Då åker vi.....

Publicerad 2015-07-02 18:36:19 i Allmänt,

På söndagsmorgonen vid 8-tiden kom mina söner Niklas, Mikael och Niklas kompis Jonas för att hämta upp mig.Tyvärr kunde inte äldsta grabben Stefan åka med, eller andra tillfrågade kompisar. Niklas hade i veckan fått sin firmabil en Volvo V60 och tur var väl det annars har vi nog inte fått plats i min bil. Efter lite omstuvningar och Micke med en fiskrök i knät så bar det iväg mot Mora-Orsa-Sveg-Svenstavik-Mattmar- Åre och slutligen Handöl.
 
Första stopp blev i Noppikoski där vi gick ur och kollade in fallen och åt lite frukt, pause i Sveg med en välsmakande glass och fikastopp straxt före Mattmar. Såg ju längre norrut vi kom att det var mycket snö på fjällen som vi passerade.
 
Vi stannade till i Duved och var in på Fjällsport, där jag köpte lite flugor och annat smått och gott. Frågade lite om fisket och killen som jobbade sa att kläckningen inte hade kommit igång och det skulle ju bli kallare igen, så framåt torsdag skulle nog allt vara igång. Han fick nästan rätt för på fredagen blev det lugnt och varmare ute och fler flugor på sjön med mycket vak.Jag kommer väl dit så småningom. Grabbarna köpte lite drag och lina, vi frågade även om fisket i Gevsjön, finns ju kortautomat eller sms-kort dit- men för att hyra båt så är man tvungen att åka in till Duved.
Väl framme i Handöl så åkte vi upp till kaféet och köpte veckokort i Enan och Handölan för endast 150:- per person, sen till stugan för att packa ur och laga mat.Det var varmt och skönt i luften och lite sol. Niklas och Jonas var sugna på att fiska så efter maten så släppte vi av dem vid bron över Handölan fullt utrustade med kastspön och alla sorters drag m.m. Mikael och jag åkte till Storlien för att handla det sista och sånt som inte fick plats i bilen. Där hade de öppnat en affär alldeles vid stora vägen och det var väl vi och resten norrmän som var där och handlade.
 
Efter Storlien åkte vi upp till Storulvån och kollade eftersom Micke ville fjällvandra någon av dagarna. Även där var det mycket mer snö än vad jag tidigare sett och ett plus att de hade asfalterat vägen upp. Vi såg även massor av renar och en hjort, vilket är mycket ovanligt. Framåt kvällen började det regna  och efter några timmar ringde grabbarna och ville hem. De hade provat med olika drag och spinnare lite överallt och med mycket vatten och strömt, så var resultatet..... inte ett napp.
Ingen bra start på fisket, men utsikten från stugan var det inget fel på och det fanns all utrustning i den privata stugan, så det var bara att sätta på bastun så grabbarna fick tina upp och torka kläder. Fortsättning följer.....
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela