Sommartider hejhej.....

Publicerad 2014-03-30 12:18:08 i Allmänt,

Sommartider.. hej...hej,ja den låten från 80-talet håller än idag.Då har man ställt fram klockan en timme, skönt då får vi lite ljusare kvällar. Kommer ihåg en helg i början av 80-talet när jag hade varit ute på krogen och kom hem lagom för att byta om till fiskekläder. Vips så var klockan tre istället för två och halv fyra skulle mina föräldrar komma och hämta mig för vi skulle på pimpeltävling till Västra Örten, Värmland. Det var en rolig sjö som vi varit på många gånger och där var det varupriser. Tur man kunde sova i bilen dit och hem, tror att mina smågrabbar var hos farmor och farfar. Varupriser var det oftast på 60-talet och 70-talet, sen övergick det i presentkort på konsum eller ica. Jag hade en garderob på mitt rum som jag samlade alla priser i allt ifrån lakan, täcken, filtar prydnadssaker, hushållsprylar, lampor, m.m. På tävlingar i Stockholmsdistriktet kunde jag få små guldringar och en gång en guldkedja med en fisk som hade blå stenar som ögon. Detta halsband försvann en dag då vi var på badhuset, kanske att jag glömde det där. Det finaste pris som jag fått är en Pippi Långstrump-figur av Lisa Larsson, och den har ökat med åren och skulle idag vara värd cirka 11.000 kronor.Det varierar lite på tradera och auktioner. Synd att den gick sönder! Jag kommer ihåg att jag var med pappa till en grossist i området vid slakthuset i Stockholm där klubbarna kunde köpa priser.
Ja idag är det tävling vid Hedsjö, på en av grannsjöarna, där finns också ett stort prisbord. Det brukar vara en populär tävling med många deltagare. Jag har varit med där en gång när vi hade en buss ifrån Borlänge och åkte upp över dagen. Kommer ihåg att det tog väldigt lång tid med prisutdelningen, svårt att välja pris. Själv så fortsätter jag att ta det lugnt och tar gärna en och annan "nap"

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela