Pirkar å pirkar...

Publicerad 2013-12-03 18:04:12 i Allmänt,

När jag började tävla allra första gången 1962, var det på  ett klubbmästerskap i SJ:s idrottförening i Södertälje. Jag fick följa med pappa och vi var vid  Slandön, på Mälaren utanför Södertälje. Jag använde en Sommenpirk med en vit plastbit på. Haha, men jag fick inga abborrar utan en lake och fick en Bergmanspirk som tröstpris.
Innan den tävlingen hade jag varit med pappa ut på Måsnaren i  Södetälje, vi åkte moppe och jag kommer ihåg att vi fick en del abborrar.
Så i nämnd ordning blev det sen dessa pirkar, Sommen, Bergman,Sm-pirken,Turbo,lätta Turbon,Hedenskog, Svantes pirkar(granne med Hedenskog ),Finska tunga pirkar, Ingemars, Johans, Wimpirken, Vestlís, Inge pirken, och sist och inte minst KAJ-pirken.
I början av 80-talet så fick jag köpa av en klubbkamrat i Södertälje tunga finska pirkar, vet inget namn på dem men de var perfekt att ha på Mälaren.Så en av dessa hade jag och en extra stor Hedenskogare när jag vann SM 1982, samma vatten på Mälaren där min premiär var 20 år tidigare .Fast nu var jag mycket längre bort, kommer att berätta om det senare.
Förra vintern inför SM i pimpel vid Grums så beställde jag av Kaj, Hugo-pirken med wolfram. Det är en snabb pirk som går bra i vattnet, hoppas att Kaj fortsätter med tillverkning av sina pirkar, det finns säkert fler bra att prova.
Beträffande Mankan-pirkar så har jag bara sett dem på bild, kanske kan få möjlighet att prova dem framöver,de är supersnygga.
I slutet av 90-talet när jag tävlade på Sälen-cup så träffade vi ju flera av finländarna som var med och då  köpte jag tafspirkar. Jag bjöd hem dem på mat hos mig när de var på väg hem till Finland och Kerstin som gjorde så fina krokar kom också, så det blev en hel del affärer då.Jag ringde även till pappa Vestlí,så vi åkte alla upp till hans affär som han hade i garaget .Så på så sätt fick Pekka och Simo m.fl. kontakt med Vestlí, det var långt innan de utökade sina butiker.
Jag kanske har glömt någon pirk jag provat och för de som vill ha Hedenskog original gjorda av Ivar själv, så ligger det ett gäng på botten mellan Roxnäs och udden med tornet på. Råkade som 13-åring tappa ner 5-6 st i ett borrhål när jag skulle sätta på en ny pirk.......Gissa om det  dröjde innan jag berättade det för farsan. Ha en bra kväll!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela