Länge sedan......

Publicerad 2016-10-05 23:14:23 i Allmänt,

Det var ett tag sedan jag skrev och det har väl inte hänt så mycket. Roligt att se på statistiken att en hel del är inne och kikar varje dag. Jag kan ju inte se vilka men är tacksam att ni finns där, och följer mig.
Ja, hösten är här och vi har haft flera frostnätter i rad och det bådar ju gott inför kommande vintersäsong. Har även bokat tid för skifte till vinterdäck i slutet av oktober och i november så blir det en efterlängtad semester. Lingonveckan med komplikationer blev lång och jag har fått tagit till lite gifter igen.....eller jag menar värktabletter för värken i leder och muskler. Men håller på att trappa ner och gå tillbaka till mina kosttillskott igen.
JJ
 
 
Jag hade bilen på service för några veckor sedan och passade på att ta en promenad i Frostbrunnsdalen, som inte ligger så långt ifrån Volvo.Vid södra nedgången finns dessa monster som det är bäst att fråga om man får passera, se ovan.
Ett paradis att ströva runt i, den är cirka 1100 meter lång och 20 meter djup. Den avvattnas genom en bäck som mynnar ut i Tunaån.Flera källor finns där vattnet bubblar upp och håller samma temperatur året om och Badelundaåsen löper fram under dalen. Ett rikt fågelliv finns i dalen, såsom kungsfiskare,näktergal och rosenfink.I slutet av 1800-talet fanns det ett badhotell med sex olika sorters bad,gyttjebad, tallbarrsbad,karbad m.m.
 
Strömfåran från en av källorna som bubblar upp......
 
Vid trefaldighetskällan fanns förr en fiskodlinng och vid 1910 en mineralvattenfabrik som var i drift till slutet av 30-talet.Det finns mycket mer att berätta om denna plats som jag och mina kompisar ofta har ceremonier vid, men det får bli en annan gång. Gick denna dag utmed lite "nya" stigar och upptäckte väldigt gamla träd, som jag inte ens kunde nå runt stammen, b.l.a en rönn, björk och granar.Håll till godo med lite bilder från min promenad.
 
 
Man ser inte riktigt hur brant det är ner till Tunaån, men inget ställe man skulle fiska på från land....
 
Här har nog några småkillar haft en koja.....
 
Ekorren satt i granen......
 
 
 
 
Det blev en två timmar lång promenad och jag blev drygt fyra tusen kronor fattigare, men vad gör väl det om hundra år? Bilen måste skötas om den skall fortsätta rulla, och när man inte själv kan så......
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela