Dessa rykten.....

Publicerad 2014-02-12 11:04:00 i Allmänt,

Ja tänk vad mycket rykten det varit om bra isar på våra SM-vatten. Vi har inte haft bra isar sedan i April förra året, då var det bra isar. Denna vinter går till historien, när inte ens killar som kan sjöarna vågat sig ut, oplogade isbanor på Ösjön och Runn. Inställda tävlingar och framflyttade tävlingar på Runn Winter Week. Inställda tävlingar i Dalarna och övriga delar av Sverige. SM I PIMPEL ÄR INSTÄLLT, för att vi inte kan garantera säkra isar. Skulle något hända så kommer inte ens räddningstjänst eller tävlingsfunktionärer ut på isen med sina skotrar.
Denna skylt skulle behöva sitta överallt runt Runn och Ösjön, just för att isarna är ojämna, mjuka och liknar mest vårisar. Enda stället som är garanterat bra är på de isbanor som de trots allt vågade ploga upp på Runn och där har isen haft chans att frysa på. Angående rykten så borde de som sprider dessa kontakta tävlingsledningen som kan sjöarna och vet var det kan vara dålig is i normala fall. Isarna har kontrollerats regelbunden och vår förhoppning har ju varit all kyla som de tidigare lovat. Nu är ju även nästa veckas prognos ändrad till det sämre. Det är ju naturligtvis tråkigt att behöva ställa in så här nära start men INGEN VILL VÄL BADA! På förbundet ville man att vi skulle vara iskalla och vänta till nästa vecka. Men igår kväll bestämdes att vi skulle ställa in och årets Pimpel-SM kommer att flyttas fram till nästa år och datum kommer så snart som möjligt. Ni som har möjlighet kan lyssna på Dalaradion i morgon kl 7, då kommer vårt pressombud Bernt Johansson göra ett uttalande.
Vår andra pimpeltävling i DM-serien är flyttat från Barken till Nässjön, Älvdalen och där är de lyckligt lottade som har is. Man kanske ska fundera på att flytta norrut? Ha det bra denna sorgliga dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela