Det är guld alltså.......

Publicerad 2015-03-28 23:24:15 i Allmänt,

Citerar en gammal replik från ett TV-program, där någon "raggare" med fru och barn bodde i husvagn, på en campingplats. Kommer inte ihåg vad programmet hette, men när mannen i fråga knäppte upp sin Norrlands starköl på fredagskvällen så sa han alltid- Det är Guld alltså!
Jag säger detsamma med en ny guldmedalj i min hand,efter att ha segrat idag på Dalarnas DM i pimpel på sjön Öjen i Damklassen.
Svårt att komma till en sjö som man aldrig varit på och vara piskad att bli etta eller tvåa för att ta sig vidare till nästa års SM. Gick ut med målet att gå på vänsterkanten upp mot flera öar som såg spännande ut. På sjön hade det dagen innan kommit 2-3 dm nysnö på blankisen som varit en längre tid. Man hade kört upp flera skoterspår, men en bra bit ut på sjön så började snön fara undan under stövlarna och det blev snorhalt under snön. Flera ramlade omkull och jag beslutade att vika av och bytte spår och gick mot udden till höger. 
Det var avruskat i flera sund och på en del ställen fick man gå iland för att passera längre bort. Jag stannade straxt bakom första udden och en bit ifrån mig stannade Bosse och två herrar till. Bosse kämpade på bra och nötte upp abborrarna i gamla och nya hål under  dagen och fick ihop drygt 1200 gram.. Här är en bild innan starten.
I mitt första hål får jag fyra stycken små abborrar på en Hedenskogare och en pimpad Urbankrok, fiskar runt lite och får en här och där. Provar olika krokar och Hugo, och till slut en finsk tafspirk med en specialmormyska från Pertti i Finland,betad med pinkies och blodisar. Det verkar nappa bättre på det och jag kan gå tillbaka till mitt första hål flera gånger och plocka några stycken då och då.
Efter ett tag med mycket borrande och letande så bestämmer jag mig att gå bort mot en ö och där i gamla och nya hål får jag fler än jag tidigare fångat. Så när slutsskottet går har jag lyckats fått ihop 938 gram av väldigt små abborrar.Vid invägningen tycker de att det var bra fanns just då bara en över ett kilo. Många som är besvikna, och stora namn som har mindre i vikt.
Här kommer de som gått eller sprungit längst bort på sjön Erik, Berndt, Dan, Jonas, ? och sist  Niklas. Vi var bara 5 stycken ifrån Borlänge SFK som ställde upp på DM och Niklas fick chansen att vara med i herrlaget då Patrik inte kunde vara med. Så han och övriga i laget låg i täten ut och sist i mål. Det nappade lika dåligt där de var som på övriga sjön. Men Jonas sprang iväg och kom på fisk, så det räckte till en andraplats totalt och i laget så tror jag att de kom på fjärde plats.I herrklassens lagtävling så hade tvåan och trean samma vikt, så arrangörerna var tvungna att räkna alla deras fiskar då det gällde platser till SM. Dan fick brons i herrveteran så tre av oss fem fick medalj och laget var inte så långt ifrån bronset.
Skrev aldrig upp resultaten och minnet är inte det bästa men det finns säkert ute snart på pimpelsport och många av segrarna kom från hemmaklubben Skinnkroken.Nya modeller på medaljerna och lättare att skilja på guld och brons, fotade dessa i väntan på prisutdelningen.
 
Mina förberedelser var att använda de nyinköpta "Svenska strumporna" för att vara på väg till SM och naglarna var lackade i guldfärg med stjärnor på båda långfingrarna för att kunna peka "Fuck You" om det inte skulle gå vägen. Nu gick det bra och jag är otroligt lycklig och tacksam och naglarna är nu omlackade från den fula färgen som det var till en mörk vinröd med glitter inför påskpimpeln som står inför dörren. Skall bli roligt att åka till Hammerdal igen och inmundiga Brittas goda mat och egna medtagna drycker.
Så i morgon bär det av till Jämtland med kvällstävlingar från måndagen och två tävlingar per dag, fredag, lördag, söndag, så man lär ju vara lagom mör när man kommer hem. Med tid beställd hos sjukgymnast för att sedan fredagen den 10 April åka upp till Norsjö, med bussen från Nora och SM i Pimpel 2015.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela