SM-guld........

Publicerad 2023-03-31 10:34:00 i Allmänt,

SM-guld i lagpimpel 2023 går till Dalarna, Borlänge SFK, Rosie Thörne, Monica Andersson och Eva Mörlin 4783 gram.
 
 
Ja, när de ropade upp oss kramade vi om varandra och blev så rörda. Det hade varit en spännande väntan, då vi inte visste hur vi låg till.
 
Inför anmälan till SM så ville inte Barbro Bergkvist vara med, hon har svårt med värk i händerna. Så kvar var Anna-Lena Björkman och jag. Då frågade vi Monica om hon ville vara med. Anna-Lena har problem med ryggen och inte tävlat så mycket i vinter. Men vi tre bildade lag på Dm och kvalade in till SM nästa år.
Några veckor innan SM fick Anna-Lena mer ont och fick en läkartid hos specialist i Göteborg veckan innan SM. Så hon sa ifrån, ville inte stå och fiska.😉 Då frågade vi Eva om hon kunde vara med, och det ville hon.
 
Lagtävlingen var på söndagen på Orsasjön med start vid campingen. Där hade jag tävlat två gånger tidigare men med starten flera kilometer bort. Vi pratade lite i laget vart vi skulle gå. Monica tänkte gå dit hon varit på DM-serien förra året, dit jag också tänkt gå. Eva ville gå till höger, men där var det borttaget mycket av området, så hon gick åt samma håll som Monica.
 
Jag orkade inte gå dit, hade ju varit sjuk veckan innan och flera omgångar med förkylning denna vinter. Gårdagens individuella tävling kändes i kroppen. Utan stannade utanför första ön, där jag fått tips att det skulle vara bra. Där stannade även flera "kanoner" från herrklassen.
Min syster Monica Rytterlund och jag fiskade tillsammans, men det nappade inget bra för oss. Hon plockade på lite, men efter 3 timmar hade jag bara 8 fiskar.
Såg hela tiden klungan dit Monica och Eva gick som var stor från början, men skingrades till små klungor på flera ställen. Tävlare överlag där jag var flyttade och letade fisk och jag for runt som en dåre. Men såg och fick  inga med "kanonhål".
Jag drog mig hemåt en bit och borrade mycket och fick 12 stycken som mest i ett hål. Tre minuter innan slutskottet dog min elborr, har inte hänt tidigare på någon tävling. Men bytte inte till reservbatteriet utan kunde få några till i gamla hål. Fick nog ihop runt kilot.
När vi kom iland så hade Monica och Eva mer fisk än mig, bra....
Så när vi sållat fisken och jag vägde in så vägde det tillsammans 4783 gram. Vilket räckte till guld. 
 
Vi fick varsitt kastspö, keps, minnespris och guldmedaljen.😍
Så nu har vi 2 damveteranlag som får tävla på SM nästa år.😁
 
 
Min syster Monica kom på bronsplats i äldre damveteran tillsammans med Maj Pietilä, de var bara två i laget.
 
Historik......min första anteckning om lag på SM i pimpel är från 1971. Då plockade man de fyra högsta vikterna från varje distrikt och juniorklassen blandade man. Så Stockholm som jag tävlade för kom trea. Vi fick inga medaljer, vet inte om distriktet fick det men det finns nedskrivet i resultatet. Juniorlaget bestod av Leif Andersson, Jan-Erik Axelsson, Per-Erik Lindahl och Rosi Andersson.
Min första lagmedalj är från SM 1977 som även då var ihopplockat av de fyra högsta vikterna i varje klass. Vi fick brons, med i laget var Vivi-Ann Suther, Rosi Thim och Ingrid Lundmark och Eira Wahlgren.
 
1980 vann vi guld på Barken, det var Vivi-Ann Suther (Sundbyberg), Rosi Thim, Anne-Marie Nilsson, och Britt Nyström, (vi andra tävlade för Södertälje SFK.)
 
Årets guld är min 11:e medalj sedan 1977. Kommer inte just nu ihåg vilket år man började med separata lagtävlingar på SM. Men tror det var i början av 80-talet, kanske 1984. Sedan gick man ner till tre-mannalag, tror att det var 2018.
 
Mina lagmedaljer är.....1977 brons,1979 silver, 1980 guld, 1989 silver, 1991 silver, 1993 silver, 2013 silver, 2014 brons, 2015 brons, 2017 brons och 2023 guld.
Jag har tävlat för dessa klubbar Södertälje SFK, Trosa AFK, Fagersta AFK och Borlänge SFK.
Haha😁 sen har jag ju bytt namn några gånger, född Rosi Andersson, gift 1975 till Thim, omgift 1989 till Rehn. 2011 frågade jag mamma om jag fick ta hennes flicknamn Thörne. Det fick jag och då la jag till ett e i slutet av Rosi. Så nu behåller jag namnet Rosie Thörne. Hörs en annan dag.......
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela