Midsommar 2016......

Publicerad 2016-07-07 11:59:51 i Allmänt,

Så roligt att fira midsommar igen med vännerna Ove och Marina och många andra på Ångbåten Domnarfvet. Vi åkte ifrån Haganäsviken,Tomnäs, Ösjön och ut i Runn, in i Lillälven för att lägga till vid bryggan vid motormuséet i Torsång.Innan vi åkte hade jag och de andra som skulle grilla och sova över, åkt ut till sommarstugan i Kyna för att lämna av sängkläder och det jag skulle ha till kvällen grillning.
 
Sedan packade vi in oss i bilar och åkte ner till ångbåten. Där hade Ove varit tidigt på morgonen för att elda upp ångpannan, vilket tar cirka tre timmar för att få upp rätt tryck i ångmaskinen.Här nedan har vi kaptenen i egen hög person.
 
Innan avfärden gick vi kvinns ut och plockade lite sommarblommar att ha i lite olika vaser och Ove hade smyckat fartyget med björkris.
Här nedan har vi utsikt in mot Haganäsviken och Ornäs båthamn och lite fler bilder över Ösjön.
En härlig resa och vi hade tur med vädret och slapp allt regn. I veckan hade det ju regnat och varit kallt.Nedan lite detaljbilder.
Resan från Ösjön in till Lillälven tar drygt en och en halvtimme och många båtar som hade riktningen på Torsång idag.
Marina och broder Torbjörn.
Eva håller koll framåt, när vi lagt till vid bryggan så åker fina duken fram på bordet och potatisen har kokat klart och all mat, alla sorters sillar med mera dukas fram till långbordet på fördäck. Där sitter vi sedan och äter och sjunger snapsvisor, innan det är dags för jordgubbarna.
 
Kyrkbåten på väg ut i Dalälven för att hämta upp kransar och girlanger till Midsommarstången som senare skall smyckas och resas vid hembygdsgården i Torsång. Sedan kommer en liten parad av diverse båtar....
 
 
Vi är några stycken som går upp på bron och senare bort till bygdegården och då kommer de två kyrkbåtarna tillbaka.
Bilden tagen från bron.
 
Efter ett tag så åker vi tillbaka till Tomnäs i Ösjön och nu har det klarnat upp och är varmt och skönt. Så jag klättrar upp på taket där det finns soffor att sitta på och fortsätter att ta lite kort.
 
Ångbåtsbryggan, där Domnarfvet la till när den ingick i den stora paraden från Dalälven. Då hämtade man upp spelmän och dansande par med folkdräkter, som underhöll i fören. För att passera under broarna var man tvungen att fälla den kokheta skorstenen. Flera ångbåtar ingick då i paraden och även fler roddbåtar, men med tiden så faller många ifrån, så nu var det bara två kyrkroddsbåtar som deltog.Men några av de andra ångbåtarna fanns utmed Lillälven.
 
 
 
 
Hejdå Lillälven.....
Ibland får man ducka för ångan, då Ove signalerar för något eller hälsar på några kompisar i land....
Tryggt med en kanon ombord....
Ny bro på gång över Lillälven då den andra skall renoveras.....Vattnet innanför är Prästtjärn.
Ut i Runn igen och mot Ösjön.......Fortsättning följer!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela