Gongbad.........

Publicerad 2019-03-26 08:20:00 i Allmänt,

I går kväll blev det ett gongbad, en fantastisk upplevelse, berättar snart mer.
Det var dags igen för en träff med likasinnade kvinnor i en cirkel som vi kallar "Red Tent". Vi delar vardagen och ventilerar olika ämnen. Vi sitter i en cirkel på golvet eller på stol, i samma lokal där jag går på yoga.
Allt vi pratar om i cirkeln stannar där, man får höra hemska historier och upplevelser, händelser och mycket skratt och ibland kommer tårarna. Kvällen handlade om vad är mitt, när man lägger sig i eller håller tillbaka talet, tankar känslor. Man pratar en och en och går runt i cirkeln. Ibland har man mycket att berätta och ibland ingenting. En måndagskväll en gång i månaden.
 
Vi brukar avsluta med någon yogaövning, meditation eller trumresa. Den här kvällen blev det meditation för balansering och ett gongbad.
Lånad bild av en gong på ställning.Alla vet ju vad en gongong är och principen är densamma. Men man spelar med pinnen  och "leker" med ljudet, som blir ett vibrerande ljud in i varje cell. Vi låg ner på yogamattor av ull och inlindad i en filt.
Det kallas gongbad för man blir som översköld av ljudet som vibrerar och går in i varenda del av kroppen. Ljudet och vibrationerna fortsätter att påverka hela kvällen, och är väldigt avslappnande.
En fantastisk upplevelse, som jag tidigare varit med om två gånger med olika gongar och "spelare". De finns i många storlekar och med olika ljud, och syften. Ursprungligen kommer de från Kina och de bästa är handgjorda.Prova på om du har möjlighet, tror att det finns att lyssna på Youtube.😊😍
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela