Det måste firas.....

Publicerad 2016-11-30 05:24:00 i Allmänt,

Nu i dagarna så är det 3 år sedan jag startade denna blogg om fiske och livet. Det var ju i samband med att vi i Borlänge SFK och Falubygdens SFK skulle arrangera SM i pimpel 2014.
Så jag började lite smått att presentera mig själv, har ju haft efternamnen Andersson som jag fick när jag föddes. Thim och Rehn som var mina namn som gift med mina barns pappor och nu Thörne som är mammas flicknamn.
 
Jag började berätta om mitt liv och framförallt fiske och pimpel. Då jag tävlat sedan Södertälje SFK bildades 1964 så har det ju blivit många år och då i Januari/Februari 2014 blev det lite bråttom . För att hinna med alla SM och år, så fick jag lägga ihop och skynda på.
Men som ni kommer ihåg så ville ju inte kung Bore och gudinnan Skade vara med oss utan vi fick ställa in med kort varsel, p.g.a dåliga isar. Sedan kunde och fick vi arrangera året efter.
 
Det har blivit mycket att skriva om sedan dess och roligt att så många fortfarande läser. Sammanlagt 395 stycken inlägg i varierande storlek med text och bilder. Så för den som vill och orkar finns det mycket att läsa.Det kunde ju vara mycket mer om fiske och fiske genom åren. Skall försöka skärpa mig lite.
Nästa år 2017 är det 50 år sedan jag var med på mitt första DM och av en slump även SM i pimpel.Återkommer till det framöver, men DM i Stockholmsdistriktet gick på Orlången och SM gick på Hjälmarna,Örebro.
Igår så var jag till Norsbo och hämtade några kaninskinn och passade på att åka in till Ösjön vid Ornäs. Den ligger så långt man kan se, med vatten överst på en del ställen.Men håller nog inte att gå på än. Det är bra att vi har barmark och hoppas att kylan håller i sig innan snön kommer.
 Sent i måndagskväll så kom min resväska hem, med bud från Arlanda. Killen hade hela bilen full av väskor som skulle till Borlänge och Ludvika. Men han visste inte om de var från samma plan och omlastning.Senare samma kväll vid 01.00 så kom brorsans och svägerskans väskor tillrätta i Strängnäs.
 
Så jag känner mig tacksam och har mycket att fira. Korkar nog upp en champagne, då går den stora tvätten lite lättare idag.Det är nymåne nu och dags för nystart......så i morgonkväll har jag guidad meditation här hemma.

Eländes,elände.....

Publicerad 2016-11-28 15:36:53 i Allmänt,

Lång hemresa från Thailand igår som tog 27 timmar för mig som skulle till Borlänge. Någon timme kortare för Monica, Kenth och Aina som bor i Strängnäs.
Vi klev upp vid 03 lokal tid och tog lite kaffe och packade det sista. Taxin som skulle ta oss de 30 milen upp till Bangkok skulle komma vid 04. Jag hade knappt sovit någonting sista natten för det var så jäkla varmt inne. Det visade sig att städerskan som varit där på lördagen inte stängt fönstret, utan Monica och jag hade haft öppet fönster. 
Törs inte tänka på vad som kunde ha krupit in där förrutom de myggor och knott som ätit på mig under natten.Med tanke på att personalen slagit ihjäl en svart orm som var över 2 meter lång någon vecka tidigare.
 
Vi gick ut till grinden kvart i 4 och då stod taxin redan där men ingen chaufför syntes till. Efter en stund kom han ut från bilen där han legat och sovit.Den här gången var det en buss med 11 sittplatser så gott om plats. Skulle bli perfekt att kunna sova ett tag.Ute blixtrade det och åskade hela tiden och närmare Bangkok kom ett skyfall som heter duga.
Det var en urusel chaufför som gasade, släppte gasen hela tiden,så det blev en riktig ryckig resa.Sen lät det som han körde på en för låg växel. Så någon sömn blev det inte och trafiken i Thailand är inte att leka med. Alla kör som biltjuvar och kör om och byter filer hur som helst. Tack och lov kom vi helskinnade fram.
 
Vi var ute i god tid och kunde checka in och fick även boardingkorten till planet Kiev-Arlanda, då vi även på hemresan skulle byta plan där.
Flygplatsen i Bangkok är stor och under förmiddagen skulle över hundra plan lyfta. Kön till säkerhetskontrollen var lång och tog tid och nästa kö till passkontrollen tog över en timme. Men vi hann gå och fika innan det var dags att gå till vår gate.Vi kunde inte köpa någon sprit i taxfree eftersom vi skulle genom en säkerhetskontroll i Kiev också. Planet var försenat så vi blev lotsade bakvägen genom säkerhetskontrollen och hann inte heller med någon taxfree i Kiev.Spriten i Thailand kostar ungefär som i Sverige,så jag kom hem utan någon sprit. Hehe men vi har ju två bolag här i stan så det är inget synd om mig.
 
Resväskorna behövde vi varken på dit eller hemresan bry oss om för det skulle fixa sig ändå med omlastning.
 
Men eländes elände på Arlanda kom bara Monicas väska. Vi andra fick tillsammans med flera andra familjer som också saknade väskor, fylla i en blankett om saknat gods, och blev lovade att det skulle komma tillrätta dagen efter.
Allt det här tog lång tid och min väninna Joanna fick vänta på oss och springa och lägga i p-avgift några gånger.Sista tåget från Stockholm till Borlänge går ju vid 20 och vårt plan skulle inte landa förrän 21.Så först så tänkte jag boka hotell på Arlanda och ta ett tidigt morgontåg, men snälla Joanna erbjöd sig att hämta mig. Man tackar så mycket, och resan hem gick bra. Det hade slutat att snöa och fina vägar norr om Uppsala.Hemma vid 00.30 och helt slut, hade ju bara ryggsäcken att packa upp och det gick fort.
 
Vid lunch idag fick jag först ett sms att de hittat min väska och senare ett sms att den skall levereras hem mellan 16-00.Skall bli spännande att se om den dyker upp.Har pratat med brorsan idag och Aina väska skall också levereras idag, men hans egna är fortfarande borta.Eländes, elände......

Grodan boll och Kalle stropp.......

Publicerad 2016-11-25 16:59:40 i Allmänt,

Grodan boll och Kalle stropps polare tävlar om vilka som kan hålla högsta volymen på sina konserter. I början när vi kom ner så ledde grodorna, kanske för att det varit så regnigt länge.Men nu tror jag att syrsorna leder.
Det är ljuv musik varje kväll och här behövs ingen meditationsmusik. På dagarna håller en massa olika fåglar konsert. Eller så lyssnar vi från vattnet i poolen när de cirkulerar eller till havets vågor.
Nästan efter varje natt så hittar vi någon död syrsa på altan.
Varje kväll samlas ett gäng grodor vid poolen och en kväll så lät det verkligen som ett evigt kvack, kvack, kvack som upprepade sig hela tiden. De tar sig gärna ett dopp och var de kommer ifrån har vi ingen aning om. Området har ju höga murar runt om. Så de måste väl passera genom grinden vid vakten.
 
Trevlig helg och skitfiske till er som skall fiska.

Himmel och pannkaka.......

Publicerad 2016-11-24 11:44:27 i Allmänt,

Så fina himlar med olika ljus på dagarna och vid solnedgången mot bergen i Burma. Här kommer lite olika bilder från min mobil och inget filter, för det vet jag inte ens hur det fungerar.
Det är nog tur att bergen finns annars så skulle byn få ännu mer regn.Åt andra hållet nere vid stranden ligger ju den stora Thailandsviken eller Siamviken, vilken också tar mycket av regn och åska.Här nedan är det åskvarning, men vi klarade oss. Det har vi gjort Hels tiden, vi har sett många blixtar och hört muller långt bort.Regnat gjorde det första tiden, men mest på nätterna.
 
Här kommer lite fler bilder från stranden.....
Kolla in hunden som sitter så snällt nere i vänstra hörnet och själv fick jag gå närmare fotografen för att kunna fånga fullmånen.
 
Det finns en man i byn som åker runt till de många restaurangerna som finns och säljer pannkaka. De gräddar han direkt på plats på sin saläng (moppe), där han har som en stor gasdriven wook. Han har små kulor liknande pizzadeg, som han bakar ut och slänger runt till en stor platt deg. Den gräddar han sedan på ena sidan och viker ihop till en fyrkant. Som han sedan vänder och gräddar på andra sidan.
Sedan klipper kan pannkakan i små bitar och lägger på en papperstallrik med smörpapper på. Man kan välja mellan jordgubbssylt,choklad eller banan. De kostar 7:50 styck och är väldigt goda och poppis ibland barn och vuxna.
 

Blommor och bin.......

Publicerad 2016-11-22 10:22:31 i Allmänt,

Så underbart att se alla vackra blommor, växter och träd här.Det har ju regnat mycket här denna höst som gör att det är ovanligt grönt överallt.
De här bilderna ovan är från vår altan och nedan kommer lite buskar och palmer från trädgårde
 
 
Hibiskusblommorna på den stora busken blommar bara en dag.
 
 
Bin,getingar och humlor är mycket större här än hemma. Sedan finns det en sorts geting eller bi som borrar sig in i trätaket vid sittplatsen vid poolen.
 
Annars så kan vi alla fyra ,sagan om blommor och bin.Hörs en annan dag och avslutar med lite mer bilder ifrån nationalparken.
 

Rena rama djungeln....

Publicerad 2016-11-20 17:39:54 i Allmänt,

En dag åkte vi med taxi till Huay Yangs nationalpark som ligger cirka 7 kilometer ifrån byn. En park med många träd i olika format höga som låga och massor av växter.Man följer vattendraget utmed stigen upp i berget till de 7 olika vattenfallen.
 Den här dagen var det mulet så därför passade vi på att åka. Eftersom alla myggor, knott och andra köttätande djur helst väljer att tugga på mig och med tanke på att det var så mycket vatten, så valde jag att klä mig i långbyxor. Jag hade även långärmad blus med, och baddräkt, vore ju häftigt att bada vid vattenfallen och dammarna intill.
Parken är väl planerad med sina upptrampade stigar, men höga och jobbiga trappsteg på en del ställen. Rast och viloplatser finns också utmed stigen.
Vi köpte fiskmat innan vi gick in i parken för att kunna mata fiskarna i dammarna.
 Det fanns stora stubbar som bord.
Trots att det var mulet så var det otroligt varmt och fuktigt. Jobbig väg med mycket klättring, det fanns en liten shop med fina kläder och ett offeraltare mitt i djungeln.
Vi matade fiskar som blev som tokiga vid det tredje vattenfallet.Det bara bubblade i vattnet såg ut som små karpar och malar.
För att gå vidare var man tvungen att gå över ett av vattenfallen, och klättringen fortsatte ännu brantare upp till nästa. Men nu sa Monicas knä ifrån och vi skulle ju tillbaka den långa vägen. Så vi vände och mötte vår chaufför som såg lite frågande ut. Det var en thailändsk barnfamilj med två små flickor som fick min fiskmat som jag hade kvar.
Taggarna utåt på detta träd och nästa kallade vi för kamoflageträdet.
Det var nästan lika jobbigt att gå ner som upp och när vi kom till bilen var vi alla genomsvettiga.
På flera ställen hade man stöttat upp större stenar med mindre pinnar. Stod många skyltar lite här och där, men de var på thailändska.
Härlig gunga som jag provade en skön dag i rena rama djungeln.
Här är några vattenfall som vi tyvärr missade, då vi vände.

Stranden......

Publicerad 2016-11-19 06:42:03 i Allmänt,

Nästan varje dag åker vi till stranden och havet, där vi kan bada. Man blir som barn på nytt, och flyter som en kork i de höga vågorna.
Vi åker alltid till Mrs Umporn ett ställe utanför byn, som tar 12 minuter att åka till med en saläng(moppe med sidovagn). Det är en restaurang vid stranden som hyr ut solsängar för 5:- per dag. Vi brukar ta de mjuka tygsängarna istället för de vita plastsängarna som är för hårda för våra stela kroppar.
Vi brukar passa på att äta lunch där och en dag tog Kenth en taimassage och jag en oljemassage. Underbart att ligga och lyssna på vågorna samtidigt.
 
Det finns också kläder att köpa, klänningar , saronger, t-shirt,linnen m.m.Ett helt underbart ställe där man även kan välja att ligga under tak och solen tar ju ändå.
Det är roligt att ligga och titta på molnen och alla dessa olika formationer. Vi har sluppit regn och bara hört åskan på håll.
 
Fiskebåtar liknande den som låg vid piren brukar kajka fram och tillbaka längre ut på havet. En dag när det hade blåst mycket så kom det några thailändare och drog som en bur i sanden, vet inte om det var små krabbor eller snäckor de plockade.
Det har varit många blåsiga dagar med höga vågor och dyningar, så man får passa sig när man skulle i och ur spat. Idag lördag så regnar det så vi har varit och shopat i byn och på eftermiddagen så kommer de och städar huset. Då tänkte vi åka iväg och äta middag nere vid piren.
Stranden är flera mil lång.......så härligt.....och många restuaranger utmed den. Flera lyxvillor ligger också  vid stranden, men man får passera där på promenader.
 

Loi Kratong.....

Publicerad 2016-11-17 16:55:41 i Allmänt,

Loi Kratong är en högtid i Thailand som infaller i mitten av november varje år. Då går man man ur huset och skickar iväg små kratonger i vattnet.
De består av bananblad som är vikta som en krona, bananstock i botten, tiagetisblommor, två rökelser och ett smalt litet ljus, som man tänder. Sedan lägger man i några egna hårstrån för att skicka iväg det man vill bli av med, t.ex känslor, beteenden, sorger m.m. Man lägger även i en peng för lycka och välgång till sig själv och nära och kära.
Denna dag inföll i år den 14/11 då det samtidigt var superfullmåne och första sorgemånaden sedan kungen dog var över. Så det var stor fest i byn och på många andra ställen.
När det skymde så åkte vi ner till stranden för att få se månen och såg då flera stånd med kratonger. Vi trodde att det var något ätbart. Men nere vid stranden så kom några som bor i vårt område och de hade köpt några kratonger och talade om att det var till en ceremoni.Så vi gick tillbaka och köpte egna för 6:- styck,sedan följde vi med till en damm. Där tände vi ljusen ,rökelser och skickade iväg dem i vattnet. I dammen som var full av fiskar, troligen karpar och malar, bor även en stor varan.Så vi ska åka dit någon dag när det är ljust ute och titta. Man kunde även köpa fiskmat för 3 kronor, då fick man en stor påse.
 
En magisk kväll som som vanligt avslutades med poker, plump och yatzy.
 
 

Akvariet......

Publicerad 2016-11-15 16:55:19 i Allmänt,

 
Efter badet på den fina stranden så åkte vi till det stora akvariet med söt och saltvattenfiskar. Inträdet kostade cirka 8:-  och det var många olika akvarier med fiskar, sköldpaddor, sjögurkor, sjöstjärnor m.m.
Hulken välkomnade oss.
 
På ett ställe fick man gå i en tunnel där fiskar även simmade ovanför huvudena på oss, häftigt.
Killen matar både stora och små fiskar.
Det var en dag att minnas med många intryck från marknaden,apberget och akvariet.
 

Utflykt......

Publicerad 2016-11-14 07:07:56 i Allmänt,

 
 
I lördags gjorde vi en lång utflykt. Det var taxi från området där vi bor och det hann bli sen eftermiddag innan vi var hemma igen.
Vi bor ju där Thailand är som smalast och det är bara tre mil upp till gränsen vid Burma. Där brukar man hålla marknad varje lördag, så vi tänkte oss dit och fick se att det fanns en kombinerad resa till apberget, bad i havet och ett akvarium. Så vi bestämde oss för den, en mycket trevlig dag.
Här har vi överst gränsen mot Burma, som är bevakad och några kilometer före gränsen står det polis och militärer med k-pist och man kollar alla bilar. Vi är ju turister så vi fick snabbt passera. Själva marknaden är stor och det finns allt du kan önska där, från möbler, leksaker, kläder, smycken, stenar,kryddor, grönsaker, frukt, kött samt färsk och torkad fisk.
Så vid vissa stånd passerar man ganska fort i värmen. Man säljer även många orkidéer både i kruka och som lösa buketter.Se fotot ovan.
 Vi blev kvar cirka två timmar och då hade vi inte varit runt överallt. Det är ju som på våra svenska marknader mycket likadana saker, och mycket skräp. Jag köpte i alla fall ett läderbälte med turkoser och ormskinn, lite stensmycken, en blus och några presenter.
 
Efter marknaden så åkte vi till apberget som ligger på en udde inom ett militärt område med eget flygfält. Sträng kontroll igen på två ställen för att passera och vår unga söta tjej som var chaufför denna dag fick visa några kort och fick en liten passerskylt som hon fick lämna när vi åkte hem.
Vi fick skurna majskolvar som vi matade aporna med , som de tog fint ur handen och hoppade upp i träden igen.En av aporna hade en liten unge och den var gulfärgad.
Sedan var det dags för lunch och bad vid den fina stranden. Ett populärt ställe för Thailändarna ,för det var inte många turister där.
Vi var i och badade två och två i det ännu saltare vattnet, sedan tog vi en lång promenad utmed stranden och jag hittade ett gäng rosa snäckor. Solstolarna kostade cirka 2,50 per styck och var som de vi hade på 50-talet.
 
Efter badet så åkte vi till akvariet och passerade ett 20-tal män som stod i vattnet och drog upp ett långt nät som såg tungt ut.Vi åkte även förbi flera dammar som var fiskodlingar innan vi kom till akvariet. Överallt är det bilder av kungen och sorgband. Där vi åt lunch så fick de inte servera någon alkohol  på grund av kungens bortgång.
 
Fortsättning följer.......

Fiskeflottan......

Publicerad 2016-11-11 15:40:44 i Allmänt,

Fiskeflottan i Huay Yang är inte så stor, de flesta fiskar bläckfisk på nätterna. Då använder de lysande lampor som flöten och fiskar med burar.Bild kommer i ett annat inlägg senare.
Jag hade ju stora planer på att ta med kastspö och pimpelspö och stå på piren och fiska. Men visste inte hur det är med fiskekort och tillstånd att fiska som falang=turist.
 
 
 
Sedan blev jag avrådd av vänner, då man inte känner till vilka fiskar som kan vara giftiga här.
 
En dag var vi ner till piren och åt lunch, med en härlig havsutsikt i Siamviken. Efter lunchen så gick vi ut på piren och såg då hur man simmade ut med fisknät från stranden. Fullt påklädda, sen stod tre man på stranden och håvade in nätet. I nätet fanns små blanka fiskar.
 
Ute på piren satt en farbror med nät som han kastade i och hivade in uppe ifrån piren. Det hade även kommit in en större båt som höll på att hälla upp is till sin fisk. Jag såg aldrig vad de fått men det låg kastspön med haspelrullar och andra havsfiskespön på flera ställen på båten. Verkar intressant, kanske man skulle fråga om jag får följa med ut någon dag. Såg häromdagen när vi solade vid stranden hur de större båtarna åkte längre ut fram och tillbaka.
 
 
 
 Det är inte det allra lättaste att blogga från mobilen, men jag gör så gott jag kan.

Ett land i sorg......

Publicerad 2016-11-10 06:43:58 i Allmänt,

Thailand är ju som ni vet ett land i sorg, sedan deras kung dog i oktober. Det märktes direkt på flygplatsen där hans bild var kantad av sorgband.Det fanns många foton på honom överallt och skyltar som skiftade med olika foton från hans liv.
Utmed hela resan från Bangkok till Huay Yang var det flaggor på halv stång, landets flagga och lokala och företagsflaggor. Även många bilder på hans foto, som oftast var inramat av breda svarta och vita band.
Här passerar vi staden som var översvämmad på grund av regnet och inlåst vatten från havet.
Här är kommunhuset i vår by. På alla restauranger där det spelas musik, så är den lugn. Men man serverar öl, vin och sprit som vanlig. Sorgemånaden är över den 14 november så lättas en del av sorgen. Man får inte hålla fester eller klä sig i starka färger. Helst svart, vitt eller grått. Vad vi sett så respekterar turisterna det och Även vi. Undantaget är badstränderna.
 
Ja, det är väl ett till land i sorg på grund av ett val. Jag väljer att inte skriva mer om det,utan bara att beklaga.

Brorsan fyller år.....

Publicerad 2016-11-09 04:54:27 i Allmänt,

Ungefär så här dags för en vecka sedan så gick jag upp. Resan hit varade för mig med lite längre restid 30 timmar via Kiev i Ukraina.Där var det snöblask och blåst och en trappa ner ur planet och buss in till terminalen. Med på planet var en guldmedaljör från 5-milen i Lillehammer -94.Ni får googla på vem, en trevlig man som vi pratade innan vi gick på planet på Arlanda.
I Kiev fick vi stå i en lång kö för att checka in till nästa plan till Bangkok.Sen igenom säkerhetskontrollen, jag tog av mig glasögonen, så nu pep det inte.Vi handlade whiskey,gin och Martini. Jag fick se en sådan fin flaska av en kvinna som skulle innehålla cognac. Perfekt Kenth fyllde ju år dagen efter och det skulle sitta fint till kaffet.
 
Monica och jag fixade frukosten, samt en orkidé från en av krukorna på altanen. Sedan blev det poolen och lite sol i det halvmulna vädret.Lunchen avnjöts runt hörnet och sedan var det dags för lite eftermiddagskaffe.
 
Vilken blåsning, skulle bli gott med en cognac till kaffet. Men det var 40% vodka i flaskan, brrr.Det blev att hämta whiskey-pavan istället och vi fick oss ett gott skratt. Vodkan blandar jag nu goda  drinkar av ,så allt slutar väl trots allt.
 
 
På kvällen åt vi buffé med svensk och thailändsk mat och en massa olika frukter till efterrätt.
 
 
Den fina flaskan står nu på mitt "resealtare"som jag har med mig med tarotlek, pendel, stenar,ljus, rökelse m.m. En häxa åker aldrig utan sina hjälpmedel-verktyg.
Vi hörs, skall försöka skriva lite oftare nu när jag har tid.

Fortsättning Thailand......

Publicerad 2016-11-07 05:13:57 i Allmänt,

Vi kom till slut fram mycket försenade och nyckeln till bungalowen fanns hos vakten. Annars skulle Chon visat oss husets funktioner, men hon kom förbi lite senare.
Huset vi hyr är enplan med tre rum och kök, två badrum och två stora altaner under tak. Den ena är med myggnät runt om, perfekt för frukost och sena kvällar.
På plats fanns även vår hyrda moppe med sidovagn och tak. Kenth är ju taxichaufför hemma så han är självskriven här med.
Så det var bara att duscha byta om och åka och äta middag. Skaffa 25 liters dunk med vatten, köpa hem ägg, bacon juice m.m. till frukost. Kaffe hade vi med från Sverige. Dagen efter fick vi göra resterande inköp och lunch och middagar äter vi ute.
 Hua Yang är en liten fiskeby cirka 30 mil söder om Bangkok. För cirka 12 år sedan byggdes den första "svenska byn" som kallas Orchid 1 och nu finns det många små byar i byn
Det går inga charterresor hit och det finns bara två höghus med köpta lägenheter här.I varje liten "by" så är det bevakning dygnet runt och personal sköter städning och trädgårdarna. Det finns pool och barnpool, samt bubbelpool. Två uteduschar, solstolar och sittplatser under tak vid poolen.
Ja, ni förstår hur underbart vi har det med över + 30 grader och nästan lika varmt i poolen.Det kommer mer....

30 grader i november....

Publicerad 2016-11-05 07:19:02 i Allmänt,

Så var det då dags att än en gång få resa till Thailand, med syskonen Monica och Kenth samt Kenths sambo Aina.Det är tre år sedan vi syskon var här tillsammans. Kenth däremot har åkt hit till Hua Yang varje år.
Här hänger ju nymåne uppochner, och om några veckor blir den full.
I början av Maj när jag var nere hos Monica i Strängnäs, så berättade Kenth att de kommit över så billiga resor till Bangkok, och undrade om vi ville med. Jag funderade och innan de åkte hem på kvällen efter middagen hos Monica,så bad jag Kenth att beställa till mig med. För 3450:- tur och retur till Bangkok.....billigare är nog svårt att få. Monica var mer tveksam och ville inte åka utan särbo Peo.
Dagen efter så gick vi, Monica,Peo och jag en promenad i Strängnäs och när Monica var in och handlade på ett ställe så sa Peo till mig.- Jag skulle så gärna vilja bjuda Monica på resan som en 70-årspresent.Själv så tyckte han att 25 dagar i den 30 gradiga värmen och den långa resan ,bara var för mycket....
Så han ringde Kenth så han fick beställa till Monica också. Sen pratade Kenth med Monicas barn Patrik och Åsa,som betalade boendet i Hua Yang.Snacka om att det var svårt att hålla tyst för oss alla tills Monicas 70-årsdag i oktober.
Här får Monica sin present från Peo när hon fyllde och det blev både skratt och glädjetårar. Sedan fick hon av Kenth, Aina och mig thailändska pengar och senare på kvällen så kom Peos son och sonhustru med mer bath, från dem och hans syster familj.
Det här var på lördagen och på onsdagen efter så fick hon boendet av sina barn med familjer.
Resan hit var en riktig prövning, det började med snöstorm hemma och 10 centimeter snö. Så det blev en förbeställd taxi som kom i tid. Väl på station för att ta tåget till Arlanda, så rusar det in två kvinnor som frågar om fler skall till Arlanda.Spåret till Arlanda var avstängt, så jag går med dem ut. Den enas son skulle komma och hämta dem och deras plan skulle gå 09.10 och nu var klockan 06.10. Men med tanke på att vårt plan skulle gå 11.35 så gick jag tillbaka in, men tackade för erbjudandet.......Vem vill åka med en främmande person som skall vrålköra ner till flyget i denna snöstorm, när det inte var så bråttom för mig.
Så jag tog mitt tåg och vi kom till Säter, där var första stoppet och strömfel. Sen fortsatte resan med kö och stopp för mötande tåg som också fått stanna och invänta fritt spår. Så väl på Arlanda var jag en timme sen. Men som tur var så hade Kentha och kompani åkt bil från Strängnäs och stod först i kön.Vi ville ju checka in samtidigt för att få kunna sitta bredvid varandra då det var tre olika bokningar.
Första delen av flygresan var 30 minuter försenad och mellanlandning i Kiev,Ukraina och uppehåll cirka 3 timmar. Tiden gick fort och vi hann äta och handla.
Planet till Bangkok var 45 minuter försenat och väl framme nya köer till passkontrollen, hämtning av väskor, genom tullen och ut till taxin som skulle ta oss drygt 30 mil söderut.
Pust, när vi kom ut till taxin var det en liten Honda som vi fick in två av våra fyra resväskor i.....Fanns inte en chans att det skulle fungera. Så chauffören fick ringa en annan bil som fick vända och åka tillbaka och byte av bagage och resenärer.
Ojoj, sen tog resan ner till Hua Yang mycket längre tid på grund av mycket trafik, vägarbeten och översvämmning. Staden där översvämmningen var, stod vattnet cirka en halv meter på gatorna och många hus och affärer stod i vattnet.
Haha på ett ställe såg vi en gubbe som kastade och håvade in ett fisknät, mitt ibland husen. Allt det här berodde på att det regnat så mycket sista tiden och staden låg väldigt nära havet, så det hade även blåst in ifrån havet. Det fanns även flera berg runt staden.
Fortsättning följer.....

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela