Finske Mästaren.......

Publicerad 2014-01-20 09:58:00 i Allmänt,

Det finns en svensk som blivit Finsk Mästare i pimpelfiske, och det är K-G Magnusson ifrån Nora. Han tävlar för Nora-Gyttorp och 1991 blev han Svensk Mästare, 2:a på Nordiska Mästerskapet och 2:a på VM i pimpel. Kalle och Timo Jumisko åkte över till Finland för att vara med på Finska Mästerskapet och det är en öppen tävling, där över 6000 personer brukar vara med.
 
Året var 1994 och tävlingen avgjordes i Hirvensalmi. Många som är med brukar festa innan och under tävlingen, och en del  kommer ju inte så långt ut på sjön. Kalle tänkte att han skulle gå långt bort in i en vik, men det var många fler som tänkt det, så det blev ändrade planer. Jobbigt att gå med mycket snö, men Kalle var vältränad och kom själv på ett ställe och fick igång fisken. Efter en stund så kommer en finländare fram och säger något på finska. Kalle fattade ju ingenting och sa: - Det är bara att dra!, och finländaren blev så rädd så han gick därifrån. Han trodde att Kalle ville sitta själv och det var bara att sticka därifrån. Alla kollade på honom när han kom och skulle väga in, det hade ju varit dåligt fiske den här dagen. Kalles påse vägde  3448 gram, vilket räckte till seger. Det är alltid lika kul att höra Kalle berätta det här.
 
Det blev mycket skriverier om det här i Finland att en svensk kunde vinna Finska Mästerskapet, så reglerna ändrades. För att få deltaga måste man vara medlem i Finska förbundet eller en klubb som är ansluten till förbundet.Finska Mästerskapet är en öppen tävling där man inte behöver kvala in till, så lite enklare än i Sverige. Det gick flera resor i slutet av 90-talet till Finska Mästerskapen i pimpel, med kända pimplare från Ovansiljan, Södertälje och Nora. I år blir nog Kalle farlig på de Svenska isarna igen, tror han opererat sitt onda knä, så Skitfiske K-G Magnusson.
Det här är de märken som jag har, Norska förbundets märken upptill i bilden och Finlands förbund nedanför, samt Sportfiskarnas nålar med kroken.De finska märkena är nog gamla och nya förbundet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 67 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela