skratt. Vi saknar ju Knutte med bussen men många åker i egna bilar upp, för att tävla båda dagarna.
Roger Vestli, Thomas Leijon och Kjell och Ellen på plats båda dagarna, så de som ville handla blev nog nöjda av utbudet.😊
 
Monika och jag gick dit vi brukar, i startviken och i år var det inte lika många där. Det var ju bra före på sjön, så många gick nog långt den här dagen. Kicki följde med ut på sjön och var bara iland för att tippa på hästarna.
Jag tycker inte att Runn är sig lik och fick en dålig start med många bomhål. Så har det varit för mig hela vintern, och man var tvungen att borra dem i "skallen". Lyckades få två bra hål och med den kalla blåsten blev det kallt om fingrarna. Så jag gav upp räkneverket när det stod på 46 stycken. 
Filip Taskinen fick ett bra hål som han satt i länge och pappa Rolf fick knappt någonting. Monika och jag kämpade på och vid 13 kom snön och efter det var det dåligt fiske för oss. Jag fick ihop 3586 gram och Monika lite över 2630 gram. Jag kom tvåa och Monika utan pris. Då det varit en lång väntan innan prisutdelningen så åkte vi när jag fått mitt pris.
Allra bäst och med dagens högsta vikt lyckades "SuperLotta" Engvall på 10,6 kilo. Bra jobbat. Här är Falumästarna:
 
Yngre damjunior .       Ronja Leijon .   Lidköpings Sfk                1574
Yngre herrjunior .        William Fakt .    Falubygdens SFK          4020
Äldre herrjunior .         Filip Taskinen . Gnesta Sfk                      4392
 
Äldre Damveteran     Anna-Greta Helmersson Afk Flugan .        6165
Äldre Herrveteran .    Poppo Olsson Woxnadalen .                     8010
Damveteran .              Maggan Stridh. Gullringen Sfk .                3672
Herrveteran .               Krister Bergman Smedjebacken Sfk       10155
 
Dam .                             Lotta Engvall   NGF.                              10690
Herr.                               Erik Södergårds Woxnadalen Sfk .      9015
 
Borlänge mästerskapet på Ösjön
 
Jag tog egen bil och var på plats vid 07 med startkorten. Då hade redan många av funktionärerna kommit, men inte Jonas. Shit, han hade fått punktering på bilen som var fullastad och med släpvagn påkopplad. Dan Ersbjörs kom till undsättning och de fick lasta om och Jonas bytte bil. Ingen fara då det var gott om tid. Vi var många som hjälptes åt att sätta upp tältet som Jonas lånat av en kusin som kör rally. Alla bord och all försäljning var snabbt på plats. En fin morgon trots allt.😊
 
Jag behövde inte sälja startkort utan det fixade Dan och Markus Ersbjörs.Jonas pappa Per, Anna-Lena Björkman och Linda-Maria Lundin hjälptes åt med korven m.m. 
Vi har det bra som även har tillgång till toaletter och den  stora  kartan över sjön var uppsatt, så allt flöt på bra.
Idag kunde även Niklas komma loss och vara med.Monka och jag ändrade oss tyvärr i sista stund när vi gick ut och började där jag tidigare vunnit några gånger. Niklas gick dit vi brukar gå och han lyckades bra och kom på en elfte plats. Han i sin tur ångrade att han inte flyttade till stället som han avslutade på och suttit och sneglat på hela dagen.
Monika och jag fick en dålig start med många bomhål. Man fick verkligen kriga för varenda liten abborre. För mig blev det ett riktigt bottennapp med en sistaplacering. Men vi var redan  iland när det var slut och vågarna var bemannade, så vi kunde fika.
Sen högg jag in som jag lovat och satt och sorterade alla kort och Monika kom också in och hjälpte till.
Så när ingångstiden var slut kunde Jonas och Bjurström räkna ut sammanlagda vikten för de båda dagarna. Listor från Faluns tävling hade vi fått på morgonen.Alla kuvert att dela ut hade vår kassör Sonny fixat. Han och Lasse "balans"Andersson skötte en våg och Anders och Britt-Inger den andra.
 
 
Här har vi  Borlänge mästare 2019:
Yngre damjunior.      Ronja Leijon .  Lidköpings Sfk.                1044
Yngre herrjunior .      Leo Engström.NGF .                                 450
Äldre herrjunior .       Ludwig Hedberg  NGF.                            4244
 
Äldre damveteran.    Anns-Greta Helmersson Afk Flugan .       2696
Äldre herrveteran.     Silve Stridh Gullringen Sfk .                      6935
Damveteran .             Eva Mörlin . Falubygdens Sfk.                 7115
Herrveteran .              Perra Tjulander Borlänge Sfk.                 9855
 
Dam .                           Lotta Engvall .     NGF                             3870
Herr                              Jesper Dyberg .  NGF                           10040
Perra Tjulander saknas på fotot.
 
Vinnare av Slaget om Runn
 
Junior .      Ludwig Hedberg
Dam .         Lotta Engvall
Herr.          Jesper Dyberg
 
Alla tre som fick varsin stor pokal tävlar för  Nora-Gyttorp, Jesper med dagens högsta vikt fick även Sven Bergkvist vandringspris med sig hem.Det var hårt mellan de två bästa juniorerna där det skilde  endast 18 gram på sammanlagda vikten till tvåan Filip Taskinen.
 
STORT TACK, till alla som hjälpte till den här dagen så att allt flöt på. Vi förstår att alla långväga gäster vill hem fort. Vi gör så gott vi kan. Nästa år blir det andra bullar.😉
Resultaten finns på facebook Borlänge SFK och på Falubygdens Sfk:s facebook och blogspot, i skrivande stund osäker på adressen dit.
 
Ursäkta om det är snett och vint, får sluta blogga från mobilen😉 I morgon börjar jag blogga om SM i pimpel 2019.
 
 

Genrep......

Publicerad 2019-03-08 09:07:29 i Allmänt,

Genrep denna helg inför SM i pimpel, med två tuffa fyratimmars-tävlingar. Som jag redan skrivit om så är det ju Slaget om Runn.
Vädret som jag skrev om har ännu en gång ändrats. Nu har vi +3 grader och regn. I morgon skulle det bli sol hela dagen, men nu verkar det bli mulet och halvklart.
Vi får se i morgonbitti hur det ser ut när man slår upp de grönbruna.😁 Skitfiske alla som ska fiska i helgen.

Vädret......

Publicerad 2019-03-07 15:51:22 i Allmänt,

Väderprognoserna inför helgen har ändrats många gånger under veckan. Idag, just nu 15.30 så är det dimmigt och +2 grader. Mer snö till kvällen. Kramsnö och halt där det inte är plogat, utan tillplattad snö.
Fredag +1-- -2 grader, regn som övergår i snö.
Lördag -7 --+1 grad. Klart och sol. Blåst 5 m/s och 10 m/s i vindbyarna.
Söndag -14-- -4 grader. Halvklart, 2m/s och 4-6 m/s i vindbyarna.
 
Verkar ju trots allt lovande enligt SMHI, men det hinner väl ändra på sig........
Nu blir det skidskytte, heja Sverige!
 

Stortävlingar i helgen....

Publicerad 2019-03-05 10:55:00 i Allmänt,

I helgen hålls de stora tävlingarna i Dalarna, Falumästerskapet och Borlänge mästerskapet. Det har blivit en tradition att hålla tävlingarna samma helg. Falun på lördag och Borlänge på söndagen.
 
Jag tror att Falufolket skulle ut idag och kolla isarna och bestämma området. Kunde läsa på Runn-Winter-Week att det  slagit upp en råk på röd bana. Jag vet inte var och hur bred den är. Det har ju kommit snö nu de senaste dagarna och det skulle komma mer innan helgen. Så här ser det ut vid Storsund och Främby udde, med osopade isbanor.
 
 Som det ser ut nu ska det bli soligt och minusgrader båda dagarna, men det hinner ju ändras på. Så här är isbanorna dragna i år och där får man inte borra.Det finns även en bana ut från båthamnen i Ornäs. Återstår att se om dessa banor sopas.
 
Borlänges tävling ingår i pimpelsportcup så vi hoppas att det kommer att locka många deltagare. I år kommer vår fisk att gå till munkarna i Ulfshyttan utanför Borlänge och en Thailändsk familj.
Välkomna till en trevlig pimpelhelg!
 

Japp........

Publicerad 2019-03-03 13:44:00 i Allmänt,

Japp jag räknade rätt i veckan före DM, det skulle kunna gå om jag blev trea. Räknade igår och kom fram till att Anna-Lena och jag hamnade på samma poäng. Nu har Stig lagt ut på facebook, alla som är klara för SM 2020.
Anna-Lena går vidare som tvåa på DM och jag som vinnare av serien. Vi kommer även med i laget tillsammans med Barbro.😊
 
Det snöar för fullt idag har nog kommit cirka 5 cm. Tur att det är små flingor. Hoppas att snön fryser fast på våra blankisar.
En dag hemma med Vasaloppet och femmilen. Nya tag nästa helg.😊
 
 

På håret.....

Publicerad 2019-03-02 21:53:00 i Allmänt,

Det är nog på håret att jag går vidare till SM nästa år. Om jag räknat rätt så hamnar Anna-Lena och jag på samma poäng i serien. Med slutsiffra 5, fördel för mig med två ettor. Idag kom Anna-Lena tvåa och jag fyra, men segraren är inte med i serien. Väntar nu på Stigs slutställning.🤔😉😁
Niklas kom och hämtade mig  06.45 sen bar det av mot Malung.
 
Det var en solig och halvmulen dag på Glimsjön, med en kall blåst. Började söderut på sjön vid några intressanta stenar bortom en ö. Sjön var sänkt cirka 75 cm och bra att gå med broddarna på.
Började dåligt, när klockan var 11.15 fick jag min första fisk. Höll på att bli galen när tävlare runt omkring mig plockade abborrar. Man var tvungen att borra dem i skallen och isen var tjock och hård cirka 50-60 cm.Så det blev många hål idag, bra träning inför Sm.
Fick igång  fisken i vissa hål och bra storlek på en del. Kämpade på tiden ut och lyckades få ihop 71 stycken som vägde 2560 gram. 
 
Vi hade ju lag idag, Anna-Lena, Barbro och jag och vi fick varsin silverpeng. Här är dagens segrare:
Yhj .Gunnar Nykvist.             538 gram
Ähj .Erik Bjurström.            1665 gram
D.     Linda-Maria Lundin .  2180 gram
H .  Tomas Ljuden.             5454 gram
Dv.  Yvonne Wallin .            3836 gram
Hv.  Jörgen Andersson .    5257 gram
Ädv  Lillemor Arvidsson .   2571 gram
Ähv S-O Holmberg.              5590 gram
Det finns ju två vandringspris för högsta herr och damvikten. S-O Holmberg fick herrpokalen med dagens högsta vikt och Yvonne Wallin fick dampokalen  som jag haft hemma ett år.
Bra arrangemang av Fk Skinnkroken på en sjö där det inte tidigare varit så många tävlingar. Här är lagvinnarna:
Yhj . Falubygdens Sfk.       715 
D .    Fk Skinnkroken .      5092
H.     Älvdalen.                12.859 
Dv.   Grängesberg             8870
Hv .  Falubygdens SFK.  13363
Ädv . Borlänge Sfk.            5554
Ähv . Falubygdens SFK .   8157
 
I morgon blir det vila i tv-soffan med Vasa-loppet och femmilen.😍

Dalarnas DM och lagtävling.........

Publicerad 2019-03-01 11:10:00 i Allmänt,

I morgon lördag avgörs DM i pimpel och lagtävlingen, även sista serietävlingen. Tävlingen är stängd för alla som tävlar utanför Dalarna. FK Skinnkroken står som arrangör och tävlingsplatsen är Glimsjön eller en del säger Glemsjön. En sjö straxt utanför Malung, som jag aldrig varit på.
I serien är många klasser jämna och allt avgörs i morgon. De som redan nu är klara är i Ähv Lars Gullstrand och Hv Karl-Olov Wikström. De har platssiffra 3 med tre segrar. Här nedan övriga klasser och de tre första:
Herr
Torbjörn Turesson.    14
Stefan Gren .               15
Henrik Persson.          15
Många som kan förbättra sin sammanlagda siffra när de får räkna bort en tävling. Gäller i alla klasser.😊
 
Herrveteran
K-O Wikström .                 3
Ture Fransson .              13
Jörgen Andersson.        16
 
Äldre Herrveteran
Lars Gullstrand .               3
Lars Nordström.              12
Rolf Åkerman.                  12
 
Damer
Susanne Ivansson.          6
Jessica Wilhelmsson .     8
Camilla I-Einarsson .        9
Linda-Maria Lundin .         4 ( två tävlingar)
 
Damveteraner
Rosie Thörne.                     7
Eva Mörlin.                          8
Monica Andersson .          9
Barbro Bergkvist .             12
Anna-Lena Björkman.        4 ( två tävlingar)
 
Äldre Damveteraner
Britta Ivansson.      1+2+3=6
Ellen Jonsson .       1+2
Lillemor Arvidsson 1+2
Om alla tre kommer har de samma chans att vinna serien.
 
Äldre Herrjunior
Erik Bjurström .      1+1
Han måste vara med i morgon för att gå till SM nästa år. Då han nu bara har två av tre tävlingar som räknas i serien.
 
Det kommer att bli en spännande dag och jag är laddad.😊😎
 

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela