Mitt första fiskeminne....

Publicerad 2013-11-29 08:26:34 i Allmänt,

Året var 1959 jag skulle fylla 5 år den sommaren.Pappa jobbade på SJ och hade ännu inte tagit något körkort,så vi åkte alltid tåg när vi skulle någonstans.Nu stod semestermålet Gevsjön, som ligger mellan Åre och Storlien,pappa,mamma,min bror Kenth och jag skulle åka upp dit för första gången.Av någon anledning så hade vi inte sovvagn när vi klev på nattåget mot Storlien.
Jag låg och sov på britsen vid fönstret och pappa satt bredvid.I närhet av Bräcke så blir det nått ryck i tåget och jag ramlar ner, slår huvudet i elementet under fönstret och slår upp ögonbrynet.Pappa tar kontakt med konduktören som i sin tur ordnar att en taxi väntar vid station i Östersund,iväg i ilfart  mot akuten på Östersunds lasarett.
Jag vet inte hur det gick till men pappa var ju bra på att "snacka",så när vi kommer tillbaka ifrån lasarettet så står tåget kvar och väntar på oss.Det gick ju bara ett morgon och ett kvällståg till Storlien på den tiden,så vilken lycka att bara kunna hoppa på och fortsätta resan.Det var mycket blod när det här hände och efteråt så har jag alltid haft svårt att se blod,vet inte hur många gånger jag svimmade som ung.
Vid station i Gevsjön stod Sundvisson, bonden som vi skulle bo hos som också hade taxirörelse.Det blev  en sommar som man alltid minns med djur,natur,bad,båtturer,vandring,traktorkörning och naturligtvis fiske.
 
En dag skulle vi gå till Gevsjöströmmen och fiska, det var närmare en mil dit,men det gick bra vi gick fram och tillbaka samma dag.Stannade och badade i Ahlgrensviken en härlig sandstrand innan strömmen, med iskallt fjällsjövatten.Pappa hade med sig 2 st bambuspön och håv.Kommer inte ihåg om eller hur många öringar eller rödingar vi fick.  "Men nu var man såld för resten av livet". I morgon talar jag om isborrar,ha en bra freddag.

Värk och åter värk,så efter ännu en sömnlös natt.....

Publicerad 2013-11-28 08:21:00 i Allmänt,

Nu blir det inte någon rolig läsning,jag har haft värk i mer än 30 år.Började arbeta som brevbärare 1980 i Södertälje,det var kanon för en småbarnsförälder.Det var efter min andra mammaledighet och ville inte jobba kvar som postkassör med varannan kväll med stängning och varannan lördag.Dessutom var man ung och fick vikariera på 6-8 olika postkontor,ofta som huvudkassör och då vara först på plats och sist hem,för att se till att allt var låst.
 
Att jobba som brevbärare med beting och utan reklam(på den tiden var det frivilligt med reklam) var perfekt.Min man lämnade barnen på morgonen och jag hann hem och sova middag innan det var dags att hämta dem.Ork fanns kvar för barnen och maten stod på bordet när mannen kom hem.Mannen var barnvakt så jag kunde fiska på helgerna,förutom de helger han var ute på rally eller meckade bil.
 
1983 började jag ett nytt distrikt körde bil och drog en kärra med post.Hade 4 olika stopp Mariekäll,Saltskog,och
2 stopp i Pershagen,vilket medförde många i och urlastningar,snedbelastning av axlarna när man drog kärran.
Blev sjukskriven långa perioder de följande åren och med facit i hand så skulle man ha sadlat om till något annat.
 
1993 bodde jag i Borlänge och var omgift och hade fått ett barn till 1989,nu fick jag efter en kraftig influensa mer värk i axlar,nacke och skuldror,även problem med benen compartments.Många och långa sjukskrivningsperioder med tester av mediciner,kortisonsprutor,sjukgymnastik,träning...ja allt tänkbart.
 
För att göra en lång tråkig historia kortare så har jag idag ansökt om hel sjukersättning igen,har haft halv sedan 2002 och hel under åren 2005-2010.Blev utförsäkrad 2010 och överlämnad till arbetsförmedlingen,nu har jag testat och testast på diverse jobb och kurser utan framgång........Så håll tummarna för mitt bästa,kram på Er.

Många SM blir det...

Publicerad 2013-11-27 10:27:29 i Allmänt,

Jag har varit med på 30 st SM i pimpel,sedan 1967,varit närvarande vid 5 st,sagt ifrån en gång och ej fått deltaga en gång.1991 flyttade jag och min familj upp till Borlänge ifrån Nyköping,där vi bott i tre år.Jag och laget var kvalificerat till SM som skulle gå i Orsa året därpå..Men som alla vet får man inte tävla för fler än ett distrikt och jag ville ju börja tävla för Borlänge SFK,så då fick jag avstå från SM.Vi var ju ett släktlag med mamma Birgitta,min syster Monika och hennes dotter Åsa.Nu fick Rosenbergs dotter hoppa in istället för mig.
På medaljsidan så har jag 6 st individuella och i lag har jag betydligt fler men ingen koll på hur många.1988 vann jag min senaste individuella så det känns som det är dags igen,man hoppas.
Har ju även tävlat i traditionellt mete och kustfiske också där jag erövrat många medaljer.Usch känns som det luktar skryt nu men har ju tänkt berätta.Senare kommer det hur mina segrar gått till..
Rosie har talat klart för idag.....

Namn som förbryllar..

Publicerad 2013-11-26 07:43:00 i Allmänt,

 
 
Jag har ju bytt efternamn ett antal gånger, har hedrat mina föräldrar och mina barns pappor,som jag varit gift med.Föddes med efternamnet Andersson, min första man som jag har Stefan och Mikael med hette också Andersson, så när vi skulle gifta oss så tog vi hans mammas flicknamn Thim.Jobbade då som postkassör och hade ett fint sigill med initialerna R.T., som användes då vi lackade och låste in postens pengar i valven.1989 gifte jag om mig med Niklas pappa som heter Rehn.Fick sedan 2011 en idè om att byta till mammas flicknamn Thörne,skulle ju kunna använda mitt sigill igen.Thörne tog min morfars far på 1800-talet när han var inom det militära.Det var många som hade samma efternamn Magnusson,så då sa han-Jag kan ta namnet Thörne.För mig känns det bra med balans i namnet ros/törn, och för att snygga till det la jag till ett e i Rosi.Så nu vet ni varför jag heter Rosie Thörne.Ha en bra Dag i morgon blir det " fiskesnack"

SM i pimpel.

Publicerad 2013-11-25 09:33:00 i Allmänt,

 
Hej,med mindre än 3 månader kvar till SM i pimpel så börjar jag nu berätta lite om mig själv,fiskehistorier,tips och övrigt ifrån mitt liv.Nästa år är det 50 år sedan jag började tävlingsfiska och det ska bli riktigt roligt att få deltaga på SM både individuellt och i lag.Det blir ju på hemmaplan, Runn i Falun och Ösjön Borlänge,har väl inte fiskat så mycket på tävlingsvattnet i Runn,så det blir en spännande upplevelse.Börjar lite mjukt så här första dagen,ovan som man är,men ska försöka tala lite varje dag.

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela