Sista April.....

Publicerad 2015-04-30 10:21:37 i Allmänt,

Idag finns det mycket att fira....Kungen och mitt barnbarn Tuva fyller år, vi Välkomnar våren och eldar upp "det gamla". Elda kan man göra med mycket, naturligtvis skräp, grenar, pinnar och skräp i våra majbrasor och där kan du även passa på att göra dig av med känslor, beteende,relationer, missbruk och mycket annat. Skriv ner det du vill bli av med på en papperslapp och elda upp den. Så jäkla enkelt, allt går upp i rök!
 
Vi firar också Södertälje Kings som vann SM i Basket,och tog tredje titeln i rad, starkt jobbat!
 
Den här högtiden kallas även för Beltane,i en del länder så lindar man band runt en trädstam och väver samtidigt in önskningar och drömmar när man går runt Majstången. Det är även kärlekens högtid, giftermålet mellan Guden och Gudinnan, att allt i naturen vaknar och många av djuren får sina ungar.Här utanför är det full fart på fåglarna från tidigt på morgon till sena kvällen och vitsipporna lyser på långt håll.
 
Jag har inhandlat lite krok till metesäsongen som redan är igång för många. Förra helgen var det tävlingar i Söderhamn med höga segervikter och samtidigt var det avslutning i Trysil på pimpelsäsongen för många.
Planerar även sommaren med en veckas semester i Gevsjön tillsammans med mina grabbar, för fiske i Ånnsjön, Gevsjön och i strömmande vatten. Det har varit lite "mycket" sista tiden men skriver snart mer om Hammerdal och Jämtlandspimplingen.....
 
Ta det nu lugnt på Valborg /Beltane och blicka framåt mot en härlig fiskesommar.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela