Södertälje SFK:s första Svenska Mästare i pimpel i herrklassen.....

Publicerad 2014-11-19 22:23:18 i Allmänt,

1978 började klubben med KM i havsfiske och första klubbmästare i herrklassen var Åke Lundström. KM i pimpel så vann Ann-Mari Olsson damklassen och några andra resultat vet jag inte. På DM i pimpel gick det dåligt, det var bara mamma från vår familj som kom med på SM som det här året skulle gå på Sjön Vällingen. I den sjön så har ju klubben flera vatten men starten gick i andra ändan av sjön vid Ing 1 och vi fick använda en av deras lokaler. Stockholmdistriktet stod som arrangör men det var nog mest folk från Södertälje som jobbade. Syrran och jag fixade smörgåsar och kaffe och vid invägningen var jag med och skrev. Pappa var också med och styrde upp vid invägningen och mycket annat. Vi hade en "kula" för SM-arrangörerna där vi tog ut de som skulle få vara med i arrangörsklassen på nästa års SM i Sundsvall. Den här sommaren får jag min andra son Mikael. Nya tag till vintern 1979 och den skulle bli mycket bättre. Jag vann KM i pimpel och erövrade vandringspriset, tavlan som jag tidigare berättat om. Jag blev Vällingemästare i pimpel, kom tvåa på KM i mete och vi fick guld i laget på DM i mete. Här har vi haft KM i pimpel och även utdelning av prisen till Vällingemästarna, junioren Kari, herrklassens Henry, jag och veteranklassen vanns av pappa Gunnar. Monika från parkeringen vid Scania, där vi brukade samlas för att samåka till tävlingar.
På DM i pimpel så kom jag tvåa och vi fick silver i laget, både syrran Monika, pappa och Tore kom också med samt många andra klubbmedlemmar. SM i pimpel gick på Marmen utanför Sundsvall och Södertälje SFK fick sin första Mästare i herrklassen genom Bo Svensson och arrangörsklassen vanns av Peter Olsson. I damklassen kom Britt Nyström tvåa och Monika Rytterlund(Forsell) kom trea. Med mig, Britta Axh och dessa två medaljörer, så var vi de fyra bästa från Stockholmsdistriktet och fick silver i lag. Det som ett rent klubblag. Den här vintern gjordes ett stort reportage i tidningen "Sköna Gröna" och vi var flera medlemmar som samlades med tävlingsledaren Bengt Måhlberg i spetsen.
Här är vi silvermedaljörerna från SM i Sundsvall samma år. I morgon talar jag om 1980 ännu ett lyckat år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela