Lite av varje.....

Publicerad 2019-01-29 06:07:07 i Allmänt,

Resan hem från Strängnäs igår gick bra, snö och moddigt. Hamnade bakom snöplogar vid tre olika tillfällen, då det bara gick att köra 40-50 Men hellre det och komma fram helskinnad. Hörde senare på radion om olyckor runt om Borlänge.
Fick ett samtal från kommun när jag körde hemåt och ringde upp när jag kom hem. Det var en kille från fritidsförvaltningen som jag tidigare har haft kontakt med när jag var ordförande i klubben. Han berättade att det är allemansrätten som gäller på Ösjön. Man behöver inte ha något tillstånd för att ploga upp skidspår eller göra isbanor. Jag tyckte ändå att man till hösten kan ha ett möte med de berörda föreningarna. Han var villig till att vara med på dem. Jonas fick ett samtal i fredags från han som kör upp skidspåren. Det kommer i februari att vara en stor hundspannstävling. Men till vårt Borlänge mästerskapet ska det väl vara ok att fiska överallt utom i isbanorna. Jag får återkomma närmare om det.
 
Jag ska rätta till lite siffror från helgen och få med namnen på alla segrare på Järfällasmästerskapet. Det var 160  startande och 60 stycken i den kortare tävlingen för barn och ungdom.
Järfällamästare 2019: 
Ydj Lenja Strodhoff
Yhj. Albin Eriksson
Åhh Ludwig Hedberg
D .    Isabelle Wassberger
H .    Erik Högberg
Dv .  Annika Skoog
Hv .   Björn Eldh
Ädv . Maj Pietilä
Ähv .  Kalevi Heinonen.
 
15 juniorer med på 4-timmarstävlingen, det är bra.😊
 
I Bulgarien kom det Svenska landslaget i mormyska på en tolfte plats i Vm. Vann gjorde Litauen, tvåa Vitryssland och trea Ukraina.
Finland på en hedrande femte plats, Norge på elfte plats.
Arvid Einarsson var populär och finns med på många bilder, han är nog den yngste deltagaren genom åren. Bra kämpat. USA kom på en tiondeplats, följer dem och såg att de landat i Chicago.
 
Ikväll ska jag bjuda tre killar från USA  på svensk mat, det är Niklas frus kusin och två kompisar till honom.. Niklas och Pantea kommer också och får väl hjälpa till med språket. Jag har lagt in sill, gjort Jansson, köttbullar, omlett och en västerbottenpaj. Ska steka prinskorv och fixa lite annat smått och gott. Efter maten blir det hemlagad jordgubbstårta och kaffe.Slinker nog ner en nubbe till sillen också.😉😍
 
Vi hörs.😊

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela