Marknader m.m......

Publicerad 2019-06-18 06:18:00 i Allmänt,

Vi kom ner till Turkiet en lördag och då var vi ut och åt en underbar gryta av kyckling, nötkött paprika, lök, champinjoner och annat gott. Den var gjord i en lergryta. Vi åt vitlöksbröd till förrätt och en flaska rött till det. Ingen av oss orkade äta upp.
 
Nästa lördag var vi på en marknad i Side uppe vid moskén. Vi handlade inte så mycket och varmt var det. Vi köpte solfjädrar och jag en keps. Här fanns en hel del frukt, så det blev jordgubbar och melon med hem.
På måndagen åkte vi buss till Manavagat, där fanns en jättestor marknad under tak. Monika letade skor till en lång klänning, ett av hennes barnbarn gifter sig i Augusti. Hon hittade ett par snygga högklackade med mycket bling-bling på. Lite senare hittar hon en passande handväska till. Jag har aldrig sett så stor marknad med så mycket kryddor, grönsaker och frukter.
Det värsta var att åka buss dit och hem, fullproppad. Man stod som packade sardiner, och svetten rann om en, och chauffören körde som en dåre. Svårt att hålla i sig, men vi klarade oss helskinnade.
Haha, fast på torsdagen åkte vi in till marknaden igen. Men då kom vi iväg tidigare och fick sittplatser både dit och hem. Då hittade vi mer att köpa, jag köpte sandaler, byxor, klänning och kryddor. Det gick bra att pruta. Vi stannade och drack varsin Coca-Cola, det var den dyraste drickan jag druckit. Kostade nästan 80:- för ett stort glas......
En kväll var vi på skandinavisk afton på ett ställe som ägdes av en tjej från Göteborg. Hon var gift med en turk och bodde i en liten by utanför stan.Det var mycket folk där och en del av intäkterna gick till hemlösa hundar och katter. God mat och ett stort smörgåsbord med turkiska maträtter.
 
En av de sista kvällarna blev vi hämtade vid hotellet av vår chaufför som brukar köra oss till och från stranden. Vi skulle äta middag nere på restaurangen och se solnedgången.
Vitlöksbröd med tsatsiki och en tomatblandning till förrätt. Pepparbiff med pommes, blomkål och broccoli, med rött vin. Samt en Irish coffe som avslutning. Sedan blev vi hemkörda av chauffören, som jobbat på stranden med solstolar och annat under tiden vi åt.
 
Tiden gick fort och mycket hann vi med och vi bodde på ett bra familjehotell. Men ibland lite väl livat i poolen, när familjens barn med kompisar tog över.  Vi spelade mycket kort, gin rummet, knack och skip bo.
 
Borta bra men hemma bäst.😎

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 67 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela