Kvällstävling.......

Publicerad 2015-03-31 09:03:16 i Allmänt,

Måndagens kvällstävling var på Kärrnässjön,upp mot Strömsund, med start klockan 18-20.
Det började bra med fyra stycken i första hålet och fortsatte, men mest småfisk.Isen var  tjock med våra ögon mätt,mellan 40-50 varv på Mora Novaborren.
Monika och jag gick till vänster på sjön och vi skulle ta det lugnt.Men....när det är tävling såå! 
Ja vi gjorde nog runt 30 hål var och fiskade ensamma på vår kant hela kvällen.Jag fick ihop 1942 och Monika 1280gram,vi blev nog tvåa och trea på det. Vi var bara fyra damer och ett pris till Merja som vann.
Även ett pris i herrklassen och det gick till Peter från Borås,som också bor på Sjöboda.I herrveteran var det fyra pris och Sundberg kom trea.
Tillbaka till Sjöboda där det bjöds på varma mackor och kaffe/te.Sedan språkade vi lite i korridoren över några Jäger och öl,och klockan hann bli nästan 01 innan det var dags för slafen.
När solen gått ner kom dimman snabbt över sjön.Nya tag ikväll men först vila,värmepåse och linnement.

Träningsläger Hammerdal....

Publicerad 2015-03-30 13:23:00 i Allmänt,

Jaha,då var man åter på Sjöboda i Hammerdal där allt är sig likt.Det var 2012 som syrran och jag var här senast,och alla andra också. För de senaste två åren så har de tävlande pimpelfiskarna fått bo på andra ställen. 
Björn åkte från Södertälje och hämtade upp Monika i Strängnäs,för att sedan fortsätta till mig i Borlänge. Efter kaffe och smörgås så lastade vi om i min bil och sen bar det av norrut. Ovanför Orsa blev det mer och mer snö och isiga vägar.Men allt gick bra och på kvällen blev det sen middag tillsammans med några andra som var på plats.Mycket skratt och fiskehistorier.
Idag blev det en promenad och lite solning och nu väntas middag för ikväll så är det dags för första pimpeltävlingen.
Kanske hörs nåt mer,inte det allra lättaste att skriva från mobilen. 
 
Svensklägret vid Sjöboda,Glad Påsk!

Det är guld alltså.......

Publicerad 2015-03-28 23:24:15 i Allmänt,

Citerar en gammal replik från ett TV-program, där någon "raggare" med fru och barn bodde i husvagn, på en campingplats. Kommer inte ihåg vad programmet hette, men när mannen i fråga knäppte upp sin Norrlands starköl på fredagskvällen så sa han alltid- Det är Guld alltså!
Jag säger detsamma med en ny guldmedalj i min hand,efter att ha segrat idag på Dalarnas DM i pimpel på sjön Öjen i Damklassen.
Svårt att komma till en sjö som man aldrig varit på och vara piskad att bli etta eller tvåa för att ta sig vidare till nästa års SM. Gick ut med målet att gå på vänsterkanten upp mot flera öar som såg spännande ut. På sjön hade det dagen innan kommit 2-3 dm nysnö på blankisen som varit en längre tid. Man hade kört upp flera skoterspår, men en bra bit ut på sjön så började snön fara undan under stövlarna och det blev snorhalt under snön. Flera ramlade omkull och jag beslutade att vika av och bytte spår och gick mot udden till höger. 
Det var avruskat i flera sund och på en del ställen fick man gå iland för att passera längre bort. Jag stannade straxt bakom första udden och en bit ifrån mig stannade Bosse och två herrar till. Bosse kämpade på bra och nötte upp abborrarna i gamla och nya hål under  dagen och fick ihop drygt 1200 gram.. Här är en bild innan starten.
I mitt första hål får jag fyra stycken små abborrar på en Hedenskogare och en pimpad Urbankrok, fiskar runt lite och får en här och där. Provar olika krokar och Hugo, och till slut en finsk tafspirk med en specialmormyska från Pertti i Finland,betad med pinkies och blodisar. Det verkar nappa bättre på det och jag kan gå tillbaka till mitt första hål flera gånger och plocka några stycken då och då.
Efter ett tag med mycket borrande och letande så bestämmer jag mig att gå bort mot en ö och där i gamla och nya hål får jag fler än jag tidigare fångat. Så när slutsskottet går har jag lyckats fått ihop 938 gram av väldigt små abborrar.Vid invägningen tycker de att det var bra fanns just då bara en över ett kilo. Många som är besvikna, och stora namn som har mindre i vikt.
Här kommer de som gått eller sprungit längst bort på sjön Erik, Berndt, Dan, Jonas, ? och sist  Niklas. Vi var bara 5 stycken ifrån Borlänge SFK som ställde upp på DM och Niklas fick chansen att vara med i herrlaget då Patrik inte kunde vara med. Så han och övriga i laget låg i täten ut och sist i mål. Det nappade lika dåligt där de var som på övriga sjön. Men Jonas sprang iväg och kom på fisk, så det räckte till en andraplats totalt och i laget så tror jag att de kom på fjärde plats.I herrklassens lagtävling så hade tvåan och trean samma vikt, så arrangörerna var tvungna att räkna alla deras fiskar då det gällde platser till SM. Dan fick brons i herrveteran så tre av oss fem fick medalj och laget var inte så långt ifrån bronset.
Skrev aldrig upp resultaten och minnet är inte det bästa men det finns säkert ute snart på pimpelsport och många av segrarna kom från hemmaklubben Skinnkroken.Nya modeller på medaljerna och lättare att skilja på guld och brons, fotade dessa i väntan på prisutdelningen.
 
Mina förberedelser var att använda de nyinköpta "Svenska strumporna" för att vara på väg till SM och naglarna var lackade i guldfärg med stjärnor på båda långfingrarna för att kunna peka "Fuck You" om det inte skulle gå vägen. Nu gick det bra och jag är otroligt lycklig och tacksam och naglarna är nu omlackade från den fula färgen som det var till en mörk vinröd med glitter inför påskpimpeln som står inför dörren. Skall bli roligt att åka till Hammerdal igen och inmundiga Brittas goda mat och egna medtagna drycker.
Så i morgon bär det av till Jämtland med kvällstävlingar från måndagen och två tävlingar per dag, fredag, lördag, söndag, så man lär ju vara lagom mör när man kommer hem. Med tid beställd hos sjukgymnast för att sedan fredagen den 10 April åka upp till Norsjö, med bussen från Nora och SM i Pimpel 2015.

SM i Norsjö.....

Publicerad 2015-03-26 22:44:55 i Allmänt,

Nu finns startlistorna till SM i Pimpel 2015 ute på Norsjö SFK:s sida. www.norsjosfk.se
Det ser ut som Sveriges elit kommer att vara på plats för att göra upp om medaljerna. Men övervägande av de startande är tävlare från norra Sverige och jag vet att många inte gillar  ett öppet SM.
Det är betydligt färre deltagare än vad vi hade i Falun och Borlänge, det är 402 stycken i de individuella klasserna och 80 stycken lag. I Herrklassen är det 131 ,HV 103, ÄHV 49, D 35, DV 37, ÄDV 16,YDJ 4,YHJ 10,
ÄDJ 4 och ÄHJ 13.
I lagtävlingen så är det följande antal startande H 32, HV 18, ÄHV 7, D 10, DV 5, ÄDV 3, YHJ 2 och ÄHJ 3.
 
Det är ju nya åldergränser och flera av de äldre veteranerna har fått gå ner en klass, till veteranklassen, som på damsidan nu är den med flest deltagare. Det är endast 16 stycken äldre damveteraner och även i äldre herrveteran så har antalet startande minskat.Tyvärr så är det inte heller så många juniorer med och de flesta är ifrån norra Sverige.
Vi får hoppas att nästa års SM som skall gå i Lycksele lockar fler startande, nu när många distrikt i år har kunnat genomföra sina DM. Hur som helst så blir det att kämpa på, för ett SM är Alltid ett SM, även om det är långt att åka, eller öppet. Vi får väl även önska att fler klubbar söderut vågar söka arrangemanget och att man då har en reservplan/reservklubb som kan träda in och hjälpa till om det inte finns isar. 
Vi hejar även på vårt Svenska Landslag som gör upp i isfiske/mormyska på VM i Kupio Finland, denna helg.
Det ska bli spännande att följa, och det finns chans att se livesändning därifrån, kolla på www.pimpelsport.se
där finns en länk utlagd till den.

Uppladdning......

Publicerad 2015-03-25 11:17:00 i Allmänt,

Ja, på lördag är det en av årets viktigaste tävlingar "stora" DM i pimpel för Dalarna. Vi skall till Malung och Öjesjön. En sjö som jag aldrig varit på och när jag kollade kartan så såg jag att det var många öar och sund.
Brr, för mig känns det lite läskigt med tanke på vårisarna och det väder vi haft sista veckorna. I morgon och på fredag skulle det komma snö, vilket gör det ännu värre då man inte ser svaga ställen. Man kanske får ta rygg på någon som väger mer än mig.....och det är väl inte så många, hehe.
 
Igår kväll så skulle Malung ha möte, och nu är det bestämt att det blir Öjesjön, med start vid Hånäset, tävling mellan 10-14. Jag ser fram emot att få ge allt.
Var ju lite kaxig i början av säsongen och startade i damklassen på Dm -serien, vilket jag nu kan ångra. Hade haft 3 stycken ettor i damveteranklassen annars, och då redan varit klar för SM i Lycksele. Men nu måste jag fullfölja damklassen och vi har Camilla från Skinnkroken som redan är klar via Dm-serien. Så vi är många som tävlar om resterande två platser.
Uppladdningen har varit vila, akupunktur och nya tester av olika mediciner för att lindra värken, källvatten, healing, meditation och "rätt" kost.För övrigt så laddar jag även för Jämtlandsresan till Sjöboda i Hammerdal och alla roliga tävlingar under påsken. Har plockat fram diverse kläder för alla väder. Fiskeprylar för all typ av fiske, och även handdukar för mörtfiske. Vad som sedan åker ner i väskan får vi se.
 
Efter Jämtland så blir det hem och tvätta fiskekläder för sen bär det av till SM i pimpel i Norsjö, som troligtvis blir sista tävlingarna för året.Fixat kattvakt som kan bo här hemma. Det blev ju ingen buss ifrån Dalarna utan vi har sådan tur att vi är fem stycken som får åka med bussen som kommer från Nora. När jag ringde samma hotell som de ska bo på och som PO veckan innan bokat av 10 bäddar på. Så hade jag sådan tur att det fanns ett dubbelrum till Linda-Maria och mig och ett trebäddsrum till Jonas, Berndt och Patrik.Det ska bli så roligt, men tuffa dagar och resor, man skulle nog ha en egen massör med sig.
 
Ett tag tänkte jag ta med min massagebänk till Hammerdal, för att själv bli  "knådad" och även erbjuda behandlingar. Men man kan inte få med sig allt, utan det får bli linniment och diverse hjälpmedel, även flytande.
 
 
Ha en bra dag, igår hörde jag koltrasten så nu är det Vår.....
 

Frejas källa och lite till......

Publicerad 2015-03-24 14:32:00 i Allmänt,

Det blev inget fiske för mig i helgen som var, men fick en hel del gjort här hemma. På söndagen var det dags för ceremoni i Frostbrunnsdalen och hämta vatten från Frejas källa.
 
Det var gråkallt och snöade lite på förmiddagen, men vi skulle träffas vid 16 så till dess så hade det slutat. Joanna och jag kom i våra bilar och stod och väntade på Marie vid parkeringen vid Stora Tuna kyrka. Det kom en kråka och satte sig en bit bort och jag kraxade lite på den och den svarade. Då tog Joanna i och lät som en korp, och kråkan hajade till och hukades sig och kollade uppåt. vad vi skrattade, hihhi.
 
Marie hade fått skjuts så hon var redan nere i dalen. Vi hade en fin ceremoni och välkomnade våren,vilket var vårt syfte. Men det var kallt och inga andra människor där. Vi hade flaskor med att fylla på med färskt källvatten, nu var det ganska lite vatten och man såg bara några flöden som bubblade upp i sanden.Samma dag 22 Mars, så firades Love Water Day, runt om i världen, för att hedra våra vatten. Vad vore vi utan vatten....Ingenting, vi skulle inte klara oss länge. 
Inför helgen så var naglarna lackade i lila med stjärnor utifallatt, det skulle bli fiske på lördagen. Alla goda ting är tre vid trefaldighetskällan till Gudinnan Frejas ära.
 
Jag fick en hel del info från pimpeltävlingar via Facebook och Pimpelsport och MR 100 % Jonas Gustavsson slog till med full kraft på Kilaforsnappet och vann med över 10 kilo och tillsammans med Berndt Berggren vann de lagtävlingen. Man får niga och bocka för dessa herrar som nu ligger i toppen på pimpelsportscup med Jonas längst upp på 405 poäng och Berndt två på 339 poäng. Det återstår 6 stycken tävlingar där SM i Norsjö ingår.
 
Hedsjönappet vanns i år av P-A Nyberg som tidigare varit tvåa på den populära tävlingen som samlar många som vill tävla och som också är en stor folkfest. Roligt att Carina kom tvåa för det är bara en klass.Det har gått bra för Carina i år då hon också helgen innan deltog i Svenska landslaget på Nordiska Mästerskapen i Sveg. Resultat kan ni läsa på pimpelsports sida från många av landets tävlingar.
 
Här nedanför är en höstbild tagen på långt håll, det är något alldeles speciellt med den här platsen och det finns mycket mer att berätta. Men har du möjlighet att åka dit och "tanka" kraft så gör det, den ligger i dalgången nedan för kyrkan.
Till helgen så är det på lördag DM i pimpel så nu laddar jag upp med källvatten....Vi ses.
 
 

En magisk dag.......

Publicerad 2015-03-20 07:46:00 i Allmänt,

Idag 20 Mars är en magisk dag då mycket händer, vi har vårdagjämning som innebär att natt och dag är lika långa. Nu så blir dagarna bara längre och längre och vi välkomnar våren.Den exakta tiden för vårdagjämningen är 22.45, så det finns all anledning att fira hela dagen.
Veckan började med många norrsken som kunde ses över hela landet och även ner i Europa. Detta tack vare de solstormar som varit på solen, vilket också kan störa våra tekniska prylar, såsom datorer och telefoner.
Själv så sov jag som en stock men med öppna persienner. Här i Borlänge var det även mulet när jag la mig. Sova som en stock, varför säger man så? Kanske för att även träd är levande och en stock är ju  "död".
 
Idag inträffar ju en solförmörkelse på förmiddagen. Just nu så är det mulet och har regnat under natten så någon sol eller måne lär vi inte få se här.Bästa stället att se detta fenomen är vid Svalbard, Norge. Det här inträffar 09.53, med kulmen 11 och försvinner 12.09.Det här inträffar när månen står mitt för solen och skymmer den. Månen befinner sig nu på sin närmaste punkt till jorden sett och det kallas Supernymåne.
Vid 10.28 övergår mörkermånen till Nymåne och bra tid att påbörja något nytt, vad det än gäller.
Den här stora energivågen pågår till straxt efter nästa Fullmåne som inträffar 4 April, så passa på att rensa bland saker du inte behöver,lyssna och känn in nya saker, känslor m.m
Astrologiskt sett så är det sista dagen i Fiskarnas tecken som nu övergår i Vädurens tecken. Det är det första tecknet bland våra horoskop, så vi firar även ett nyår inom astrologin.
 
Nummerologiskt så är dagens datum 2015-03-20=13, siffran tretton är magiskt och ett lyckotal. I tarot så är kortet 13,döden, som inte behöver betyda död i ren bemärkelse utan även det en nystart av något.
Det här var nog mycket "flum" för många, men för er som orkat läsa så här långt så är det bara att konstatera att många roliga  pimpeltävlingar krockar med varandra. I morgon lördag så har vi Nässjön i Älvdalen med 4000:- till högsta vikt och 500:- till bästa junior och knatte. Gästrikemästerskapet på norra Hyen i Hofors, Kilaforsnappet med lagtävling och som även ingår i pimpelsports cup, och även många roliga tävlingar i Jämtland. Nu är det vår.
På söndag har Ovansiljans SFK lagt in en 5-timmars tävling på Orsasjön med start vid Bäcka, ring 0250-40603 för mer info om tävlingarna. Ge inte upp, det tar ett tag innan Stormen börjar prata.
Själv så vet jag inte om det är möjligt med något fiske i morgon lördag, Niklas jobbar och jag har nog ingen annan att åka med. På söndag blir det i alla fall att fira Våren tillsammans med mina "häxsystrar" i Frostbrunnsdalen här i Borlänge, så där ska vi "blåsa" bort all snö och hämta friskt källvatten från Frejas källa.
Så här såg det ut i veckan nere i dalgången.
Så glöm inte att fira denna helg och Välkomna den Nya Tiden, det finns så mycket mer jag skulle kunna berätta om vad som händer med alla planeter och i Universum, så det är inte så konstigt att det händer mycket naturkatastrofer och annat mänskligt elände på vår jord.......Skitfiske!
 Ber om ursäkt för de vingliga resultaten från Nordiska mästerskapen, har nu försökt rätta till dem lite. Det blir inte alltid som man tänkt sig när jag skriver, tacksam för tips!

Långshyttemästerskapet 2015....

Publicerad 2015-03-19 09:08:37 i Allmänt,

Hämtade upp Niklas och hans kompis Jonas för att sedan styra nosen mot Långshyttan. Jonas är en av Niklas kompisar som han ofta brukar åka och fiska med på sommaren, men som aldrig tävlingsfiskat. Han fick låna kont och spön av Niklas och jag höll med borr och ett till spö.
Vi fikade och lade upp taktiken för dagen, grabbarna ville gå långt och började längst ner i sjön Lången på vänster sida. Jonas hade inga broddar utan halkade sig fram på blankisen med rejält ont i låren.Synd att jag inte tog med ett extra par broddar. De kom fram precis innan startskotten small.
 
Själv så började jag halvvägs bort på  höger sida, men dåligt fiske och tävlare runt omkring på sjön börjar flytta på sig. Jag provar alla möjliga krokar och Hugo, storebror Hugo och Ivar på olika djup, men får inte igång något bra fiske. Det "sjunger" och knakar rejält i isen, så abborrarna är väl skygga och går djupt på fler ställen.
 
Jag går ännu längre bort och får några i gamla hål och kämpar på, men inget flyt i fisket. Precis som alla tävlingar jag har varit på denna vinter så är det svårt  att få fisk runt omkring där jag tidigare fått, utan det gäller att jaga hela tiden.
När klockan är halv ett så går jag tvärs över hela sjön och går över på vänstra sidan dit jag från början tänkt gå. Jag har inte fiskat på sjön många gånger sedan 70-talet, men tror att Borlänge hade ett KM där för länge sedan och då fiskade Sven och Annie Bergkvist, mamma och jag på samma ställe. Det var på vänstra sidan av sjön och vi fick bra med fisk den gången.
I mitt tredje hål så får jag igång fisket och borrar runt och letar lite till och hinner få fler bra hål.Jag är nu ännu längre bort än vi var på KM. Efter ett tag kommer Niklas som inte heller fått så mycket fisk.Han och Jonas hade också gått över på vänstra sidan, men nu var Jonas försvunnen. Han gick mot starten vid kvart i ett då han inte hade fått så mycket utan tänkte ta det som en friluftsdag, solen sken ju och det var en härlig dag.
 
Niklas och jag har sällskap i land och lite kämpigt för mig att gå då en rem i ena brodden gått sönder. Nu blir det att försöka byta ut remmen i de gamla broddarna från 80-talet som pappa tillverkade och sålde.
När jag väger in så har jag lite över 2100 gram och det räcker till en tredjeplats, segraren  i min klass Sylvia hade över 5 kg. Segrarna syns här på bilden nedanför, alla utom Linda-Maria som vann damklassen och nu åkt för att jobba. Har inte  alla namn eller vikter, men vet att en duktig liten kille ifrån Södertälje vann knatteklassen Liam Hellström och pappa Mikael kom 6:a i herrklassen. Bra jobbat med en liten kille med sig hela dagen. Har heller inte sett någon resultatlista, tror att det var cirka 60 tävlande. Det är många tävlingar som konkurrerar om tävlarna och likadant så blir det till helgen med Gästrikemästerskapet, Kilaforsnappet, Nässjön i Älvdalen,"stora" tävlingar i Jämtland.
 
Jag tror inte att Jonas blev helt avskräckt den här dagen, han är van att "hänga" med Niklas långa dagar. Kommer ihåg en otroligt varm dag i somras när vi tre var till Hedtjärn utanför Nyhammar för att fiska regnbåge. Inte ett napp på hela dagen trots att vi provade allt, men solbrända blev vi.
 
I morgon är det en alldeles speciell dag som jag berättar mer om då. Vi hörs!
 

Nordiska Mästerskapen 2015.....

Publicerad 2015-03-16 11:27:00 i Allmänt,

HEJA SVERIGE, som fick GULD i Nationstävlingen på Nordiska Mästerskapen i Pimpel 2015. Fick ju till sist på lördagskvällen rapporter och en snabb resultatlista ifrån Svegs SFK, när väl banketten och prisutdelningen var klar. Bra jobbat av arrangören Svegs SFK!
Kom en del rapporter på telefon i bilen hem från Ejen , att det varit trögt och en del som inte haft ett napp efter tre timmars fiske på Siksjön. Vilken panik man måste haft och har själv varit i samma situation i Finland för länge, länge sedan.
På Facebook kunde man läsa att "någon" ville grusa igen och asfaltera sjön, men det gick visst över under kvällens prisutdelning.
 
Ett uttryck som vår kära vän Tore Karlsson sa om någon gnällde över fisket var-Kan man bara fiska så finns det fisk! Ja han hade alltid svar på tal och som sagt ibland fick vi försvara honom också, när han till "allmänheten" kunde vräka ur sig vad som helst och hade man ingen humor kunde det misstolkas.....Så här gick det på Nordiska!
 
Dam juniorer:                                                 Herrjuniorer:
1 Katherine Olsson      S 1532 gram      1 R Magnus Grenberg   N  3390 gram
2 Matilda Leijon           S 1007 gram      2 David Öman              S  1868  gram
3 M Karoline Grenberg  N   697 gram     3 Ville Lappi                 F  1860  gram
6 Anna Mattsson          S   398 gram     5 Linus Axelsson          S  1339 gram
                                                           6 Erik Bjurström           S  1309 gram
 
Damer                                                              Herr
1 Tiina Karhunen        F 2408 gram          1 Finn Erik Lerdalen     N  2755 gram
2 Elli Paananen          F 2292 gram          2 Leif Lothström           S  2523 gram
3 Kirsti Eriksson         N 1567 gram          3 Thomas Larsson       S  2089 gram
5 Lotta Engvall           S   896 gram          9 Jesper Dyberg          S  1276 gram
6 Carina Widerberg     S   884 gram     
8 Lena Eriksson         S   568 gram
 
Dam veteran                                            Herr veteran
1 Birgitta Gustavsson  S 3836 gram       1 Knut Vadholm         N   2473 gram
2 Asta Honkonen         F 1243 gram       2 Heikki Matikainen    F   1812 gram
3 Ann-Kersti Norgren    S 1228 gram       3 Krister Bergman      S   1754 gram
7 May Tomasson         S   317 gram       4 Lars Gullstrand       S   1724 gram
                                                            9 Toni Reiterer           S     248 gram
Sveriges Birgitta Gustavsson hade dagens högsta vikt på 3836 gram och vann överlägset sin klass damveteraner, Gratttis!  Många gramstrider i idag och Sverige gick segrande ur striden i herrklassens lagtävling där de vann över Norge med bara 15 gram. Så här ser resultatet i lagtävlingen ut.
 
Lag
Damjuniorer  1 Sverige,2 Norge och 3 Finland
Herrjuniorer   1 Norge,2 Finland och 3 Sverige
Damer          1 Finland,2 Norge och 3 Sverige
Herr              1 Sverige,2 Norge och 3 Finland
Dam veteran 1 Sverige,2 Finland och 3 Norge
Herr veteran  1 Norge, 2 Sverige och 3 Norge
 
Det blev alltså tre Guld, ett silver och tre brons i lagtävlingen och nationstävlingen blev Sverige bäst.
 
Nationstävlingen 1 Sverige 24796 gram, 2 Finland 21667 gram och Norge 20714 gram. HEJA SVERIGE!!!!
Lena Eriksson som tävlade i damklassen på Nordiska tog en fin trofé på söndagen på Busjön,med att vinna 3000:- med högsta vikten för dagen på 4151 gram, där cirka 150 personer startade.
På söndagen hölls en tävling i Värmland Pimpelfiskare mot Cancer, kommer nog en resultatlista snart och rapporter om hur många startande det var där. Själv så var jag på Långshyttemästerskapet i pimpel på Lången, skriver om det en annan dag.
 
 

Pirktävling på sjön Ejen.....

Publicerad 2015-03-14 19:26:24 i Allmänt,

Idag var det pirktävlingen på sjön Ejen som ligger mellan Leksand och Dala Floda. Dan Ersbjörs vid ratten och Jonas Gustavsson och Erik Södergårds hämtar upp mig vid 8.45 och sen bär det iväg mot Ejen. En "bytävling" där de har varupriser och bästa herr, dam får 1000:- och bästa herrjunior och damjunior får 500:-.
Vi blev lite full i skratt när vi såg skyltarna in till tävlingen och funderade på om man bara skulle få använda pirkar.....och inga mormyskor eller tafs? Det här är en rolig tävling som jag varit på två gånger tidigare. Det är bara en klass, men man skriver på korten med dam, herrjunior och damjunior.
En mysig tävling där man parkerar utmed vägen och starten är nere vid ett sommarstugeområde. Alla brukar få pris och denna dag ska det bli många gramstrider då fisket är trögt. Isen är bra cirka 30- 40 cm och blankis och lätt att gå. Idag går jag längre än jag brukar men fisken står inte så tätt och de flesta är små. All fisk räknas och en del har fått små gäddor. Kommer väl någonstans i mitten av startfältet på mina 705 gram och fick en svart huvtröja så jag är nöjd.
 
 
 
Dan och Jonas är bland de sista i land och Jonas hittade fisken precis i slutet av tävlingen och fick 74 stycken i sista hålet. Blir dock slagen med nästan 90 gram och blir tvåa, men bäst i bilen.
Spännande att få höra och se hur det gått på Nordiska Mästerskapen idag, enligt rykten så var det väldigt trögfiskat. De släpper väl inga resultat innan banketten och prisutdelningen, håller alla tummar. Många tankar fanns hos dem idag och själv så lackade jag naglarna i flaggfärgerna och önskade att man varit på plats. Nya chanser på SM i Norsjö att ta sig vidare till nästa års Nordiska, man kan ju i alla fall drömma. Vore ju trevligt att få åka till Finland igen........
 

Borlängemästerskapet 2015......

Publicerad 2015-03-13 10:30:00 i Allmänt,

Då var det på Söndagen den 8 Mars dags för Borlängemästerskapet i pimpel 2015. Jag packade och åkte tidigt iväg i egen bil eftersom jag hade kaffebryggare, termosar och lite annat smått och gott i min bil. Monika skulle hämta Niklas och de åkte lite senare.
Kommer till Ornäs och där väntar Jonas pappa Per och straxt efter kommer Jonas, så vi åker förbi bommen och börjar packa ur bilarna. Jag börjar brygga kaffe inne i båtklubbens lokal och de andra "riggar" upp tältet och plockar fram allt till försäljningen och startkort och påsar. Allt fler börjar ramla in och Jonas upptäcker att han glömt lottpriserna hemma, så han får låna min bil.Allt flyter på bra och när Jonas är tillbaka hjälper Monika till att sälja lotter.
 
Tyvärr så går strömmen flera gånger, så det är svårt att få korven varm och Jonas blir tvungen att ringa "vaktmästaren" för att komma åt proppskåpet som är låst. Även på toaletterna så är elen borta, men ändå en bra tillgång att kunna tillhandaha toaletter till de tävlande.Fler och fler tävlare kommer och taktiken för dagen diskuteras på flera håll.Tråkigt att andra "stora" tävlingar ska behöva krocka, så det är inte lika mycket folk denna dag som det var på lördagen i Falun.
Monika och jag har bestämt oss för att prova ett nytt ställe när det är så lätt att gå, men efter bara en liten stund så gör sig både andning och mjölksyran sig påmind, men vi fortsätter och börjar på hitsidan om Torranö. Jag får fisk i första hålet och några till i tredje hålet, men Monika får inget. Precis innan starten börjar det återigen blåsa storm, men nu med ljumma vindar. 
Vi jobbar oss bort mot en liten ö där vi får lite fisk, men inte i varje hål och de tre andra "gubbarna" som sitter och får fisk vill vi inte gå så nära. Går efter ett tag bort mot en ö där fler sitter och får fisk, och där är även Robban, Monikas "privatchaufför" som hon brukar åka med till tävlingar på hemmaplan.Han har börjat ännu längre bort men nu gått mot starten och fick väl inte fisk förrän han kom till denna plats.
Nej, jag får ingenting så jag går fram till Monika och säger att jag drar mig bort mot stället där jag vunnit några gånger, måste chansa. 
Det blir en lång promenad tvärs över sjön, möter herr Berggren som går åt motsatta håll och heller inte fått så bra med fisk. Många tankar surrar i huvudet, yr igen och hjärtklappning, men envis som en gris.Kommer bort till mitt ställe och gör nog 20 hål på denna oborrade vinnarplats ,men inte ett liv.
Går vidare ut mot pricken där jag fått lite på SM:et, men inte ett liv förrän jag går in mot mörtstugorna där jag kan plocka lite abborrar. Ellen kommer och vad smidigt det ser ut att borra med elborren. Själv tampas jag med min mjölksyra i armar och ben, och axlarna känns ordentligt inflammerade i slemsäckarna. Det blir nog en lång vila i veckan som kommer,
Straxt före slutskottet ger jag upp och går in, byter om till torra kläder när jag vägt in. Sen går jag och börjar sortera kort inne i klubbrummet. Åke och Lars håller i invägningen och det blåser så mycket så de använder bara en våg. Men det flöt nog på bra med invägningen och Tommy, Torbjörn och Hans  m.fl hjälper till. Erik ställer upp och kommer in med kort vartefter och när invägningen är klar så är allt klart.
Jonas kommer in för att räkna ut resultatet för Cupen och Slaget om Runn, och det blir lätt att räkna ut. Segrare och bästa herr är Per Nilsson som också får ta hem vandringspriset Bergkvists Minne, bästa dam blir Sveriges Pimpeldrottning Lotta Engvall och juniorerna vinner Erik Bjurström, som det i år har "lossnat" för ordentligt.Dessa tre har de Stora pokalerna på bilden nedanför.
Segrare i Borlängemästerskapet 2015 är YDJ Ronja Leijon 622 gr, YHJ Erik Bjurström 1996 gr, ÄHJ Christoffer Carlsson 5282 gr,ÄDV Christina Carlsson 2338 gr, ÄHV  Rainer Funestig 4532 gr,YDJ Christina Engvall 1240 gr, YHV Jörgen Andersson 7250 gr, D Linda-Maria Lundin 3850 gr och H Per Nilsson 7980 gr.
Saknas på denna bild gör YDV Christina Engvall och YDJ Ronja Leijon. Ronja syns här nedan, en tapper liten tjej som tycks tjata på pappa Tomas om att få åka och fiska. Storasyster heter Matilda och storebror Albin, bra föregångare. Härligt Ronja gillar Dig skarpt och kommer ihåg själv hur det var när jag var liten....
Själv så kom jag tvåa denna jobbiga dag, känns skönt att alla våra arrangemang och pimpeltävlingar nu är över.
Monika hade mer fisk än mig och var precis som gårdagen alldeles utanför prislistan och Niklas blev bäst av oss tre.Nu ska jag bara njuta och ge allt utan en massa krav på mig själv.Här nedan är mina vunna Borlängemästerskap  från 1971(mortel),2010,2012 och 2013,och pappas Gustafspingla från 1990. 2011 så gick jag kurs i Söderhamn och kunde bara fiska halva tiden, tyvärr vägde jag inte in. Hade vunnit min klass i så fall. Under många år fiskade jag inte alls, då jag var tävlingsledare eller inte fick åka hemifrån......
På lördagen fick jag av en kille från Knuttes gäng några gamla foton på Ornässtugan. Han hade köpt dem på en loppis, tyvärr kommer jag inte ihåg vad han heter, men hoppas att han läser det här och känner igen bilderna. Tack!
 
 
I morgon så hejar vi fram vårt Svenska Landslag i pimpel, som tävlar mot Norge och Finland på Siksjön i Nordiska Mästerskapen. Fick ett sms från Pertti i Finland som kommer som turist dessa dagar. Pertti brukade vara med på Sälen Cup, så om ni träffar honom hälsa ifrån Rosie.
 
 

Falumästerskapet 2015.....

Publicerad 2015-03-11 12:42:16 i Allmänt,

På torsdagen innan Falumästerskapet så kom syster Monika upp för att vi skulle tävla under helgen. Trodde ett tag att jag skulle få kasta in handuken då jag samma morgon vaknar med bröstsmärtor, packar väska ut i fall att... Tar min medicin och även trombyl och alvedon, kopplar på all tänkbar healing, tänder ett ljus och ber om "hjälp" och somnar om trots värken i bröst och mage. Vaknar tre timmar senare och all värk är som bortblåst. Tacksam och bra då behöver jag inte fixa sängplats till syrran någon annanstans. Berättar heller inget för henne, förrän måndagsmorgonen när tävlingarna är över!!!  Vill ju inte oroa henne i onödan.
Torsdag och fredag blir det shoppingrundor på Kupolen och Borlänge centrum och Monika gör lite fynd. Jag hämtar även kaffebryggare, termosar och kaffe på en firma som sponsrat oss på SM.
Lördagmorgon hämtar vi upp min son Niklas innan det bär iväg till Falun. Vi är tidigt ute och såg att Tomas Leijon redan hunnit packa upp sina fiskeprylar och går för att byta mitt armband "pimpelfiskare mot cancer" , till en mindre storlek. Har ni inte redan köpt armband av Matilda Leijon, så gör det.
Minglar runt lite och hälsar på många kompisar och bussen från Småland med " Knuttes Gäng" gör snart entrè.Så många kramar blir det, roligt att träffas igen.
Vid utgången så väljer Monika och jag ett "nygammalt" ställe i startviken längst till vänster innanför skorstenen. Monika får fisk i första hålet och kan sitta kvar nästan 20 minuter, och själv så irrar jag runt. Vill inte gå för nära och störa, vi tävlar ju inte i samma klass. Jag har samma krok men får inget förrän i tredje hålet. Det blåser ju storm  så jag tänkte att jag skulle ta på mig ett par solglasögon med förstärkta "gluggar" med läsglasögonstyrka, som skydd så att inte tårarna rinner. När jag tar upp dem så har ett av glasen ramlat ut, ner i fickan igen och drar upp mina läsglasögonen och i dem hänger mina andra solglasögon i skalmen. Som snabbt ramlar rakt ner i mitt hål och sjunker innan jag ens reagerar. Ner med pirk och krok och fortsätter få fisk och bara skrattar åt all bedrövelse.
Fortfarande sitter Monika och får fisk, och jag borrar runt och går in lite grundare och där är en massa vatten på isen som börjar forsa ner i hålet. När jag satt mig och tar upp spöt som jag lagt i fiskpåsen så följer en abborre med. Den släpper och sugs snabbt ner tillsammans med vattnet i hålet....borta. Vilken jävla start på dagen!
 
Många nya bomhål innan jag går närmare starten och börjar få fisk, men inte i alla hål. Trasslar som sjutton i blåsten och det ena spöt efter det andra får läggas undan. Kanske dags att börja träna in fiske med varpaspöt?
Håller igång ganska bra, med en del bra hål och i sista hålet börjar det jävlas igen. Reven går av och ner åker min stora fina Hedenskogare,ner igen med "sista" pirk och ett spö utan trassel. Fortsätter att få fisk med en annan krok och precis före slutskottet får jag upp reven med min Hedenskogare och bästa Kurrekroken. Vilken Lycka , har min otur äntligen vänt.Visar sig att min vikt den här dagen räckte till vinst. Syrran som har några hekto mer än mig får inget pris, och Niklas hade högsta vikten i vår bil.
Här är alla Falumästare 2015,ÄDV Ellen Jonsson 6435 gr,D Lotta Engvall 10.980 gr,YDV Rosie Thörne 5136 gr, YHJ Erik Bjurström 6175 gr, ÄHJ David Eriksson 3380 gr, ÄHV Lars Gullstrand 11.195 gr, H Per Nilsson 15.042 gr, YHV P-O Liss 13.385 gr och DJ Anna Liss 2434 gr.
Hem för att reda ut alla trassel, byta skruvar på Niklas broddar, duscha och sen var det snabbt iväg till Borlänge Värdshus för att äta middag med alla trevliga tävlare från Smålandsbussen. Hotellet är inte vad det brukar vara, sen mat och grinig okunnig personal, tråkigt. Tacka vet jag när Kalle och Roland fanns på plats, då var det ordning och aldrig några problem varken med bokning, priser eller maten.
Alla trötta efter den blåsiga dagen på Runn, så tidigt i säng och Monika och jag somnar som klubbade sälar. Hörs en annan dag ,då jag berättar om BorlängeMästerskapet......

Nu har 3 stora stenar fallit från mitt hjärta.....

Publicerad 2015-03-09 16:48:00 i Allmänt,

Ja, nu har vi som sagt gjort vårt för i vinter vad det gäller pimpeltävlingar och tre stora stenar har fallit från mitt hjärta, SM pimpel 2014, Pimpelfiskare mot Cancer och Borlängemästerskapet.
Tack Jonas Gustavsson, Peo Liss, Lars Jansson, Berndt Johansson och alla andra som varit med att arrangera framförallt SM 2014. Vilken tur vi i Borlänge har som har våra killar Åke Wiklund och Lars Collin, Tommy Elving, Torbjörn Andersson, Berndt Berggren, Hans och Erik Bjurström,som alltid ställer upp och alla andra som jag inte nämnt här. Jag är stolt över Er.
 
Det ska bli väldigt skönt att bara kunna slappna av och fiska utan att behöva bry sig om kringarrangemang.Om vi har tur och isarna håller så finns det många tävlingar kvar, och Dalarnas stora DM och lagtävlingen går 28 Mars. Sen är det påskpimpel i Jämtland och SM i pimpel Norsjö, ska bli så roligt.
 
Det har varit en rolig men jobbig helg där jag slitit hårt, kommer att berätta mer om det någon dag när jag återhämtat mig. I lördagskväll så var jag, min syster Monika, Jonas, Dan, Hans och Erik Bjurström och åt middag med Knutte och hans gäng på Borlänge Värdshus där de brukar bo. Där det som brukligt hölls prisutdelning av deras interna kula och i år kunde Jonas hjälpa Knut. Vi gav även en minnesmedalj från Borlänge SFK och Falubygdens SFK till Knutte, för vår uppskattning att han arrangerar dessa resor hit upp till Dalarna. Här är Knut för några år sedan från en tävling på hemmaplan.
 
 
I år var det extra besvärligt för Knut att arrangera resan med en massa krångel på hotellet, att få ihop folk så att det var möjligt att åka så långt med buss. Det här året är det ju även två SM,2014 och 2015 med långa resor om man bor i södra delen av landet. Men skam den som ger sig och Knutte är envis och jag fick hugga in lite på slutet med kontakt med hotellet. Men det ordnade sig , men det var inte samma service som de/vi är vana med, och maten blev sen. Men fiskare/pimplare är ett tålmodigt släkte, så jag hoppas att vi får se er här nästa år igen.
 
 
Jag fick även en 60-års present av Knut, den syns i mitten av bilden och samma dag jag fyllde fick jag denna fina vers på mailen, tack, tack.
På bilden ovan är även mina andra Falumästerskap med från 1970,1971,1992,2010,2012 och 2015.
Ja, Knutte är mycket klurig och rolig, jag får ofta något roligt mail med en historia eller limerick. Vi ses nästa år.
Förresten ni som var kvar på Borlängemästerskapets prisutdelning, där Jonas " tjatade" om vem som hade vinstlotten nummer 24 som inte var uthämtad.......Det var Jonas själv som vann, säger bara...Köp en Trisslott.
 

Kårebocken.......

Publicerad 2015-03-07 03:36:00 i Allmänt,

1970 och 1971 vann jag Falumästerskapet som junior, på den tiden fick man en Kårebock i pris.
 
Nu ska jag berätta om just Kårebocken:
På berget väster om nuvarande stadskärnan hade fordom bönderna från Stora Tuna och Torsång fäbodar, där kor och getter gick i vall. En dag, så berättar en traditon upptecknad i början av 1600-talet,kom en bock hem med horn och ragg rödfärgade.Herden påstod att detta hade skett,när bocken vältrat sig i gruset uppe på berget.
Bonden Kåre,bockens ägare,undersökte stället och fann då kopparmalm.
Vid grävningar i gamla Falun fann man i avlagringar från 1200-talet resterna av en bock, utskuren i trä och försedd med långa ståtliga horn och kraftig ragg. Den tycks ha varit 12 cm lång och 14 cm hög.Bocken, som möjligen kan dateras till början av 1600-talet erinrar onekligen om gruvans upptäckarsägen.
Selma Lagerlöftog tog också med Kårebocken i sin bok Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige.
Kårebocken är alltså enligt traditionen den egentliga upptäckaren av Stora Kopparbergets gruva, som började brytas omkring år 1000 och därmed blev upphovet till världens äldsta bolag, Stora Kopparbergs Bergslags AB, och till staden Falun.
Traditionens Kårebock är väl värd att räddas från glömskan.Med det gamla fyndet som förebild skärs nu Kårebocken ut i trä av en konstnär och hantverkare från Falun. Den kan erhållas från Gretas Hemslöjd,Åsgatan 18-20,Falun.      
  Allt det här står i den lilla broshyr som hänger runt halsen på de bockar jag fick då jag vann Falumästerskapet 1970-1971. Så väl mött till en ny kamp idag på Falumästerskapet i pimpel vid Roxnäs, och start vid Göthes.
 
 
Kårebocken kan man även se till vänster om första rondellen in till Falun, där även den nu nerlagda gruvan finns.
Fullmånen har fortfarande sin verkan på "Korphjärta" som är vaken och nu har berättat om sägnen om Kårebocken. Vi ses i morgon eller om 5 timmar, sov gott!

Inspiration.......

Publicerad 2015-03-05 22:15:00 i Allmänt,

När jag var ordförande i Borlänge SFK så höll jag alltid våra styrelsemöten hemma hos mig. En gång så hade Hans Bjurström sin grabb Erik med sig. Tror att han var runt 5-6 år och satt så snällt med sin TV- spelsplatta i soffan. När de skulle gå hem så kollade han in alla mina fiskepriser, plaketter och pokaler som jag då hade i en bokhylla i hallen. Den var svårt att undvika dem på vägen ut från vardagsrummet.Sedan dess så har jag flyttat och har mina priser i andra bokhyllor.
 
Kanske det här kan inspirera ännu fler barn eller ungdomar att börja tävla.
 
 
Hans har berättat att det var just mina priser som gjorde att Erik ville börja tävla i fisket. Nu har det gått bra för Erik och han har fått många egna medaljer och pokaler. På SM i pimpel 2014 på Runn i Falun så tog han hem silvermedaljen i yngre herrjuniorer och dagen efter så fick han guld tillsammans med Anton Edvardsson och Albin Enström.
I söndags på tävlingen Pimpelfiskare mot Cancer, vann Erik Yngre Herrjuniorklassen och slog peronligt rekord på 6340 gram. Bra jobbat Erik Bjurström.
Nästa helg styr han kosan till Sveg och Nordiska Mästerskapen i pimpel, Skitfiske!
 
I kväll så är det Fullmåne så det kanske blir en sömnlös natt och i morgon kommer Knuttes gäng upp till Borlänge för att tävla på Falu och Borlängemästerskapen som avgörs på Runn och Ösjön.
 
 

Friluftsdag.......

Publicerad 2015-03-04 21:00:03 i Allmänt,

I måndags ville barnbarnet Dennis låna ett pimpelspö med pirk och krok, då han inte hittade det han tidigare fått.
Jag åkte till Falun med det som jag gjort i ordning och frågade vart de skulle åka med skolan, och Dennis sa Stångtjärn. Ok, det är en sjö med inplanterade regnbågar och rödingar.
När jag kom hem funderade jag mer och skickade ett sms att de skulle fråga Dennis om jag kunde komma med till sjön och ha med mig nya "rödingspön", eller om han tyckte det var "skämmigt" att farmor kom med. Det skulle gå bra, så jag åkte dit och löste ett kort och väntade på bussen från skolan.
Bussen kom med cirka 25 barn ifrån mellanstadiet  och lärare, efter genomgång av isen och var det kunde vara farligt att gå så fick de börja fiska. Flera hade egna borrar med och två av lärarna och jag hade också borr. Så det blev att borra och försöka hjälpa de som ville ha hjälp med allt möjligt. Ganska tidigt fick en av tjejerna en abborre som jag fick ta av och döda och visa hur man håller den för att slippa bli stucken av ryggfenan. Dennis verkade vara stolt över mig och berättade att jag tävlade, och jag fick berätta mer om det för fröknarna också.
Stångtjärn är en magisk sjö där det ofta flyger korpar som kraxar så också denna dag, på bilden ovanför ser man en av dem.
Snart blir det dags för korvgrillning och själv så har jag kaffe och mackor med mig. Jag undrar varför de inte åker ut på Runn istället där alla har chans att få fisk. Men vid Stångtjärn så finns det även skidspår så då kunde man välja att åka skidor istället. Förra året när de var här så kom det en farbror som redan fått sina tre tillåtna fiskar och visade var de kunde få rödingar utanför badet. Då fick de massor av rödingar på samma ställe. Så efter lunch går flera dit och provar, och en grabb såg en som simmade förbi. Fler har napp men ingen kommer upp.
Två av tjejerna frågade om jag kunde borra hål åt dem. Så Dennis och tjejerna går iväg en bra stycke och jag borrar fyra hål i en fyrkant som vi sitter i. Då passar jag på att berätta sagan om korpen hur den fick sin svarta kropp och kraxiga läte, kanske att jag berättar den för er också, någon gång.
Samma tjej som fick en abborre i början får en till på slutet i samma hål, hon hade ett stort spö med blinkpirk och betat med många vita maggots. fortsätter att borra 4 hål åt gången och isen är mellan 50-60 cm, så snart har man borrat lika mycket som ett höghus.
Jag hade letat fram allt som gick att hitta,till och med mitt gamla "smygspö" från mälarfisket på 80-talet. Det man numera har när man fiskar ädelfisk eller isfiske. Tänk att pappa var så långt före sin tid med sina uppfinningar och hans egna var något liknade fast med vipp-topp.Vi provade allt och Dennis hade ju ett spö för abborre och sedan mina tafspirkar, men ingen fick någon fisk.
När det var dags att åka hem så frågar jag om han kan åka med mig och det är ok, sen ringer vi till hans mamma och frågar om vi kan åka ut på Runn ett tag. Grabben måste ju få fisk!
Så det gör vi, men likadant där, inte ett liv. Vi stannar inte så lång stund utan jag lovar att han ska få följa med ut en helg framöver, för när det var sportlov och Dennis skulle få följa med så blev han sjuk. Så denna dag blev en FiskFri dag, men roligt att träffa så många positiva och glada mellanstadiebarn. Det finns hopp!
Är det Mars? Japp!..........Vi hörs!
 

Upp som en sol och ner som en pannkaka....

Publicerad 2015-03-02 09:19:00 i Allmänt,

Intensiv helg trots att jag inte mått så bra sista dagarna, med mer värk i kroppen och yrsel.Har ändå försökt att ta det lugnt. Men när det blir pimpeltävling så är det svårt att hålla igen.
På lördagen åkte jag till Insjön i eget syfte, kanske att jag berättar mer om det när jag har resultatet av det hela. Åkte fel och fick vända borta vid avfarten till Djura. Sedan stannade jag och pratade lite med de tävlande och såg utgången. Det var mycket vatten på isen till vänster. Det stod många bilar borta vid bron, där de försöker fånga regnbågar som flytt ur Siljan. Det blir ju inte stopp förrän lite längre ner i Dalälven. Här är lite bilder från utgången vid Insjön.
 
 
 
På söndagen var det dags för tävlingen Pimpelfiskare mot Cancer, då jag hade fångstpåsarna i bilen så var det bäst att åka dit tidigt, inga problem då jag vaknade en timme innan väckarklockan skulle ringa. Kvällen innan så hade Niklas och jag haft mycket diskutioner om vart vi skulle gå. Visste att jag inte skulle kunna hålla hans tempo, så vi hade varsin plan.
Min första tanke var att stanna i starten där det kan vara bra  och även vid avruskningen in till Vikasjön. Nu är det ju inte så kul att stå och vänta på starten så länge så min andra plan var att gå ut till öarna på vänster sida i viken.Mjölksyran kommer ganska så snart och yr är jag också, men envis som en gris så fortsätter jag. Det blåste ju "smådjävlar" så jag fortsatte bort bakom sista ön för att få lite lä. Såg riktigt fint ut med lite stenar här och där. 
Trots att jag nu medicinerat över tre veckor för mina svettningar så har det inte haft någon verkan. Måste tjata och bli mer utredd. Så det första jag gör är att byta om till torra kläder in på bara kroppen.
Torbjörn som stannat vid samma ö, hade hittat en gammalt hål som han kunde sparka upp och fick fisk på en gång. Vill inte gå på honom, utan borrar och letar både grunt och på 3-4 meters djup.
När jag borrat cirka 40 hål är jag rejält svettig igen och armarna känns som spagetti,tar jag på mig en tunn dunjacka jag har i konten och fortsätter fisket. Får då ett hål på en meters djup med fyra snabba ilskna abborrar. Då tänkte jag, äntligen är jag rätt. men det fanns ingenting runt omkring. Så jag borrar mig hemmåt, har ju lovat Jonas att vara ansvarig för en av vågarna och då är det ju nära i land, efter tävlingen.
När jag kommer fram till startviken så ska jag ta upp en chokladbit som jag har i jackfickan och kör ner handen i en blöt sörja. Vad sjutton nu då? Locket på burken med mina nyinköpta "blodisar" har gått upp och det tar nog närmare fem minuter att rädda så många som möjligt tillbaka till burken. Inte min dag! Har försökt rädda en del av denna sörja,haha.
 
Äter upp chokladen och får ny energi, borrar en massa hål, men inte ett napp. Går ut mot sundet där jag ser att en dam satt och fick fisk, men vill inte gå och störa hennes fiske. Tänker även-Vad faan håller jag på med,genomsvettig,blåsigt, yr och en helvetes värk. Så beslutet att gå i land 1,5 timme innan slutet är inte svårt att ta. Byter om direkt till torra kläder och sätter mig i bilen och fikar. Lars Collin är också iland och snart kommer även Åke Wiklund.Så då kan vi väga in fisken och vara med på utlottningen av kolfiberspön.
Kenta som har hand om alla priser är ju på plats, så Roger  Vestli och jag hjälper honom med indelningen av klasser och kollar upp hur många det är i varje klass. Då kan Kenta bättre dela upp alla priser och vi ställer även ut pokalerna. Naturligtvis så gynnas knattar och juniorer i första hand, lite tråkigt att det inte fanns några damjuniorer till start.
När vi håller på med indelningen av klasserna så upptäcker jag att jag är ensam i min klass damveteraner. Vad skämmigt, jag har ju bara 4 fiskar och 142 gram. Nu blir det dags att kolla upp vågarna och var vi ska väga, blåser ju nästan storm och svårt att hitta lä, och det har börjat snöa. Åke och Lars tycker att det räcker med en våg, då det bara är runt 150 startande och med ett så stort område, så kommer de tävlande in i omgångar. Så Åke backar intill sin bil och vi bär borden i lä av huset. Lars väger och jag skriver och kortlådorna har jag stoppat in i plastkassar så korten ska hålla sig något sånär torra.
Kenta går ner till sjön för att skjuta av slutskottet och fler och fler är redan inne efter denna tuffa dag på sjön.
Efter ett tag undrar jag om någon finns nere vid sjön för att kolla upp ingångstiden. Så jag ber Åke att han tar över efter mig så går jag ner till sjön för att hålla koll på tiden. Många slitna tävlare kommer iland och det snöar rejält och stark motvind. Då hela sjön är med så är strömmen iland ganska så utbredd.
Här har några trötta killar som kommit iland Jonas Gustavsson och Lars Jansson, för Jonas visar det sig bli en lyckad dag. Då han vinner herrklassen och har dagens högsta vikt, vinner även utlottningen av det bästa spöt med rulle.......Säger bara -Köp en lott!
Hur gick det då med bevakningen av tiden, jo Stefan Gren näst sista i land med flera minuter tillgodo. Tyvärr var det en kille som inte hann in i tid, utan kom in 14.47. Bra kämpat för att ha varit ändå borta vid Roxnäs Udde i andra änden av sjön. Härlig inställning ändå att ta det hela som ett träningspass, så kom igen till nästa helg, då är starten vid just Roxnäs Udde. Han hade bra med fisk i lådan, men vet inte hur långt det hade räckt.
Det blev nog lite körigt för Lars och Åke, för när invägningen var klar så var korten i en stor hög.Snabb inkallning av folk som hjälper till att sortera i lugn och ro inomhus.Där även Jörgen Storm "högg in", han kom även in tidigt iland efter att fått sådan huvudvärk. Det tog visst en timme för honom att gå iland, från det ställe där han var. 
Vid prisutdelningen så var batteriet slut i kameran och mobilen ganska fuktig så det belv inte några kort tagna och ingen direkt koll på segrarna förutom att det var många "kändisar" högt uppe. Själv så vann jag min klass, men blev tillbakaropad, då en damveteran fått fel kort, som nu rättades till. Kan väl tycka att man själv ska kolla upp att man får rätt kort när man köper startkort. Så min dag kan sammanfattas med-Upp som en Sol och ner som en Pannkaka!   Ett uttryck som Tore Karlsson ofta använde.
 
Den här dagen var för övrigt väldigt rolig att medverka vid och med det syftet, bra intiativ av Kenta från Värmland, och  ETT STORT TACK! Det kom 150 stycken till start och sammanlagt med insammlingar och vänner som lämnat pengar och två ifrån vårt postgiro, så blev nästan 17.000:- till Cancerforskning. Sen tillkommmer Matilda Leijons alla fina armband "Pimpelfiskare mot Cancer" så fortsätt beställa av henne.
 
 
Hörs en annan dag, nu ska jag kurera mig till nästa helg, ha det gott!
 
 

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela