Tillbaka till verkligheten......

Publicerad 2019-06-17 16:43:17 i Allmänt,

Jag har varit hemma över en vecka, dagarna går fort. Det var + 27 grader när vi landade på Arlanda, men innan jag var hemma via Strängnäs där jag hade bilen så blev det+ 15 och regn. Det kändes riktigt kallt, men nu har värmen återvänt. Det verkar hålla i sig över midsommar.
 
Det var sköna lata dagar i Side, som vi tillbringade mest på stranden. Jag hade solskydd 50 och låg mest under parasoll, men de andra pressade på bra. Cirka + 25 grader i havet och härliga vågor. Långt där borta är vår strand med solstolarna och restaurangen vi åt lunch på.
 
Staden är uppbyggd runt en massa ruiner och en del ända ut i havet. I gamla staden har man gjort utgrävningar och lagt glasskivor över som man går på.
 
Det närmaste fiske jag kom var flera båtar i hamnen, som man kunde åka med ut på fisketur.
 
En dag gick jag runt själv, det blev en promenad på 3 timmar, runt ibland ruinerna. Kände sådan sorg från folk som blivit levande begravda, hemskt. Flera stora jordbävningar har det varit här och platsen började bebyggas 600 år före Kristus. Många folkslag har bott här och romarna härskade här länge.
 
Den här dagen var det extra varmt och då jag var bränd på armar så gick jag runt i långärmad och keps.
I bakgrunden syns lite av den stora teatern som tog 15 000 personer, där man även haft gladiatorspel. Flera tempel och en del pelare som stod kvar. Nedan ingångar till teatern.
 
Nere vid havet finns Appollotemplet och rester av marmorpelare.
 
Stora skivor av marmor där pelarna varit fästade.
 
Bredvid finns gudinnan Athenas tempel.....
Ett annat hus står kvar med tak, kanske en moské, från lite senare tid 
 
Portalen in till gamla staden och vägen in till centrum.
 
En fantastisk plats, fortsättning följer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela