Pimpel-SM 2015...Del2

Publicerad 2015-04-16 10:29:55 i Allmänt,

På söndagsmorgonen vaknade jag tidigt vid 4-tiden, hade tänkt gå iväg till den naturliga källan som finns alldeles intill Hotellet Källan för att hämta vatten och ha en liten ceremoni.Men utanför altanen så låg dimman tät, så jag tog en varm dusch istället och Linda sov så gott i sin säng och hade inte hört ett ljud av mitt"skrammel".
Efter frukost så bar det iväg mot dagens lagtävling med fullpackad buss. Kvällen innan så hade vi i damlaget haft mycket taktiksnack med coachen Micke och kollat in djupkartor. Lotta och Ingela hade ju varit med på SM 2009 på samma sjö och jag hade fått tips av Sylvia Nilsson som vunnit ÄDV och haft 11:e högsta vikt då.Men vi diskuterade även hur vi skulle fiska två och två eller alla fyra eller att vi delade på oss.
Sikten framåt var inte den bästa men innan starten så hade dimman lättat lite. Åter en lång promenad ner till sjön och på med broddar. Taktiksnacket fortsatte och lite oro och spänning hos alla deltagare, vi beslutatde att Lotta och Linda-Maria skulle gå tillsamman och Ingela och jag. En bit ut på sjön så beslutade jag att ändå prova mitt "heta" tips från Sylvia och börja utanför den första lilla ön och Ingela stannade mitt i startviken. Vi skulle då ha full koll på varandra och snabbt kunna flytta på oss om den ena eller andra fick fisk.
Lotta beslutar då att gå in till Ingela och där började även Erik och Gullstrand från Falun, så det såg lovande ut.
I mitt andra hål fick jag två små abborrar och en på 2 hg på cirka 2 dm djup. Såg att det i startviken blivit en liten klunga, och även till höger mot starten sett ur mina ögon.Utanför mig bildades det också en klunga som drog småfisk, så jag drog mig så småningom längre ut och fick många fina hål, men bara små abborrar. Sista timmen så avtog fisket och jag gick framåt mot nästa två klungor och får en del bra hål. Avslutar ännu längre bort och där nappade det bra i alla hål. Där hade även Linda-Maria kommit in och fick några bra hål på slutet.Hade fått rapporter om att Hälsingetjejerna fått bra med fisk och lite större, så jag tror att Lotta gick dit mot slutet av tävlingen.Vår Linda-Maria hade också fått bra med stor fisk i början och letat upp fisken tre gånger och då direkt blivit nerborrad.
Den här dagen fiskar jag med Kaj Hagströms Hugo Wolfram 55 m.m. S/S och Kurres blåglitter och senare Kurres Bolander, då det trasslade lite på slutet av tävlingen. En snabb pirk som även fungerade bra på 1-2 meters djup. Tjong, så var man nere vid botten och abborrana blev som tokiga. Kommer till nästa säsong beställa fler och det gäller att vara ute i tid, så Kaj hinner med.
 
I väntan på starten och dimman har lättat, skönt.Var nog lite ororlig när man lättade på persiennen på morgonen.
Stora ytor att borra på, men denna dag kunde jag sitta still längre i hålen då det nappade bättre och min påse var tyngre än gårdagens. Ingela hade lyckats få några bonusfiskar till sina annars småfiskar och Linda-Maria ännu fler bonus och Lotta många små och lite större snittvikt mot slutet. Vi gjorde så gott vi kunde, men som vanligt grubblar man så här efteråt efter rätt beslut. Det skulle bli en nervös väntan innan prisutdelningen, vi visste att Hälsingetjejerna hade över 18 kilo och att de som vägde in före oss hade 12 kilo, och vår påse vägde 14.727 gram.Innan prisutdelningen så kommer det fram en man som hört att det är fler i vår klass på 14 kilo och att Norsjö har 16 kilo.
Prisutdelningen börjar och många kända ansikten på prispallen i de flesta klasser. Tyvärr så var det inga Damjuniorlag med på detta SM. När det sedan till slut är dags för Damerna så ropar man upp oss i Fagersta AFK på bronsplatsen. WOW vilken Lycka! Svenska Mästare blev AFK Fyra Fiskar och Norsjö SFK på silverplatsen.
Svenska Mästare i Lag 2015 är följande:
H    Svegs SFK, Daniel Eriksson,Martin Södergårds, Thomas Larsson, Magnus Eriksson.         33.211
D    AAFK Fyra Fiskar,Malin Granström,Marie Björklin,Cecilia Alsing, Kristina Evinsson.           18.554
DV Sundsjöfiskarna,Gun-Britt Magnusson,Ellenor Johansson,Siv Gidhammar,Ellen Jonsson.    12.599
HV FK Forellen Björn Lundberg,Lars Sundberg,Mats Arnoldsson,Hans Enström                        22.759
ÄDV Minkarna Birgit Forsberg,Sera Olofsson och Britt Larsson                                                 8.739
ÄHV Stäkets SF Torsten Lund,Bill Thorsén,Hasse Eriksson,Lars Rudman                               14.414
YHJ Skellefteå SFK Billy Bäcklund,Emil Bäcklund,Nils Hedlund,Oscar Wiklund                          9243
ÄHJ Överkalix SFK Isak Larsson,Axel Larsson,Daniel Bergman,Viktor Nordberg                      13.677
 
Dagens högsta vikt fick Svegs SFK med 33.211 gram. Så här många lag startade i de olika klasserna H 32 lag ,HV 17 lag,ÄHV 7 lag,D 10 lag,DV 5 lag,ÄDV 3 lag, YHJ 2 lag och ÄHJ 4 lag till start.
I Äldre Damveteran så var det bara tre stycken i varje lag som ställde upp och även på herrjuniorsidan var det inte fullt i alla lag. Starkt av Nora Gyttorps ÄHJ att komma tvåa de var bara två stycken i laget Joakim Eriksson och David Eriksson, som fick ihop  10.044 gram. Bra jobbat!
I Norabussen fick även Nora Gyttorps ÄHV brons genom Pentti Harmaala, Bengt Österholm,Rolf Nordqvist, Leif Karlsson med 13.058 gram.
 
Dalarnas två lag i Herrklassen, där lyckades Falubygdens SFK bäst med ett silver,Erik Södergårds, Jan Rönnbäck, Peo Liss och Lars Gullstrand,27.389 gram och Borlänge SFK:s lag kom på 12:e plats. Lars Gullstrand fick en fin abborre på över 1,3 kilo.
Bra jobbat Lars och Grattis hela laget i Falubygdens SFK till en silverplats!
 
I morgon kommer Del 3 från SM i pimpel 2015.Ha det gott!
 
 

Kommentarer

Postat av: Kaj Hagström

Publicerad 2015-04-16 18:14:33

Trevlig läsning och Grattis till ännu en SM-medalj!

Svar: Tack Kaj! Det var roligt att få kliva upp på pallen igen, vi var ett härligt tjejgäng mycket skratt under helgen.Har skickat ett mail med beställning till dig, nya tag på isarna till vintern. Man lär sig alltid något nytt.
rosietalar

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela