Intensiv fiskehelg.....

Publicerad 2016-08-29 12:55:00 i Allmänt,

Lördagen 27 augusti var det dags för DM i Traditionellt Mete i Saxviken, Mora och Ovansiljan SFK stod som arrangör. Från vår klubb är det inte så många som brukar vara med på det så jag hade räknat med att få åka själv. När jag  berrättade det för Gun-Britt, så sa hon att hon kunde följa med. Hon har ju inte varit med i Sportfiskarna på några år, så hon ringde ner och fixade ny licens. Sedan lovade hon att bjuda på lunch innan vi skulle åka och jag tänkte köra och jag gjorde kaffe och smörgåsar som matsäck.
 
Det var en god soppa och varmt bröd och ett glas vitt, dock inget vin, sen blev det glass till efterrätt. Sen bar det iväg mot Mora, och det tar ungefär 1,5 timme om man håller hastigheten.....
 
Väl framme i Mora uppstod ett litet problem med vårt lag, då vi nu var 5 från Borlänge, plus Monika och Yvonne från Grängesfirren. Monika är ju medlem hos oss då hon var med i vårt lag på pimpel-sm. När Yvonne kom så frågade jag hur de tänkt göra med lag och hon säger att hon, Monika och Ellen skall ha ett lag. Tack för det, där försvann vår lagmedlem sedan tidigare. Så då var det jag, Lena och Rosie Englund kvar. Då tog vi in Gun-Britt som fjärde kvinna, så jag köpte lagkort och vi gjorde klart allt.......Efter det blev det visst ett jäkla liv, vilket jag fick veta senare och försökte reda ut på söndagen, men, men.....
När jag tog min lott så sa man att det var en bra plats med mycket braxen, men vädret var för fint och tävling lite för tidigt. Saxviken såg bra ut och jag provade allt från 6 och 7 metersspö och kastspö med bottenmete. När det var 45 minuter kvar gav jag upp och flyttade till kajen innanför fontänen, då jag inte hade haft ett enda napp. Där hade några fått braxen, mört, abborre och löja, så ett nytt hopp tändes.
Riggade upp 4 och 6 metersspö, såg några löjor som vakade och provade på olika djup och även kastspö. Men denna dag inte ett liv.....Jag blev FiskFri!
 
När det var 5 minuter kvar, så får en man några platser bort en stor braxen och straxt efteråt så drar Göte upp en  braxen där kroken släppt när den kom in i håven. Vilken lycka, den och de han fått tidigare räckte till silver.
 
Lite skämmigt att komma till laget för mig och vara utan fisk. Vi var fyra som denna dag nollade och tre  som inte ens lämnade in sitt kort, och många besvikna med låga vikter. Ungefär så här brukar DM se ut, man ska ha tur att få de där stora. Lena Olaison kom trea och får åka till Bollnäs nästa år, så hon var glad.
 
För oss andra så får vi blicka framåt och Gun-Britt och jag kom överens om på hemvägen att åka till Falun på söndagen på 2 X 3 timmars tävling, skriver om det en annan dag.
Vi hade i alla fall tur med vädret på lördagen, denna selfi  från Mora är felvänd. Här nedan kommer segrarna från DM och Saxviken, Mora. Tack för att Stig är snabb ut med resultaten och 63 stycken kom till start, det var bra.
 
Yngre herrjunior   Sammy Danielsson      36 gram
Äldre herrjunior    Linus Larsson                0 gram
 
Dam                   Marie Olsson            2506 gram
Damveteran        Ellen Jonsson           2989 gram
Äldre DV             Eivor Olsson            1500 gram
 
Herr                   Anders Bäcklund       3169 gram
Herrveteran        Börje Andersson        2915 gram
Äldre HV            Morgan Nilsson         8240 gram   Dagens högsta vikt
 
Lagtävlingen:
 
Herr                   Linghed                    5788 gram    Dagens högsta vikt
Herrveteran        Grängrsfirren             5194 gram
Dam                  Fjällkroken                2821 gram
Damveteran       Grängesfirren            4362 gram   
 
           
 
 

Jooråå..........

Publicerad 2016-08-26 17:44:18 i Allmänt,

Jooråå, abborren var verkligen snygg, här kommer lite fler bilder i repris.
 
Den var god och av rommen gjorde jag romkakor, sen delade katten och jag på resten.
 
Det har varit många skogspromenader under denna fina sommar, trots alla plötsliga regnskurar har jag klarat mig bra. Häromdagen gick jag ut för att plocka växter att torka men kom hem med kantareller, blåbär och lingon. Jaja det går också åt, det tråkigaste är att rensa. men jag brukar sitta framför tv.n och då går det lite lättare. Man får förbereda ordentligt med tidningar och bunkar, så det brukar gå bra,
Stentokig som jag är så kan jag inte låta bli att beundra de stora stenarna också. Tänk om de kunde tala, Magiska och säkert någon gammal sammlingsplats nedanför Urvils hällar, Borlänge.
 
Sedan blev det i onsdags en utflykt med Elna till Rättvik och hem via Sågmyra och Valsansjöarna. Vi åkte vägen förbi Repbäcken upp till Djurås och sedan gamla vägen mot Gagnef. Nu var flottbron avstängd så jag fick köra bakvägen till Djura. Sedan blev det mot Häradsbygden och Leksand, Tällberg och Rättvik.
Vi åkte upp till Vidablick med en fin utsikt över Siljan. Det var stängt för säsongen, men Elna hade med sig kaffe , mjölk och smörgåsar, rostbiff,ägg och kaviar. Gott och vi hade i alla fall tur med vädret denna dag för på torsdagen regnade det och har fortsatt även idag med spöregn och åska.
 
 
Hoppas att det blir bättre tills i morgon och det har de lovat, för då bär det av till Mora för DM i Traditionellt mete. Gun-Britt bjuder på lunch innan och jag kör, det ska bli roligt. Vi får väl pussla lite med lagen, då vi just nu är 5-6 kvinnor till ett lag. men det blir nog två lag, vem vet. Trevlig helg , vi hörs!
 
 
 

Snygg abborre......

Publicerad 2016-08-24 05:25:29 i Allmänt,

Det var en snygg abborre jag fick på sjön Barken i vintras. Den vägde 995 gram och togs hem för att kokas till katten Chilla. Jag frös in några andra abborrar som jag fått på samma tävling och även huvudet på den stora. Nu i sommar tog jag fram och kokade allt, för att Chilla skulle få lite fisk att äta
Huvudet disikerade jag in i minsta detalj, och det blev några vackra upplevelser. När jag tagit bort alla rester av kött m.m. och det bara var "ben" kvar, som jag borstat och sköljt rent. Då kom det fram former från naturen som t.ex fjärilsvinge och "näsa"från en lönn. 
Tungan och tungroten liknar ett svärd i miniatyr och andra vackra detaljer från gälarna.
 

Munnen och käkarna har en egen historia med ledad underkäke och en broskbit mellan sidodelarna. Överkäken är i flera små delar som föll sönder. Jag får nog göra fler kokningar av huvud för att kunna förstå hur det sitter ihop. 
Att man förr använde fiskben att sy med är ganska naturligt och "fiffigt". Ja , det var en vacker abborre.
 
Nu är OS slut och elden släckt och vardag igen. Har varit till skogen och plockat kantareller, blåbär och lingon. Lingonen börjar mogna och det finns hur mycket som helst här där jag bor. Så jag får ta med mig en plockare, hinkar och ge mig ut igen.
På lördag har vi DM i Traditionellt Mete för Dalarna och det avgörs inne i Mora och en vik av Siljan som kallas för Saxviken. Återkommer om det, ha det gott.

Onsdagsmete i Torsång.....

Publicerad 2016-08-18 11:09:24 i Allmänt,

I gårkväll så var jag på onsdagsmete i Torsång och det gick bra, kom tvåa och fick lite pengar på lottningen. Jag tänkte först inte åka men Niklas undrade om jag hade någon braxen kvar i frysen. Han skall fiska kräftor med kompisen Jonas i helgen. Den fisk som jag tidigare tagit reda på hade Stefan och hans svärföräldrar fått. Så jag lovade att fixa braxen, men tyvärr fick jag ingen själv under kvällen.
Jag och Gun-Britt innan tävlingen....
 
Jag åkte ut lite tidigare för att göra i ordning lite metrevar, då det inte fanns så många reservtackel färdigt. Vi var 19 stycken till start denna blåsiga kväll i klasserna dam, herr och äldre herrveteran.
 
G-B och jag gick till samma ställe som vi brukar stå på och där hade det växt upp så mycket att det mest liknade en djungel. Vi hade hård motvind så man fick ta i för kung och fosterland för att kunna kasta ut.Kepsen byttes genast ut mot pannband och luva. Vi fiskade mellan 16.45-20.00, och vi fick börja mäska 16.30. Det blir ju fort mörkt nu så därför har man flyttat fram tävlingstiden.
 
Det nappade bra med mört och efter en stund så får Gun-Britt på en stor braxen, så hon fick låna min långa håv. Efter ett tag får hon upp den, bra jobbat bland gräs och näckrosor.
Här är kvällen segrare i herr och damklassen, Benny Bark och Gun-Britt Högander. Benny hade kvällens högsta vikt på 8500 gram , varav 13 stycken braxnar. tack för att jag fick ta hem 6 av dem och sedan G-B:s fisk.Tror att segraren i ÄHV var Lennart Andersson, med dagens näst högsta vikt.
Så nu vet jag vad jag gör någon timme framöver....skär braxen i lagom bitar till kräftfiske.
 
 
Har ännu inte hunnit med att återställa bilen efter bröllopet, fick ju äran att skjutsa brudgummen till kyrkan. Så jag hade klätt sätena med broderade och hemsydda brudlakan som jag fått av en faster 1975, när jag gifte mig.
Den berömda hatten hade jag lagt in vid bakfönstret efter kyrkan. Haha går knappast att ha den på vid bilkörning.
 
Ikväll nya äventyr i Frostbrunnsdalen.......
 

Lite till.......

Publicerad 2016-08-17 13:08:51 i Allmänt,

 
Ja, då var det vardag igen och all spänning över inför bröllop och min rapp, som jag varit så nervös för, puusst. Men det gick bra och många som jag inte ens sett tidigare eller kände kom fram och berömde mig.Den innehöll 21 verser om hur de möttes och deras liv, samt tack för mat, välkomnande av Pantea och hennes familj och på slutet en skål, Här nedan är musiken jag valt som även innehåller skratt, lyssna via youtube om du vill.
Lägger ut lite fler bilder från bröllopet och efter alla tal så öppna man upp till uterummet som var inklätt i röda tyger,lampor, låga soffor och bord med massor av ljus, kandelaber och en eld som brann.Mysigt att bara sitta och prata lite i lugn och ro, för utanför var det full fart på dansgolvet och egen discjockey fanns på plats.Så jag hade ju inte tid att sitta ner.......
 
 
Vi hade en otrolig tur med vädret denna dag, med sol och ganska varmt på dagen. Först när vi väntade på brudparet så började det dugga lite.På kvällen åskade det lite och spöregnade, Men allt var ju under tak så en perfekt lokal att vara i. På fredagen hade de även fått låna några värmeaggregat, Så det var nog bara de som rökte som kanske frös.
 
Man skymtar brudparet och maten är på gång, i alla fall är riset snart kokt, mycket god paella med goda räkor,musslor och kräftor.Duktige festfixaren Daniel.
 
Pantea och hennes pappa väntar på musiken till öppningsdansen och Niklas skymtar mellan dem...
 
Detta var vad som fanns i de små paketen som stod vid varje tallrik, mycket genomtänkt och säkert många som behövde dagen efter. Hehe, om man kom ihåg att ta med dem hem.
 
 Fotade i en av gluggarna under fredagen och även på lördagkvällen, nu med regnstänk på kanten och in mot mysrummet.
 
 
Jag är tacksam att få ha upplevt dessa dag tillsammans med alla ,men nu är det vardag igen och ikväll metartävling i Torsång och i morgon ceremonikväll i fullmånens sken med andra kvinnor i Frostbrunnsdalen.
Vi hörs....
 

Love, love, love......

Publicerad 2016-08-16 12:29:01 i Allmänt,

Så var det då på lördagen den 13 Augusti dags för årets händelse, bröllopet mellan min yngste son Niklas och Pantea. Efter att Niklas friat i Juli förra året när de var i Milano och en minutiös planering in i minsta detalj under det gångna året. Där allt var hemligt och då blir man ju ännu mer nyfiken. Det jag visste var att vigseln skulle vara i Silvbergs kyrka,en vacker kyrka med åtta kanter, som ligger vid Grängshammar utanför Borlänge. Att Pantea skulle ha sin syster Sara och väninnorna Susanna och Jennifer som tärnor, och Niklas skulle ha sina bröder Stefan och Mikael som marskalker. Att det var cirka 90 gäster bjudna och de som kom längst ifrån var från USA.
 
 
 
 
 
 
Festen skulle sedan hållas på logen vid Tyllsnäs udde som ligger vid utloppet av Tunaån ut i Dalälven. Så på fredagen var vi flera som hjälpte till att ta fram bord, stolar, duka och göra i ordning baren. Festfixaren Daniel och en florist kom också och plockade upp alla sina detaljer och arrangemang.
 
På kvällen hämtade jag Niklas som skulle sova hos mig, då Pantea och tärnorna skulle vara hemma hos dem och fixa till sig. Det är ju OS så vi blev sittandes framför TV:n och pratade om morgondagen.Toastmaster Erik och Toastmadame Caroline hade haft en egen mailadress dit man fick anmäla sig för tal och andra överraskningar. Så Niklas visste inte hur många eller vem som skulle hålla tal under middagen. Han frågade om jag tänkte hålla tal och jag avslöjade så småningom att jag skulle "rappa". Han svarade bara -Ähh!?
 
Så det var väl inget han trodde på, men jag chockade både honom och alla andra med en "rapp" efter bröllopstårtan. Vilket toastmadame talat om för mig innan när det var min tur att hålla talet, då jag var rejält nervös. Vi pratade även om hur de skulle skära upp bröllopstårtan, så jag föreslog med en polissabel. Jag har tidigare varit förlovad med en f.d. polis och vi samlade på mycket gamla polissaker och däribland polissablar. Han lovade mina söner varsin sabel, så när vi separerade behöll jag tre stycken. Stefan fick sin i Januari när han fyllde 40 år och Niklas sin efter att tillsammans med Pantea skurit första biten av tårtan. Lite balans och pression, som de klarade galant.
 
 
 Efter den fina vigseln, med överraskande ingångs och utgångsmusik, vackra tärnor, ståtliga marskalkar och det underbara brudparet, så blev det fotografering utanför kyrkan.
 
 
Vi andra åkte hem en stund, jag för att byta om och hämta Stefan i Falun, där han lämnat av sambo och barn. Sedan hämtade Rebecca och sonen Mikael oss, och till slut så skjutsade min väninna Joanna ut oss till Tyllsnäs som ligger en bit utanför stan.Där blev det mingel innan man öppnade upp portarna och efter en stund så kom brudparet, så vi kunde utbringa en skål!
Liten pause innan gästerna bjuds till bords. Förrätten bestod av Mexikansk bönsalsa, fetaost i olivolja med timjan och honung,Egenrökt skinka i tunna skivor,olivmix,lammfärsknytten med mynta och chili. Plockmat med champagne och mingel innan vi fick sätta oss efter en bordsplacering som var numrerad med våra namn och beskrivningen av varje gäst fanns i programmen. Många kluriga och roliga beskrivningar av alla gäster.
 
Till huvudrätt blev det saffransdoftande paella med grönsallad, kall paprikasås och vitlöksbröd. till det serverades rött eller vitt vin eller öl. Efterrätten var Bröllopstårta med kaffe och till det likör, konjak eller whiskey.
 
 
 Vid varje kuvert fanns förrutom program med presentation av alla gäster och ett hemligt paket och en chokladpralin.
 
 
 Efter alla tal där Niklas höll i det sista och längsta på över 45 minuter, då han gick runt till dem han ville tacka personligen och krama om. Mycket skratt och tårar, jag är mycket rörd men stolt över honom och hans bröder Stefan och Mikael.
Mina härliga söner Mikael, Niklas och Stefan, alla olika men så lika som nyfödda.
 
GRATTIS OCH LYCKA TILL PANTEA OCH NIKLAS!
 
 
Denna underbara kvinna kan jag nu kalla min sonhustru, så lycklig! Love, love , love !.....
 
 
 

Läkeväxter......

Publicerad 2016-08-12 07:59:00 i Allmänt,

Då jag ända sedan i början av 80-talet har haft problem med värk i nacke,axlar och skuldror m.m. så har jag nog provat allt som går inom svensk sjukvård. Kommer ihåg hur jag 1984 var sjukskriven en längre tid och åt så starka värktabletter att jag låg och sov hela dagarna. Jag var ensamstående med mina två äldsta grabbar, som var 7 och 5 år.Vi bodde i Lina Hage i Södertälje och när jag lämnat dem på fritids och dagis så kunde jag sova igen. Lina Hage var precis nybyggt och vi kunde gå till dagis och fritids, för jag var nog ingen bra bilförare då.
 
Som sagt jag har provat det mesta inom medicin och sjukgymnastik, men det mesta med bara tillfällig lindring.Inom sjukgymnastik har jag provat leromslag, laser, ultraljud,massage, akupunktur med elstötar. Det sistnämnda har hjälpt mig tillfälligt. Sedan har jag styrketränat i omgångar men inte blivit hjälpt. Jag har ju även diagnosen fibromyalgi, så träningen har bara gjort mig sämre med mer värk.
 
Så jag blev sökande på den alternativa vägen, med healing, massage och alternativa shamanska kurser, där man verkligen går till botten med hela ens liv. Man skalar av lager efter lager och går igenom relationer till mamma, pappa, syskon, män, barn och många livserfarenheter. Vi gjorde olika övningar och meditationer i naturen med träd,trumresor, och nattliga utesittningar.Har även provat frigörande dans, andning och läkning genom färger Aurasoma. Så jag har verkligen sett och upplevt alla känslomässiga tillstånd.
Mina första egna plockade växter som torkas till te.
 
Jag har googlat och läst mycket, så efter alla år med mediciner så har jag kunnat sluta med dem. Tar bara någon värktablett om jag får "ny" jobbig värk. Idag äter jag mest kosttillskott och dricker "silvervatten".
 
Kolloidalt silver är en produkt som egentligen renar vatten men som mer och mer används för hjälp vid sjukdommar och sår, eksem m.m. Sedan blandar jag upp ett pulver som heter MSM i vatten och tar det till C-vitamin. Det hjälper kroppen att läka i både muskler och skelett. Andra kosttillskott som jag tar är zink, selen, kelp och till kvällen magnesium,kalcium och D-vitamin. Dricker även citronvatten, chaga-te  och andra örtteer. Har så gott som slutat med socker, mjölk och vitt mjöl. Men denna sommar har jag syndat mycket med det, vilket gjort att jag fått mer värk i leder och muskler. Så första steget att bli frisk är att dra ner på sockret, vitt mjöl och mjölk.
 
I sommras så gick jag en två-dagars kurs i läkeväxter, där vi fick lära oss mycket om olika växter och deras användnings områden. Vi tog promenader och blev visade de olika växterna och var de växte. Vi fick även koka ringblomssalva och aloeverakräm. Mycket intressant, så nu håller jag på att fylla på förråden med torkade växter, gör tinkturer och oljor. Så visst lär man så länge man lever, kanske  att jag blir den där gamla kloka gumman till slut. Om någon har frågor så hör gärna av er på en kommentar så kan vi hålla kontakten via mail.
Här ovan lite foton från kursen om Läkeväxter och för övrigt så är det  idag Dagen före Dagen......

Sarbergstjärn och lite till.....

Publicerad 2016-08-10 10:22:29 i Allmänt,

Igårkväll så åkte Marina och jag till Sarbergstjärn trots att regnet hängde i luften. Vi var där förra året och blev så glada att vi kom ihåg datumet i år. Förra året så var det en varm solig kväll med massor av publik på plats. I år var vi inte så många, men de som kom var väl utrustade med stövlar och regnkläder. Regnet kom precis när föreställingen var över och alla kom tillbaka för samling och presentationen av de som deltagit.
Vi kom i god tid och hade kaffe, smörgås och kakor med oss. De flesta sitter på backen eller på någon medtagen fällstol. Alla åldrar var representerade och även en hund. 
Näcken spelar fiol och en kulla sitter uppe på berget, hon kulade lite senare.
Långt borta i skogen står en kulla.....
Regntunga skyar....
 
Det hela började med en genomgång av vad som skulle hända och sedan bad man att alla skulle vara tysta för att få bästa intryck. Det blev verkligen magisk med näverlur, horn, fiol och klockor som skulle symbolisera kossor och getter. Flera kullor som kulade högt och starkt till varandra, med olika budskap.
På andra sidan av sjön står en av kullorna....
Underbar färg på mossan, när vi gick till bilarna.....
 
 
Tillbaka till bilen, genom den magiska skogen....
Undrar vad som händer där.......
Hittade lite skägg och en krok i skogen och häromdagen en korpfjäder, vilken lycka.
 
Det har blivit skogen för mig nu söndag, måndag och tisdag, helande och magiskt. I år så bjuder skogen på mycket av det goda, jag har plockat kantareller, blåbär och skogshallon. Kommer nog gå ut fler gånger och fylla på frysen.
Cirka 5 liter rensad och skuren svamp som tyvärr sjunker ihop när man förväller dem.
Lite blöta blåbär på tork innan rensning.....
 
Vid söndagens skogspromenad med Marina så kom vi på en "Trollstig" där några gjort i ordning med solcellslampor och figurer och hus på många ställen.
 
Fortsättning följer av sommarens äventyr......
 

Sommar, sommar, sommar.....

Publicerad 2016-08-08 09:40:21 i Allmänt,

Det är den bästa sommaren som jag har haft på flera år. Visserligen har jag inte fiskat så mycket , men andra roliga saker har hänt och händer. Det började redan i Maj, med en seger på Trosametet i damveteranklassen, fick dock lämna ifrån mig vandringspriset för högsta vikten bland damer.
 
Sedan följde en underbar resa till Chania, Kreta med väninnan Marina , med många upplevelser, utflykter, god mat, dryck och mycket promenader utmed stranden. Bakade några smycken från den resan, kommer berätta mer senare.
En skolavslutning med barnbarnet Dennis och Gröna Lund. När han senare bröt foten så fick han vara här några dagar. Haft honom och hans syster Tuva här hela förra veckan, då mamma jobbat natt. Prövningar och test av gränser, 
 
Tre KM i traditionellt mete före midsommar, och jaf lyckades vinna damklassen. Sedan har Niklas och jag varit ute i hans båt och har en tripp till piren i Nyköping. Nu i Augusti väntar Tjejmete i Falun och DM i traditionellt mete i Mora. Sedan om man vill finns ju Borlänge SFK:s onsdagstävlingar och Falubygdens torsdagstävlingar.
Vi får se hur mycket jag hinner med. Väntar även på datum till klubbens Internationella KM i mete!!!
Sedan har det ju varit flera musikarrangemang, Peace and Love och på tisdag ska vi på kulning i skogen.Har även gått en läkeväxtkurs, som var mycket intressant . Jag har plockat många växter som jag torkat och sparat och dricker nu eget örtte varje dag.
 
Ceremonier med fullmånen och en initiering enligt indiansk tradition, som jag höll i ute på udden vid Uvbergsviken,Ösjön.Vi, har varit till springkällan, som ligger mellan Solvarbo och Säterdalen, på en trumceremoni.
 
Mycket annat har också hänt denna härliga sommar som varit så intensiv. Jag har slarvat med kosten och ätit mycket sött och det slår tillbaka på en gång med mer värk. Så jag är nog ganska sliten just nu, men livet leker.
 
Det kommer att bli en härlig vecka med en del planering med tider och samåkning till det stundande bröllopet. Skall bli så spännande och  jo,jag har bestämt klädseln inför ceremonin i kyrkan och kvällens fest. Vi hörs!
 
 

Heja Dalarna......

Publicerad 2016-08-01 10:27:00 i Allmänt,

Heja Dalarna och dalkullorna som var bäst på SM i Traditionellt mete i Norsjö i helgen. Allra bäst så lyckades Susanne Ivansson  från Skinnkroken, som hade dagens högsta vikt på lördagen. Hon vann även guld på söndagens lagtävling, tillsammans med syster Camilla och döttrarna Jessica och Angelica. De hade även söndagens högsta lagvikt på 12136 gram. STORT GRATTIS TJEJER!
Damklassens medaljörer, guld Skinnkroken, silver Norsjö SFK och brons till FK Ulriksforsarna.
 
Nej, själv var jag inte med, var första reserv och skulle fått åka då Ellen hoppat av. Det här var ju två års kvalificeringar av Traditionellt mete, då det inte blev något SM förra året. Så jag tror att det blev beslutat att inte ta in reserver om någon tackat nej. Det är ju alltid begränsade platser när man har lottade platser, så man kanske var rädd för att antalet startande då skulle bli för många för de platser som finns runt Järvträsk.
 
Här kommer lite resultat och vill du läsa hela listorna så finns de på www.norsjosfk.se
 
Segrare i de Individuella klasserna och SVENSK MÄSTARE:
 
Herr      Daniel Malmqvist    SFK Wasa                  4856 gram
HV        Leif Jansson           Jämtlandskroken        7484 gram
ÄHV      Bo Lund                 Stenbiten                   4239 gram
 
Dam      Susanne Ivansson   Skinnkroken              8171 gram Dagens högsta vikt
DV        Maj Johansson        Fjällkroken                 4163 gram
ÄDV      Kerstin Mattsson     Söderhamns TF         2747 gram
 
YDJ       Moa Månsson          Råda SFK                1353 gram
 
ÄDJ      Katherine Olsson      Aneby SFK               3989 gram
 
YHJ      Fredrik Härnes    Nordmarksfiskarna          4035 gram 
 
Segrare i lagtävlingen och SVENSKA MÄSTARE:
 
Herr      Södertälje SFK                                         12068 gram
            Arto Kosunen, Matti Kosunen
            Mikael Hellström,Jorma Tillikainen
 
HV       SFK Wasa                                                 9232 gram
           Ingemar Lindgren, Roul Steiner,
           Leif Skogfeldt, Mprgan Rehn
 
ÄHV    Norrtälje SF                                                 9832 gram
           Klas Jansson, Reijo Leskinen,
           Nils Andersson, Bertil Kopparberg      
 
Dam    Skinnkroken                                              12136 gram Dagens högsta vikt
          Susanne Ivansson, Camilla I-Einarsson,
          Jessica Wilhelmsson, Angelica Wilhelmsson
 
DV     Jämtlandskroken                                          4673 gram
         Lena Persson, Mona Pettersson,
         Gunnel Nilsson,Mona Pettersson? (Sally)
 
ÄDV  Sundsjöfiskarna                                            6616 gram
         Kerstin Göransson,Solveig Svee,
         Ulla Ifren, Britt Zakrisson
 
ÄHJ  Jämtlandskroken                                           5918 gram
        Julia Hägg, Arvid Einarsson
        Adrian Pegler, Anton Eriksson.
 
 
På silverplats i ÄHJ kom tjerna från Råda SFK Moa Månsson och Ellen Månsson. Jag förstår av det låga startantalet i juniorklasserna att man fåt pussla ihop lagen och få gå upp någon klass för att det skulle bli en tävling. Men det är ändå bra att man till juniorerna delar ut medaljer, även om det inte är en "full klass". Så fick vi också göra när vi arrangerade SM i pimpel 2014.
 
 
Vill även gratulera Maj Johansson Fjällkroken som vann damveteraner och Kerstin Danielsson som kom tvåa.
Kullorna de kan det där........
 
    
 
 

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela