Frejas källa och lite till......

Publicerad 2015-03-24 14:32:00 i Allmänt,

Det blev inget fiske för mig i helgen som var, men fick en hel del gjort här hemma. På söndagen var det dags för ceremoni i Frostbrunnsdalen och hämta vatten från Frejas källa.
 
Det var gråkallt och snöade lite på förmiddagen, men vi skulle träffas vid 16 så till dess så hade det slutat. Joanna och jag kom i våra bilar och stod och väntade på Marie vid parkeringen vid Stora Tuna kyrka. Det kom en kråka och satte sig en bit bort och jag kraxade lite på den och den svarade. Då tog Joanna i och lät som en korp, och kråkan hajade till och hukades sig och kollade uppåt. vad vi skrattade, hihhi.
 
Marie hade fått skjuts så hon var redan nere i dalen. Vi hade en fin ceremoni och välkomnade våren,vilket var vårt syfte. Men det var kallt och inga andra människor där. Vi hade flaskor med att fylla på med färskt källvatten, nu var det ganska lite vatten och man såg bara några flöden som bubblade upp i sanden.Samma dag 22 Mars, så firades Love Water Day, runt om i världen, för att hedra våra vatten. Vad vore vi utan vatten....Ingenting, vi skulle inte klara oss länge. 
Inför helgen så var naglarna lackade i lila med stjärnor utifallatt, det skulle bli fiske på lördagen. Alla goda ting är tre vid trefaldighetskällan till Gudinnan Frejas ära.
 
Jag fick en hel del info från pimpeltävlingar via Facebook och Pimpelsport och MR 100 % Jonas Gustavsson slog till med full kraft på Kilaforsnappet och vann med över 10 kilo och tillsammans med Berndt Berggren vann de lagtävlingen. Man får niga och bocka för dessa herrar som nu ligger i toppen på pimpelsportscup med Jonas längst upp på 405 poäng och Berndt två på 339 poäng. Det återstår 6 stycken tävlingar där SM i Norsjö ingår.
 
Hedsjönappet vanns i år av P-A Nyberg som tidigare varit tvåa på den populära tävlingen som samlar många som vill tävla och som också är en stor folkfest. Roligt att Carina kom tvåa för det är bara en klass.Det har gått bra för Carina i år då hon också helgen innan deltog i Svenska landslaget på Nordiska Mästerskapen i Sveg. Resultat kan ni läsa på pimpelsports sida från många av landets tävlingar.
 
Här nedanför är en höstbild tagen på långt håll, det är något alldeles speciellt med den här platsen och det finns mycket mer att berätta. Men har du möjlighet att åka dit och "tanka" kraft så gör det, den ligger i dalgången nedan för kyrkan.
Till helgen så är det på lördag DM i pimpel så nu laddar jag upp med källvatten....Vi ses.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela