Pimpel-SM 1977 och lite till......

Publicerad 2013-12-20 12:35:43 i Allmänt,

Kolla in snyggingarna ovan, det är 1:an och 2:an från  SM 1977, Lasse Sundberg Enskede och Mats Arnoldsson Stäket. Det är mina "gamla" juniorkompisar som fortfarande tävlar, fler ifrån den här tiden är Börje Olsson och Totte Lund, m.fl. SM gick på Tolken, Ulricehamn, Lasse berättar  att de flesta skulle gå till ruinen och fiska (vilket jag gjorde) han och Mats beslutade att gå mer åt vänster utmed land. Det var jobbigt att gå med snö upp till knäna och lite stöp.De gick och kom  själva, borrar och det nappar bra, satt över en timme i första hålet och Mats fick också fisk. Kallt som sjutton var det så upp och klappa sig varm sen ner igen och fick igång fisken, så där höll det på och på slutet borrade han sitt andra hål. Hade över 300 abborrar och Mats tyckte att de kunde gå innan sluttiden för att hinna in. Då sa Sundberg att vi måste fiska tiden ut ifall det skulle skilja på grammen, sen får vi springa för att hinna in. Mycket riktigt de fiskade klart och tog sig springande och snabbt gående in till starten. När de kom iland träffade de på Kurre som undrade om de hade fått så mycket fisk, för Lasse hade abborrar låg i sin kapuschong....undrar hur många han tappat när han sprang. Mats vägde in och det var över 10 kilo, du måste vinna sa de, men det är en kvar att väga sa Mats. Lasses fisk vägde mer än det och det blev en rolig bussresa hem. På den här tiden var det förutom medaljer varupris,tror att Lasse fick en cykel.Själv så fiskade jag så jag såg dessa killar på långt håll, visste inte att de var Lasse och Mats, såg att de satt stilla tänkte gå över dit men alldeles för jobbigt att gå, hade ju gått i andras spår ut. Jag hade ändå fått bra med fisk i början och kom på plats 10, tror jag. Sen fick vi brons i damlaget, och nu delade man ut medaljer, man räknade de 3 bästa resultaten i varje distrikt.
DM i pimpel hade gått på Långsjön, Rimbo där jag vann och vi fick guld till klubblaget, kommer ihåg att jag hade Kurres orange/gula limkrok med mörkröda prickar på och naturligtvis satt det en Hedenskog silver/koppar på spöt.
En rolig episod från bussresan ner var att när vi stannade och åt mat blev en man kvar på matstället, vi festade en del i bussen. Som tur var kom pappa och ett gäng som åkte bil ner att äta på samma ställe, så mannen kom tillrätta senare, fanns ju inga mobiler då -77. Senare på kvällen mat med dans och jag kommer ihåg att Björnee och jag buggade,ni känner väl igen allas våran Björnee, se foto nedan.
Idag har jag haft körkort i 35 år, började som 18 -åring med körlektioner, men det var en jobbig tid då mamma varit så sjuk och legat på sjukhus länge,så jag fullföljde aldrig då.Utan - 78 då jag fått min andra son Mikael, så kunde mamma komma och vara barnvakt så jag kunde ta körlektioner. Kommer ihåg inspektörens kommentar när vi kom tillbaka till körskolan- Skulle du köra så här om du hade körkort? Jag tror det sa jag, då sa han att han hade aldrig varit rädd, så jag skulle få mitt körkort. Det var ju halt och snömodd, men jag hade hållit bra fart även på motorvägen. Pappa hämtade mig vid körskolan och jag köpte två tårtor, en till körskolan och en till oss.

Kommentarer

Postat av: Lasse Sundberg

Publicerad 2013-12-20 19:36:58

Härligt Rosie! Kul att läsa Din blogg och man blir påmind om alla roliga minnen med gamla och nya kompisar och hur länge vi hållit på med denna så fantastiska hobby man ger sig aldrig. Mats och jag säger ofta att vi skall gå ihop för då brukar det gå bra för oss båda och vi brukar ju då komma 1:a o 2:a(skryt). Så på Runn skall vi göra sällskap och köra med samma grejer som 1977, Snabbpirk och ulltotte det är förmodligen enda chansen för att kunna ge masarna en match på hemmaplan, väl mött. Imorgon har vi hittat is i Uppland
så vi skall köra skinkpimpel på Finnsjön så välkommen ner och hämta en
skinka. Tack för ditt engagemang och ha det bra,vi ses snart. God Jul! kram.
Lasse Sundberg

Postat av: Rosie Thörne

Publicerad 2013-12-20 21:58:58

Ja Lasse, det poppar upp många minnen hos mig också, får ibland hejda mig för att inte skriva för långa inlägg. Röd ulltott går alltid hem på Runn, det har det gjort sedan 60-talet. Kanske hänger på dig och Mats på SM, verkar vara ett vinnande koncept. Tyvärr upptagen i morgon inte ens till Hofors eller Noppikoski, premiären lär få vänta.

Postat av: Kaj Hagström

Publicerad 2013-12-20 22:09:54

Härlig läsning!

Postat av: Storm

Publicerad 2013-12-20 22:18:02

Härliga rader :-))

Postat av: Rosie Thörne

Publicerad 2013-12-21 07:27:17

Tack Kaj och Storm, en gör så gott en kan,kul att minnas tillbaka och det verkar finnas en hel del i min skalle,haha.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela