Då var SM i Pimpel 2014 över......

Publicerad 2015-02-10 05:51:00 i Allmänt,

Ja, då var SM i Pimpel 2014 överstökat, återstår möten för utvärdering av vad som var bra och vad som var mindre bra. Vi skall även göra redovisningar till våra kommuner, Sportfiskarna och se över den ekonomiska biten. För att sedan bestämma vad vi tillsammans med alla funktionärer kommer att göra. Själv så har jag en idé, finns ju lite att gräva i, i min skalle hehe.
Jag vill även här passa på att Tacka Alla Funktionärer för det "kanonjobb" som ni utfört under dessa två dagar i Falun och Borlänge. Även en stor eloge till "staben" som jobbat med SM nu i över 2 år, Jonas Gustavsson, Peo Liss, Lars Jansson, Bernt Johansson, Cecilia från Visit Södra Dalarna, och ni andra som varit med på en del möten. Tack, tack och åter tack!
 
Stort Tack även till Åke som skötte en del av snacket, han är ju en van "talare" som hållit i "micken" under många år i Södertälje  på basketmatcherna i Täljehallen och som ordförande i Södertälje SFK, under 20 år. Tack också till Anssi från Sportfiskarna som kunde vara med under lördagen i Falun. Det finns kanske en del frågor från min sida, om vad som skulle kunna göras bättre och en bra kommunikation mellan arrangör och förbund är alltid bra att ha. 
Sen finns det ju mycket annat man skulle kunna diskutera och förbättra. Jag skulle önska att man kunde sammankalla Sportfiskarna, Pimpelkommittén och distriktsledarna, så att man kunde göra upp bättre riktlinjer hur man arrangerar ett SM. Eventuellt skicka runt material som används till de olika arrangörerna, trycka upp SM-märken via förbundet så att alla får ett i startpåsen. JA, det finns mycket att "spåna" om och det vore mycket roligare om inställningen till Sportfiskarnas förbund, blev mer positiv hos många tävlare.
Som sagt i min skalle finns många ideér och ibland måste någon stoppa mig, men jag märker också när något jag föreslår inte känns bra. SM kunde innehållit så mycket mer det är ju trots allt Sveriges största pimpeltävling och en folkfest. Det är så roligt att en gång om året träffa alla härliga fiskekompisar från hela landet.
Musiken som spelades på lördagen var Borlängebandet Rootvälta och jag hade även fått hjälp av min son Mikael som spelat in massor av annan musik bara med artister och band från Borlänge och Falun. Tyvärr så åkte den  skivan ner bakom i CD- spelaren på lördagmorgon, och gick inte att få fram. Kanske var det därför som ljudet var lite skrapigt eller annars så var anläggningen kall, då den stått ute sedan fredagen.
Hade ju en idé om att göra små troll/dockor med luvor med våra klubbmärken på, så här blev första exemplaret, snabbt ihopplockad inför Nyårsnappet. Sen utvecklades den ideén till att bli de "dockor" som fanns med på tävlingarna. Med lite tips ifrån mina barns farmor Elna som kan det mesta inom handarbete, så kunde jag till slut klura ut hur jag skulle sy ihop dem. Hade ju en del tyg kvar från de plattor jag klätt in till alla medaljer.Här nedan har vi slutresultatet innan klippningen av "herrarna".
Medaljerna var monterade och klara redan i Januari förra året och sedan dess har de legat väl förpackade under min kökssoffa.
En annan ideé var det här med islyktor som jag har exprementerat med, både förra vintern och i år. Som tur var så var det riktigt kallt här i Borlänge för drygt en vecka sedan så då gick det åt några hinkar med diverse innehåll i. Här är några exempel fån förra året och de andra som fick följa med mig hem i söndagskväll.
 
Jag är så tacksam för allt beröm som jag och många andra i "staben" fått för ett bra genomfört SM. Lars Jansson som höll i alla anmälningar och som redan på lördag och söndagskvällen  var ute med resultaten från tävlingarna, trots att han fiskat båda dagarna, bra jobbat. Vill också be om ursäkt för det missöde som blev på lördagen när 4:e man blev uppropad som trea och sedan fick lämna tillbaka medaljen.Samt att silvermedaljören blev felsorterad och fördelningen av medaljerna till sist lite annorlunda. Sen var det väl lite si och så med skyltningen på söndagsmorgonen, som jag också vill be om ursäkt för. Något sådant får absolut inte hända och jag vet inte vad som brast där i kommunikationen. Men alla kom till slut rätt och gott om parkeringar fanns det till alla också.
"Vi hade i alla fall tur med vädret", trots att det blåste kallt under tävlingsdagarna. Så här såg det ut på måndagen, +5 grader och väldigt halt i målområdet och på startplatsen.Allt plockades ihop på söndagen och på måndagen hämtades bajamajor,container med hyrt material och fisken är bortkörd till den lyckliga bonden som nu får gödsel till sina åkrar. Mina islyktor är snart bara ett minne, för de smälter så sakta ner. Slutet gott Allting gott, en annan dag talar jag om tävlingarna, det känns att man lever, men lycklig.....Snart väntar Falu och Borlängemästerskapen 7-8 Mars och SM i Norsjö i April.

Kommentarer

Postat av: Lennart Larsson

Publicerad 2015-02-10 08:30:35

Hej Rosie
Tack för ett kanonarrangemang. Vi från Partille gjorde väl inget större avtryck i resultatlistorna ,för några av oss var det första gång på is denna dystra vinter. För egen del så vart det69st/1790g på lördag o 63st/1850g på lagtävlingen samt att jag lyckades lirka upp en gädda på ca 3,5 - 3.8 kg (87cm)genom 110-hålet och rädda pirken. Definitivt den tyngsta fisk jag landat på VM-spö, 0,18-lina o 16-krok. Vad det gäller skyltningen på söndag så vart den kanon åtminstonde för oss som bodde på hotell Brage i Borlänge.Efter en supertrevlig helg anlände vi Partille vid 10-tiden på söndagskvällen för att på måndagen mötas av drygt 10 plusgrader strålande sol o svag vind.
Ha de nu riktigt gött hälsar Lennart L Partille Sportfiskeklubb

Svar: Tackar, det jag ska framföra. Bra kämpat och många som kom söderifrån hade det jobbigt med isarna.Sakta börjar vardagen återvända, men en hel del efterarbete är det. Kanske ses på ett annat SM, för min del var det fullt upp efter tävlandet också.
rosietalar

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela