Borlängemästerskapet........

Publicerad 2016-03-09 18:35:00 i Allmänt,

Till helgen är det åter dags för det traditionella Borlängemästerskapet i pimpel, en tävling som jag deltagit i sedan slutet av 60-talet. Tävlingen är på lördag den 12  mars och ingår i "Slaget om Runn", en cuptävling över två dagar för på söndagen kör Falubygdens Sfk Falumästerskapet vid Roxnäs.
 
Borlängemästerskapet arrangeras på Ösjön med start vid båtklubben, samma startplats som alltid och där SM i lag 2014 gick av stapeln. Startkort och all försäljning,och  invägning sker nere vid bårhamnen, där vi även har tillgång till toaletter. Tävlingen är mellan 10-14, med 30 minuters utgångstid och 45 minuter in. Bara abborre räknas och den skall ju dödas direkt den kommer upp och vägas in is och snöfri utan  "sprattel".
 
1500:- till bäste herr,500 :- till bästa dam och 300 :- till bästa junior, förutom det så blir det pokaler till klassegrare och penningpriser. Lotter kommer att säljas med "fina" priser, samt hamburgare,korv med bröd och läsk m.m.
 
Jonas har idag varit ut och kollat ruskningen inför lördagen och på sjön är det ungefär 10 cm snö och isen är 40-50 cm. Tjockare ju närmare land man kommer och med lite stöp, men det skulle bli kallare så det kanske hinner frysa ihop. Tror att vädergudarna står på vår sida med sol på lördag.
Knuttes gäng är på gång och åker redan vid 8-tiden ifrån Knutte efter att en del bjudits på frukost med smörgåstårta och dryck.Stannar på flera ställen utmed vägen för att hämta upp fler glada "pimpelsugna" fiskare och naturligtvis skall det bli roligt att träffas igen.
 
Tänkte även tralla som Tjorven -Idag kommer Pelle med båååten, men jag trallar -I morn kommer Monika med biiilen. Det ska bli roligt, shopingtur på kupolen och fiske hela helgen.
 
Alla hälsas Välkomna till  Borlängemästerskapet och Falumästerskapet och Slaget om Runn, två trevliga dagar på Ösjön och Runn. Skitfiske till alla,vi ses.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela