Fyy, för klotblixtar....

Publicerad 2018-06-17 23:01:00 i Allmänt,

Förra söndagen var jag på fotbollsmatch i Amsberg, Borlänge. Det åskade lite runt om och kom lite duggregn. När matchen var slut sa Pantea som också var där, - Oj, vad mörkt det är där borta! Då är det nog bäst att jag åker hem för det är åt mitt håll, svarade jag.
 
Jag hann lagom hem så kom störtregnet och åskan. Jag bor ju nedanför ett berg och åt andra hållet är det inte så långt till Dalälven.
Det smällde och ekade högt och regnet ökade i omgångar.
Jag satt och kollade på TV:n när en klotblixt kom ur vägguttaget och hela hallen lystes upp av blixten. Straxt efter kom världens smäll. Drog ur datorn och kollade i hallen men såg inget konstigt.
Men i veckan fick jag se att listen högst upp i trappan hade släppt?!
Min enda förklaring är att klotblixten studsat mellan väggarna och slagit ner i betongväggen eller taket, så att listen lossnat. Messade och skickade bild till Niklas som är målare och undrade vad faan jag skulle göra. Det är ju flera meter upp till taket i trappan.
Jag lånar hem en stege och kommer sa han. Så idag var han här och limmade fast listen. Så tacksam för den hjälpen.
Med en teleskopstege och med mig som stöd, så den inte skulle glida i sidled, så fixade han problemet.
Så här i efterhand är jag tacksam att jag var hemma och att det inte började brinna när klotblixten för fram.
En gång tidigare har jag sett en klotblixt och det var i en lång hall. Som en rullande boll for den fram och straxt innan hade en liten flicka gått där. Ibland så är nog skyddsänglarna med oss.😍😇

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela