Olika medaljer ......

Publicerad 2014-12-05 16:06:00 i Allmänt,

Jag var ju som sagt medlem i Södertälje SFK från starten 1964 men min första medalj fick jag på KM i pimpel 1967. Till en början så var det dessa pimpelgubbar i brons ,men 1970 började man med guld, silver och brons.
Såg idag när jag plockade ner mammas medaljer, såg jag att det även fanns fler varianter än vad jag hade, i flera av grenarna. Mamma hade även fler än de jag tidigare lagt ut, och många olika med blå glasbitar.Såg även att dessa pimpelgubbar fanns på Stockholmsmästerskap och på Finnkampen, som mamma också vunnit. Hittade även att hon vunnit Djurgårdsmetet och Järfällamästerskap och alla SJ:s Svenska Mästerskap som hon vunnit individuellt och i lag. Det trevliga i det sammanhanget var ju att deras grannar som flyttat in under mamma och pappa, också var fiskeintresserade och medlemmar i Södertälje SFK och gärna tävlade. Det var Ann-Marie och Karl- Evert, och deras dotter "Lillan" var ofta barnvakt åt mina barn efter att jag skilde mig 1980,då deras far tyvärr struntade i dem.
Mästarmärket delades ut för första gången på Södertälje SFK:s 20års-Jubileumsfest 1984. Jag har nummer fyra på min plakett. Man var tvungen att samla poäng på KM,DM, och SM för att samla ihop ett visst antal poäng och på tidigare inslag har jag talat om vilka som fick de första. jag har nummer 4 och hur många sedan 1984 som har delats ut har jag ingen aning om. Men det måste vara många med alla framgångar som varit.Vi får hoppas att Kung Bore och Drottning Skade biter sig fast nu så vi får den is vi vill ha på sjöarna. Borlänge SFK har nu en sida på Facebook, som kommer att informera om SM i pimpel 2014 och mycket annat och jag har fått den äran att få skriva där. Så väl mött, kram.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela