Idag är det 47 år sedan.....

Publicerad 2016-03-23 08:18:14 i Allmänt,

Idag den 23 mars så är det 47 år sedan jag vann SM i pimpel på sjön  Daglösen,Filipstad. En av mina lyckligaste dagar i livet. Fiskade tillsammans med pappa och Ivar Hedenskog, på ett ställe långt till höger om starten. Jag fick bara 9 stycken abborrar och trodde inte att det skulle räcka så långt. Tappade flera på vägen upp och fick naturligtvis skäll av pappa. Fiskade med små Hedenskogare S/K och S/M,med mörkt rött garn med gula och vita bitar av Stockholmsfärgerna. hade nog även min specialkrok rött garn och två färger av Stockholmsfärgen grönt.
 
Kommer ihåg att vi kunde gå in och få byta om i en sporthall (tror jag) innan den stora middagen med prisutdelining inne på Folkets Hus?, som låg i anslutning till arenan och sjön. Kanske att jag minns fel!
 
Innan middagen blev jag och Lars-Erik från Enskede utkallade och blev fotograferade med några påsar med abborrar, och fick veta att vi vunnit  varsin klass. Efter middagen var det prisutdelning och man fick gå upp på scenen för att ta emot prisen och Guldmedaljen. Jag fick en liten transistorradio, klocka och minnesplakett i pris. Att få en egen radio då var "stort". med den radion har jag suttit mycket med och spelat in band på min rullbandspelare, låtar från 10 i Topp som gick varje lördag. Det var tider det, har både bandaren och banden kvar. Nostalgi på hög nivå....
Det är ju också fullmåne idag, vilket infaller här i Sverige vid 13-tiden, i natt har det även varit en månförmörkelse. Kraften från fullmånen påverkar oss på jorden tre dagar innan den infaller och tre dagar efter. Det är därför som man kan ha svårt för att sova under dessa nätter. Vid den här tiden på månaden så har även polis,brandkår, ambulans och sjukhus extra mycket att göra. Folk slåss på krogen och fler olyckor inträffar, och många blir oroliga.
Jag tänder ljus för offren ,de skadade och deras anhöriga och känner frustration inför det som hände i Belgien igår. Det är för hemskt hur människor kan göra så, hur tänker man då.....troligen inte alls.
 
Vi måste komma ihåg att själva tänka positivt och se glädjen i det lilla och med livet. Det som sker, sker och du kan kalla det ödet eller den utstakade egna resan här på jorden. Livet går vidare, vad som än händer.... 
 
I morgon talar jag om påskens fiske, många kramar till Er Alla! Peace and Love!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela