Året 2003 och lite till......

Publicerad 2014-02-03 10:24:24 i Allmänt,

I november 2002 flyttade jag inom samma område, från min 3:a i tre plan till en marklägenhet med stor uteplats och fyra rum. Tanken var väl att köra igång med massagen och starta egen firma, men min kropp ville inte det. Jag hade i oktober fått halv sjukpension och avgångsvederlag ifrån posten. Vintern 2002-2003 började bra mamma var ute på tävling redan 9 november, så det var bra isar. SM i pimpel gick i Malung och mamma var med i lag på Öjesjön och hon fick silver tillsammans med Lillemor Arvidsson, Anne-Marie Hellström, enligt hennes anteckningar var de bara tre. Det individuella SM-et gick på Kappsjön, min son Niklas var med som yngre herrjunior, så jag var med som coach. Vi gick ganska långt och det var dåligt fiske där vi var så det gick inte så bra. Jag har tyvärr ingen resultatlista men herrklassen vanns av Ove Pettersson, Bergsjö. Vårt DM i pimpel gick på Rönnhällssjön, Malung och vi fick silver i lag. Niklas kom med till SM nästa år och mamma fick brons själv och guld i lag, hon skriver i sina anteckningar: Ett bra år men fy faan va ont jag har haft. Hon har ju också problem med axlar och nacke efter många år med arbete i affär.
På sommarens SM i traditionellt mete i Söderhamn så var jag med både i lag och individuellt. Mamma och jag åkte med Gun-Britt och hennes sambo Jorma som hade husbil så vi sov hos dem. På lördagen var det lagtävling och Gun-Britt fick första numret på sträckan nedanför bron och jag stod kanske tio platser nedanför. Såg att hon fick fisk på en gång och det fick jag med, men hon började dra braxen. Så när första kvarten gått var jag klar att byta plats och kunde ta den bredvid Gun-Britt. Det låg en privat båt vid kajen och när de började kvickna till så la de ut och då blev det bättre utrymme för mig. Vi fick fina braxnar ganska långt ut, jag hade 8-meters spö och fick nog mer än G-B som hade ett kortare spö. Hon hade bara en kort håv så jag la min håv mellan oss så hon kunde använda den också, det var ju långt ner till vattnet. Kerstin satt inte så långt ifrån oss och jag gick bort och frågade om hon inte skulle komma till oss för det fanns en plats kvar, men hon hade fått fisk på sin plats så hon satt kvar där. Mamma var också med i vårt lag och hon var ännu längre bort ut mot havet. Spännande att väga in och det gick bra vi vann SM-Guld, så till kvällen blev det grillning vid husbilen och några extra öl. Vi stod ju på parkeringen vid starten och Jorma stod för marktjänsten. Tror att det bara var jag som skulle fiska dagen efter och lyckades dra en "bra lott". Karl-Erik som var förbundsrepresentant kom förbi innan tävlingen och sa att där hade segrarna i juniorer varit på gårdagens tävling. Men det var ny dag och nya förhållanden så fisken var som bortblåst så jag kom ingenstans. Jag har ingen resultatlista från tävlingen heller så kan inte berätta något om andras segrar varken lag eller individuellt. Hemåt igen och dagen efter skjutsade jag min mellangrabb och hans tjej till tåget som gick till Malmö. Mikael skulle flytta ner till henne och städat ur sin lägenhet och sålt möbler och allt annat som han inte kunde få med sig packades in i mammas stora förråd. Lite sorgligt att han skulle flytta så långt bort igen, han hade även bott en kortare tid i Göteborg. Den här sommaren gick jag en kurs på Risäter i Hot Stone-massage, så jag hade inte helt gett upp trots mycket värk. I morgon blir det mer om Nordiska.

Kommentarer

Postat av: ove pettersson

Publicerad 2014-02-03 20:47:07

Hej jag tror Storm var tvåa och Engvall trea eller tvärtom , kul att läsa din blogg . Ha det bra

Svar: Hej Ove, och tack. Jag skulle väl kunna gå in på respektive hemsida eller söka genom google, men att skriva och ta foton tar mycket tid och ork. Men roligt är det och ju mer man skriver ju mer kommer man ihåg.
rosietalar

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela