Utflykt......

Publicerad 2016-11-14 07:07:56 i Allmänt,

 
 
I lördags gjorde vi en lång utflykt. Det var taxi från området där vi bor och det hann bli sen eftermiddag innan vi var hemma igen.
Vi bor ju där Thailand är som smalast och det är bara tre mil upp till gränsen vid Burma. Där brukar man hålla marknad varje lördag, så vi tänkte oss dit och fick se att det fanns en kombinerad resa till apberget, bad i havet och ett akvarium. Så vi bestämde oss för den, en mycket trevlig dag.
Här har vi överst gränsen mot Burma, som är bevakad och några kilometer före gränsen står det polis och militärer med k-pist och man kollar alla bilar. Vi är ju turister så vi fick snabbt passera. Själva marknaden är stor och det finns allt du kan önska där, från möbler, leksaker, kläder, smycken, stenar,kryddor, grönsaker, frukt, kött samt färsk och torkad fisk.
Så vid vissa stånd passerar man ganska fort i värmen. Man säljer även många orkidéer både i kruka och som lösa buketter.Se fotot ovan.
 Vi blev kvar cirka två timmar och då hade vi inte varit runt överallt. Det är ju som på våra svenska marknader mycket likadana saker, och mycket skräp. Jag köpte i alla fall ett läderbälte med turkoser och ormskinn, lite stensmycken, en blus och några presenter.
 
Efter marknaden så åkte vi till apberget som ligger på en udde inom ett militärt område med eget flygfält. Sträng kontroll igen på två ställen för att passera och vår unga söta tjej som var chaufför denna dag fick visa några kort och fick en liten passerskylt som hon fick lämna när vi åkte hem.
Vi fick skurna majskolvar som vi matade aporna med , som de tog fint ur handen och hoppade upp i träden igen.En av aporna hade en liten unge och den var gulfärgad.
Sedan var det dags för lunch och bad vid den fina stranden. Ett populärt ställe för Thailändarna ,för det var inte många turister där.
Vi var i och badade två och två i det ännu saltare vattnet, sedan tog vi en lång promenad utmed stranden och jag hittade ett gäng rosa snäckor. Solstolarna kostade cirka 2,50 per styck och var som de vi hade på 50-talet.
 
Efter badet så åkte vi till akvariet och passerade ett 20-tal män som stod i vattnet och drog upp ett långt nät som såg tungt ut.Vi åkte även förbi flera dammar som var fiskodlingar innan vi kom till akvariet. Överallt är det bilder av kungen och sorgband. Där vi åt lunch så fick de inte servera någon alkohol  på grund av kungens bortgång.
 
Fortsättning följer.......

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela