Södertälje Sfks första Svenska Mästare i herrjuniorer....

Publicerad 2014-11-21 16:51:03 i Allmänt,

Sorry,kunde inte skriva igår,lite svårt från mobilen. 1980 så gick SM i pimpel på sjön Barken i Smedjebacken och som vanligt var det buss till tävlingen. Svensk Mästare i äldre herrjunior var Kari Nevalainen från Södertälje Sfk. Sedan dess så har han kammat hem många medaljer. Det här året började man med yngre och äldre herr och damjuniorer och veteranerna fick även en damveteranklass. Det gick bra för mig som kom trea och vi fick guld i laget. Så då var man klar för Nordiska Mästerskapet som skulle gå i Fiskars i Finland. På den här tiden var det inga individuella klasser utan bara lag och nation. I damlaget så var det Vivian Suther, Siv Hård och jag, och tack vare att Siv fiskat så bra så vann vi guld. Den här vintern gjorde klubbmedlemmar tillsammans med Länstidningen ett reportage när vi var ut på sjön Likstammen utanför Gnesta och pimplade.
När jag efter många år plockade fram mitt album med urklipp och läste namnet på fotografen, så trodde jag att det var Kaj med pirkarna, men det var en namne. Det var dagen innan vi åkte till Nordiska och jag kommer ihåg att jag fick bloodworms av Pentti Harmaala som jag fick med mig. Året innan så hade Rauno Hartonen från Klubben blivit Finsk Mästare i Finland och det fanns många andra svenska medaljörer på isen den här dagen och den som lyckats bäst var Britt Nyström.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela