1972......

Publicerad 2014-11-13 10:51:10 i Allmänt,

Jaha , då fick man kliva upp i damklassen som 17-åring, fyller ju på sommaren. På den tiden var man junior till och med det året man fyllde 17 år. Det fanns bara en juniorklass, inga yngre eller äldre juniorer. Det var bara att bita i det sura äpplet.
Men jag gjorde det med glädje, hade ju lyckats förr när jag ställt upp i damklassen. På Södertälje Sfk:s Km i pimpel så kom jag trea, ett nyuppsatt vandringspris började vandra detta år. Klubbmästarinna i damklassen blev Gunilla Johansson. Vandringsprisen vandrade 3 år på den tiden, kommer inte ihåg om det vandrat pris i damklassen innan, men pappa vann en tavla som startade 1966 och gick ut 1968. Damernas pris från 1972 var en tavla målad av vår klubbmedlem Lennart Loberg. På DM i pimpel gick det inte så bra för mig, men vi fick silver i laget. Samma sak på sommarens DM i mete då fick vi också silver i laget. Lagen tror jag bestod av klubbrena 4-mannalag men till SM så räknades de fyra bästa resultaten från samma distrikt. Så då blev det "rena" distriktslag. Haha, i mitt album med tidningsurklipp har jag bara ett ifrån det här året och det var från Dalamästerskapet på Amungen i Långshyttan. Jag har skrivit dit datumet 31-4-72, vilket aprilskämt, måste varit 31 mars. Jag kom tvåa i damklassen med 4820 gram, 2 hekto efter Ingrid Lundmark och herrklassen vanns av Krister Bergman Smedjebacken och han hade 6460 gram. Herrjuniorer av Mats Arnoldsson och Peo Liss som tvåa, det var många andra kända namn i prislistan. Det här året och flera år framöver så var det en hel del fester och dans, var ju tillsammans med Lasse min blivande man och mina äldsta söners pappa. Den här sommaren blev mamma väldigt sjuk och det är ett under att hon överlevde flera operationer och bukhinneinflammation och efter alla droppflaskor och provtagningar så blev hon helt sönderstucken i de flesta ådror. Efter det har hon varit väldigt svårstucken, men hon repade sig och till nästa vinter så var hon på isen igen. 1972 bildades en ungdomssektion i Södertäljeklubben, i den ingick både Monika min syster och jag, Kjell Andersson m.fl. I morgon talar jag om året 1973.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela