Fortsättning följer....

Publicerad 2016-03-15 16:43:40 i Allmänt,

På lördagskvällen somnade man utan vaggsång, helt mör i kroppen efter fisket. Det blev inte lika tidigt iväg på söndagsmorgonen, bara in till stan för att hämta upp Niklas. Även idag så körde Monika, åhh vad skönt att slippa köra,tack,tack. Här nedan har vi området för söndagens fiske, men inga isbanor inritade.
 
När vi kom till Roxnäs så hade många redan kommit, så vi gick direkt och köpte kort och några lotter. När vi fikade så började vi prata med några killar i bilarna bredvid och några med Gotländsk dialekt. Så vi pratade med dem om lite fiske och Södertälje, Mälaren och fisket på den sjön.Det visade sig att en av dem var den som inte hämtade priset igår. Så efter tävlingen, precis innan de skulle sticka iväg till färjan söderöver så hann jag lämna över pengarna från lördagens tävling och de skulle komma tillbaka nästa år.
 
Monica och jag skulle även idag gå tillsammans och fiska och vi beslutade att börja i startviken längst till vänster. I efterhand kanske lite fel, men det var så många som började till höger och vi orkade inte gå några långa sträckor idag, ut mot Dejstolen. Niklas hade också sin plan klar sedan länge, trots att han fått höra att det inte skulle finnas något vatten i år på den platsen. Men det var många som tänkt likadant och det gäller ju att man hittar rätt och får de där bonushålen. Men tyvärr inget flyt för honom denna dag heller. Jag beundrar honom för att han trots allt fortsätter tävla och visst lär han sig hela tiden något nytt.
 
 
 
 
Det såg ju lite spännande ut där vi började, med några mörtstugor, men att det var så djupt ända intill kanten visste jag inte. Monica fick fisk i första hålet och för mig tog det till tredje innan det högg. I det hålet satt jag en bra stund och abborrarna hade mask på sig och då har de ju stått still. Tänkte att det här blir fint det, bara att borra tätt på vissa fläckar, men det var bara i det hålet.Sedan var det som vanligt borra, borra kämpa och leta.
 
Till höger om starten var det en stor klunga så vi var just då glada att det inte var så många runt oss. Men det värsta var att det inte heller var så gott om fisk. Kämpade på både i nya och gamla hål och fick till slut ihop 4060 gram som räckte till en tredjeplats.Monica hade 2490 gram men fick inget pris, men hämtade åt några kompisar ifrån Södermanland.
 
Det var bra att Faluklubben fått låna våg av oss i Borlänge för det var inga köer när vi kom iland för att väga. Däremot tog det lång tid innan prisutdelningen kom igång och många åkte hem innan. Man skulle ju räkna ut sammanlagda vikten för båda dagarna och kora bästa herre, dam och junior.
 
Jörgen Andersson hade 11.190 gram och gjorde en dubbel med högsta  vikten även på söndagen med bara 5 grams marginal till näst högsta vikten vilket Karl-Olof Wikström hade på 11.185 gram. Bästa dam blev Kristina Larsson med 7720gram och även idag segrade Erik Bjurström bland juniorerna med 4634 gram.
 
Här är dagens segrare DJ Anna Liss 4026 gram, YHJ Dennis Eriksson 2094 gram, ÄHJ Erik Bjurström 4634 gram, D Malin Granström 6555gram, H K-O Wikström 11.185 gram, YDV Kristina Larsson 7720 gram,
 YHV Jörgen Andersson 11.190 gram, ÄDV Ann-Kerstin Norgren 6470 gram
och ÄHV Bernth Andersson 8935 gram.
 
 
Här är Bernth från FK Knallen som åkte med i bussen med Knuttes gäng och honom har jag känt sedan början av 80-talet. På den tiden  bodde jag ju i Södertälje och jobbade som brevbärare och tävlade på Postmästerskap runt om i landet. Bernth finns även med högt upp i flera prislistor från SM i pimpel, om man läser tillbaka genom åren.
Ett snabbt adjö av Knut och sedan åkte vi hem innan prisutdelningen var över och hann hem och se uppgörelsen på skidskyttet, mellan Bö och Fourcade. Riktigt spännande där Norge vann.
Som vanligt en av de bästa fiskehelgerna på året och man längtar redan till nästa år. Det som i år var väldigt förvirrande för de tävlande som skulle köpa startkort var fördelningen av åldrarna i klasserna, då det var de gamla reglerna som gällde. På inbjudan står även att yngre juniorer är t.o.m 12 år, vilket skall vara 15 år. Hoppas att man till nästa år håller sig till Sportfiskarnas åldersindelning och man vet aldrig, den kanske hinner ändras igen efter deras tävlingsmöte.Nu har jag talat och gnällt klart för idag, pust...mycke äre!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela