Magisk sommarkväll......

Publicerad 2015-11-12 19:36:00 i Allmänt,

En kväll i början av Augusti var jag och min vännina Marina till Sarbergstjärn i Gagnef. Det skulle bli kulning och spel på fiol,näverlur och kohorn.Denna tillställning arrangerades för trettonde året i rad och det kom närmare 200 personer. Vi var ute i god tid och letade oss fram på grusvägar upp på berget och sista kilometern var det att gå genom skogen på snitslad stig.
 
Vi fick bra sittplatser på en berghäll och hann fika innan allt började. Det droppade in publik och de som skulle kula och spela var klädda i folkdräkter. De gick ut i skogen åt olika håll och turades sedan om att kula och spela på de olika instrumenten. När allt började var alla i publiken knäpptysta, trots att det fanns både hundar, bäbisar, barn och vuxna i alla åldrar.
 
 
 
 
 
 
 
Det var en helt magisk kväll med duktiga kvinnor som kulade och hade koskällor med sig som skulle symbolisera djuren. Några gick runt tjärnen och  männen spelade på näverlur och kohorn. En man klädde av sig naken och smög ner och satte sig på andra sidan av tjärnen och spelade fiol. Så näcken finns i alla fall, nu har vi sett honom.
När allt var över så hade dimman börjat komma och på vägen tillbaka till bilen var det som att gå genom en sagoskog.
 
 
Återkommer gärna nästa år igen och vi hade ju otrolig tur med vädret denna sköna varma kväll.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela