Sammanfattning av helgen.....

Publicerad 2019-03-12 07:50:00 i Allmänt,

På fredagkväll kom syrran Monika och hennes väninna Kicki upp från Strängnäs. Här hade det regnat på förmiddagen och det gick över i snö vid lunchtid. Kraftig blåst och de mötte snön i Sala, men resan gick bra. Jag hade maten klar och efter den gick vi ner på stan en sväng. Sedan blev det kortspel hela kvällen.😊😍
 
På eftermiddagen hade jag märkt upp startkorten till vår tävling, som Jonas varit förbi med. Det blev nog ett missförstånd med de som tryckt upp dem, för de var små och tunna och några klasser i samma färg. Så jag märkte dem lite olika för att vi sedan vid sorteringen på söndagen skulle kunna skilja klasserna snabbt.
 
På lördagsmorgonen upp och iväg till Falun, Monika körde och Niklas hann inte följa med. Det har varit mycket för honom i vinter med studier, praktik och hjälpa vänner. Det var en fin morgon.
Det kom 240 startande  till Falubygdens tävling, Runn drar många, som kom från Skåne, Småland, Östergötland, Södermanland, Gotland, Hälsingland, Stockholm och vi ifrån Dalarna. Många kramar, taktiksnack och skratt. Vi saknar ju Knutte med bussen men många åker i egna bilar upp, för att tävla båda dagarna.
Roger Vestli, Thomas Leijon och Kjell och Ellen på plats båda dagarna, så de som ville handla blev nog nöjda av utbudet.😊
 
Monika och jag gick dit vi brukar, i startviken och i år var det inte lika många där. Det var ju bra före på sjön, så många gick nog långt den här dagen. Kicki följde med ut på sjön och var bara iland för att tippa på hästarna.
Jag tycker inte att Runn är sig lik och fick en dålig start med många bomhål. Så har det varit för mig hela vintern, och man var tvungen att borra dem i "skallen". Lyckades få två bra hål och med den kalla blåsten blev det kallt om fingrarna. Så jag gav upp räkneverket när det stod på 46 stycken. 
Filip Taskinen fick ett bra hål som han satt i länge och pappa Rolf fick knappt någonting. Monika och jag kämpade på och vid 13 kom snön och efter det var det dåligt fiske för oss. Jag fick ihop 3586 gram och Monika lite över 2630 gram. Jag kom tvåa och Monika utan pris. Då det varit en lång väntan innan prisutdelningen så åkte vi när jag fått mitt pris.
Allra bäst och med dagens högsta vikt lyckades "SuperLotta" Engvall på 10,6 kilo. Bra jobbat. Här är Falumästarna:
 
Yngre damjunior .       Ronja Leijon .   Lidköpings Sfk                1574
Yngre herrjunior .        William Fakt .    Falubygdens SFK          4020
Äldre herrjunior .         Filip Taskinen . Gnesta Sfk                      4392
 
Äldre Damveteran     Anna-Greta Helmersson Afk Flugan .        6165
Äldre Herrveteran .    Poppo Olsson Woxnadalen .                     8010
Damveteran .              Maggan Stridh. Gullringen Sfk .                3672
Herrveteran .               Krister Bergman Smedjebacken Sfk       10155
 
Dam .                             Lotta Engvall   NGF.                              10690
Herr.                               Erik Södergårds Woxnadalen Sfk .      9015
 
Borlänge mästerskapet på Ösjön
 
Jag tog egen bil och var på plats vid 07 med startkorten. Då hade redan många av funktionärerna kommit, men inte Jonas. Shit, han hade fått punktering på bilen som var fullastad och med släpvagn påkopplad. Dan Ersbjörs kom till undsättning och de fick lasta om och Jonas bytte bil. Ingen fara då det var gott om tid. Vi var många som hjälptes åt att sätta upp tältet som Jonas lånat av en kusin som kör rally. Alla bord och all försäljning var snabbt på plats. En fin morgon trots allt.😊
 
Jag behövde inte sälja startkort utan det fixade Dan och Markus Ersbjörs.Jonas pappa Per, Anna-Lena Björkman och Linda-Maria Lundin hjälptes åt med korven m.m. 
Vi har det bra som även har tillgång till toaletter och den  stora  kartan över sjön var uppsatt, så allt flöt på bra.
Idag kunde även Niklas komma loss och vara med.Monka och jag ändrade oss tyvärr i sista stund när vi gick ut och började där jag tidigare vunnit några gånger. Niklas gick dit vi brukar gå och han lyckades bra och kom på en elfte plats. Han i sin tur ångrade att han inte flyttade till stället som han avslutade på och suttit och sneglat på hela dagen.
Monika och jag fick en dålig start med många bomhål. Man fick verkligen kriga för varenda liten abborre. För mig blev det ett riktigt bottennapp med en sistaplacering. Men vi var redan  iland när det var slut och vågarna var bemannade, så vi kunde fika.
Sen högg jag in som jag lovat och satt och sorterade alla kort och Monika kom också in och hjälpte till.
Så när ingångstiden var slut kunde Jonas och Bjurström räkna ut sammanlagda vikten för de båda dagarna. Listor från Faluns tävling hade vi fått på morgonen.Alla kuvert att dela ut hade vår kassör Sonny fixat. Han och Lasse "balans"Andersson skötte en våg och Anders och Britt-Inger den andra.
 
 
Här har vi  Borlänge mästare 2019:
Yngre damjunior.      Ronja Leijon .  Lidköpings Sfk.                1044
Yngre herrjunior .      Leo Engström.NGF .                                 450
Äldre herrjunior .       Ludwig Hedberg  NGF.                            4244
 
Äldre damveteran.    Anns-Greta Helmersson Afk Flugan .       2696
Äldre herrveteran.     Silve Stridh Gullringen Sfk .                      6935
Damveteran .             Eva Mörlin . Falubygdens Sfk.                 7115
Herrveteran .              Perra Tjulander Borlänge Sfk.                 9855
 
Dam .                           Lotta Engvall .     NGF                             3870
Herr                              Jesper Dyberg .  NGF                           10040
Perra Tjulander saknas på fotot.
 
Vinnare av Slaget om Runn
 
Junior .      Ludwig Hedberg
Dam .         Lotta Engvall
Herr.          Jesper Dyberg
 
Alla tre som fick varsin stor pokal tävlar för  Nora-Gyttorp, Jesper med dagens högsta vikt fick även Sven Bergkvist vandringspris med sig hem.Det var hårt mellan de två bästa juniorerna där det skilde  endast 18 gram på sammanlagda vikten till tvåan Filip Taskinen.
 
STORT TACK, till alla som hjälpte till den här dagen så att allt flöt på. Vi förstår att alla långväga gäster vill hem fort. Vi gör så gott vi kan. Nästa år blir det andra bullar.😉
Resultaten finns på facebook Borlänge SFK och på Falubygdens Sfk:s facebook och blogspot, i skrivande stund osäker på adressen dit.
 
Ursäkta om det är snett och vint, får sluta blogga från mobilen😉 I morgon börjar jag blogga om SM i pimpel 2019.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela