Skrattsalvor......

Publicerad 2015-01-25 23:18:49 i Allmänt,

I fredagskväll så var Elna och jag på Borlängerevyn så man fick skratta "läppen av sig" en stund. Proffsigt av amatörskådisar och en duktig balett. Nu ska jag berätta något riktigt roligt:
Mamma hade ju kärlkramp och fick utskrivet en salva med glycerylnitrat av doktorn, medans hon ännu pimplade. Jag fick prova den och den var bra att ha på händerna när det var kallt och jag fick en tub av henne för snart tre år sedan. Nu är det ju sista datum på dessa salvor och det har gått ut för länge sedan. Så när jag var till doktorn sist så hade jag med mig en lapp med namnet på den salvan och bad att jag också skulle få den. Det gick bra och den var svindyr, kostade 767 kronor för två små tuber på 30 g. På apoteket frågade de om jag använt den tidigare och jag svarade att det hade jag.
Haha, när jag kom hem och kollade tuberna så stod det på etiketten: Vid behov i ändtarmen mot Raynauds fenomen, max 2 ggr per dygn. På tuben stod det också, Endast rektal användning. Vad i Helvete! Ringde genast upp Apoteket och hamnade hos kundtjänst men bad att bli kopplad till mitt Apotek. Förklarade att jag nyss hämtat två tuber med salva som jag skulle ha på händer och fötter när jag fiskade. Jag sa att doktorn måste ha klickat i fel på datorn och undrade om jag kunde få lämna tillbaka tuberna. Men de tar inte tillbaka redan utlämnade "mediciner", så jag frågade om jag kunde få pengarna tillbaka? Hon skulle fråga någon annan, och kom tillbaka och sa att man kunde använda den utvärtes, mot dålig blodcirkulation. Jag frågade vad den var för egentligen och hon svarade sprickor i ändtarmen men att den också hade en effekt för blodcirkulationen.
 Så nu när jag fiskat två dagar i rad och provat den så fungerar den ungefär som den som mamma hade. Bara det att den är mycket tjockare i konsistensen och fetare. Jaja, vi har redan haft väldigt roligt åt denna salva som vi kallar "bögsalva" eller skrattsalva.
Så gott folk, det var dagens skrattsalvor från mig i morgon ska jag berätta om helgens tävlingar DM 2 och KM 2.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela