OS-Guld.......

Publicerad 2016-03-29 11:10:00 i Allmänt,

Joorååå, det blev OS-guld igår för mig i damveteranklassen på Storhamrasjön, eller ska vi säga OS-pimpeln alá Ovansiljans SFK. Jag har bara varit en gång tidigare på Hamrasjön!? Det var förra vintern på försäsongen och då var det en damklass och jag hamnade precis utanför prisplats. 
Den här gången valde jag ett nytt ställe att gå till och fick sällskap dit på vägen av Kenth och Finn. Finn hade för dagen nya broddar och var lite rund under fötterna eller kan jämföras med att gå i högklackat. Tror nog att han gått in dem nu. Det var ju blankis när vi gick ut och när man skulle hem så hade isen löst upp sig i ytlagret och lite jobbigare. För övrigt så var det mulet och hård vind, solen kikade fram ett litet tag, men vinden kom från fel håll så det blev inget sola av.
Hade ju pimpat borren till fredagens äggstratävling på Bysjön,Grangärde, men kom inte iväg på den. Det fungerade i alla fall att borra med och utstyrseln satt kvar hela tiden, men nu har jag tagit bort den. Hur tokig får man bli....jaja barnasinnet finns kvar.
 
Började en bit ut från land och vi var bara tre stycken där som jag såg, en försvann ganska fort och den andra killen fick fisk direkt. Själv så fick jag fisk i fjärde hålet och innanför mina borrhål så var det flera gamla hål som jag sparkade upp, men fick bara en abborre där. Gick längre ut och fick några fina hål men bara smått. Killen som fått fisk i början försvann bakom nästa udde och andra fiskare kom från andra hållet. Trögt fiske,då man var tvungen att hitta de rätta hålen och då kunde man få sitta ett tag och hissa fisken upp och ner.
 
Innan vi gick ut så fick vi veta att all fisk räknades utom lake och gädda , men pris för största fisk och det var en timmes ingångstid. I veckan hade jag fått några nya krokar från Jocke, som jag ville prova och de var kanon. Fiskade med en Kaj-pirk och provade också en Hedenskogare med Bolanderkrok. Båda fungerade ,det gällde bara att träffa på fisken. Efter ett tag kollade jag klockan, faan bara tolv, var det tre timmar kvar? Det var ju en 5-timmarstävling.Nej, hade ju inte ställt om armbandsuret, så två timmar kvar,drygt. Dags att tanka lite vätska och chokladbit, ny energi nya tag.
 
Fäsa kom förbi hade inte fått så bra men gick mot mina hål där jag började och efter ett tag gick jag närmare honom och han fick mört. Så jag började fiska med Mankans diamant och en finsk mormyska, men inte den lilla blå utan en annan fin, som jag köpt av Pertti. Jag började också få mört och fortsatte tävlingen ut med det fiskesättet.
Jobbigt att gå in och väl iland så vägde mina fiskar 5201 gram och jag vann min klass, roligt. har ju tidigare bara varit med när tävlingen avgjorts på Oresjön, men aldrig lyckats. Niklas gick inte så långt som förra året, då han bara hade 7 sekunder tillgodo av ingångstiden. Med en 90-minuters fotbollsmatch i kroppen från söndagen och lite halsont och kanske en förkylning på gång,så fanns inte orken i år. Han var redan iland när slutskottet sköts.
 
 
När jag fått mitt pris så drog vi hemmåt på en gång,lite sliriga vägar och höga plogkanter,så skönt att komma iväg bland de första. Niklas och hans blivande fru skulle till Falun för att träffa några krögare inför bröllopet.
 
Mikael Engvall hade dagens högsta vikt på 15.112 gram och vann herrklassen,övriga klasser D Linda-Maria Lundin, HV Per Göransson, ÄHV Poppo Olsson, ÄDV  Ingrid Järnberg,ÄHJ Linus Axelsson, YHJ William Fakt, och så jag då i DV. Lagtävlingen  vanns av Hans Erlingsson, Tommy Muhr och Evelina Henrikssen på 27.630 gram. Alla resultat var snabbt ute på Ovansiljans SFK:s facebooksida.
 
Helt slut när jag kom hem och hänger framför TV:n när äldste sonen Stefan ringer och fått stopp på bilen i Borlänge på väg till Stockholm. Naturligtvis hjälper jag till med bogsering av bilen och sedan skjuts till Falun för att låna en annan bil. Ja, det blev en händelserik dag och hur jag mår idag är en annan "femma", mörbultat och värk i leder och muskler. Men det känns trots allt för jäkla bra med detta genrepet inför SM i Lycksele, men det blev ju inget djupfiske direkt. Talar om SM en annan dag!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela